» »

AMD ZEN - nova X86 Jedra

AMD ZEN - nova X86 Jedra

Temo vidijo: vsi
««
90 / 622
»»

tt2 ::

http://www.guru3d.com/news-story/eu-pri...
Torej slabih 400€ (če sploh) za najcenejši model na kakem mindfactory-ju. xD

neo5468 ::

Ja, za 1700. R5 1500 ki je 6c/12t je pa 100€ cenejš.

hojnikb ::

me zanima kir kuler bo dobu 1700
#brezpodpisa

Mene pa zanima kako je z rami. A se bo 16 gb ddr4 cena kej povečala ali znižala? Na mindfactory so okol 100€ trenutno kar se mi zdi veliko.

m0LN4r ::

pa ene 200eur za plato
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

#brezpodpisa

scipascapa ::

D3m ::

Preorder.
|HP EliteBook|R5 6650U|

klinker ::

hojnikb je izjavil:

Predator X je izjavil:

klinker je izjavil:

D3m je izjavil:

hojnikb je izjavil:

d3m, to je zen tema

No excuses.

Kaj mislis da je on Predator, ki samo bla bla bla...pokazal pa ni se ama nic.

hojnikb je izjavil:

velik sreče pri prodaji tega za 400e

Sej dobis novo za ta kes...bolha zlatarji ;((

Ja pametnjakovic..."blabletate" nostop. Verjetno sem edini, ki je skepticen.

zarad česa si skeptičen ? :D

Da je kupu 470, 480,...;)

DarwiN ::

scipascapa je izjavil:

neakm drago?

https://videocardz.com/65965/amd-ryzen-...

Jah, kakovost se plača. Za siromake je pa tukaj Intel. 8-)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

gddr85 ::

za budget magar kje stakneš kak pocen i7 sandy, ne boš dost na slabšem, kot z 2017 robo, če ti je ryzen preveč :))

FireSnake ::

DarwiN je izjavil:

scipascapa je izjavil:

neakm drago?

https://videocardz.com/65965/amd-ryzen-...

Jah, kakovost se plača. Za siromake je pa tukaj Intel. 8-)

:D

Haha, tole me je res nasmejalo.
Rečmo, da bo zadeva zakon: potem bojo oni cvilači (ki vseskozi jokajo glede cen) lahko kupovali rabljene i7 na bolhi :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Na bolhi ne dobiš nč. 10 let staro robo prodajajo za 200€, optimisti.

Napajalc ::

neo5468 je izjavil:

Mene pa zanima kako je z rami. A se bo 16 gb ddr4 cena kej povečala ali znižala? Na mindfactory so okol 100€ trenutno kar se mi zdi veliko.

Cene so ostale še od sky oz kaby, bo treba počakat da umiri zadeva, "še ena fabrka ne more zagoret ker potem nebi bilo dobavljivo, ena more zagor samo, je ravno prav da je dovolj ramov in so dragi"
011011100111010101100010

TTC pomeni skupej z DDV?

ziga1990 ::

neo5468 je izjavil:

TTC pomeni skupej z DDV?

Ja samo moramo počakati na uradne cene, ker po rumorjih se razlikujejo za okoli 100€
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

xmetallic ::

D3m je izjavil:

Ladys and Ladys

Behold.....

tikitoki ::

FireSnake je izjavil:

tikitoki: tvoje blebetanje že prav najeda.
Vidi se, da o prav nobeni temi, ki se je lotiš, nimaš pojma pa še kar bleješ.

Ko je imel AMD procesor, s katerim je lahko Intel peljal scat, je DELL naročil ogromno količino njihovih (AMDjevih) procesorjev.
AMD je zagrabil in kopičil procesorje, da izpolni pogodbo.

To je imelo za posledico to, da procesorjev na prostem trgu skorajda ni bilo. In zato se niso mogli prodajati.
Nekaj na to temo:
http://www.informationweek.com/irate-pa...

Ko si je pa DELL premislil, da ne bo imel procesorjev (in so se tako zaloge sprostile) je bilo pa že prepozno ... prišel je Core 2 Duo, ki je bil boljša izbira.

