» »

AMD ZEN - nova X86 Jedra

AMD ZEN - nova X86 Jedra

Temo vidijo: vsi
««
528 / 626
»»

Buggy ::

5600X vs 10700 je s trenutnimi cenami in dobavljivostjo v primeru, da se dela NOV_BUILD, bolj na strani Intla. Problem je napihnjena cena in nedobavljivost. Za tiste z 4xx/5xx chipseti, ki so do sedaj imeli nekaj v rangu R5 2600, pa je/bo 5600x po MSRP ceni + max 10%, cisto super izbira, ko je govora o gamingu do 1440p z ustreznim GPU-jem.
#AMDupgradepathisreal :P

Sheteentz ::

Dejansko ni trenutna slaba izbira niti 3600X. Itak je v njem dovolj procesorske moči, da poganja vse igre. Hudiča, celo 2600X zna še konkretno konkurirat, če nisi preveč zahteven. Dejansko tuhtam o 2600X sistemu, ki bi ga čez par let nadgradil na 5???X.

Mr.B ::

Buggy je izjavil:

5600X vs 10700 je s trenutnimi cenami in dobavljivostjo v primeru, da se dela NOV_BUILD, bolj na strani Intla. Problem je napihnjena cena in nedobavljivost. Za tiste z 4xx/5xx chipseti, ki so do sedaj imeli nekaj v rangu R5 2600, pa je/bo 5600x po MSRP ceni + max 10%, cisto super izbira, ko je govora o gamingu do 1440p z ustreznim GPU-jem.
#AMDupgradepathisreal :P

10700 sploh ni v igri.. sele K je v igri pa se to je povprecje 1%, klub vecim jedrom. SAM bo prakticno neuporaben na pcigen3, s tem da na intlovi strani ne bos nasel da z490 podpira pcigen4.
https://www.techpowerup.com/review/amd-...
The 5600X is 2% slower than the i9-10900K and 2.5% faster than the 3600X. 4K remains a toss-up, with the 5600X performing within 1.2% of the i9-10900K. Needless to say, Intel's gaming performance lead is basically irrelevant now, as AMD has caught up, and the odd-percent here isn't worth worrying about and within random variation.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

Se strinjam. Ryzen 3600XT za 200 EUR je cisto solidna izbira. INTEL je koncno prilagodil cene in postal konkurencen. AMd mu je pomagal z dvigom cen:).

Za gaming se dolgo ne bos rabil PCIE gen4, SAM je trenutno podprt zgolj pri AMD GPU-ju. 10700 svojo gaming nalogo odlicno opravi, predvsem pa ga dobis povsod. Ce bi ta renutek delal nov setup, bi jaz verjetno sel na Intel.

da vzames 3600 z b550 plato... ce bo naslednji teden akcija kupis 5600x 3600 bos pa za bozicka komot prodal z racunom vred

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE ::

B34ST je izjavil:

Gamers Nexus in Hardware Unboxed sta prišla do drugačnih zaključkov. 205 vs. 200 FPS v prid 5600X je povprečje 11 iger pri Hardware Unboxed. Med tema dvema res ni take razlike, ampak 10600K je pa s 184 FPS 10% slabši od 5600X.

Razlika je tudi, da je en 8/16, drugi pa 6/12, tako da 10700K zmaga.

10600K, stock laufa na 4.5GHz, tako da še je rezerve pri OC.

10600K 271€ dobavljiv https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
5600X 375€ nedobavljiv https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
10700K 386€ dobavljiv https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...

Ne pozabit, da ima Intel tudi integrirano grafiko...

AMD je vse nekam podražil.

Recimo

3600 235€ dobavljiv https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...

Senior Dev ::

10700K je nazaj v igri. Bil na mf za 299€ nekaj časa. Za black friday ga pričakujem pri sladkih 250€.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Buggy je izjavil:

Za gaming se dolgo ne bos rabil PCIE gen4, SAM je trenutno podprt zgolj pri AMD GPU-ju. 10700 svojo gaming nalogo odlicno opravi, predvsem pa ga dobis povsod. Ce bi ta renutek delal nov setup, bi jaz verjetno sel na Intel.

Pocakaj nvidio... ta bo no govori se da bo delalo tudi na pci gen3... problem je da prepumpas spomin cimhitreje po pcigen vodilu... dejansko pa je iger, ki to izkoriscajo bore malo... Ali bo to nv na pro segmentu uspela bomo tudi videli.

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE je izjavil:

B34ST je izjavil:

Gamers Nexus in Hardware Unboxed sta prišla do drugačnih zaključkov. 205 vs. 200 FPS v prid 5600X je povprečje 11 iger pri Hardware Unboxed. Med tema dvema res ni take razlike, ampak 10600K je pa s 184 FPS 10% slabši od 5600X.

Razlika je tudi, da je en 8/16, drugi pa 6/12, tako da 10700K zmaga.

10600K, stock laufa na 4.5GHz, tako da še je rezerve pri OC.

10600K 271€ dobavljiv https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
5600X 375€ nedobavljiv https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
10700K 386€ dobavljiv https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...

