Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi

FlyingBee ::
Če bi bil tak biser, ne bi bila cena manj kot 50% tiste ob izidu... Pač za specifične use case je sedaj dobra izbira, samo povprečen uporabnik, ki na PC-ju predvsem surfa, ureja dokumente, občasno malo gejma, sem pa tja malo ureja kako sliko ali home video in ne laufa 3 virtualk, non-stop nekaj compila ter rendra po par ur 4k videov na dan, bo pa imel že od 8400-ke več, razen če namerava imeti kišto brez tikanja 10 let, potem bo pa ščasoma 1700 mogoče celo povedel![]()
če ga amd z bulldozerjem ne bi tako zasral, bi zdaj prodajala po precej višjih cenah in ne bi hitel z vsakoletno izdajo novih ryznov, zdaj pa mora marketshare nazaj dobit in cene so fenomenalne, tako da hvala bogu, da so bili 5 let nekonkurenčni, edino dobičkov nimajo prav visokih, ampak važno, da imamo mi poceni robo na voljo

edi45 ::
240e sapphire vega s tremi igramiDrugače pa rtx 2060. gtx 1660Ti pa je baje razočaranje.
Vzamem nazaj, ubistvo je ista oz malenkost malo boljsa kot gtx 1070
240e sapphire vega s tremi igramiDrugače pa rtx 2060. gtx 1660Ti pa je baje razočaranje.
tukaj pa ni nič res, da si ti ne izmišljuješ vse skupaj? Kupi drugače še kakšen 144hz 1440 monitor pa bor rabil tak setup, če je sploh res.
Kaj ni nic res?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()

FireSnake ::
Tisti, ki imajo dinar se ne hvalijo.
Tale naša pojava pa komajda kaj slovensko govori.
Blefer - to je moja ocena.
Ne nasedajte.
Ne nasedajte.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

TOP ::
Evo jaz se pripravljam na nov Bild od AMD,blok za vodno hlajenje sem dobil,tako da bo pod vodo,najveretneje 2600X ledeno hladen

Jarno ::
Evo jaz se pripravljam na nov Bild od AMD,blok za vodno hlajenje sem dobil,tako da bo pod vodo,najveretneje 2600X ledeno hladen![]()
Kakšen cpu pa je v tvoji trenutni mašini?
Samo iz radovednosti...

Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

glede 1660ti si se že popravil, kaj pa vega 56 za 240eur?
300e je sapphire vega 56 8gb, če odštejemo DDV nanese malo čez 240€.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: camx ()

Treer ::

Ne nasedajte.
Moja ocena pa je da si bedak :) Lahko pogledaš vse moje builde do zdaj, v temi slike vaših računalnikov. So sicer pod različnimi nicki, zadnja dva (9700K) sta pa pod tem nickom. Ampak če si pozoren boš videl na vseh isto mizo, na kateri jih sestavljam, ista tla in isto računalniško mizo. Ne vem kje sem se točno hvalil s tem, rekel sem samo da mi je brez veze imet takšno kišto za 75hz 1080p gaming. Zdaj v višjo resolucijo mi pa tudi na za investirat, ker ne igram toliko da bi se mi splačalo. Imel sem željo si sestavit takšen računalnik, ampak me je minilo.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: camx ()

Seba22 ::
Kaj je z vami folk?Kaj ni res?Jas človeka osebno poznam sem glih včeraj od njega kupil tedn dni staro RTX 2080.Vse super.
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seba22 ()

Kaj je z vami folk?Kaj ni res?Jas človeka osebno poznam sem glih včeraj od njega kupil tedn dni staro RTX 2080.Vse super.
Eh pusti jih, če sem po "strokovni oceni" blefer.

Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: tikitoki ()

Treer ::
Ne nasedajte.
Moja ocena pa je da si bedak :) Lahko pogledaš vse moje builde do zdaj, v temi slike vaših računalnikov. So sicer pod različnimi nicki, zadnja dva (9700K) sta pa pod tem nickom. Ampak če si pozoren boš videl na vseh isto mizo, na kateri jih sestavljam, ista tla in isto računalniško mizo. Ne vem kje sem se točno hvalil s tem, rekel sem samo da mi je brez veze imet takšno kišto za 75hz 1080p gaming. Zdaj v višjo resolucijo mi pa tudi na za investirat, ker ne igram toliko da bi se mi splačalo. Imel sem željo si sestavit takšen računalnik, ampak me je minilo.
Eh, Firesnake se je Intela kot sam pravi znebil, ker je zaprašeno, zluknjano sranje.

Ne nasedajte.
Eh, Firesnake se je Intela kot sam pravi znebil, ker je zaprašeno, zluknjano sranje.Sedaj pa je verjetno malo fouš, ker že pogreša bliskovito odzivnost v vseh programih od browserjev naprej, samo si noče priznat...
Saj sem tudi jaz na začetku te spectre&meltdown zadeve malo cviknil, ampak se je kmalu pokazalo, da se je to skušalo "blow out of proportions" in je vpliv v consumer segmentu zanemarljiv.
Ma ja, taki so najboljši. Jaz sam pri sebi vem da grem na slabši procesor, kar je logično, če gledamo da pride 2-3x manj da ne moreš pričakovat takšnega performance-a itd. Ampak hočem biti enkrat "kolko tolko" racionalen kar se tiče PCja in hočem tudi sprobat ryzen, ker me res zanima kak je. Saj v konec koncu, še vedno si lahko premislim če mi ne bo všeč in se spet spustim v ekstrem in vzamem kakšno i9 in rtx 2080Ti

gendale2018 ::
vzemi threadripperja 16c/32t ali več in boš imel v mt primerljiv ali višji perf
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
čuvajte se žene, bit ćete jebene

TOP ::
Evo jaz se pripravljam na nov Bild od AMD,blok za vodno hlajenje sem dobil,tako da bo pod vodo,najveretneje 2600X ledeno hladen![]()
Kakšen cpu pa je v tvoji trenutni mašini?
Samo iz radovednosti...![]()
Veliko se jih je že menjalo največ Intelov,trenutno je I7 2600K.
Če bo zaradi tega 50Mhz višji max stable overclock bo že veliko...Škoda nekega high-end hlajenja za low-end cpu...
Ej mišek tole,hlajenje mam jaz že več,kot 10 let in je dalo veliko procov skoz,nekatera samo za testiranje,tako da uložek v tale blok je bil res minimalen,tolikšen koker stane hladilnik za Intel orginal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()

FireSnake ::
Moja ocena pa je da si bedak :)
Lepo si si nastavil ogledalo.
Še enkrat: tisti, ki imajo pod palcem se s tem ne hvalijo po internetu (tisti, ki pa se - pa ne bom rekel. Je pa nekaj podobnega, kot je v tvojem citau, zgoraj.).
Ker ne rabijo tega, da jim je računalnik podaljšek onéta.
Nadalje: v 11 minutah, po objavi, si v temo privlekel svojega "odvetnika", ki ti je hitro dal alibi. In to odeba, ki v to temo sploh ne piše. A lahko padeš še nižje (glede na to, da si sam povedal, da imaš več računov tu gori)?
Ker pa je tvoj nivo komunikacije pod vsakim nivojem sem jaz s tem zaključil.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

ziga1990 ::
ni slabo sicer menim da bo 3700X pri nas 450€
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

D3m ::
R5 3600 serija izgleda odlično.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Truga ()

Singaporean Retailer Lists Purported Ryzen 3000 Pricing
Imo si je osebek izmišljeval podatke, kot že "tip" pred njim.
Najbolj me motijo nizke frekvence 6-8 jedrnikov, ki jih je najlažje tovarniško naviti.
Bolj realistična prognoza bi bila npr: R3 3300X, 6/12, 3.6 - 4.6 GHz, 250$, glede na intelov pricing i7 8700k (380$). Recimo, da ga ryzen3 skoraj povozi.

#65W!
#65W!

