Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi
FireSnake ::
Spominjam se, da je nekdo v tej tem želel mini ITX:
https://www.techpowerup.com/231205/bios...
Hm X370 nima pretiranega smisla v mini ITX... Za razliko od B350 ima samo več PCIe pasov, ki jih na mITX itak nimaš kam vtaknit.
Saj bojo prišle, skupaj z Ryzen 5 in 3 pomojem.
Ja, tukaj se lahko samo strinjam.
K sreči imam čas in tudi sam razmišljam, da bi čez par mesecev sestavil eno malo kišto, ki bi bila hitra (namesto, da bi nadgradil sedanjo "veliko").
Predator X: kje to omenjajo? Je to bilo že out of the box? Kako, da to niso ponudili že v štartu?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
klinker ::
Predator X je izjavil:
LoL, že prihaja ECC support zas ryzena. No vsaj gigabyte.
To pa pozdravljam na polno, upam samo da ne bo drago. Sicer bi mi bil dovolj ze kak ARM quad z ecc supportom.
xmetallic ::
Zato ker me igrice ne zanimajo.
In problemi ki so, so totalno nepovezani z strojno opremo...gre se za poslovna okolja namrec in je blo pred pol leta joj tezav. Sej zadeve se popravljajo, vseeno pa nikoli ni blo problemov na winsih, ki pa so v 10ki eni tako banalni, da mu tezko reces zanesljiv in resen OS, kar so vsi pred tem bli. Btw, testiramo sedaj Server 2016...jao jao...sekret napram 2012R2, pa lahko ima znj bombonckov, so dolocene zadeve zbugane do daske.
Kaj in kako je OS narjen mi pa dol visi...meni je glavno da zadeva ki jo placam mastno dela, ne pa miljon izgovorov zakaj ne dela in pa kot sem ti ze reku, dvomim da AMD ni razposlal testne cpuje razvijalcem da popilijo kodo.
Drži, nekatere preproste stvari ne delujejo kot bi morale. A je treba upoštevat, da je W10 spisan skoraj z nule. Jedro podpira štiri različne tipe naprav medtem ko je prej bila podpora le za PC.
Glede serverja je meni osebno 2012R2 slabši od 2016. Že sam design na 2012, W8 style, sucks. 2016 nanoserver best of the best.
Predator X ::
Predator X je izjavil:
LoL, že prihaja ECC support zas ryzena. No vsaj gigabyte.
To pa pozdravljam na polno, upam samo da ne bo drago. Sicer bi mi bil dovolj ze kak ARM quad z ecc supportom.
X370 pri gigabytu. Upajmo na B350, če ima že proc podporo.
Modri dirkač: pozabil sem ti odgovoriti. Voltaža te zanima, vsekakor.
Ampak: to nima nobene veze s tem, kako voltažo imajo Intelovi procesorji.
Ampak: to nima nobene veze s tem, kako voltažo imajo Intelovi procesorji.
Invictus ::
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
D3m0r4l1z3d ::
A AMD še vedno namerno zavlačuje izdajo top to bottom cpujev in gpujev?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Predator X ::
Modri dirkač ::
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Namerno ne, zadeva enostavno še ni ready, kar dokazujejo popolnoma nepripravljeni biosi in windowsi.
A se AMD res ni nič predhodno povezal z MS in z izdelovalci plošč, da bi se izognil amateur hour?
Očitno je bil pritisk ogromen, da so zadeve dal ven 1-2 meseca preden bi bile dejansko iz beta stanja ...
Everybody lies!
hojnikb ::
seveda namerno "zavlačujejo", saj bi kamot lahko izklopl enotei in prodal zadevo z manj jedri. Ampak amd pač hoče polovit early adpoterje z najdražjimi proci.
#brezpodpisa
seveda namerno "zavlačujejo", saj bi kamot lahko izklopl enotei in prodal zadevo z manj jedri. Ampak amd pač hoče polovit early adpoterje z najdražjimi proci.
Enote se ne "izklapljajo" ampak se uporabi procesorje, ki imajo nekaj jeder nedelujočih.
Niso pa tako neumni, da bodo šli delujoče procesorje kvarit in jih prodajat, kot 6 ali 4jedrnike.
To bi bilo neumno.
Modri dirkač je izjavil:
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Namerno ne, zadeva enostavno še ni ready, kar dokazujejo popolnoma nepripravljeni biosi in windowsi.
