Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi

Treer ::
Ammm, ne samo v svetu štirih, temveč vsaj osmih, 10 če štejemo še 6950X, kar pa pokriva potrebe povprečnih userjev za naslednje 10 let...

D3m ::
Prej par let.
IF bo tudi Intel imel.
IF bo tudi Intel imel.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: AapocalypseE ()

Za high core count cpuje mogoče, za 8 in manj pa gotovo ne in pa da bo kaj kmalu potrebih več kot 8 jeder je utopija. Še 4 jedrniki (vsaj tisti z 8 nitmi) bojo relevantni še par let, kaj šele 6 in 8...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Treer ()

Mogoče? Kako pa misliš? Hočeš dual socket ali quad socket?
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

gddr85 ::
za low latency in much much cores ima intel itak mesh arch., afair
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()

IF bo Intel implentiral v svoje CPUje in on si tega noče priznati.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

Ok. Intel bo plačeval AMDju za uporabo IF. Bolje?
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: MostWanted ()

FireSnake ::
RegulusDraco je izjavil:
kaj zdej...bo ryzen prišel ven ali pa ga bodo odlagali do jeseni 2019?
vi pa tudi....dejansko se že 302 strani prepirate o ryzen vs intlu in še vedno nimate 100% dodelanega zaključka?
rofl.
To je zato, ker plavčki ne morejo Intel teme držati v Intel temi in AMD stvari tukaj.
RegulusDraco je izjavil:
kaj zdej...bo ryzen prišel ven ali pa ga bodo odlagali do jeseni 2019?
vi pa tudi....dejansko se že 302 strani prepirate o ryzen vs intlu in še vedno nimate 100% dodelanega zaključka?
rofl.
klik
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

mahone ::
Ce Ryzen 2 z visjimi clocki ne bo vsaj 20-25% hitrejsi od Ryzen refresha v gamingu bo to na koncu spet ena velika zalost.
Kdaj naj bi bil uraden release? Augusta?
Kdaj naj bi bil uraden release? Augusta?

link imas nad tvojim postom.
Intel izda 3% pohitritev (čez palec), ti pa pričakuješ 25%.
Zanimivo, kakšna pričakovanja imate eni.
Intel izda 3% pohitritev (čez palec), ti pa pričakuješ 25%.
Zanimivo, kakšna pričakovanja imate eni.
Zgodovina sprememb…

gendale2018 ::
imaš nov 9900kfc, menda brez gpuja, tko da se bo malo manj grel ;)
a ni gpu samo izklopljen, fizično pa je še vedno na čipu?
pri 9900kfc se mi zdi bolj zanimiv edram l4 cache tbh
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

kak edram l4 bi prav prišel zen 2 2 apuju, 1x cpu die 8c/16t, 1x io dia, 1x vega 16/oziroma navi če bo že na voljo + vsaj kakih 128MB l4 EDRAMA... a paše to fizično na am4? oziroma zen 2 trju/epycu 4x compute die, io die, 1GB+ l4 edram, ampak spet, a to fizično sploh paše gor?
zanimiv bi bil tudi kak 3x compute die + 1x vega 24/navi die + io die + 1GB + l4 edram tr, ampak nisem zihr če so podprte 3 compute die + 1 gpu die konfiguracije + ne bi delalo z obstoječimi matičnimi + spet a to sploh fizično paše gor
za mobilne cpuje je problem dost manjši ker menjava podnožja ni tako velik problem
zanimiv bi bil tudi kak 3x compute die + 1x vega 24/navi die + io die + 1GB + l4 edram tr, ampak nisem zihr če so podprte 3 compute die + 1 gpu die konfiguracije + ne bi delalo z obstoječimi matičnimi + spet a to sploh fizično paše gor
za mobilne cpuje je problem dost manjši ker menjava podnožja ni tako velik problem

Buggy ::
..se bolj so zanimivi tisti, ki cakajo da bo kar iz lufta konkurenca naredila kvaliteten izdelek. Med tem ga nikakor ne podpre, ko se trudi priblizati. Nasprotno. Namenoma se ga blati in caka, ce jim bo po nekem cudezu morda res uspelo z 10x manj sredstvi konkurirati. Potem bodo pa vzeli svojega favorita, ker/ce bodo cene zaradi tega nizje. Ce bo pa ratal na polno, bodo pa spremenili zgodbo cez noc in trolali drugje, dokler se zgodba spet ne obrne. Hijene in oportunisticni karakter, ki me nehote spominja na razmisljanje dolocenih skoraj 80 let nazaj. Rantam samo zato, ker ta smrkljarija sploh ve ne kaj si sama seb dela.

