Forum » Strojna oprema » AMD R3xx series
AMD R3xx series
Temo vidijo: vsi
CellarDoor ::
CellarDoor je izjavil:
če bi ti kaj zgodovino grafičnih kartic in visoke tehnologije na splošno poznal, bi vedel, da je glavni faktor razvoja p/W, vse ostalo so zgodbice in mogoče se čez 2 leti pokažejo za opravo pot, ampak to je že gemblanje
Fury porabi 220W v gamingu, GTX 980Ti pa 233W (avg.). Tu najbolj zaupam tomshardware, ker ima najboljšo opremo za testiranje. Lol, tukaj se prav nič nestrinjam s tabo.
lo, obesiš se samo na eno stran, daj link do tega, da vidimo ... kot flyingbee pa si toms-a velikokrat glede review bulldozerja popljuval
m0LN4r ::
Molnar pa ti veš kolk ej dejansko HBM pomemben pa HSA ali pa, če si navaden gamer DX12.
V praksi zelo malo zaenkrat, lahko bi rekli zanemarljivo malo.
Kaj je AMD napovedal? Ali si si prebral kaj so dejansko rekli?
Ne delaj se norca. Vsi smo poslušali predstavitve in gledali AMDjeve slajde, ki si jih ravno ti z največjo vnemo objavljal.
Pusti ti, kdo je dejansko hitrejši, ker je to nepomembno pomemben je razvoj.
Lahko daš ti v avto motor od Starship USS Enterprise pa če bo isto hitro in potratno, kot 1.2 TSI lahko o razvoju samo teoretiziraš in upaš na en lep sončen dan.
DX12 - Amd grafične imajo okoli 17-18K draw callow medtem kot nvidia okoli 12K draw callow. Fury X je veliko bolj superiorina v compute performancu.
S tem si lahko kupec trenutno in v praksi samo rit obriše, kakor si jo je lahko z Mantlom. Bom pa si ta post shranil, da ko bo dejansko prišlo do dejanske primerjave neboš spet rekel, "kdo pa je to govoril"
Sicer sem že opazil, da se vedno nagneš v tisto stran katera tvoji "teoriji" v momentu ugaja in potem ko norc googlaš, da najdeš neko izjemo ali dokaz. To pač ni to.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Napajalc ::
p/w grafične je zanemrljiv proti porabi moitorjev in idle celotnega sistema. Govorim o čas obremenitve gpu proti čas obratovanja PC (hišne potrebe).
Čas da nehate špilat bogove in se postavite na stran uporabnika, p/w je pogojen z p/p, z nekaj izkušnjami in preproste logike lahko dobiš ven super p/p setup z slabšim p/w ki v celotni življenski dobi ne bo pokuril toliko elektrike kot bi plačal za (ekvivalent) p/w kartico.
Čas da nehate špilat bogove in se postavite na stran uporabnika, p/w je pogojen z p/p, z nekaj izkušnjami in preproste logike lahko dobiš ven super p/p setup z slabšim p/w ki v celotni življenski dobi ne bo pokuril toliko elektrike kot bi plačal za (ekvivalent) p/w kartico.
govorilo se je o ravoju, ne o tem da ti v 3 letih požre za 20 EUR elektirke več, kar pa spet postavi pod prašanje ali je AMD 40 EUR ceneješi ali samo 20 EUR, IFUKWIMEAN
samo p/p gledat je za maloumne, ker potem stock 290 najboljš izpade, pa vemo kaj je problem stock 290 serije
samo p/p gledat je za maloumne, ker potem stock 290 najboljš izpade, pa vemo kaj je problem stock 290 serije
Zgodovina sprememb…
- spremenila: CellarDoor ()
Ja dobesedno. Nemoreš met ene normalne debate brez teh 1. wanabe user (fanboy) reviewow - 2. izgovorov, teoretiziranj, praznih obljub, dlakocepljenja - 3. kvazi youtube strokovnjakov - 4. Butthurt rage postov.
@Napajalc
Ravno p/p je AMD letos komplet zajebal (zaenkrat, lahko pa spustijo cene) in še vedno upa, da se s starimi fintami lahko dobro izmuzne. Da si bomo na jasnem. Nvidia si lahko privošči večje lapsuse, kot AMD trenutno.
A misliš, da je to res prepričljiv lineup na prvi pogled, ki bo AMDju magično povečal market share? Če ja, potem ni potrebe po iskanju exkluzivnih benchmarkov.
Lahko bi pa z "nekaj izkušnjami in preproste logike" ugotovil, da žal ni tako, kot bi radi da je.