A se AMD res ni nič predhodno povezal z MS in z izdelovalci plošč, da bi se izognil amateur hour?
Očitno je bil pritisk ogromen, da so zadeve dal ven 1-2 meseca preden bi bile dejansko iz beta stanja ...
Že na anandtech so (v intervjuju) rekli: "imeli smo izbiro, ali bomo 6 mesecev prepozni ali pa bomo žrtovali 20% performansa. Odločili so se za ono prvo".
Okoli sodelovanja: če ne bi sodelovali, sploh ne bi bilo matičnih plošč. zato ne natolcujte, kako niso sodelovali.
Porodni krči pač, jaz upam, da se zadeva čim prej pošlihta.
Zgodovina sprememb…
Enote se ne "izklapljajo" ampak se uporabi procesorje, ki imajo nekaj jeder nedelujočih.
In kaj je to druga kot izklaplanje enot ?
Niso pa tako neumni, da bodo šli delujoče procesorje kvarit in jih prodajat, kot 6 ali 4jedrnike.
To bi bilo neumno.
to se dejansko počne, da se ulovi demand. Kr poglej recimo stare athlone in phenome, večina se jih je dala odklenat iz 2 jeder na 3/4.
#brezpodpisa
Sami ::
In kaj je to druga kot izklaplanje enot ?
To bi bilo neumno.
to se dejansko počne, da se ulovi demand. Kr poglej recimo stare athlone in phenome, večina se jih je dala odklenat iz 2 jeder na 3/4.
Točno tako, v preteklosti so "zaklepali" delujoča jedra, sem imel kar nekaj primerkov doma, ki so se odlklenili iz PIIX2 na X4 ali kasnejši Thubani iz X4 na X6.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Tokrat o imeli milijon primerkov na voljo.
Pa je zadeva še vseeno relativno težko dobavljiva (zaloge se hitro polnijo in tudi spraznejo).
Imeti dobre yielde in it namenoma "uničevat" procesorje zato, da jih boš prodal ceneje (z manjšo maržo)?
Zdaj pa lahko vse dobre prodajo in kopičijo "slabe".
Narediti drugače bi bilo neumno.
Pa je zadeva še vseeno relativno težko dobavljiva (zaloge se hitro polnijo in tudi spraznejo).
Imeti dobre yielde in it namenoma "uničevat" procesorje zato, da jih boš prodal ceneje (z manjšo maržo)?
Zdaj pa lahko vse dobre prodajo in kopičijo "slabe".
Narediti drugače bi bilo neumno.
dottor ::
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
AapocalypseE ::
AapocalypseE je izjavil:
Koga briga to, ko kupi cpu?
Glavno je koliko voltaže moraš dat za nek overclock.
Kolikor gledam teste, so vsi ryzeni čez 1.35V za 4GHz.
1.35 je max. safe voltage za dolgi rok ryzena, če še ne veš mogoče.
Jaz mam 4.5GHz 1.26V in še mam fora za safe voltažo.
To je filing navijat
Točno tako, kot si rekel: koga briga, koliko voltaže mora imeti Intel CPU, če kupuje Ryzen (zakaj je temu tako, sem pa razložil zgoraj)?
Kot pravi stari pregovor: samo norc vztraja pri zmoti. In ti še kar malikuješ svojega Intela in nejgovo napetost v Ryzen temi (now what does that makes you?)
Ker ti, očitno, še vedno ni jasno predlagam, da si na to temo prebereš kakšen članek (preden bleješ dalje).
Kje sem napisal koga briga koliko voltaže mora imet Intel procesor, če kupuje ryzen?
Je vse ok s tabo? High little bit?
Zgleda te moti, da primerjam koliko voltaže rabi Intel in koliko ryzen
Kupca, ki bo overclockal zanima safe voltage meja in za koliko MHz se bo procesor navil do te meje.
Ti pa bluzi in delaj norca iz sebe kolikor ti paše, kačica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
AapocalypseE je izjavil:
Točno! Zakaj je to neblouza sem opisal zgoraj.
Ampak, ti vztrajaš pri svojem. Kar mene ne moti. Ne pomeni pa, da imaš prav (ker sam dokazuješ, da pojma nimaš o čem govoriš).