Istočasno je štrene mešal še Intel, ki je OEM partnerjem grozil, da jim ne bo več dobavljal svojih procesorjev, če bodo sestavljali računalnike z AMD procesorji (nisem povsem prepričan, da je bilo tako, to govorim na pamet, mogoče celo podkupnine .... bilo je pa nekaj v tem smislu. Lahko se pogoogla o tej stvari. kasneje je Intel plačal AMDju izven sodno poravnavo na to temo).

Torej (da ovržemo tvoje blodnje): kupci niso kupovali AMDjevih izdelkov zato, ker jih ni bilo na trgu in ne zato, ker jih ne bi hoteli.

Dejansko si ti malo preveč mlečnezob, da bi pisal o kateri koli (stari) temi. Še o novih stvareh se ti ne sanja.

Zato, prosim, trosi malo manj smeti v vsaki temi.

Prav smesno je kaksne neumnosti ven meces. Celo priznas, da se je INTEl posluzeval sumljivih ukrepov proti konkurenci, zaradi cesar je bil tudi kaznovan. Istocasno, pa nekaj, kar je trajalo leta, v celoti zvrnes na nek domnevno skodljiv sporazum z DELLom? Res obcudujem tvoje dedukcijske kapacitete:).

Prav neverjetno, da sem sam proc dobil, pa se vse znanci, ki so vedeli, kaj se je takrat spalcalo dobiti. Prav nobenih problemov nismo imeli s pomankanjem:).

Tko, da si take zgodbice ti pripovedujem kaksnemu mlecnezobcu, ki ti bo mogoce celo verjel.

Ce nimas kaksnega pametnega argumenta ali pa si enostavno nesposoben dojeti pointov, to ni moj problem. Tvoj zadnji post pa samo kaze, da res nimas pojma o cem govoris.

Predator X ::

hojnikb je izjavil:

Predator X je izjavil:

klinker je izjavil:

D3m je izjavil:

hojnikb je izjavil:

d3m, to je zen tema

No excuses.

Kaj mislis da je on Predator, ki samo bla bla bla...pokazal pa ni se ama nic.

hojnikb je izjavil:

velik sreče pri prodaji tega za 400e

Sej dobis novo za ta kes...bolha zlatarji ;((

Ja pametnjakovic..."blabletate" nostop. Verjetno sem edini, ki je skepticen.

zarad česa si skeptičen ? :D

Preden sklepaš, si mal preber poste. Če pa molnar trolla benchmarke po YTju in Hojnikb na velko oglašuje, da bodo samo 4 ali 8 jederniki... ni moj problem. Že prvo za IPC sem previdevam, da bo malce za haswellom medtem, ko nekateri merijo višje.

_koki_ ::

Pa kaj, če bo IPC na nivoju ivy bridge, še vedno več kot spodoben IPC performance, leakane cene za 8/16 procesorje so tako nizke da si bedak da nebi kupil, če pogledaš proti konkurenci kaj ponuja trenutno za tak denar!

Predator X ::

_koki_ je izjavil:

Pa kaj, če bo IPC na nivoju ivy bridge, še vedno več kot spodoben IPC performance, leakane cene za 8/16 procesorje so tako nizke da si bedak da nebi kupil, če pogledaš proti konkurenci kaj ponuja trenutno za tak denar!

AM4 - dual channel, pcie lanes.... = LGA 1151.
LGA 2011-3 je na drugem nivoju.

_koki_ je izjavil:

Upam, da nebo teh 8/16 samo konkurenca 4/8 intlom v benchmarkih, ki teh 8/16 znajo ponucat.
Trade Republic 38MVDVXM

Kaj pa tebe sedaj panika grabi?
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m0r4l1z3d ::

m0LN4r je izjavil:

_koki_ je izjavil:

Upam, da nebo teh 8/16 samo konkurenca 4/8 intlom v benchmarkih, ki teh 8/16 znajo ponucat.

verjetno bo boljši, v igrah oziroma tam kjer ne more teh 8/16 uporabiti, pa ne bo, je le AMD
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Predator X je izjavil:

_koki_ je izjavil:

AM4 - dual channel, pcie lanes.... = LGA 1151.
LGA 2011-3 je na drugem nivoju.

Saj cenovno je tudi na X2 ali celo X3 nivoju!

dottor ::

http://vr-zone.com/articles/amd-am4-mot...

