Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi
Telbanc ::
http://www.eetimes.com/document.asp?doc...
TAIPEI -- Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) said that it plans to build its next fab for chips made at the 5-nm to 3-nm technology node as early as 2022 as it aims for industry leadership.
Z procesom se gre naprej, da boste lah mirno spali. z 5 oziroma 3 nm smo dobri še najmanj ene 10 let.
Pol bo že kej druga pogruntano....
Intelove težave na 10nm so znane, sam mal je treba pogledat po netu.
Če pogledamo porabo intela, na 14nm bi lah rekli, da so se težave začele v bistvu že tle, sam mi tega nismo vedeli, dokler ni prišel ZEN.
TAIPEI -- Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) said that it plans to build its next fab for chips made at the 5-nm to 3-nm technology node as early as 2022 as it aims for industry leadership.
Z procesom se gre naprej, da boste lah mirno spali. z 5 oziroma 3 nm smo dobri še najmanj ene 10 let.
Pol bo že kej druga pogruntano....
Intelove težave na 10nm so znane, sam mal je treba pogledat po netu.
Če pogledamo porabo intela, na 14nm bi lah rekli, da so se težave začele v bistvu že tle, sam mi tega nismo vedeli, dokler ni prišel ZEN.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Telbanc ::
AapocalypseE je izjavil:
Zakaj pa zen ni na 10nm, če ima samo Intel težave s tem?
Zen je na 14nm, dober produkt, porabi skor pol manj štroma ko intel na 14nm.
Intelov 10nm, pač ne da dovolj dobrih rezultatov, zato ga packajo že kar nekaj let. Nekej je blo na netu, da so bli prvi ES slabši ko tisti na 14nm...
Zen naslednje generacije bo, 7nm, zato ker prehod iz 14nm na 10nm prinese sam stroške, koristi pa nobene, kar je Intel "lepo dokazal"...
Najcenejši Zen bo 120 dolarčkov, kar ni dost.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
AapocalypseE ::
Kako dober produkt je zen še bomo videli... rdeči ste res kot neki otročički, ki čakajo na liziko
Saj vas nekako razumem, ker amd že res dolgo ni konkurenčen glede cpujev.
Še z gpuji ne blesti ravno... prodaja novo robo, ki je počasnejša od stare.
Se lepo potem vidi koliko ima kateri tabor dobička.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
neo5468 ::
Na liziko čakajo vsi. Če AMD z Ryzen ne naredi konkurence, potem bo Intel še vedno delal monopol. Če kupuješ procesor danes, ima Intel pokrito popolnoma vse, tudi budget end z g4560. Če hočeš malo več pa kupiš i5 za 200€, ki odpihne vse od AMDja stran. Ryzen mora nujno narediti difference v vseh segmentih. Zaenkrat vsi leaki in rumorji kažejo na to, kar je odlično za zdravo konkurenco.
D3m ::
Toliko omenjate zdravo konkurenco a ob enem se mi dozdeva, da samo čakate na 20% znižano ceno od Intela, da bi ga kupili, ker je pač brand.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Dr_M ::
Tocno tako se to dela.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
FireSnake ::
AapocalypseE je izjavil:
Kako dober produkt je zen še bomo videli... rdeči ste res kot neki otročički, ki čakajo na liziko
Sem lastnik 4790K in v tvoje dobro upam, da nisi tako neumen, da ne vidiš ene stvari: če AMDju rata bomo tudi Intel procesorje kupovali ceneje.
Ponavljaš se, kot lajna: kako je fury hitrejši od RX 480 in kake dobre dobičke ima nVidia.
V dveh temah bleješ eno in isto. Nimaš pa (z)možnosti videt malo širše slike.
In, kot je neo5468 hudomušno namignil: tako "AMDjevci", kot "Intelovci" čakamo na tole liziko ad AMDja ....
Toliko omenjate zdravo konkurenco a ob enem se mi dozdeva, da samo čakate na 20% znižano ceno od Intela, da bi ga kupili, ker je pač brand.
Hočeš reči, da je s tem kaj narobe?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Nič ni narobe.
Razmišljam zakaj se AMD sploh trudi, če ne bo kupcev?
