Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi
Predator X ::
Tikitoki
Sam delam teste. Poleg tega je tudi dosti testov na spletu.
Najprej sem začel z AThlon X4 750K 1333MHz vs 1600MHz vs 2133MHz vs 2400MHz
1. Proc mora met dober memory controller, dobra plata, dobri ram (za stabilnost)
2. Novejše igre
1. Proc mora met dober memory controller, dobra plata, dobri ram (za stabilnost)
2. Novejše igre
hojnikb ::
zaenkrat še nismo dobil kakih pametnih testov direkt od tebe. Put your money where your mouth is; Naredi benchmarke kot je to naredil fr4nc leta nazaj
#brezpodpisa
skylake afair je še največ profitiral na hitrejšem ramu, tam so bile neke razlike v fps, za kak heavy špil, po možnosti multiplayer pa kak stream zraven, pa i7 sploh ni nek overkill
čeprav, če poslušaš predatorja, bi blo nabolje vzet en 2011 10 core, da bo za ziher..
Ne govorim tega. Govorim samo, da je i5 skylake/kabylake švoh in težko dosežeš stabilne fpsje. Za 144Hz monitor bi poreboval i7 6700K/7700K 4.5-5GHz in zelo hitre rame.
Ampak rabiš vodno hlajenje, Z plato, ... skratka je slaba naložba.
pegasus ::
Shocking revelation na tej povezavi.Smajli je popolnoma na mestu. Avtor tega testa nima razume delovanja pcja in algoritmov do te mere, da bi znal z realnimi aplikacijami prikazati razliko med obema konfiguracijama.
ziga1990 ::
ma na temo 4 ali 8 jedrnik za gaming:
-Trenutno so 4 jedrniki za mainstream in zato se razvijalci iger redko potrudijo, da bi njihove igre učinkovito izrabljale 8 jedr a v predpostavki, da AMD izda ryzena 6c/12t ali 8c/8t kot SR5 in da sta konkurentna i5-7700k po zmogljivosti in ceni bojo ljudje ju kupovali a s tem bojo potem razvijalci iger tudi sledili z boljšim izkoristkom vseh jedr
-Trenutno so 4 jedrniki za mainstream in zato se razvijalci iger redko potrudijo, da bi njihove igre učinkovito izrabljale 8 jedr a v predpostavki, da AMD izda ryzena 6c/12t ali 8c/8t kot SR5 in da sta konkurentna i5-7700k po zmogljivosti in ceni bojo ljudje ju kupovali a s tem bojo potem razvijalci iger tudi sledili z boljšim izkoristkom vseh jedr
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
Jarno ::
Shocking revelation na tej povezavi.Smajli je popolnoma na mestu. Avtor tega testa nima razume delovanja pcja in algoritmov do te mere, da bi znal z realnimi aplikacijami prikazati razliko med obema konfiguracijama.
Gotovo obstajajo aplikacije, kjer bo 12t/quad channel hitrejši od 16t/dual channel. Ni to ravno gaming in vsakodnevna uporaba, zato bodo profiji morda raje izbrali Intla.
@Ziga1990
Gamerji so jokal zaradi tega, ker jim i7 deluje v novejših špilih na 100%.
Upam, da vidimo danes še kakšno plato od ASUS-a
Upam, da vidimo danes še kakšno plato od ASUS-a
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()
pa sej to je kul, 100% pomeni da je proc dobro izkoriščen
#brezpodpisa
tikitoki ::
Predator X je izjavil:
Tikitoki
2. Novejše igre
Sej sem rekel, dej linke do zanesljivih testov. Vsi testi, ki sem jih scekiral (in jih ni bilo malo), so jasno pokazali, da je hitrejsi RAM, v vecini primerov, metanje denara skozi okno. Tukaj govorimo o igranju iger.
Imas tudi teste, kjer so primerjali 1-8 core in se hypethreding on/off in je bil rezultat poucen. Najbolj pomembni so Mhz (seveda pri enakovrednih jedrih). Pa plato je bil vleikorkat ze pri dveh jedrih z vklopljenim hyperthredingom, skoraj nikjer pa ni bilo velike koristi od vec, kot 4 jeder.
To je seveda pomembno za tiste, ki nocemo placevati prevecza sistem in zelimo vedeti kaj nudi najboljsi p/p. Ce imas tiskarno denarja doma, potem pa ni razloga, da si ne omislis vec, ce ti tako pase.
Za stabilnost je pomembno veliko stvari. Meni je vleiko zivcev pozrl SATA kabel, ker sm prvo pomislil, da je fuc disk.