Plošče ne bodo lih poceni. Sicer gre za avstralski dolar ampak vseeno.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Dr_M ::

Avstralija je se drazja, kot Slovenija.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

globoko grlo ::

In zakaj bi ble plate za AMD dražje kt pa za intla? Neki da sama količina, sam prevelke razlike spet ne bi smel bit.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

vrmji. pri amd4 so bol kompleksni (minimum 4+2)
#brezpodpisa

Grey ::

dottor je izjavil:

Vse stvari so v Avstraliji praktično vedno x2 glede na ostali svet...čuden davčni sistem imajo. Tako, da če deliš cene s približno 2 dobiš, koliko bo pri nas. Sej, ene cene so se že pojavile na hitro v Belgiji in Franciji, pa tudi na videocardz.

Grey je izjavil:

dottor je izjavil:

Vse stvari so v Avstraliji praktično vedno x2 glede na ostali svet...čuden davčni sistem imajo. Tako, da če deliš cene s približno 2 dobiš, koliko bo pri nas. Sej, ene cene so se že pojavile na hitro v Belgiji in Franciji, pa tudi na videocardz.

Kar pa sploh ni res, tehnika je v avstraliji poceni, sploh ko pomislim kaj sem vse lani tak čas privlekel od tam za drobiž praktično... Vsem cenam odšteješ tretjino pa si na evropskih cenah!

Grey ::

_koki_ je izjavil:

Grey je izjavil:

dottor je izjavil:

Kar pa sploh ni res, tehnika je v avstraliji poceni, sploh ko pomislim kaj sem vse lani tak čas privlekel od tam za drobiž praktično... Vsem cenam odšteješ tretjino pa si na evropskih cenah!

My bad, Nova Zelandija je tista. Avstralija je relativno enaka našim cenam kolikor sem preveril.

tikitoki je izjavil:

FireSnake je izjavil:

tikitoki: tvoje blebetanje že prav najeda.
Vidi se, da o prav nobeni temi, ki se je lotiš, nimaš pojma pa še kar bleješ.

Ko je imel AMD procesor, s katerim je lahko Intel peljal scat, je DELL naročil ogromno količino njihovih (AMDjevih) procesorjev.
AMD je zagrabil in kopičil procesorje, da izpolni pogodbo.

To je imelo za posledico to, da procesorjev na prostem trgu skorajda ni bilo. In zato se niso mogli prodajati.
Nekaj na to temo:
http://www.informationweek.com/irate-pa...

Ko si je pa DELL premislil, da ne bo imel procesorjev (in so se tako zaloge sprostile) je bilo pa že prepozno ... prišel je Core 2 Duo, ki je bil boljša izbira.

Istočasno je štrene mešal še Intel, ki je OEM partnerjem grozil, da jim ne bo več dobavljal svojih procesorjev, če bodo sestavljali računalnike z AMD procesorji (nisem povsem prepričan, da je bilo tako, to govorim na pamet, mogoče celo podkupnine .... bilo je pa nekaj v tem smislu. Lahko se pogoogla o tej stvari. kasneje je Intel plačal AMDju izven sodno poravnavo na to temo).

Torej (da ovržemo tvoje blodnje): kupci niso kupovali AMDjevih izdelkov zato, ker jih ni bilo na trgu in ne zato, ker jih ne bi hoteli.

Dejansko si ti malo preveč mlečnezob, da bi pisal o kateri koli (stari) temi. Še o novih stvareh se ti ne sanja.

Zato, prosim, trosi malo manj smeti v vsaki temi.

Prav smesno je kaksne neumnosti ven meces. Celo priznas, da se je INTEl posluzeval sumljivih ukrepov proti konkurenci, zaradi cesar je bil tudi kaznovan. Istocasno, pa nekaj, kar je trajalo leta, v celoti zvrnes na nek domnevno skodljiv sporazum z DELLom? Res obcudujem tvoje dedukcijske kapacitete:).

Prav neverjetno, da sem sam proc dobil, pa se vse znanci, ki so vedeli, kaj se je takrat spalcalo dobiti. Prav nobenih problemov nismo imeli s pomankanjem:).

Tko, da si take zgodbice ti pripovedujem kaksnemu mlecnezobcu, ki ti bo mogoce celo verjel.

Ce nimas kaksnega pametnega argumenta ali pa si enostavno nesposoben dojeti pointov, to ni moj problem. Tvoj zadnji post pa samo kaze, da res nimas pojma o cem govoris.

Tvoja neumnost res ne pozna meja.