Zgodovina sprememb…
Grey ::
Najnovejši testi, kjer se lepo vidi manjši upad FPS glede na povišano resolucijo (in to pred popravki, ki bodo popravili te porodne težave) pri Ryzenu. S tem bi lahko rekel, da je dokazano, da je longevity na strani multi-core, multi-thread procesorjev in se splača vložiti v vsaj šestjedrni ali osemjedrni Ryzen za gaming. Sploh pa ovrže to bullshit mantro, da se testira performance procesorjev v igrah pri 720p, ker procesorji, ki so nad Ryzenom praktično vedno padejo pod Ryzen zmogljivost, ko se zamenja resolucija na gor. Upam, da se bodo ljudje, ki so zagovarjali nerealnost s 720p testi, malo zamislili.
Da malo zbodem, Intel procesorji so za igranje na 1000fps pri 480p, AMD pa za 120fps na 16k resoluciji :P Ampak šalo na stran...720p testi so vedno skewed v prid Intelovih procesorjev. Zelo verjetno je AMD zato naročil reviewerjem, da testirajo pri realnih (praktično uporabljenih) resolucijah in nastavitvah.
Link
Da malo zbodem, Intel procesorji so za igranje na 1000fps pri 480p, AMD pa za 120fps na 16k resoluciji :P Ampak šalo na stran...720p testi so vedno skewed v prid Intelovih procesorjev. Zelo verjetno je AMD zato naročil reviewerjem, da testirajo pri realnih (praktično uporabljenih) resolucijah in nastavitvah.
Link
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grey ()
AapocalypseE ::
AapocalypseE je izjavil:
Točno! Zakaj je to neblouza sem opisal zgoraj.
Ampak, ti vztrajaš pri svojem. Kar mene ne moti. Ne pomeni pa, da imaš prav (ker sam dokazuješ, da pojma nimaš o čem govoriš).
Hočem povedat, da ima Intel veliko več overclock headrooma od ryzena.
In to te moti, kačica
Najnovejši testi, kjer se lepo vidi manjši upad FPS glede na povišano resolucijo (in to pred popravki, ki bodo popravili te porodne težave) pri Ryzenu. S tem bi lahko rekel, da je dokazano, da je longevity na strani multi-core
ne, to ti samo pove, da je gpu večji bottleneck kot cpu.
#brezpodpisa
Res je. AMD-jeva "priporočila" in sugeriranja reviewerjem so pa na meji dobrega okusa.
Fantje so 7 let prepozni, 2-4 tedne več ne igra nobene velike razlike, saj ni božična sezona pred vrati.
Samo malo bolj optimirane BIOSe bi rabili in tist HPET fix pa bi bila zgodba veliko bolj pozitivna.
Tako je pa hype train iztiril na prvem kamenčku.
To bi bilo neumno.
Modri dirkač je izjavil:
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Že na anandtech so (v intervjuju) rekli: "imeli smo izbiro, ali bomo 6 mesecev prepozni ali pa bomo žrtovali 20% performansa. Odločili so se za ono prvo".
Okoli sodelovanja: če ne bi sodelovali, sploh ne bi bilo matičnih plošč. zato ne natolcujte, kako niso sodelovali.
Porodni krči pač, jaz upam, da se zadeva čim prej pošlihta.
Fantje so 7 let prepozni, 2-4 tedne več ne igra nobene velike razlike, saj ni božična sezona pred vrati.
Samo malo bolj optimirane BIOSe bi rabili in tist HPET fix pa bi bila zgodba veliko bolj pozitivna.
Tako je pa hype train iztiril na prvem kamenčku.
Everybody lies!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Modri dirkač ()
Modri dirkač je izjavil:
Ne vem, česa so se bali ... dopustov?
D3m ::
Naredijo konkurenčni izdelek za pol manj in še zmeraj nekaterim pičkarijo?
|HP EliteBook|R5 6650U|
Wrop ::
Tudi Intel, vsaj po testih sodeč, ne zna narediti 8 jedrnika, ki bi bil v igrah boljši od i7-7700K.
hamez66 ::
Tudi Intel, vsaj po testih sodeč, ne zna narediti 8 jedrnika, ki bi bil v igrah boljši od i7-7700K.
Ja, ampak je vprašanje, če AMD lahko naredi 4 ali 6 jedrnik, ki bi bil konkurenčen 7700k.
Smešno videt, da v nekaterih igrah 60 dolarski g4560 premaga najboljši 8 jedrni AMDjev procesor.
Ja, ampak je vprašanje, če AMD lahko naredi 4 ali 6 jedrnik, ki bi bil konkurenčen 7700k.