ne vem na koga to leti, ampak ce name, bi že davno podprl amd, samo ob današnjih cenah rama ne bo šlo
ko bo 128gb pc3200 ecc ddr4 ~200 eur kar bi bla realna cena (konec 2015 je 32gb bilo 100 eur, tri leta kasnej bi cena morala bit nekje 2.5 do 3x nižja na gb), bo pa druga zgodba, amd tu sice ni nič kriv, ampak dejstvo je da proizvajalci rama držijo umetno visoke cene s pomočjo tacit collusiona
isti pojav je viden na področju hddjev (12tb +), cena večjih modelov ostaja bolj ali manj konstanta že leta, realna je pa nekje 200 eur za 12tb
ko bo 128gb pc3200 ecc ddr4 ~200 eur kar bi bla realna cena (konec 2015 je 32gb bilo 100 eur, tri leta kasnej bi cena morala bit nekje 2.5 do 3x nižja na gb), bo pa druga zgodba, amd tu sice ni nič kriv, ampak dejstvo je da proizvajalci rama držijo umetno visoke cene s pomočjo tacit collusiona
isti pojav je viden na področju hddjev (12tb +), cena večjih modelov ostaja bolj ali manj konstanta že leta, realna je pa nekje 200 eur za 12tb
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gendale2018 ()

Nic nate ali kogarkoli, samo zaskrbljen sem po prebranem na ST. Hipoteticno. Da AMD v juliju/avgustu res rata lansirat sub 300€ 8/16 4.5Ghz proc. Kje bojo tiste opice, ki pravijo, da se proc kupuje na dolgi rok in da se gaming steje na 1080p? Jaz jih znam nastet par, ki bodo takoj pograble tak proc, zdej pa furajo wooden PC pa so najbolj glasni.
Vcasih smo takim rekli pickice :D
Vcasih smo takim rekli pickice :D

če bodo ram cene primerne takoj vzamem 16c/32t am4 za ~400 eur, zaradi mene tudi če je 4GHz all core boost in 4.5 single core boost
oziroma 24c/48t tr4 za ~500 eur (še 32c/64t nekako prebavim za 600), še posebej v kombinaciji z dobro matično z 8-10 sata priključki, 2x nvme, ki ne vpliva na sata in uradno podprt ecc
lahko tudi na 3.2GHz brez turbota 3.7GHz all core in 4.5GHz single core
oziroma 24c/48t tr4 za ~500 eur (še 32c/64t nekako prebavim za 600), še posebej v kombinaciji z dobro matično z 8-10 sata priključki, 2x nvme, ki ne vpliva na sata in uradno podprt ecc
lahko tudi na 3.2GHz brez turbota 3.7GHz all core in 4.5GHz single core
Zgodovina sprememb…

Kaj delate stalo s tem RAM-om. RAM se je danes konkretno pocenil. Se pred pol leta sem ca 3200 Cl14 dal zgolj 50€ vec kot za obicen 2666Mhz RAM WTF!

Kaj delate stalo s tem RAM-om. RAM se je danes konkretno pocenil. Se pred pol leta sem ca 3200 Cl14 dal zgolj 50€ vec kot za obicen 2666Mhz RAM WTF!
ker ne primerjamo super nategunskimi cenami ampak 2015 cenami, ki so bile nekje realne
pa preračunaj si cene rama za malo večje količine, teh 50 eur gor dol, ki se pri 16gb niti ne pozna je pr 128GB 400 eur razlike
Zgodovina sprememb…

tole sicer ne stekam, samo lani najcenejsi RAM 16GB nisi dobil pod 150€..za B-die sem dal pac 50€ vec in na AMD platformi je to samo v FPS glede na GPU prineslo vec kot 2x not. Predvidevam da se razmerje ohranja ali celo niza, priznam pa da ne spremljam vec natancno.