HBM bi moral od daleč premagati 980Ti V VSEH benchmarkih, brez izgovora. Ponudit OC, 12.1, vsaj en hdmi2.0 in driver takoj! Pa uporabit tiho dinamično pumpo.
To bi bil pravi razvoj in nobenih izgovorov, dlakocepljenja, ter izmikanja nebi bilo potrebno.
@Napajalc
Ravno p/p je AMD letos komplet zajebal (zaenkrat, lahko pa spustijo cene) in še vedno upa, da se s starimi fintami lahko dobro izmuzne. Da si bomo na jasnem. Nvidia si lahko privošči večje lapsuse, kot AMD trenutno.
A misliš, da je to res prepričljiv lineup na prvi pogled, ki bo AMDju magično povečal market share? Če ja, potem ni potrebe po iskanju exkluzivnih benchmarkov.
Lahko bi pa z "nekaj izkušnjami in preproste logike" ugotovil, da žal ni tako, kot bi radi da je.
HBM bi moral od daleč premagati 980Ti V VSEH benchmarkih, brez izgovora. Ponudit OC, 12.1, vsaj en hdmi2.0 in driver takoj! Pa uporabit tiho dinamično pumpo.
To bi bil pravi razvoj in nobenih izgovorov, dlakocepljenja, ter izmikanja nebi bilo potrebno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
lili
Mogoče ti bo kdaj potegnilo o čem govorim, drugače pa razumem tvoje stališče.
Mogoče ti bo kdaj potegnilo o čem govorim, drugače pa razumem tvoje stališče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Napajalc ()
Jst ::
Jaz pa bolj kot Tomshardware zaupam Hilbertu (guru3d), Anandu in Ryan Shroutu (PcPer.com).
Kadar sem kupil grafično, so se moji benchmarki vedno ujemali z njegovimi (plus/minus par odstotkov).
Hilbert je nameril porabo višjo kot 980 Ti. In mu kar verjamem.
Kadar sem kupil grafično, so se moji benchmarki vedno ujemali z njegovimi (plus/minus par odstotkov).
Hilbert je nameril porabo višjo kot 980 Ti. In mu kar verjamem.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
ja, in, saj lepim linke ravno iz teh strani, ti pa še vedno ne verjameš in bluziš po svoje
ti praviš, da sam vse sporbaš, a imaš 980ti, 980, 390, ...? ne, in kar neki vse skupaj, sploh nisi razumen
ti praviš, da sam vse sporbaš, a imaš 980ti, 980, 390, ...? ne, in kar neki vse skupaj, sploh nisi razumen
Zgodovina sprememb…
Pač lej, AMD je sam določil kdo bo dobil prve kartice in kakšne driverje za testirat. Menda niso loleki, da sami sebe jebejo v glavo. ali pač?
Zdaj pa večina teh strani kr naenkrat več ni dobrih in je treba z lupo brskat po rusiji in youtubu.
Tvoje meritve bi ble merodajne, ko boš napisal blog z tem kako si te meritve opravil, da jih bo še nekdo drug lahko potrdil. Reproduciral.
+ Opravit jih moraš enako na vseh karticah z enakimi pogoji, testi, hlajenji bblablabla vglavnem, tako kot se to dela.
Zdaj pa večina teh strani kr naenkrat več ni dobrih in je treba z lupo brskat po rusiji in youtubu.
Moje meritve so ponovljive kadarkoli. Tako da bluziš in smetiš samo ti.
Tvoje meritve bi ble merodajne, ko boš napisal blog z tem kako si te meritve opravil, da jih bo še nekdo drug lahko potrdil. Reproduciral.
+ Opravit jih moraš enako na vseh karticah z enakimi pogoji, testi, hlajenji bblablabla vglavnem, tako kot se to dela.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Pač lej, AMD je sam določil kdo bo dobil prve kartice in kakšne driverje za testirat. Menda niso loleki, da sami sebe jebejo v glavo. ali pač?
Nemudoma po objavi testa r9 390x sem opravil test z proper nastavitvami, dobil sem podobne score. Jaz sem naredil domačo nalogo in se znam oreintirat po raznoraznih review ih za razliko od tebe ki še vedno samo ugibaš in prekladaš linke.