Ne pozabit, da ima Intel tudi integrirano grafiko...

AMD je vse nekam podražil.

Recimo

3600 235€ dobavljiv https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...

Ja to je pa res osrednji kriterij pri kupovanju gaming PC-ja :))

mailer ::

Senior Dev je izjavil:

10700K je nazaj v igri. Bil na mf za 299€ nekaj časa. Za black friday ga pričakujem pri sladkih 250€.
Za omenjeno ceno ga kupim v vsakem primeru.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

klinker ::

Plus je, če ima igpu procesor.

Prodaš GPU in si brez računalnika, tako da moraš v naprej kupit novo kartico, da lahko daš staro ven.

Potem se lahko gleda tudi 10700KF in 10600KF, ki so še cenejši.

klinker ::

Sheteentz je izjavil:

Ja to je pa res osrednji kriterij pri kupovanju gaming PC-ja :))

Pa nekako je. Prodas trenutno grafo par mesecev pred izidom novih in ta cas se vedno lahko vsaj kaj pocnes z njim, dokler ne izidejo nove.
Jst na Ryzenih pogresam nek osnovni iGPU, tako si pa obsojen na APUje, ki imajo za moj primer predobro GPU in preslab CPU. dGPU mi pac ne disi, samo za to da vidim sliko na ekranu.
Sem ze imel namen 4750G vzet, samo me zdaj res mika 5900 in bo zgleda vseeno treba dGPU poknit v kisto.

Machete ::

iGPU je čisto super imeti. Tudi, če pride do kake okvare, ali garancijskega zahtevka za gpu, lahko testiraš stvari brez grafične kartice. Mogoče monitor, kake artefakte, bsodje itd.. In omenjeni primer, ko si v vicah, med menjavo in prodajo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Zimonem ::

Machete je izjavil:

iGPU je čisto super imeti. Tudi, če pride do kake okvare, ali garancijskega zahtevka za gpu, lahko testiraš stvari brez grafične kartice. Mogoče monitor, kake artefakte, bsodje itd.. In omenjeni primer, ko si v vicah, med menjavo in prodajo.

Pri takšni porabi niti ne. Iglu je smiseln za varčne čipe. Pri grelcu je pa povsem irelavanten.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Ne razumem. Saj ga ne uproablja, če imaš eksterno grafiko.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

MATiCEK ::

Senior Dev je izjavil:

Ja, 10700K za 250€, daj ne piši bedarij...

Machete je izjavil:

Za take primer ko/ce si brez grafe ima vsak zaveden ST-jevec vsaj eno dGPU doma od prej ;)
Jaz imam zdej na stalazi HD7950, RX 480 8GB in GTX 780. Prodajat jih nima smisla, ce pa jaz ali kdo od kolegov nuca je pa na vojo.

Sicer pa valda ne prodate grafe prej preden kupito novo ali pac?

Predator X ::

AapocalypseE je izjavil:

Po videnem performancu, moraš bit die hard amd fanboy, da za podoben denar raje vzameš 5600X 6/12 kot 10700K 8/16.

Pa ni kar en random video, ampak je in-game fps. Kar je najbolj pristno.

Ryzen 5 5600x bo porabil 100w manj pa nudil boljsi gaming perf.

dolenc ::

Sej je napisal, da ne smes bit die hard fan.

Ko bo 200eur se bo bol to splačal, zdej pa res ne.

Jarno ::

Buggy je izjavil:

Pri i7 10700 si moraš prebrat droben tekst. To je zadeva za kakšno majhno ohišje, kjer cpu po defaultu kuri do 65W in pa za ekstremiste z vodnim hlajenjem, ko si ga odkleneš na PL2 (255W).
Načeloma pa je to cpu, ki se ga je bolje na daleč ognit. Torej, i7 10700k(f) ali i9 10850k za tiste, ki jim je 6 intelovih jeder premalo.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

FireSnake ::

Če bi želel tako veliko porabo (200W + za CPU) bi dal notri ThreadRipperja.

Buggy je izjavil:

Machete je izjavil:

Za take primer ko/ce si brez grafe ima vsak zaveden ST-jevec vsaj eno dGPU doma od prej ;)
Jaz imam zdej na stalazi HD7950, RX 480 8GB in GTX 780. Prodajat jih nima smisla, ce pa jaz ali kdo od kolegov nuca je pa na vojo.

Sicer pa valda ne prodate grafe prej preden kupito novo ali pac?

Tu bi se jaz strinjal. Zakaj bi plačeval nekaj kar ne uporabljam? Škoda placa na rezini.
Pa eni smo mal mahjeni na temperature in pečke ne bi imel pa, če mi jo zastonj dajo.