še posebej, ko moraš kupit še hladilnik (v primeru tr), nvme ssd, gpu, nekaj 12 TB diskov
pa še enkrat, tvojih 50 eur razlike pri 16GB je koliko pri 128GB
konec leta 2015 sem dal za 32GB malo pod 100 eur, danes se to preračuna v vsaj 64 gb za enako ceno, da ne omenjamo da je ecc dražji...
pod 64 ne grem, ker je že 32GB včasih malo premalo, 64GB bi bilo verjetno ravno prav, 128GB je pa pomoje nekje idealno (oziroma celo 256GB samo spet glej cene)... za tiste, ki mislite da so to ogromne količine rama, 32GB na 4c/8t je 8GB na jedro, 128GB na 64c/128t je pa 2GB na jedro oziroma 4 na nit kar je podgradnja, isto velja tudi za 256GB, na istem si šele z 512GB, oziroma 1TB ampak ledvice pa ne bi prodajal
pa še enkrat, tvojih 50 eur razlike pri 16GB je koliko pri 128GB
konec leta 2015 sem dal za 32GB malo pod 100 eur, danes se to preračuna v vsaj 64 gb za enako ceno, da ne omenjamo da je ecc dražji...
pod 64 ne grem, ker je že 32GB včasih malo premalo, 64GB bi bilo verjetno ravno prav, 128GB je pa pomoje nekje idealno (oziroma celo 256GB samo spet glej cene)... za tiste, ki mislite da so to ogromne količine rama, 32GB na 4c/8t je 8GB na jedro, 128GB na 64c/128t je pa 2GB na jedro oziroma 4 na nit kar je podgradnja, isto velja tudi za 256GB, na istem si šele z 512GB, oziroma 1TB ampak ledvice pa ne bi prodajal

a ti kupujes server za biznis al se kle pogovarjamo o mainstream p/p sistemu...sem kaj zamudu? Jaz bi pa rad namesto trenutnega 500€ volana za sim racing tistega directdrive za 1500, pa se konzolo ter motion sensorje ter stol z vibracijami za 10K€. Jih rabim - ne. Bi jih rad imel -ja. Bi bil zardi tega kej boljsi ne. Suxal bi se vedno tako kot zdej! Odgovori se porajajo sami kajne?

pa lepo bi bilo, če bi zen 2 mel možnost popolnega izklopa nsa spywara oziroma platform security procesorja in matične z native coreboot/libreboot podporo samo sanja svinja kokurus
workstation za transkodiranje videa (ja vem, transkodiranje nad določenim številom jeder ne pridobi več ne vem kaj, ampak nič ti pa ne brani, da transkodiraš več reči hkrati na ločenih jedri... nastaviš affinity da scheduler ne premetava reči gor dol za bv), compilanje raznih zadev, plex server (hw transcodi požrejo ogromno cpuja, direct play/direct stream dela ali pa ne odvisno od clienta, podnapisov, položaja lune, ..), 100+ tabov v več kot enem brskalniku, btrfs scrub in duperemove brez opaznega per hita, delanje in predvsem kompresiranje backupov z xz -e9, par virtual machinov, poganjanje kake igre.... vse naenkrat seveda + rezerva za še kaj.. vedno prostih kakih 4c/8t za vsak slučaj
workstation za transkodiranje videa (ja vem, transkodiranje nad določenim številom jeder ne pridobi več ne vem kaj, ampak nič ti pa ne brani, da transkodiraš več reči hkrati na ločenih jedri... nastaviš affinity da scheduler ne premetava reči gor dol za bv), compilanje raznih zadev, plex server (hw transcodi požrejo ogromno cpuja, direct play/direct stream dela ali pa ne odvisno od clienta, podnapisov, položaja lune, ..), 100+ tabov v več kot enem brskalniku, btrfs scrub in duperemove brez opaznega per hita, delanje in predvsem kompresiranje backupov z xz -e9, par virtual machinov, poganjanje kake igre.... vse naenkrat seveda + rezerva za še kaj.. vedno prostih kakih 4c/8t za vsak slučaj
Zgodovina sprememb…

takoj pa priznam da to ni tipičen use case in da je za večino 32 gb rama in 12c/24t am4 vrh glave

tikitoki ::
gendale2018 je izjavil:
imaš nov 9900kfc, menda brez gpuja, tko da se bo malo manj grel ;)
a ni gpu samo izklopljen, fizično pa je še vedno na čipu?
pri 9900kfc se mi zdi bolj zanimiv edram l4 cache tbh
Brez dvoma je defekt, zato pa je izklopljen.
Zgodovina sprememb…

a ti kupujes server za biznis al se kle pogovarjamo o mainstream p/p sistemu...sem kaj zamudu? Jaz bi pa rad namesto trenutnega 500€ volana za sim racing tistega directdrive za 1500, pa se konzolo ter motion sensorje ter stol z vibracijami za 10K€. Jih rabim - ne. Bi jih rad imel -ja. Bi bil zardi tega kej boljsi ne. Suxal bi se vedno tako kot zdej! Odgovori se porajajo sami kajne?
Pogovarjaš se z otroci.
Zgodovina sprememb…