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
D3m0r4l1z3d ::
Vsak procent šteje, le na 5 let pri prehodu na 14nm je blazno slabo, ko pa se že omenja, da bo tsmc 5 pa 3nm naredil, sicer vprašanje če za večje čipe. Spet se ne loči med dobrobitjo zdrave konkurence in omenjanja slabosti, ki jih AMD ima. Billdozer gnil, po 5 letih mogoče konkurenčen Ryzen, to niti ni hvale vredno. Pri GPUjih podobno, rx 480 je na 14nm, a na p in p/w nivoju Maxwella iz 2014 v dx11, ki je uveljavljen kot še nikoli. Zelo slabo.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()
ziga1990 ::
Nič ni narobe.
mislim, da bojo kupci se posebno, če bo res tako dober kot se govori
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
m0LN4r ::
Exactly, to je to.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
tikitoki ::
Samo po eni strani kar koli Intel naredi bo razjezil Ljudi ki so kupili Kabylake spustiti cene za 20% ja bo več ljudi ki bojo kupili intel samo tudi je treba razumeti, da obstajajo tudi taki ki nočejo več kupiti intela ali AMD-ja
gddr85 ::
Nič ni narobe.
Kupcev ne bo le v enem primeru: če bodo proci slabi (v kar sicer, osebno, dvomim).
In, če bodo slabi ne bomo dobili lizike.
tikitoki ::
tikitoki: tvoje blebetanje že prav najeda.
Vidi se, da o prav nobeni temi, ki se je lotiš, nimaš pojma pa še kar bleješ.
Ko je imel AMD procesor, s katerim je lahko Intel peljal scat, je DELL naročil ogromno količino njihovih (AMDjevih) procesorjev.
AMD je zagrabil in kopičil procesorje, da izpolni pogodbo.
To je imelo za posledico to, da procesorjev na prostem trgu skorajda ni bilo. In zato se niso mogli prodajati.
Nekaj na to temo:
http://www.informationweek.com/irate-pa...
Ko si je pa DELL premislil, da ne bo imel procesorjev (in so se tako zaloge sprostile) je bilo pa že prepozno ... prišel je Core 2 Duo, ki je bil boljša izbira.
Istočasno je štrene mešal še Intel, ki je OEM partnerjem grozil, da jim ne bo več dobavljal svojih procesorjev, če bodo sestavljali računalnike z AMD procesorji (nisem povsem prepričan, da je bilo tako, to govorim na pamet, mogoče celo podkupnine .... bilo je pa nekaj v tem smislu. Lahko se pogoogla o tej stvari. kasneje je Intel plačal AMDju izven sodno poravnavo na to temo).
Torej (da ovržemo tvoje blodnje): kupci niso kupovali AMDjevih izdelkov zato, ker jih ni bilo na trgu in ne zato, ker jih ne bi hoteli.
Dejansko si ti malo preveč mlečnezob, da bi pisal o kateri koli (stari) temi. Še o novih stvareh se ti ne sanja.
Zato, prosim, trosi malo manj smeti v vsaki temi.
Vidi se, da o prav nobeni temi, ki se je lotiš, nimaš pojma pa še kar bleješ.
Ko je imel AMD procesor, s katerim je lahko Intel peljal scat, je DELL naročil ogromno količino njihovih (AMDjevih) procesorjev.
AMD je zagrabil in kopičil procesorje, da izpolni pogodbo.
To je imelo za posledico to, da procesorjev na prostem trgu skorajda ni bilo. In zato se niso mogli prodajati.
Nekaj na to temo:
http://www.informationweek.com/irate-pa...
Ko si je pa DELL premislil, da ne bo imel procesorjev (in so se tako zaloge sprostile) je bilo pa že prepozno ... prišel je Core 2 Duo, ki je bil boljša izbira.
Istočasno je štrene mešal še Intel, ki je OEM partnerjem grozil, da jim ne bo več dobavljal svojih procesorjev, če bodo sestavljali računalnike z AMD procesorji (nisem povsem prepričan, da je bilo tako, to govorim na pamet, mogoče celo podkupnine .... bilo je pa nekaj v tem smislu. Lahko se pogoogla o tej stvari. kasneje je Intel plačal AMDju izven sodno poravnavo na to temo).
Torej (da ovržemo tvoje blodnje): kupci niso kupovali AMDjevih izdelkov zato, ker jih ni bilo na trgu in ne zato, ker jih ne bi hoteli.
Dejansko si ti malo preveč mlečnezob, da bi pisal o kateri koli (stari) temi. Še o novih stvareh se ti ne sanja.
Zato, prosim, trosi malo manj smeti v vsaki temi.
Zgodovina sprememb…
Nič ni narobe.
Kupcev ne bo le v enem primeru: če bodo proci slabi (v kar sicer, osebno, dvomim).
In, če bodo slabi ne bomo dobili lizike.
V primeru, da bodo. Pa ne bo kupcev, kaj potem?
|HP EliteBook|R5 6650U|
Včasih mi ni jasno: ste res neumni, al samo trolate?
Bom narisal: če bodo procesrji, kot je obljubljeno se bodo prodajali (osebno menim, da bo povpraševanje večje od ponudbe).
