Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi

renofkinja ::
Moji rami niso na listi kompatibilnih od plate pa v 2h klikih prsl na 3200. Nobenih twzav

Treer ::
AapocalypseE je izjavil:
Jaz nisem nikoli gledal kompatibilnost ramov na spletni strani od osnovne plošče.
Vedno kaj sem dal noter je delalo BP.
Zgleda zato, ker so bili Intel sistemi.
Intel = plug&play
AMD = Tweak another day!

TOP ::

ziga1990 ::
AapocalypseE je izjavil:
Jaz nisem nikoli gledal kompatibilnost ramov na spletni strani od osnovne plošče.
Vedno kaj sem dal noter je delalo BP.
Zgleda zato, ker so bili Intel sistemi.
Intel = plug&play
AMD = Tweak another day!![]()
intelu moraš tudi v Biosih rame spraviti na prave frekvence je bilo isto in pri prejšnem 15 760 in trenutnem Ryzen 1700 tako da Intel ni Plug and play
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

AapocalypseE ::
Ryzen še GTX 1070 zavira omg... tam, ko sta izenačena pa je GPU bottleneck.
Na Intelu samo XMP enablaš in rami letijo na deklarirani frekvenci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()

strumf666 ::
AapocalypseE je izjavil:
Tudi to ni pravilo. Je pa večja verjetnost, kot pri ryznu.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Brez trollov bi imel ST zelo malo uporabnikov

Member of OC-Lab Team

FlyingBee ::
A, da boš še serije transkodiral pa čim več winraral?
Za 4k avg fps res ne rabiš beastly procesorja, vseeno pa tudi expirience nekaj šteje in min fps, pa frame time.
Ryzen se 1070ke ne more do konca izkoristit?![]()
LMAO!1070-ka na 1440p je nekje največ kar lahko polno izkoristijo, mogoče še 1070Ti no in pa seveda famozni 4k, samo če imaš za primeren gpu na tej resoluciji, imaš tudi zaproper cpu...
![]()
Za 4k avg fps res ne rabiš beastly procesorja, vseeno pa tudi expirience nekaj šteje in min fps, pa frame time.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

AapocalypseE ::
Odkar je zunaj 8 core Intel, tudi pri vseh ostalih zadevah razen gaminga, ryzen ne more parirat.
Je pa poceni Ryzen, tako da se vsak sam odloči glede na svoje želje in zmožnosti.
Je pa poceni Ryzen, tako da se vsak sam odloči glede na svoje želje in zmožnosti.

Sam očitno,nekateri ali namensko slabo vidijo ali pa sploh ne vidijo,očitno.Lepo iskoristi 2600X grafo brez problemov in igra leti brez zatikanja,bom omenil,ker eni hočejo reč,da z AD 2600X igra zatika,če kupiš premočno grafo.

Ne, samo ni dobro, ko ti high end grafično bottlenecka 3x cenejši cpu.
Zgodovina sprememb…

Sam očitno,nekateri ali namensko slabo vidijo ali pa sploh ne vidijo,očitno.Lepo iskoristi 2600X grafo brez problemov in igra leti brez zatikanja,bom omenil,ker eni hočejo reč,da z AD 2600X igra zatika,če kupiš premočno grafo.![]()
Zatikanja res ni, a do konca je pa pač NE izkoristi, saj sicer ne bi bili fps-i na Intelu višji in to je sedaj le še mid-range level grafa na njihovem top level gaming cpuju (na 2700x ni nič drugače). Za 100Hz + gaming so definitivno slaba izbira, za kak 1440p 75Hz z eno 1070TI ali 2060 so pa recimo v redu, če se že hoče nekaj (malega) prišparat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Treer ()

Seveda, pc se sestavlja skladno, ne pa proc za 150eur, grafa pa za 600eur. Peace!
Uf, lepo. Sigurno so SW razvijalci krivi, da ne morejo 16niti zaposliti z namenom dviga fps.
AapocalypseE je izjavil:
Uf, lepo. Sigurno so SW razvijalci krivi, da ne morejo 16niti zaposliti z namenom dviga fps.
Zgodovina sprememb…

Ja sploh minimumi so v dobi high refresh rate gaminga sramotno nizki, tu ni niti najmanjšega dvoma!
Se bo pa sicer ziher oglasil Predator in razložil, da latence niso dovolj potweak-ane...