Ja, pod 4ghz stock sploh ni za gledat, če se želi višji razred.
Jarno, lanskoletnim kupcem bodo s takimi cenami pokazali big f*ck you, še posebej 2700x in 1700, 1800 kupcem. Tr tudi, samo 2ch ram za 16/32 je joke.
Jarno, lanskoletnim kupcem bodo s takimi cenami pokazali big f*ck you, še posebej 2700x in 1700, 1800 kupcem. Tr tudi, samo 2ch ram za 16/32 je joke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

pegasus ::
Ja, pod 4ghz stock sploh ni za gledat, če se želi višji razred.Neumnost.
Ravnokar peglam en algoritem, ki se obnaša takole:
ddr3@1600MHz
1.4GHz 100.8s
1.7GHz 93.8s
2.3GHz 92.4s
2.9GHz 91.5s
3.7GHz 90.7s
ddr3@1866MHz
1.4GHz 99.3s
1.7GHz 86.4s
2.3GHz 82.5s
2.9GHz 81.8s
3.7GHz 81.6s
To je na mojem starem piledriver desktopu. Zadevo sem testiral tudi na skylake in epyc serverjih in tam prišel na pod 13s, a moram zoptimizirati še numa related zadeve.
Torej če hočeš višji razred, greš na več memory kanalov. Najboljša frekvenca jedra je tista z najboljšim razmerjem med urinimi cikli in porabi, to pa je tipično nekje med 1.5 in 2.5GHz.

klinker ::
Se zavedas kako neumnost si tu napisal?
Najbolj me motijo nizke frekvence 6-8 jedrnikov, ki jih je najlažje tovarniško naviti.
Bolj realistična prognoza bi bila npr: R3 3300X, 6/12, 3.6 - 4.6 GHz, 250$, glede na intelov pricing i7 8700k (380$). Recimo, da ga ryzen3 skoraj povozi.![]()
Pol noben ne bi kupu R7 in R9 @ 5Ghz, jih pa vseeno lahko sam rocno navijes, ker so odklenjeni

ni slabo sicer menim da bo 3700X pri nas 450€
Sam pricakujem te cene, le da namesto $ bo € + 50€, torej 3700x ene 380-400€, vec sigurno ne bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()

Hja glej, vsi smo vedli kako se bo Ryzen razvijal in kako cenovno politiko fura AMD. Zato jst cakam 7nm in kljub zelji, nisem kupoval ne prvega ne drugega Ryzena. Tisti ki pa ima enega ali drugega, nima niti potrebe se po menjavi, razen ce ne ve zakaj je kupu tega Ryzena.

Bwaze6 ::
In kako bo Intel poskrbel, da Ice Lake ne bo "f*ck you" kupcem 9900K? Bodo imeli zraven priklopljeno eno 100W žarnico?
Kje so časi, ko je bil procesor že skoraj zastarel, preden je prišel v naše trgovine, ker sta Intel in AMD že najavila 50% hitrejšega naslednika...
Glede omejitve 2-kanalnega RAMa za 16 jedrne procesorje - za veliko uporab bo razlika verjetno zelo majhna. V benchmarkih bo pa sigurno opazno, ja. Ampak ni problema, počakaš da pridejo še Threadripperji (naj bi kmalu za Ryzeni), pogledaš benchmark za točno to aplikacijo, ki jo želiš pohitriti, in se odločiš. Ne rabiš nobenega šaljenja...

No no, sej je vsem jasno da so to spekulacije. Pocakajmo na izid in prve konkretne benche.

@Pegasus, ti imaš dokaj okarakterizirano specifiko. 
Osebno nimam težav s tem, da je tdp (oz. whatever) 95W za tistih 20% boosta napram 65W.
Resna firma Intel recimo zahteva za i7 8086 za 150$ več, kot za i7 8700k zaradi 300MHz višjega boost clocka.
Po drugi strani pa znajo višje frekvence pomnilnika narediti atraktivne kakšne 12 jedrnike na dual channelu.
Če AMD ne bo zapacal z novim IF-om, bo še zanimivo, ker bodo Intel postavili na tnalo.
Če se ne motim, so HEDT core i9 (i9 9920X...) quad channel omejeni na 2666MHz pomnilniške hitrosti.
DDR4 PC 4266 je npr. že 270EUR (Nemčija).
Ne rečem za serverski segment, ampak HEDT se zna poceniti.
@klinker
To zna bit malce sabotirano, recimo da bo funkcioniral all-core OC, sam in večina uporabnikov pa preferiramo boost/autoOC.