Tega se spomenm, tole sem imel:
Intel core i7 4770T Haswell TDP 45W
To je bla raketa, pa hlajena z najboljšim hladilnikom, kar se ga je takrat dalo dobiti :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Pri i7 10700 si moraš prebrat droben tekst. To je zadeva za kakšno majhno ohišje, kjer cpu po defaultu kuri do 65W in pa za ekstremiste z vodnim hlajenjem, ko si ga odkleneš na PL2 (255W).
Načeloma pa je to cpu, ki se ga je bolje na daleč ognit. Torej, i7 10700k(f) ali i9 10850k za tiste, ki jim je 6 intelovih jeder premalo.

tukaj nisem bil zadosti jasen in se seveda opravicujem za svojo malomarnost. 10700 pisem ne zato, ker mislim na non-K verzijo, temvec za razred v Intlovi druzini. 10600/10700/10900. Seveda da vzames K, tu ni dileme sploh ob tako majhni razliki v ceni. Ce sem cist posten sploh nisem vedel, da obstaja non-K verzija >:D

Buggy je izjavil:

tukaj nisem bil zadosti jasen in se seveda opravicujem za svojo malomarnost. 10700 pisem ne zato, ker mislim na non-K verzijo, temvec za razred v Intlovi druzini. 10600/10700/10900. Seveda da vzames K, tu ni dileme sploh ob tako majhni razliki v ceni. Ce sem cist posten sploh nisem vedel, da obstaja non-K verzija >:D

Zakaj ce hoces p/p imas tud r7 2700x/3600/3700x

mahone ::

govoril sem o novem setupu za high fps 1440p gamingu in tole zgoraj kupavat je bedarija na kvadrat

Buggy je izjavil:

govoril sem o novem setupu za high fps 1440p gamingu in tole zgoraj kupavat je bedarija na kvadrat

Zakaj ne... r5 5600x se primerja z i9 10900k

Ne me razumet narobe... sam bom pocakal da se stanje malce ohladi...ker tole je absurd.

Zgodovina sprememb…

?
ti ponujas kot alternativo za gaming 1440P highfps new_build_setup 2700x/3600/3700x al sem jaz ze mal zaspan?

Buggy je izjavil:

?
ti ponujas kot alternativo za gaming 1440P highfps new_build_setup 2700x/3600/3700x al sem jaz ze mal zaspan?

Zakaj ne.

Kakorkoli. I am done&over. Beri se enkrat kar sem napisal

Kaj js narobe z r7 3700x bouldom ter rtx 3070 al pa rtx 2080ti?

Jarno ::

Predator X je izjavil:

Kaj js narobe z r7 3700x bouldom ter rtx 3070 al pa rtx 2080ti?

Načeloma je primerjava podobna kot če primerjaš R7 1800X in i7 8700k. 1800x prej zastari, ker v igricah jedra preveč nabijajo no-op.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Dobr pa kolk je razlike med 10700k in r7 3700x v gamingu?

Senior Dev ::

Če kdo rabi 5800x majo na funtech za dobrih 500. Bojda je procesor zelo topel glede na brata 3700x za pol cene in z istim številom jeder?
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

tikitoki ::

Ryzen 5600x se tud greje? Testi, ki sem jih videl so kazali da manj k prejšnja generacija. So dobili golden samples?

Predator X je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

3700X vs. 5600X vs. 10700K

RTX 3080

Nyana ::

AapocalypseE je izjavil:

Predator X je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

RTX 3080

Poraba (W) pa skoraj enkrat večja pri 10700K, to je edino kaj me pri tem intelu odvrne.

AapocalypseE je izjavil:

Predator X je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

RTX 3080

Yt review... dobr razumem.. ampak po mejem njenju ni vredno. Ali vzames r5 5600x ali r7 3700x.

I7 10700k odpade.

Zgodovina sprememb…

Ali pa 3600X

Rias Gremory ::

Na tole sem ravnokar naletel :D
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

pegasus ::

Kolk procov je pol po raznih ebayih za +30% ceno?

Rias Gremory ::

Ko bi bilo 30%. Najdražji je $699 + $33 (iz zda), večina ostalih jih je 450 - $500. Veliko jih ima tudi review z 1 zvezdico. :))

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R...
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

LeQuack ::

Se pravi kaj ste zaključil, se ne splača več AMD in je Intel boljša izbira?
Quack !

mahone ::

Ce pa ni paper launch... :))
Toliko kot se se norce delali z Nvidie 2 meseca nazaj sedaj pa ista storija z AMD
Where's the pitchforks? Aja AMD je the good guy Intel/nvidia pa bad

LeQuack ::

Good guys lahko hitro postanejo bad guys.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Se pravi kaj ste zaključil, se ne splača več AMD in je Intel boljša izbira?

Trenutno je to tvoj zaključek.
Zato hitro požegnaj z denarnico.

mahone je izjavil:

Ce pa ni paper launch... :))

Povej to tistim (tudi tukaj na forumu so taki), ki zadevo že lepo furajo v svojih mlinčkih.
Se nalašč delaš norca iz sam sebe, ali ti to naključno rata?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Robert ::

AMD Ryzen 7 5800X in 32GB (DDR4, 3600mh) je to zadosti za delo s programi Pinnacle, Corel Videostudio - se pravi video obdelava posnetkov in pa za kakšne igrice - npr. Flight simulator, X-Flight simulacije voženj F1.....

Robert: dovolj je že, a ga boš moral hitro ujagati, ko bo na zalogi.
Edino spariti ga moraš z eno solidno grafično.
««
528 / 626
»»