Zakaj, točno sem napisal zakaj uporabljam računalnik in kaj bi bila idealna konfiguracija zame....

ker se ve, da bojo Zen arhitekturo še dolgo nategovali
Če bi bil pol toliko pameten, kot se delaš bi vedel, da se nova arhitektura se načrtuje in izdeluje leta. Povsem normalno je, da vsega na začetku ne moreš vključiti. AMD že (v tem trenutku) dela na ZEN 5.
Ti to predstavljaš, kot slabost. Razloži nam, zakaj je to slabost? Ne boj se, da bi bil preveč tehničen, bomo razumeli.
Intel Core arhitekturo "nateguje" že zelo dolgo. To (po TVOJE, seveda) ni slabost? Zakaj ne?
otroci bojo nedvomno razočarani, sploh ob pogledu na fps counter ;)
Najbolj smešno pa je, ko celo povedo kaj imajo doma v kištah. Odsluženo robo

Za opazit 45 fps žalost ne rabiš nobenega counterja![]()
Za ljudi, ki vedo zakaj imajo računalnik, je FPS povsem irelevantna zadeva.
Hijene in oportunisticni karakter
Sam ne bi mogel bolje napisati!
Zgodovina sprememb…

gendale2018 je izjavil:
pa lepo bi bilo, če bi zen 2 mel možnost popolnega izklopa nsa spywara oziroma platform security procesorja in matične z native coreboot/libreboot podporo samo sanja svinja kokurus
Če vse to rabiš, potem tudi plačaš.
Glede na to, da z računalnikom tudi kaj zaslužiš: kje je problem?

Jarno ::
Ni vse tako črno/belo. Mislim, da bomo za zen2 upravičeno rekli: "Wow, to pa se splača met."
Torej bo lep napredek glede na zen/zen+ (nekatere kritike so vseeno na mestu).
Kakorkoli, ponudba z večjim številom jeder se počasi pozna tudi pri programski opremi/igrah, tako, da bo cenovno ugoden 8 jedrnik top izbira.
Torej bo lep napredek glede na zen/zen+ (nekatere kritike so vseeno na mestu).
Kakorkoli, ponudba z večjim številom jeder se počasi pozna tudi pri programski opremi/igrah, tako, da bo cenovno ugoden 8 jedrnik top izbira.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()

to lahko, kljub določenim kritikam ki so čisto na mestu rečemo že za zen/zen+
Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::
Firesnake, isti, ki so se tukaj pritoževali nad majhnimi napredki od sandy bridge naprej, zdaj zen kujejo v zvezde, v resnici pa jih tudi pri tem čaka isto. Zen je že zdaj obsojen na to, samo navijačice si tega ne bodo priznale in Sunny Cove bo pokazalali Intel kmalu ponudi kaj nadpovprečnega ali ne.

ker se ve, da bojo Zen arhitekturo še dolgo nategovali
Ti to predstavljaš, kot slabost. Razloži nam, zakaj je to slabost? Ne boj se, da bi bil preveč tehničen, bomo razumeli.
Intel Core arhitekturo "nateguje" že zelo dolgo. To (po TVOJE, seveda) ni slabost? Zakaj ne?
Za opazit 45 fps žalost ne rabiš nobenega counterja![]()
Za ljudi, ki vedo zakaj imajo računalnik, je FPS povsem irelevantna zadeva.
Slabost je, ker osnova ni dovolj dobra, da bi se to izšlo na daljši rok, tako kot ni bil dovolj dober GCN, Core pa je bil, vsaj od 2. generacije dalje toliko v prednosti, da je to povsem logično.
Ah, če imaš PC (tudi) za gaming torej ne veš zakaj ga imaš? lmao

FlyingBee ::
Pa še, ko smo v debati o consumer robi, bi on nekaj rad spremenil ravno zdaj, ko je Zen na pohodu. Ego tak, da ga že moti.