Osebno nimam težav s tem, da je tdp (oz. whatever) 95W za tistih 20% boosta napram 65W.
Resna firma Intel recimo zahteva za i7 8086 za 150$ več, kot za i7 8700k zaradi 300MHz višjega boost clocka.
Po drugi strani pa znajo višje frekvence pomnilnika narediti atraktivne kakšne 12 jedrnike na dual channelu.
Če AMD ne bo zapacal z novim IF-om, bo še zanimivo, ker bodo Intel postavili na tnalo.
Če se ne motim, so HEDT core i9 (i9 9920X...) quad channel omejeni na 2666MHz pomnilniške hitrosti.
DDR4 PC 4266 je npr. že 270EUR (Nemčija).
Ne rečem za serverski segment, ampak HEDT se zna poceniti.

@klinker
Pol noben ne bi kupu R7 in R9 @ 5Ghz, jih pa vseeno lahko sam rocno navijes, ker so odklenjeni :)
To zna bit malce sabotirano, recimo da bo funkcioniral all-core OC, sam in večina uporabnikov pa preferiramo boost/autoOC.
#65W!
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()

pegasus ::
Ni specifika, ogromne server farme laufajo tovrstne zadeve in praktično vsi hpcji. Tam se 30% prihranek v energiji meri v miljonih letno in je več kot vreden 10% razlike v performansi.

Wtf, ryzen je za server farme?
Klinker, jaz ryzna za domači desktop pod 4ghz stock ne bi niti povohal.
Klinker, jaz ryzna za domači desktop pod 4ghz stock ne bi niti povohal.

@klinker
Pol noben ne bi kupu R7 in R9 @ 5Ghz, jih pa vseeno lahko sam rocno navijes, ker so odklenjeni :)
Itak da je. 95% folka ne rabi 12/24, kaj sele 16/32. 4/8 je vecini dovolj, 6/12 nek optimum za se lep cas, vec vzamejo entuziasti itd., teh pa je zelo malo.

iloveboobz ::
za micko pa jozeta je tut 2c4t vec kot dovolj.
interneti in facebooki delajo good enough tudi na core2 :)
interneti in facebooki delajo good enough tudi na core2 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

Si prepričan.
Pri Intelu je bil fuck you nova plata za vsako novo malo generacijo.
AM4 bo podpiral še 4000 serijo.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

Jasno, celo arm pokrije vse kar se da preko internet browserja consume-at. Verjamem, da se trenutno za domači desktop več ne kupuje toliko le za opravke, ki so lahko preko tablice ali telefona. Če že x86 sistem, potem je prenosnik do 400eur.

Wrop ::
Bolj realistična prognoza bi bila npr: R3 3300X, 6/12, 3.6 - 4.6 GHz, 250$, glede na intelov pricing i7 8700k (380$). Recimo, da ga ryzen3 skoraj povozi.![]()
Kakšne pa imate eni. 6C/12T 250 $? Ryzen 5 2600 dobiš v Nemčiji že za 150 €. R5 1600 pa za 127 €. Ni nobenega razloga, da bi bili novi 100 € dražji. 6C/12T bodo tam okoli 120-130 €. Osnovni 8C/16T pa tam okoli 200 €. R7 1700 se prodaja za 165 € v Nemčiji. AMD-ju se jebe za cene pri konkurenci, oni gredo z vso silo proti večjemu tržnemu deležu.

Zgodovina kaže, da če imajo primerljivo zmogljivost, imajo tudi primerljivo ceno. Nekaj ceneje verjetno bo, ker morajo kupce, ki so vajeni Intela, prepričati v menjavo, campak dvomim, da bo ostalo pri taki razliki kot je zdaj.