Kakorkoli, sem preprican, da bo prisel tudi dan, ko bo potrebnih vec jeder:)
Predator X je izjavil:
Tikitoki
2. Novejše igre
Sej sem rekel, dej linke do zanesljivih testov. Vsi testi, ki sem jih scekiral (in jih ni bilo malo), so jasno pokazali, da je hitrejsi RAM, v vecini primerov, metanje denara skozi okno. Tukaj govorimo o igranju iger.
Imas tudi teste, kjer so primerjali 1-8 core in se hypethreding on/off in je bil rezultat poucen. Najbolj pomembni so Mhz (seveda pri enakovrednih jedrih). Pa plato je bil vleikorkat ze pri dveh jedrih z vklopljenim hyperthredingom, skoraj nikjer pa ni bilo velike koristi od vec, kot 4 jeder.
To je seveda pomembno za tiste, ki nocemo placevati prevecza sistem in zelimo vedeti kaj nudi najboljsi p/p. Ce imas tiskarno denarja doma, potem pa ni razloga, da si ne omislis vec, ce ti tako pase.
Za stabilnost je pomembno veliko stvari. Meni je vleiko zivcev pozrl SATA kabel, ker sm prvo pomislil, da je fuc disk.
Kakorkoli, sem preprican, da bo prisel tudi dan, ko bo potrebnih vec jeder:)
Ne se delat norca, ker smo že 100x dokazal.
Tistle benchmark starswarm, ko i7 3770K 4.5GHz doseže 33-34FPS v mojem primeru z i7 3770 dosežem z single channel ramom (1600MHz) 19-20FPS in 26-27FPS z dual channel ramom.
Dam sem tud moje teste gor:
lp
http://imgur.com/gallery/LKSG7
Zgodovina sprememb…
Sem jaz kje omenil dual channel? Nisem.
Ne vem kje si to youtube smet nasel? Das not hitrejsi RAM in bos dobil 30% vec FPS. Zakaj sploh kupujemo hitrejse graficne kartice al pa procesorje, ce bi dobili tako nore pohitritve sam z menjavo RAMa:).
http://techbuyersguru.com/gaming-ddr4-m...
Ne vem kje si to youtube smet nasel? Das not hitrejsi RAM in bos dobil 30% vec FPS. Zakaj sploh kupujemo hitrejse graficne kartice al pa procesorje, ce bi dobili tako nore pohitritve sam z menjavo RAMa:).
http://techbuyersguru.com/gaming-ddr4-m...
Treba je vedet da ta video primerja z topshit gpujem. Dodaj kakšen midrange gpu (1060/rx480) in bo cpu/ram bottleneck takoj manj očiten.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
neo5468 ::
Drugače veš da ti CPU testi od digital foundry so narejeni z titan xp ki je 1300EUR ne? Normalno da se bo vidla večja razlika v fpsjih tudi z drugimi frekvencami ramov. Ne moreš linkat takih benchmarkov ko GPU popolnoma odstraniš iz enačbe in nato govoriš o p/p. Pokaž mi enga na slotechu ki ima titan xp. Poleg tega poglej še razliko med i5 in i7 ko igraš z normalno grafično kot je 1060 ali pa 1080. Spodnji video je sicer za g4560 ampak so zraven tudi grafi za i5 7600 in i7 6700.
Pa to da če imaš 1080p 144hz monitor še ne pomeni da mora vsaka igra imeti 144 fps lock. Vse kar je nad 60 fps je že dobro, ker takoj ko prečkaš 60 boš z 144hz monitorjom vidu občutno razliko.
Pa to da če imaš 1080p 144hz monitor še ne pomeni da mora vsaka igra imeti 144 fps lock. Vse kar je nad 60 fps je že dobro, ker takoj ko prečkaš 60 boš z 144hz monitorjom vidu občutno razliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neo5468 ()
Mislim, da sem med drugim napisal, da jaz govorim za p/p za normalne ljudi, kar izkljucuje iskanje brezveznih robnih primerov.
Kakorkoli, Predator je miljonar, si bo kupil superracunalnik in mu bodo igre priredili, da bodo spilale na njegovem sistemu na 8k z min 400 FPS.