Seveda, vsak povprečen uporabnik bo še letos rabil najmanj 16 jeder, že samo malo bolj zahtevni pa kar 32 ali več skupaj z najmanj 64 Gb quad channel rama - seems legit!

Slabost je, ker osnova ni dovolj dobra
Tehnično, prosim, ne delaj bedaka iz sebe z "baba rekla, baba kazala".
da bi se to izšlo na daljši rok
kako ti veš, kako se bo izšlo na daljši rok? Kratkoročno (to, kar smo že videli), se jim je izšlo odlično. Zakaj, torej?
Kot rečeno, delajo že na ZEN 5 - kako veš, kaj nam bodo ponudili? Ne bluzit in konkretno napiši.
tako kot ni bil dovolj dober GCN
Druga ekipa, drugi trg, druga tehnologija - povsem nerelevantno za trenutno debato.
Core pa je bil, vsaj od 2. generacije dalje toliko v prednosti, da je to povsem logično.
Po bitki so vsi generali. Gledaš za nazaj, pa še tu špekuliraš. bluziš (kot vedno).
Spet bluziš: ti o drugem, kot o FPS sploh ne znaš govoriti.
Sam sicer že dolgo ne gejmam več, ampak 45 fps je bilo občutno laggy že proti 60, kaj šele proti današnjim high refresh rate zaslonom
Pa smo spet pri FPS

, sicer pa se statistike uporabe desktop PC-jev s tabo ne strinjajo oz po tvoje ogromna večina lastnikov ne ve zakaj jih (med drugim) ima, samo ti Sveti Peter si nad njimi. Prekleti hinavci...
A spet baba rekla baba kazala?
Tako, ko smo malo razsekali tole tvojo "briljantno" objavo, do kakšnega zaključka lahko pridemo?
Jaz sem mnenja, da si ti zadnji, ki sploh lahko govori o zgrešeni arhitekturi, strategiji podjetja in podobnem (sploh v luči tega kam se obrača trg).
Se pa veselim tvoje replike, če me boš prepričal v nasprotno.
Čakam.
Pa še, ko smo v debati o consumer robi, bi on nekaj rad spremenil ravno zdaj, ko je Zen na pohodu. Ego tak, da ga že moti.
Hvala, da si me opomnil.
Človeku niti to ni jasno, da je OS že v osnovi multi-threaded.
Pa še to: tržni delež vztrajno raste, torej nekaj že delajo prav. Teer, seveda, tega ne odobrava (javno priznal) in zdaj je vse narobe.
Med tem, ko sedi na zaprašenem in zluknjanem 4790K. Nevoščljivost, ali kaj drugega?
Ne me narobe razumet, 4790K je (bil) super procesor, sem si ga tudi sam lastil. Po izbruhu afere sem pa vse prodal.
Zgodovina sprememb…

Seveda, vsak povprečen uporabnik bo še letos rabil najmanj 16 jeder, že samo malo bolj zahtevni pa kar 32 ali več skupaj z najmanj 64 Gb quad channel rama - seems legit!![]()
nekje toliko kot rabi povprečen uporabnik konstantnih 144fps na 720p na 2080 ti
Zgodovina sprememb…

klinker ::
Seveda, vsak povprečen uporabnik bo še letos rabil najmanj 16 jeder, že samo malo bolj zahtevni pa kar 32 ali več skupaj z najmanj 64 Gb quad channel rama - seems legit!![]()
Caki, what? A AMD prodaja samo 16 jedrnike al kako?

In ja, eni rabimo malo vec jeder. Meni bo mini ITX plata in 3600G v InWin chopin ohisju zamenjal trenutni dual QC Xeon WS in to zelo ugodno

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()

Slabost je, ker osnova ni dovolj dobra, da bi se to izšlo na daljši rok, tako kot ni bil dovolj dober GCN, Core pa je bil, vsaj od 2. generacije dalje toliko v prednosti, da je to povsem logično.
Ah, če imaš PC (tudi) za gaming torej ne veš zakaj ga imaš? lmaoSam sicer že dolgo ne gejmam več, ampak 45 fps je bilo občutno laggy že proti 60, kaj šele proti današnjim high refresh rate zaslonom, sicer pa se statistike uporabe desktop PC-jev s tabo ne strinjajo oz po tvoje ogromna večina lastnikov ne ve zakaj jih (med drugim) ima, samo ti Sveti Peter si nad njimi. Prekleti hinavci...
TOrej nimas izkusenj z gamingom na 144 Hz in sam vleces mnenje iz riti? Hvala za pojasnilo.
Zgodovina sprememb…