Moje meritve so ponovljive kadarkoli. Tako da bluziš in smetiš samo ti.
ne, ker spet se lahko samo na svoje sklicuješ, imaš pa en kup priznanih strani in te preprosto ignoriraš
še nekaj je glede Fury X, ko omeniš nizke temperature, je zraven treba še omenit, da so trenutne kartice z napako na vodnem hlajenju, saj imajo coil whine in turbinca dela na polno, tako da vedno moraš temperature tudi z glasnostjo povezat oziroma v tem primeru kaj negativnega ven vseka
pač, že večkrat omenjeno, gledat moraš relativno na te stvari, eno gre z drugim in nekaj ne gre brez drugega
vse grafe so na istem sistemu testirane oziroma primerjati moraš le grafe, ki so na istem sistemu testirane in ko boš imel high-end sistem in gor 5 graf potestiral pa se lahko naprej pogovarjamo, trenutno je tvoja beseda glede na tvoje izkušnje, proti besedam priznanih review strani, zdaj pa ugani koliko imaš bolj prav
Nemudoma po objavi testa r9 390x sem opravil test z proper nastavitvami, dobil sem podobne score. Jaz sem naredil domačo nalogo in se znam oreintirat po raznoraznih review ih za razliko od tebe ki še vedno samo ugibaš in prekladaš linke.
a imaš 390x? pa tudi če bi imel, si dobil proper, vendar bedne score
Zgodovina sprememb…
CellarDoor je izjavil:
a imaš 390x? pa tudi če bi imel, si dobil proper, vendar bedne score
Dokler imam na fake r9 390x bolše low fps kot titan x me niti ne motijo tvoje nadvse strokovne ugotovitve.
Tvoj odgovor nima blage veze stem, kar sem napisal. Govoriš o lastnem testu, po lastni metodi, o katerem ne vemo nič, le rezultate s katerimi si drugi ne moremo čisto nič pomagat. Tako da govorit o tem je še bolj brezveze.
Tvoja domača naloga _drugim_ ne pomeni nič oz. pomeni 100x manj, kot domača naloga konkretne review strani.
1. če jo nihče drug razen tebe ne more reproducirat ali potrdit (Kje maš objavljen review?? Z postopkom ? Maš kak dober komentar, veliko gledanost, kredibilnost za sabo?)
2. jih opravil na več karticah.
Dokler imam na fake r9 390x bolše low fps kot titan x me niti ne motijo tvoje nadvse strokovne ugotovitve.
Spet isto. Na lastnem testu, z lastno metodo, ti znaš primerjat teste, ki so jih za tebe naredili drugi.
Mislim, če so tvoji testi zanesljivi in drugi niso. Potem boš moral še tudi Titan X in 980Ti doma na enak način stestirat, da bodo tvoji "rezultati" karkoli vredni.
970 60fps lock 120W. Zmerjeno doma.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Z lili se pogovarjam, ti tko in tko nimaš pojma.
Ja dej navi pa prlimej en score ane.
CellarDoor je izjavil:
jaz imam na svoji 980ti boljše low fps-je od Fury X
Ja dej navi pa prlimej en score ane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Napajalc ()
aja, za omenit je še, da testiram na dveh rigih, v enem je pentium g3220 v drugem pa Bulldozer 8320
potem pa še radeon 390 v pentium rig test in je bilo cca. enako fps-jev kot s Fury X v istem rigu, tako da Fury X sploh ni hitrejša od 390 sodeč po tem testu, ampak ker je to osebno bilo narejeno, sklepam da Fury X ni hitrejša od 390
Zgodovina sprememb…
Se dogajajo napake, kot recimo r9 290x v novi valley temi. Zdej, zakaj ga molnar ne opozori vemo, ampak to je že druga tema.
CellarDoor je izjavil:
potem pa še radeon 390 v pentium rig test in je bilo cca. enako fps-jev kot s Fury X v istem rigu, tako da Fury X sploh ni hitrejša od 390 sodeč po tem testu, ampak ker je to osebno bilo narejeno, sklepam da Fury X ni hitrejša od 390
Verjamem jaz sem na 970 izmeril tudi 50W manj, kot so tam na unih linkih. Tako daja. Lasten test z eno kartico + "napajalc domišlija" je pokazalo, da je 970 hitrejša od 290X in porabi le 120W v gamingu na 60fps.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
i3 + i5 + xenon + c2d + qc2d, 7870 + r9 290 + r9 290x + fake r9 390x. To je zame dovolj za realne odčitke z raznoraznih review ov. Po čem se ti orientiraš pa vemo.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()
Veliko bolje kot:
+
kar ti uporabljaš.
Dej kr link do svojga (tvojga) reviewa, bloga, youtube strani, spletne strani, kjer si primerjal dejanske kartice med sabo, če hočeš da te kdorkoli tukaj resno vzame.
Ni hudič, da v tem času katerem nakladaš eno in isto, da nebi bil TOP reviewer leta, da razkrinkaš vse povrsti ali pa bil CEO AMDja, ker kvasiš že skor dobesedno iste stvari.