Tu ni nobenega kaj pa če ne.
Bom narisal: če bodo procesrji, kot je obljubljeno se bodo prodajali (osebno menim, da bo povpraševanje večje od ponudbe).
Tu ni nobenega kaj pa če ne.
Zgodovina sprememb…
Samo pogovarjamo se. Ne bit našpičen, ker je ponedeljek.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: D3m0r4l1z3d ()
globoko grlo ::
Če je pa ognjena kača :)
Itak, da si sedaj (skoraj) vsak misli kako bo intla vbodu za male pare kuj ko AMD da neki dobrega od sebe. Ampak to je trenutna mentaliteta, ker so vsi navajeni na dobr performanse intla.
Sej folk zna pogledat kaj se splača in kaj ne in takrat se zadeva obrne.
Čist hipotetično pa ne vem kaj naredit, če bo RyZen super duper proc in ga noben ne bo hotu kupt. Ne vem, verjetn lahko zaprejo štacuno, če ne bojo nič prodal.
Itak, da si sedaj (skoraj) vsak misli kako bo intla vbodu za male pare kuj ko AMD da neki dobrega od sebe. Ampak to je trenutna mentaliteta, ker so vsi navajeni na dobr performanse intla.
Sej folk zna pogledat kaj se splača in kaj ne in takrat se zadeva obrne.
Čist hipotetično pa ne vem kaj naredit, če bo RyZen super duper proc in ga noben ne bo hotu kupt. Ne vem, verjetn lahko zaprejo štacuno, če ne bojo nič prodal.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
D3m0r4l1z3d ::
Tocno tako se to dela.
Res je, ce pride na trzisce boljsi izdelek, potem kupis starejsega po znizani ceni. No matter what. "razmisljanje" brezglavih trotov.
to je pač fanboy style shopping :P
Dobro znano s gpu tem, fury namesto 1070 ali 1080... sicer pa v realnosti ni tako, ker je fanboyev manj kot razimnih ljudi, ker so več novih produktov kupili, torej odraz je viden v nvidia rezultatih. Pri procih bo isto, več jih bo kupilo ryzna, ve bo boljši od Kaby, sicer pa Intel lahko izda boljšega in spet bodo več intla kupovali
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
Meni je čisto jasno, da je več kot dobrodošlo, da bo zen konkurenčen, ampak, ko berem nekatere poste od rdečk nevem ali trollajo ali so res tako neumni...
Niti se ne ve kako bo zen konkurenčen in so nekateri že prepričani, da bojo kupili zen... zato sem omenil tisto o otročičkih in liziki...
Niti se ne ve kako bo zen konkurenčen in so nekateri že prepričani, da bojo kupili zen... zato sem omenil tisto o otročičkih in liziki...
AapocalypseE je izjavil:
Meni je čisto jasno, da je več kot dobrodošlo, da bo zen konkurenčen, ampak, ko berem nekatere poste od rdečk nevem ali trollajo ali so res tako neumni...
nevem no saj je AMD ze pokazal teste ki kažejo koliko je 8/16 Ryzen dober in, da se lahko meri z i7 6900k plus nekateri so tudi sami dobili ES in ga stestirali sedaj je samo odvisno od cen saj vemo da bo Ryzen dosti boljši po zmogljivosti od FX serije
AMD je pokazal nekaj testov na manjšah predstavitvah plus CPC Hardware je testiral ES Rayzena
To kaj amd kaže meni ne pomeni nič... ko bojo real world testi z retail produkti bom pa verjel.
Evo spet razlog zakaj mam takšno mnenje o rdečih...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
globoko grlo je izjavil:
Tole bo kar ostalo pri hipotezi :)
Ja, ponedeljek je ....
AapocalypseE je izjavil:
To kaj amd kaže meni ne pomeni nič... ko bojo real world testi z retail produkti bom pa verjel.
Saj bi rekli da ste modri v zanikanju, da lahko AMD ponovno konkurira Intelu se pa strinjam ti pokazani testi so samo pokazatelj, da je Ryzen dober sicer pa verjamem da večina nas ki namerava kupiti Ryzena čaka na real world teste in uradne cene.
In ne nisem Rdeči do sedaj so bili vsi moji procesorji Intel.
darkolord ::
Torej (da ovržemo tvoje blodnje): kupci niso kupovali AMDjevih izdelkov zato, ker jih ni bilo na trgu in ne zato, ker jih ne bi hoteli.Čisto na koncu res. Ampak AMD je že prej imel povsem konkurenčne proce intelovim P4 pečicam, pa so IIRC kljub temu v veliki večini še vedno bolj kot ne bili domena domačih entuziastov - ostali so še vedno doplačevali za Intele.