Slabost je, ker osnova ni dovolj dobra
Tehnično, prosim, ne delaj bedaka iz sebe z "baba rekla, baba kazala".
da bi se to izšlo na daljši rok
kako ti veš, kako se bo izšlo na daljši rok? Kratkoročno (to, kar smo že videli), se jim je izšlo odlično. Zakaj, torej?
Kot rečeno, delajo že na ZEN 5 - kako veš, kaj nam bodo ponudili? Ne bluzit in konkretno napiši.
tako kot ni bil dovolj dober GCN
Druga ekipa, drugi trg, druga tehnologija - povsem nerelevantno za trenutno debato.
Core pa je bil, vsaj od 2. generacije dalje toliko v prednosti, da je to povsem logično.
Po bitki so vsi generali. Gledaš za nazaj, pa še tu špekuliraš. bluziš (kot vedno).
Spet bluziš: ti o drugem, kot o FPS sploh ne znaš govoriti.
Sam sicer že dolgo ne gejmam več, ampak 45 fps je bilo občutno laggy že proti 60, kaj šele proti današnjim high refresh rate zaslonom
Pa smo spet pri FPS
, sicer pa se statistike uporabe desktop PC-jev s tabo ne strinjajo oz po tvoje ogromna večina lastnikov ne ve zakaj jih (med drugim) ima, samo ti Sveti Peter si nad njimi. Prekleti hinavci...
A spet baba rekla baba kazala?
Tako, ko smo malo razsekali tole tvojo "briljantno" objavo, do kakšnega zaključka lahko pridemo?
Jaz sem mnenja, da si ti zadnji, ki sploh lahko govori o zgrešeni arhitekturi, strategiji podjetja in podobnem (sploh v luči tega kam se obrača trg).
Se pa veselim tvoje replike, če me boš prepričal v nasprotno.
Čakam.
Hvala, da si me opomnil.
Človeku niti to ni jasno, da je OS že v osnovi multi-threaded.
Pa še to: tržni delež vztrajno raste, torej nekaj že delajo prav. Teer, seveda, tega ne odobrava (javno priznal) in zdaj je vse narobe.
Med tem, ko sedi na zaprašenem in zluknjanem 4790K. Nevoščljivost, ali kaj drugega?
Ne me narobe razumet, 4790K je (bil) super procesor, sem si ga tudi sam lastil. Po izbruhu afere sem pa vse prodal.
Bože mili, kaka klobasa!

1 Glavni problem Zena je preslab single thread glede na proizvodni proces relativno na konkurenco, naslednji je inferirornost Infinity Fabrica pri cpu-jih z 8 jedri in manj v primerjavi z Ringbusom (pri večjem številu jeder ima IF nekaj vsaj teoretičnih prednosti, ki pa v mainstreamu ne pridejo v poštev)
2 Zen je sedaj že v drugi iteraciji, pokazali pa so že rezultate tretje (CES Cinebench), kar je dovolj indicev, da zadeva v zgoraj opisanih deficitih še vedno ne bo konkurenčna Intelu in zelo malo verjetno je, da bo z naslednjimi generacijami kaj drastično boljše (največ kar lahko upajo so kake nove težave modrih)
3 Ni irrelevantno - gre za isto podjetje in da bi bil GCN zrel za menjavo je bilo jasno že v drugi generaciji (2013), pa ga še kar ne nehajo nategovat kot elastiko
4 Gledam nazaj in špekuliram? LMAO!

5 in 6 Odgovor na eno zadevo si razbil na dva dela, da si lahko prikazal, da govorim samo o fps-ih - how low can you go?