Smešno videt, da v nekaterih igrah 60 dolarski g4560 premaga najboljši 8 jedrni AMDjev procesor.
Potlej pa ni zahtevna igra.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Grey ::
Ti si očitno tisti, ki ne razumeš, zakaj je pri višji resoluciji manjši cpu bottleneck. Če bi, nebi takih bedarij izjavlal.
A 4K resolucija je realna ?
Zelo verjetno je AMD zato naročil reviewerjem, da testirajo pri realnih (praktično uporabljenih) resolucijah in nastavitvah.
A 4K resolucija je realna ?
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
SimplyMiha ::
Seveda je. Bolj realna kot 640x480, na kateri so "testirali" eni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
SimplyMiha je izjavil:
Pffffff to je bilo na 15" CRT bogovsko leta 1996.
Red Alert sem največkrat preigral.
|HP EliteBook|R5 6650U|
SimplyMiha ::
SimplyMiha je izjavil:
Pffffff to je bilo na 15" CRT bogovsko leta 1996.
Red Alert sem največkrat preigral.
In katero leto se šteje zdaj?
Limite 8 jedrnih CPU se ne testira s programi, ki uporabjajo samo 2 jedri/niti.
S katerimi bi jih pa ti testiral?
Everybody lies!
Limite procesorja se testira s programi, ki upoštevajo specifike/parametre procesorja. Eden glavnih parametrov je tudi ta, koliko jeder ima in koliko niti lahko izvaja na enem jedru.
Procesor, ki npr. podpira strojno deljenje, ne testiraš s programi, ki deljenje izvajajo programsko. Procesor, ki ima 8 jeder in lahko izvaja 16 niti, ne testiraš s programi, ki uporabljajo samo 4 jedra/niti.
No, lahko, samo ne potem govorit, da se testira zmogljivost procesorja.
Procesor, ki npr. podpira strojno deljenje, ne testiraš s programi, ki deljenje izvajajo programsko. Procesor, ki ima 8 jeder in lahko izvaja 16 niti, ne testiraš s programi, ki uporabljajo samo 4 jedra/niti.
No, lahko, samo ne potem govorit, da se testira zmogljivost procesorja.
Čak mal, a testiraš (limite) zmogljivost ali uporabnost procesorja s programi, ki uporabljajo maskimalno število niti, ki je manjše od št. jeder/niti, ki jih ima procesor?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Wrop ()
LuiIII ::
Dragi gejmerčki, če vam je važen vsak FPS, potem ni dileme: 7700K in 2x1080 v SLI,ipd. Nekaterim, naprimer meni, pa mi je veliko bolj pomemben p/p na večnitnih aplikacijah. Sam uporabljam nekaj aplikacij kjer je skalabilnost praktično linearna, kar pomeni več jeder, več muzike. Če je teh jeder eno par več kot pri konkurenci in če so jedra še na 4GHz, toliko bolje, če pa je cena še 25% nižja je pa že kičasto. Sam meni da AMD Zen platforma obeta. Nikakor ne gre za platformo, ki bi odvzela performance krono Intel-u, jo pa vzame zaenkrat kot kaže v p/p.
globoko grlo ::
Dragi gejmerčki, če vam je važen vsak FPS, potem ni dileme: 7700K in 2x1080 v SLI in 480p furat do onemoglosti
fixed it 4 ya
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Dragi gejmerčki, če vam je važen vsak FPS, potem ni dileme: 7700K in 2x1080 v SLI,ipd. Nekaterim, naprimer meni, pa mi je veliko bolj pomemben p/p na večnitnih aplikacijah. Sam uporabljam nekaj aplikacij kjer je skalabilnost praktično linearna, kar pomeni več jeder, več muzike. Če je teh jeder eno par več kot pri konkurenci in če so jedra še na 4GHz, toliko bolje, če pa je cena še 25% nižja je pa že kičasto. Sam meni da AMD Zen platforma obeta. Nikakor ne gre za platformo, ki bi odvzela performance krono Intel-u, jo pa vzame zaenkrat kot kaže v p/p.
Se kar stinjam.
Gamerji so nadležni, kot kaki vegeterjanci, glasni, ko strela.
Naj kupijo poceni proc, ga navijejo in je to to.
Ko bodo pa igre podpirale več jeder pa potem kupit.
Čisto preprosto.
Čeprav mi je prav smešno, ko rečejo, da Ryzen ni za igre. Ali pa so moje zahteve tako nizke, ne vem.