Tako kot Telekom pa Simobil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Rok Woot ::
Pa zakaj bi kupil Intel, če bi bil dražji? Meni dol visi za brand oziroma vem, da sta Intel in AMD že dolgo oba stabilna. Tako, da jaz kupim, kar je boljši price/performance (seveda z zadovoljivim performance-om). Ne vem, zakaj bi preferiral neko firmo brez razloga.
Stare Athlone smo imeli skoraj vsi, ki nismo stari 15 ... Kaj pa kupujejo večja podjetja, je pa spet odvisno od cene. Mi ne vemo koliko plačajo ...
Stare Athlone smo imeli skoraj vsi, ki nismo stari 15 ... Kaj pa kupujejo večja podjetja, je pa spet odvisno od cene. Mi ne vemo koliko plačajo ...
Jarno ::
ostali so še vedno doplačevali za Intele.
Khm, ni čisto tako bilo. Intel je v tistem času na trg vrgel "OC dream" novi Celeron D, ki sem ga tudi kupil za male denarce in laufal na 3.7GHz.
Deluje še sedaj.
Sploh ni bil tako slab.
dolenc ::
Dolga leta nazaj, sem delal en render animacije. Obstoječi pentium D je pokazal, da bo v 30min naredil, ok bom potem zalavfal, čez par urc je bila predstavitev, ki je rabla animacijo.
Ne vem točno zakaj ampak točno tisti dan sem prodal procesor, tko da sem ga vzel vn, notri sem ruknil enega celerona D, ki sem ga imel doma. Kolk slabš pa je lahko, skor isti clock, mal manj predpomnilnika.
Mal se je že mudilo s filmčkom, tko, da sem končno zalavfal render, fak 3h to completion
Ne vem točno zakaj ampak točno tisti dan sem prodal procesor, tko da sem ga vzel vn, notri sem ruknil enega celerona D, ki sem ga imel doma. Kolk slabš pa je lahko, skor isti clock, mal manj predpomnilnika.
Mal se je že mudilo s filmčkom, tko, da sem končno zalavfal render, fak 3h to completion
Jarno ::
Pustite vi Intel, takrat so se morali znajti z nizkimi cenami in neko foro (zavidljiv OC), ker jim je šlo za nohte. ZEN-a tokrat gotovo niso najbolj veseli.
IMO se zna zgodit, da nekoč odklenejo še budget i3, da bo konkuriral 4c varianti.
IMO se zna zgodit, da nekoč odklenejo še budget i3, da bo konkuriral 4c varianti.
boš pa kako naduro naredu, pa bo €€€ za dobro plato
eni smo jih že kar nekaj naredili
A je to prav, da bodo vsi zeni odklenjeni za overclock?
Pri Intelu me moti, če hočeš overclockat, da mora bit K cpu ter Z plata in posledično višja cena.
Pri Intelu me moti, če hočeš overclockat, da mora bit K cpu ter Z plata in posledično višja cena.
Predator X ::
hojnikb ::
AapocalypseE je izjavil:
A je to prav, da bodo vsi zeni odklenjeni za overclock?
vsi ryzeni naj bi bli unlocked, ja.
#brezpodpisa
Samo bos pa potreboval maticno ki podpira overclocking
Napajalc ::
Ryzni bojo stock ja (beri odklenjeni).
Se pravi je problem ker 8/16 postane prehitro gaming CPU? S kakega razloga naj bi bile plate dražje? To bojo kupovali gamerji in profiji, zadeva za mase. Klele imam eno 75E plato ki 180w hendla brez problema. 64 dodatnih povezav 64bit to 128bit pa ni neke drastične spremembe pri PCB.
Se pravi je problem ker 8/16 postane prehitro gaming CPU? S kakega razloga naj bi bile plate dražje? To bojo kupovali gamerji in profiji, zadeva za mase. Klele imam eno 75E plato ki 180w hendla brez problema. 64 dodatnih povezav 64bit to 128bit pa ni neke drastične spremembe pri PCB.
011011100111010101100010
Dr_M ::
Dost ugodna cena za Crosshair VI Hero.
The reason why most of society hates conservatives and
hojnikb ::
prime x370 zgleda še kr solidno....
Bo pa naslednja plata tista, ki bo mela najbolši fan tuning in vrmje. Druga me ubistvo niti ne zanima.
Bo pa naslednja plata tista, ki bo mela najbolši fan tuning in vrmje. Druga me ubistvo niti ne zanima.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
tt2 ::
O gaming benčih pa še ne duha ne sluha? Razen tistega Battlefielda, ki je kar nekaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tt2 ()