7 In še zadnja stvar - sedim na zaprašenem in zluknjanem 4790K?

ziga1990 ::
^^^Lol Treer si samo jamo koplje s svojimi izjavami. Treer bolje da nehaš ker take buče prodajaš.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
Zgodovina sprememb…

Treer ne razume, da je bila neaktivnost na gpu področju strateška odlocitev. Nej kača obrazloži.
Zgodovina sprememb…

V zadnje par letih deloma ja, ampak GCN je bil ves krulav že davno prej...
LOL, reče nekdo, ki je malo prej izjavil, da je AMD tako dober, da ne rabi niti reklame...
AMD je (v nekaterih primerih) kvečjemu poceni, nikakor pa ne dober v absolutnem smislu. Sicer pa kakšno od teh t.i. buč disprove-aj konkretno, ne pa samo pavšalno zanikaj.
^^^Lol Treer si samo jamo koplje s svojimi izjavami. Treer bolje da nehaš ker take buče prodajaš.
LOL, reče nekdo, ki je malo prej izjavil, da je AMD tako dober, da ne rabi niti reklame...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Treer ()

ziga1990 ::
Saj je ne rabi reklamo delajo uporabniki sami
.
Popravek Ryzen procesorji so boljši od intelovih stanejo manj za narediti plus Infinity fabric je zanimiv samo rabi malo latenco popravit in šele z 3gen bomo videli kaj ZEN jedra zmorejo ker 7nm bo high performance node prvi dve generaciji sta bili na Low power node

Popravek Ryzen procesorji so boljši od intelovih stanejo manj za narediti plus Infinity fabric je zanimiv samo rabi malo latenco popravit in šele z 3gen bomo videli kaj ZEN jedra zmorejo ker 7nm bo high performance node prvi dve generaciji sta bili na Low power node
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Bože mili, kaka klobasa! ;(( No pa dajmo vseeno, čeprav je jasno, da boš poskusil vsak odgovor zaspinat v svoj prid.
1 Glavni problem Zena je preslab single thread glede na proizvodni proces relativno na konkurenco, naslednji je inferirornost Infinity Fabrica pri cpu-jih z 8 jedri in manj v primerjavi z Ringbusom (pri večjem številu jeder ima IF nekaj vsaj teoretičnih prednosti, ki pa v mainstreamu ne pridejo v poštev)
2 Zen je sedaj že v drugi iteraciji, pokazali pa so že rezultate tretje (CES Cinebench), kar je dovolj indicev, da zadeva v zgoraj opisanih deficitih še vedno ne bo konkurenčna Intelu in zelo malo verjetno je, da bo z naslednjimi generacijami kaj drastično boljše (največ kar lahko upajo so kake nove težave modrih)
3 Ni irrelevantno - gre za isto podjetje in da bi bil GCN zrel za menjavo je bilo jasno že v drugi generaciji (2013), pa ga še kar ne nehajo nategovat kot elastiko
4 Gledam nazaj in špekuliram? LMAO! :));(( Od druge do 7. generacije so Core cpu-ji AMD-ju izvajali non-stop posilstvo, sedaj je pa samo malo bolje in ti nabijaš o retrospektivnih špekulacijah! :))
5 in 6 Odgovor na eno zadevo si razbil na dva dela, da si lahko prikazal, da govorim samo o fps-ih - how low can you go? >:D
7 In še zadnja stvar - sedim na zaprašenem in zluknjanem 4790K? :)) Nevoščljiv? ;(( Zadeve se še vedno tako dobro prodajajo, da bi lahko dobil 2600x + plato + 16gb rama brez doplačila in ti nabijaš o nevoščjlivosti, haha!
Jesus H. Christ
1. ST IPC Zen+ je enakovreden ST IPC Coffe Refresh razlika je samo v IMC in frekvenci, ki je na strani Intela. Za superioren IF bo pa Intel plačeval royalty fee, ko ga bo implentiral, ker je AMD patent.
2. Koliko core verzij so pa pri Intelu splovili? In težavam ni videti konca pri Intelu samo glej, da imaš popravke izključene.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Razlika je "samo" v IMC in frekvenci...
To je kot bi rekel, da je Honda S2000 pri 6000 obratih enako hitra kot Dacia - samo to slednji ne pomaga kaj dosti, če so to zanjo max obrati, Honda gre pa prek 8000

Cange ::
Vse štima, AMD bo pridobil na frekvenci z 7nm, intel bo zbil porabo z 140W na 95W, + nekaj procentov v izbolšavah kot smo jih vajeni. Intel delno upraviči ceno če 8+8 cpu dela na ~200w.