Kakorkoli, Predator je miljonar, si bo kupil superracunalnik in mu bodo igre priredili, da bodo spilale na njegovem sistemu na 8k z min 400 FPS.
ne, predator je slab v csgo in battlefield, pa se zgovarja na slab hardware in frametime :)
#brezpodpisa
D3m0r4l1z3d ::
ne, predator je slab v csgo in battlefield, pa se zgovarja na slab hardware in frametime :)
Lol, sicer pa bodo v tem primeru slušalke še najbolj pomagale.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()
Jaz če bi kupil nov monitor bi vzel 144hz samo zaradi csgo. Dejansko ena redkih iger ki bi koristila 144hz, glede na to da imaš tam konstantno 200fps+ in dejansko naredi nek difference v smoothnessu. 4k pri meni ne bo še dolgo časa. Sem bil vedno človek ki rajši igra popolnoma vse na low pa tudi 800x600 če je treba, samo da je več fpsjov (cod2 časi). Ne razumem kako lahko ljudje rečejo da je 4k 60 fps gaming neka epic izkušnja. Osebno bi se vedno odločil za 1080p 144hz. Veliko boljša gaming izkušnja, cenejše je, pa še sistem lažje furaš.
Drugače veš da ti CPU testi od digital foundry so narejeni z titan xp ki je 1300EUR ne? Normalno da se bo vidla večja razlika v fpsjih tudi z drugimi frekvencami ramov. Ne moreš linkat takih benchmarkov ko GPU popolnoma odstraniš iz enačbe in nato govoriš o p/p. Pokaž mi enga na slotechu ki ima titan xp. Poleg tega poglej še razliko med i5 in i7 ko igraš z normalno grafično kot je 1060 ali pa 1080. Spodnji video je sicer za g4560 ampak so zraven tudi grafi za i5 7600 in i7 6700.
FPS ne pove vsega, ko je enkrat CPU bound game ti frametime pade hitro 30ms+.
Sej že pozorno gledaš Digitalfoundry FRAMETIMES v testu z i5 2500K (CRYSIS 3) vidš, da pade tud na 50ms ... vseeno kaže minimum 34fps.
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Lol, sicer pa bodo v tem primeru slušalke še najbolj pomagale.
Samo ce imajo dovolj nizko latenco, da pravcat sliss metek ko leti prot teb ;)
Pol pa, ko vids enga otroka da te skine parkrat na 60Hz monitorju z i3jko, 40fpsi in 2x vecjim pingom.
Hitr rage quit in na drug server.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
ziga1990 ::
Evo sem gledal predstavitev matičnih za AM4 in sem dobil tudi slide na netu: http://imgur.com/gallery/qheFr
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
i3 pa 100€ gpu komot fura csgo na 150 fps. Je pa res da šit miška in 30 fps je unplayable, vsaj kar se csgo tiče. Sem global elite, ampak ko sem par dni nazaj igral na kolegovem računalniku z 12 let starim amd dual core in 9600gt z 20-30 fps, nisem mogel absolutno nič zadet. Nima veze kok si dober, če igraš pod takimi okoliščinami si preprosto bottleneckan. Do neke mere se lahko navadiš, ampak optimalnega ranka v igri ne boš nikoli dosegel.
D3m ::
Evo sem gledal predstavitev matičnih za AM4 in sem dobil tudi slide na netu: http://imgur.com/gallery/qheFr
Wow.
Fuck se vidi lepota SoC. Še kondijev ni prav veliko.
|HP EliteBook|R5 6650U|
dottor ::
Enga heroja če ne bo predrag si bomo pa častni a ne
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
m0LN4r ::
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
FireSnake ::
Predator X je izjavil:
Tikitoki
2. Novejše igre
A dober memory kontroler. Lahko to razložiš, prosim?
Predator X je izjavil:
skylake afair je še največ profitiral na hitrejšem ramu, tam so bile neke razlike v fps, za kak heavy špil, po možnosti multiplayer pa kak stream zraven, pa i7 sploh ni nek overkill
čeprav, če poslušaš predatorja, bi blo nabolje vzet en 2011 10 core, da bo za ziher..
Ne govorim tega. Govorim samo, da je i5 skylake/kabylake švoh in težko dosežeš stabilne fpsje. Za 144Hz monitor bi poreboval i7 6700K/7700K 4.5-5GHz in zelo hitre rame.
Ampak rabiš vodno hlajenje, Z plato, ... skratka je slaba naložba.
A vodno? A drugače se tega ne da hladiti? Zanimivo.
Z plato?
Ko človek bere tvoje poste se lahko samo na glas krohoče. Tele floskule lahko ti prodajaš osnovnošolcem. Na nižji stopnji! Ker v šestem razredu se ti bodo že smejali.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
ABX ::
Evo smo ze februarja, kje kupim ZEN ?
http://geizhals.de/?m=1
Vprašanje je če te bo sploh zanimal.
Če imaš 2xxx K serijo ali novejše verjetno te ne bo. Če pa si lahko privoščiš pa verjetno boš kupil 7700k in 3600-400 RAME.