AMD je imel zadnji dve leti bistveno nižje cene za primerljivo zmogljivost. AMD ne tekmuje samo z Intelom ampak tudi sam s sabo. Težko bo upravičil višje cene, kot so cene prejšnjih generacij. 8C/16T 1. generacije so po smešni ceni 165 €. Dve leti nazaj si dal 2x več. 2700 so po 260 €. Ko pride ven 3. generacija 8C/16T bodo cene za osnovni model tam okoli 200 €. Cene 2700 pa bodo kmalu po izidu 3. generacije strmoglavile pod 200 €.
Razliko v ceni, ki jo je postavil AMD, bo moral Intel popraviti, če bo hotel in če bo potrebno. Ima še vedno precej kupcev 6-8 jedrnikov, ki nujno potrebujejo single thread performance.
Razliko v ceni, ki jo je postavil AMD, bo moral Intel popraviti, če bo hotel in če bo potrebno. Ima še vedno precej kupcev 6-8 jedrnikov, ki nujno potrebujejo single thread performance.

Pa če računaš, da imajo nižji strošek izdelave s sedanjim 7nm chipletom.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: madviper ()

Seveda. To je prvi največji razlog za nižje cene.
Pa sami chipleti prinašajo določene prihranke. Ko jih lepiš po dva, lahko iz nabora vzameš primerne. Tiste najboljše zlepiš skupaj in jih drago prodaš. Tisti, ki so sabši, jih prodaš ceneje. Nedelujoče daš v izmet. Delno delujoče lahko porabiš za 12 jedrnike. Če bi delali monolitne 16 jednike potem lahko vsa naviješ tako visoko, kot se navija najšlabši. Pa čeprav se 15 jeder navija fenomenalno, ga težko dobro prodaš. Sedaj lahko gledajo samo po 8 jeder in če se eden slabo navija ga lahko prodajo za manjšo ceno ali izklopijo dve jedri. Toel parčkanje ustreznih cipletov jim lahko prinese tudi nekaj prihrankov.
Pa sami chipleti prinašajo določene prihranke. Ko jih lepiš po dva, lahko iz nabora vzameš primerne. Tiste najboljše zlepiš skupaj in jih drago prodaš. Tisti, ki so sabši, jih prodaš ceneje. Nedelujoče daš v izmet. Delno delujoče lahko porabiš za 12 jedrnike. Če bi delali monolitne 16 jednike potem lahko vsa naviješ tako visoko, kot se navija najšlabši. Pa čeprav se 15 jeder navija fenomenalno, ga težko dobro prodaš. Sedaj lahko gledajo samo po 8 jeder in če se eden slabo navija ga lahko prodajo za manjšo ceno ali izklopijo dve jedri. Toel parčkanje ustreznih cipletov jim lahko prinese tudi nekaj prihrankov.

AMD je imel zadnji dve leti bistveno nižje cene za primerljivo zmogljivost.
Primerljiva zmogljivost lih ni, je pa dovolj zmogljiv in nudi odlicen p/p/w.
Vse bo odvisno kaj bo dejansko Zen 2 ponudil. Po vseh leakih, bi mogu bit nekaj hitrejsi od Intela v vseh pogledih, kaka bo pa dejanska slika bo pa treba pocakat na izid in realne neodvisne teste.

Moramo primerjati s tistimi procesorji, ki so bili na voljo ob izzidu. Intel je imel 8700K, AMD je imel 1800X. Če primerjamo z 8700K je zen+ bil slabši v single core opravilih. Dokaj opazno. Na račun nižjih frekvenc. V vseh multicore opravilih ryzen vodi.
But but igre? Igre, ki niti ne izkoristijo štiri jedra, niso ravno pravi merilniki zmogljivosti procesorja.
Zadevo v multicore zmogljivosti je Intel v svoj prid spremenil z 9900K, na račun dvojne cene in porabe.
AMD je že januarja pokazal kaj zmore njihov 8 jedrnik. Samo še specifikacije morajo dati ven in kak test več. Če bo primerjliv z 9900K, za pol trenutne cene, z pol manj porabe, potem se lahko Intel do izzida naslednje generacije samo opira na denar fanboyev. Tisti, ki so kupili 9900K za igre, se bodo lahko samo zjokali, ko bo AMD izdal za manj kot pol cene primerljiv procesor.
But but igre? Igre, ki niti ne izkoristijo štiri jedra, niso ravno pravi merilniki zmogljivosti procesorja.
Zadevo v multicore zmogljivosti je Intel v svoj prid spremenil z 9900K, na račun dvojne cene in porabe.
AMD je že januarja pokazal kaj zmore njihov 8 jedrnik. Samo še specifikacije morajo dati ven in kak test več. Če bo primerjliv z 9900K, za pol trenutne cene, z pol manj porabe, potem se lahko Intel do izzida naslednje generacije samo opira na denar fanboyev. Tisti, ki so kupili 9900K za igre, se bodo lahko samo zjokali, ko bo AMD izdal za manj kot pol cene primerljiv procesor.