Gremo lepo počasi:
- jaz sem za svoje trditve (o pomanjkanju) dal link. Ti pa imaš za referenco sebe in tvoje prijatelje. Lahko še bolj bedasto izpadeš?
- jaz sem tudi kupil takrat, ampak to ne poeni nič. Jaz govorim o world-wide dobavljivosti, da AMD takrat ni prodal toliko, kot bi lahko. Popolnoma pa razumem, da je tebi to nepojmljivo.

No, zdaj se ne čudim, zakaj te nihče na forumu ne jemlje več resno. Hkerati se bom naučil, da tvoja blebetanja popolnoma ignoriram.

Moram počakat na teste in videt koliko je razlike med 1700X in 1800X na testih plus kako deluje XFR, ker če 1800X ni toliko hitrejši od 1700X se ne splača dati 100€ več plus me skrbi dobavljivost 1800X.

ziga1990: sam sem mnjenja, da se bodo 65W 8 jedrniki zelo prodajali (in besno navijali).
Ker, cene so dobre (če držijo).

^^ kolikor sem gledal druge forume ima 1800X še največ potencialnih kupcev torej bo zaloga pošla po hitrem postopku sam kaj ko rabimo najprej uradne cene trenutne imajo razliko 100€ po enih bo 1800X 550€ po drugih 650€

Se strinjam z ognjeno kačo.

R5 1600 in R7 1700 bodo TOP, kar se tiče prodaje
|HP EliteBook|R5 6650U|

^^mogoče vseno jaz gledam 1800X, ker hočem future proof procesor

Z 1800X ne boš nič bolj future proof kot z 1700X, za tist golden sample iz linije pa za moje pojme ni vredno toliko doplačati.

^^ saj za to pa so real life benchmarki in uradne cene. samo še dobro ohišje rabim ostalo imam že ogledano.

Jst ::

Jaz bom tudi letos kupil novo robo in sem vesel, da je na obzorju konkurenca. Z Ivotom sem se že prevečkrat skregal oz. sem imel najbolj čudne težave s plato.

Top 1800X se po mojem mnenju ne splača kupiti. Me zanima kaj bo razlika med 1700 in 1700X. Če je res "X" samo za XFR in se drugače lahko prek BIOSa ročno navija, potem gledam v to smer. Edino, kar me malo skrbi, je tako velika TDP razlika med X in non X verzijo. 95W vs 65W. To mi daje slab občutek, da se ne bo 1700 navijala dobro. X verzija je pa že okoli 400 EUR.

Še slaba dva tedna do testov...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

A ni bilo rečeno, da bojo X procesorji imeli odklenjen multi, ostali ne? Če bojo vsi imeli odklenjen multi niti ni smiselno kupovati 1700X procesor, bo že 1700 najbolj pameten nakup!

1800X bo kot FX-9000, premium cena za premium frekvenco
Trade Republic 38MVDVXM

Edino, kar me malo skrbi, je tako velika TDP razlika med X in non X verzijo. 95W vs 65W. To mi daje slab občutek, da se ne bo 1700 navijala dobro. X verzija je pa že okoli 400 EUR.

mam filing, da od 8 jedernikov noben nebo v štartu 65W...
#brezpodpisa

_koki_ je izjavil:

A ni bilo rečeno, da bojo X procesorji imeli odklenjen multi, ostali ne? Če bojo vsi imeli odklenjen multi niti ni smiselno kupovati 1700X procesor, bo že 1700 najbolj pameten nakup!

vsi Ryzeni bojo odklenjeni X verzije naj bi imele XFR

Torej za Turbo Boost 3.0 bo treba doplacat ?
Trade Republic 38MVDVXM

Saj pri kabyju tudi plačaš frekevenco in H.265 main 10. Trololololol.
|HP EliteBook|R5 6650U|

To pomeni se morem skoncentrirati le na ryzena 7 1700, vse ostalo je za mene vstran vržen denar.

D3m je izjavil:

Saj pri kabyju tudi plačaš frekevenco in H.265 main 10. Trololololol.

Pa graficno dobis zastonj :P
Trade Republic 38MVDVXM

Napajalc ::

Kaby ne zna 4k rendering v realtime.
Klasika bo, močnejši modeli bojo imeli boljšo šanso za navijat.
011011100111010101100010
««
90 / 622
»»