In to je Problem AMD-ja na splošno. Če imaš soliden PC in želiš nadgradnjo boš pogledal na Nvidio in Intel, ker AMD v višjem rangu nima nikoli nič, oz če pride, pride z zamudo, ko itak si že vse zamenjal.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
ABX: jaz imam 4770K pa bom kupil Ryzen, če bo tako vredu, kot obljubljajo.
Govorimo o prihodnosti in ne o trenutnoi situaciji.
In ne boš verjel; tudi intel CPU in AMD grafa skupaj pašeta (ker skušaš zeleno modro navezo prikazati, kot edino možno).
Tole je pa čisto subjektivna opazka, ki si jo potegnil iz riti.
Trdiš torej, da ti nadgrajuješ vedno tik pred tem, ko AMD izda nove procesorje, ali kako?
Govorimo o prihodnosti in ne o trenutnoi situaciji.
In ne boš verjel; tudi intel CPU in AMD grafa skupaj pašeta (ker skušaš zeleno modro navezo prikazati, kot edino možno).
ride z zamudo, ko itak si že vse zamenjal
Tole je pa čisto subjektivna opazka, ki si jo potegnil iz riti.
Trdiš torej, da ti nadgrajuješ vedno tik pred tem, ko AMD izda nove procesorje, ali kako?
Zgodovina sprememb…
Gotovo obstajajo aplikacije, kjer bo 12t/quad channel hitrejši od 16t/dual channel. Ni to ravno gaming in vsakodnevna uporaba, zato bodo profiji morda raje izbrali Intla.Ja, obstajajo. In vplivajo na naše vsakodnevno življenje veliko bolj kot gaming. Zato lahko NEC še vedno prodaja SX serijo, kjer ima vsak core svoje ddr3 kanal ... in zato so še vedno zelo iskane quad socket amd plate, kjer ima vsak socket 4 ddr3 kanale. Ampak gamerje seveda to ne zanima, ker se osredotočajo na potešitev lastnih potreb in ne na skupno dobro. Pač tak je svet ...
ker se osredotočajo na potešitev lastnih potreb in ne na skupno dobro. Pač tak je svet ...
S čimer ni nič narobe.
#brezpodpisa
Nebo torej 8c/16T za ceno 5820K ?
Ne vemo ne hitrosti ne cene AMD CPU-jev. Lahko samo ugibamo, ampak ko AMD PR govori o odlični price-to-performance ratio in uporabiš AMD PR google translate, veš da ne bo AMD najhitrejša izbira.
Ampak nekaj mi ne diši, Intel 7 serija je tu. Če AMD bi bil confident v hitrosti svojega CPU-ju bi dal ven neodvisne benchmarke, da potencialne kupce prepriča v čakanje. Ta tišina ne obeta nič dobrega za AMD.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Dr_M ::
Z plato?
Malo bolj razgledan clovek ve, da je to plata, ki ima Z chipset (Z170,Z270....).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Brez gamerjov danes nebi mel fancy grafik kot je GCN ali maxwell. Za niše kot je HPC se pač nebi razvijal tako dragih arhitektur tako pgosto.
Enako velja za procesorje.
Enako velja za procesorje.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
in uporabiš AMD PR google translate, veš da ne bo AMD najhitrejša izbira.
Bold je moje.
Kaj?!?
Predator X je izjavil:
btw
http://www.pcworld.com/article/3163500/...
Čisto ob koncu... upam, da bo brez delay-a.
Kaj glumiš? Kje os naši odgovori?
Zgodovina sprememb…
in uporabiš AMD PR google translate, veš da ne bo AMD najhitrejša izbira.
Bold je moje.
Kaj?!?
Kaj nisi nikoli koristil google translate za PR izjave? :P
Ne uporabljam Google translate (za nič, ker znam tuje jezike)! Zatorej je moj odgovor ne.
Pravzaprav se mi zdi da nekdo, ki mora uporabljat google translate, težko kar koli komentira.
Daleč smo prišli na tem slo-techu ...
Pravzaprav se mi zdi da nekdo, ki mora uporabljat google translate, težko kar koli komentira.
Zgodovina sprememb…
Ne uporabljam Google translate (za nič, ker znam tuje jezike)! Zatorej je moj odgovor ne.
Eh, nisi štekal štoša.
Primer:
(ni vezano na AMD ali bilo koga drugega)
PR izjava: Our CPUs will have an excellent price-to-performance ratio.
Google translate:
Our CPUs are unfortunately slow, but we will price them accordingly.
D3m0r4l1z3d ::
Dober štos, edino kako bi ga štekal, če je prevod iz ang v ang.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5