Moramo primerjati s tistimi procesorji, ki so bili na voljo ob izzidu. Intel je imel 8700K, AMD je imel 1800X. Če primerjamo z 8700K je zen+ bil slabši v single core opravilih. Dokaj opazno. Na račun nižjih frekvenc. V vseh multicore opravilih ryzen vodi.
Hočeš reči Zen.
Zen+ je serija 2000 na 12nm.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

tisti ki so kupili procesor za tak denar, imajo veliko denarja se ti ne zdi? en janezek z minimalko si kr ne bo kupu takega procesorja.
To ni vedno res.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

Kot kažejo testi v programih za obdelavo fotografij, videa, 3D dizajn... na Puget Systems je v večini primerov čim višja frekvenca (in IPC) peščice jeder v večini primerov tudi za delovne postaje boljše kot HEDT štepanje jeder z nekaj nižjo frekvenco.
Izjeme seveda so, renderiranje dobro skalira z jedri - a le končno renderiranje. Odzivnost programov med delom je bolj odvisna od single core speed.
Tako da je "malo jeder na visoki frekvenci = igre, veliko jeder na nižji frekvenci = resno delo" poenostavitev, ki niti ne drži.
Izjeme seveda so, renderiranje dobro skalira z jedri - a le končno renderiranje. Odzivnost programov med delom je bolj odvisna od single core speed.
Tako da je "malo jeder na visoki frekvenci = igre, veliko jeder na nižji frekvenci = resno delo" poenostavitev, ki niti ne drži.

https://en.wikichip.org/wiki/amd/microa...
Key changes from Zen
~10% higher clock frequency
~3% single-thread IPC improvement
12 nm process (from 14 nm)
Precision Boost 2 (from Precision Boost)
Precision Boost Overdrive
XFR 2 (from XFR 1)
Cache
Improved cache prefetch
12 cycle L2 latency for mainstream desktop (from 17 cycles)
Memory
Higher DDR4 transfer rate (2933 MT/s from 2666 MT/s)
Mainstream chipsets (See § Sockets/Platform)
X370 -> X470
New StoreMI Technology
Lower Power
Bug fixes
OEM related issues resolved (unspecified)
Family
Threadripper: 2x cores (up to 32, from 16)
Key changes from Zen
12 nm process (from 14 nm)
Precision Boost Overdrive
XFR 2 (from XFR 1)
Cache
Improved cache prefetch
12 cycle L2 latency for mainstream desktop (from 17 cycles)
Memory
Mainstream chipsets (See § Sockets/Platform)
X370 -> X470
New StoreMI Technology
Lower Power
Bug fixes
OEM related issues resolved (unspecified)
Family
Threadripper: 2x cores (up to 32, from 16)
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

Predator X ::
@kuglvinkl
dej ti raj briš kšne bl brezvezne poste.
Če ma pa kdo info kako bo AMD fedal 20NCUjev nej pa linka.
dej ti raj briš kšne bl brezvezne poste.
Če ma pa kdo info kako bo AMD fedal 20NCUjev nej pa linka.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()

Key changes from Zen
Gledano 2700x vs 1800x je base clock 100 MHz višji, boost clock 300 Mhz. Še najbolj omembe vredna razlika oz novost je Precision boost 2. Tu je prednost, da so frekvence jeder višje od osnovne tudi, ko so tri ali več jedra obremenjena.