Predator X ::
Seveda, pc se sestavlja skladno, ne pa proc za 150eur, grafa pa za 600eur. Peace!
AapocalypseE je izjavil:
seprav je tole novi FX za igre? Če mal naviješ i7 920 bo hitrejši... bom kr hitr sov menjat. A kdo menja R7 za i7 920?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()

Za pretiravati ni, ampak kaj veš, mogoče, če zategneš latence ddr3 pri i7 920, bo pa res boljši

Ja sej to. Tko pravte....
Če si slučajn vidu un test Sotr, ki sme ga dal je dec na XMP dosegel z Ryzenom 145fps, potem ko je subtiminge naštimal pa 175fps... bi rekel da je kr vredu
Če si slučajn vidu un test Sotr, ki sme ga dal je dec na XMP dosegel z Ryzenom 145fps, potem ko je subtiminge naštimal pa 175fps... bi rekel da je kr vredu
Zgodovina sprememb…

D3m ::
AapocalypseE je izjavil:
Ufff kaki grdi rezultati. A so kaj spreminjali igro od takrat?
Ker na Anandtech so rezultati čisto drugačni.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: AapocalypseE ()

mahone ::
Me zanima kaksni bi bili benchmarki vs i7-4790k ce bi ga testirali z 2400mhz ramom, ce ze zdej sisa vse ryzene v 80% igrah

Jarno ::
Vlogo igra tudi CCX to CCX latenca, ki je pri Ryznih kar velika. Zato se lahko veselimo 1x8 CCX dizajna, ki ga obljublja zen2.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

Vlogo igra tudi CCX to CCX latenca, ki je pri Ryznih kar velika. Zato se lahko veselimo 1x8 CCX dizajna, ki ga obljublja zen2.
ne! CCX latenca ne igra vloge. Jarno pa bodi raje tiho če ne veš.
RYzen 3000 bo 2x 4C + 16MB L3 per CCX.
Zgodovina sprememb…

https://www.overclock.net/forum/13-amd-...
Še ena primerjava različnih latenc in frekvenc ddr4 na ryznu. V špilu.
Še ena primerjava različnih latenc in frekvenc ddr4 na ryznu. V špilu.
Member of OC-Lab Team
Zgodovina sprememb…
- spremenil: strumf666 ()

Jarno ::
Predator X je izjavil:
Pri meni igra, nekatero "programje" je zelo občutljivo na latence in nastavlja afiniteto na en CCX. Trenutno se tako izkoristi pol jeder.
Link plz. Me res zanima, če imaš "latest update" na to.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

Predator X je izjavil:
prvi popravek CCX igra vlogo in prvi Ryzeni so imeli na začetku zaradi latenc med dvema CCX težave a so MS in drugi to popravili s SW.
Drugi popravek ZEN2 aka Ryzen 3gen bo imel 8 jeder na CCX in 8 jederni Ryzen bo kolikor jaz vem imel samo en CCX torej naj nebi bilo težav z latencam

Kokr vidte je R5 2400G single ccx in ni razlike napram r5 1500X oziroma je R5 1500X hitrejši.
Sploh nevem še o tem debatiramo. Dokler OS oziroma se aplikacija zadeva, da ima ryzen 2x 8MB L3 oziroma ima samo za določeno jedro max 8MBLLC nato gre iz rama sploh ni problema.
Oziroma je ryzen = i7 7700K oba imata po 8MB LLCja.
Pa to bedarijo sem jaz začel, ker je bil fake info na spletu. Pa dej že nehaj 90% je, da ima Ryzen 16MB per CCX = 4C.
Sploh nevem še o tem debatiramo. Dokler OS oziroma se aplikacija zadeva, da ima ryzen 2x 8MB L3 oziroma ima samo za določeno jedro max 8MBLLC nato gre iz rama sploh ni problema.
Oziroma je ryzen = i7 7700K oba imata po 8MB LLCja.
Predator X je izjavil:
prvi popravek CCX igra vlogo in prvi Ryzeni so imeli na začetku zaradi latenc med dvema CCX težave a so MS in drugi to popravili s SW.
Drugi popravek ZEN2 aka Ryzen 3gen bo imel 8 jeder na CCX in 8 jederni Ryzen bo kolikor jaz vem imel samo en CCX torej naj nebi bilo težav z latencam
Pa to bedarijo sem jaz začel, ker je bil fake info na spletu. Pa dej že nehaj 90% je, da ima Ryzen 16MB per CCX = 4C.
Zgodovina sprememb…

Predator X je izjavil:
Čisto SW še niso popravili. Čaka se še na kernel fix.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Katero plato bi izbrali za proc 2600X Asus Strixe X470 f gaming ali Asrock X470 Taichi in katere rame.
Hvala
Hvala

ASUS plato in G Skill rame

Katero plato bi izbrali za proc 2600X Asus Strixe X470 f gaming ali Asrock X470 Taichi in katere rame.
Hvala
Taichi, če ni prevelike razlike v ceni.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: AapocalypseE ()

a ni ASUS nekaj razredov višje od Asrock matičnih