Po mojem bi mel sigurno vsaj 100 AMD subscriberjev prvo leto.
+
kar ti uporabljaš.
i3 + i5 + xenon + c2d + qc2d, 7870 + r9 290 + r9 290x + fake r9 390x. To je zame dovolj za realne odčitke z raznoraznih review ov. Po čem se ti orientiraš pa vemo.
Dej kr link do svojga (tvojga) reviewa, bloga, youtube strani, spletne strani, kjer si primerjal dejanske kartice med sabo, če hočeš da te kdorkoli tukaj resno vzame.
Ni hudič, da v tem času katerem nakladaš eno in isto, da nebi bil TOP reviewer leta, da razkrinkaš vse povrsti ali pa bil CEO AMDja, ker kvasiš že skor dobesedno iste stvari.
Po mojem bi mel sigurno vsaj 100 AMD subscriberjev prvo leto.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
54j0 ::
Tisti, ki kupi katerokoli mid-high kartico in hkrati NE bere te teme, je vsekakor zadovoljen z njo.
Senitel ::
AMDolfa Hitlerja ste že vidli? Krut je.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Nisem vedu da je Nvidia fen, pokaž kaj pravi.
Ma nič novega, to kar smo že izpostavili.
Driver confusion - 1:23:00:
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
DarwiN ::
Driverji ja..
Tako kot so se lotili 390 serije v treh korakih..
1. Zadevo navili do konca, tako da zdaj ne ostaja skoraj več nič OC maneverskega prostora. Posledično so bili primorani ojačat cooler, ki nas zdaj vrača v čase, ko so kartice zasedale 3 PCI slote - kar hkrati pomeni slabše hlajenje pri Crosfire načinu, ker so kartice ena ob drugi)
2. Na silo dodali ram, ker je poceni, enostavno in dobro za marketing.
3. Driverji.. Neuspešen poskus goljufanja preko driverjev.
Vse tri točke utter BS.. Nazadnje smo očitno dobili zgolj nekoliko boljši power regulation.
Glede Fury-ja pa tale zabrinjujoča zanimivost - Does Fury X even exist? (med 7:20 in 13:00):
Tako kot so se lotili 390 serije v treh korakih..
1. Zadevo navili do konca, tako da zdaj ne ostaja skoraj več nič OC maneverskega prostora. Posledično so bili primorani ojačat cooler, ki nas zdaj vrača v čase, ko so kartice zasedale 3 PCI slote - kar hkrati pomeni slabše hlajenje pri Crosfire načinu, ker so kartice ena ob drugi)
2. Na silo dodali ram, ker je poceni, enostavno in dobro za marketing.
3. Driverji.. Neuspešen poskus goljufanja preko driverjev.
Vse tri točke utter BS.. Nazadnje smo očitno dobili zgolj nekoliko boljši power regulation.
Glede Fury-ja pa tale zabrinjujoča zanimivost - Does Fury X even exist? (med 7:20 in 13:00):
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
fireX88 ::
glede na to, da so v celem videu napisali da ima fury x 6gb rama, mi deluje kot vse izmišljeno :)
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
Pa ne vidiš, da ma celo 2000 ogledov ta španc in je karto dobil že pred 24.6
Pa je komaj pred enim mescem prilezel na youtube :)
100% Legit tko k rusi :)
Pa je komaj pred enim mescem prilezel na youtube :)
100% Legit tko k rusi :)
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
"2. Na silo dodali ram, ker je poceni, enostavno in dobro za marketing."
Škoda da ni Nvidia na gtx 770 to nardila, če je tko poceni, je dobro za marketing in dobro za uporabnika(beri, nvidia lupi uporabnike)
Škoda da ni Nvidia na gtx 770 to nardila, če je tko poceni, je dobro za marketing in dobro za uporabnika(beri, nvidia lupi uporabnike)
Tale v bistvu ma 4GB, tko kot fury: https://www.techpowerup.com/gpudb/b2240...
Ampak tudi 2GB je več kot dovolj, za tako karto, ki si jo novo dobil za 250EUR.
Ampak tudi 2GB je več kot dovolj, za tako karto, ki si jo novo dobil za 250EUR.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Glede na to da je AMD precej bolj odprt za novitete, bi lahko na trg lansiral OEM naket grafične kartice, se pravi brez hlajenja.
DarwiN ::
AMD je prepakiral aktualne kartice in zato danes pljuvamo po njem.. Tudi Nvidia si zasluži grajo za preteklost in nedvomno so bili svoj čas deležni kritike.... Ampak trenutno prodajajo svežo tehnologijo in tudi v prihodnje bo tako.
You don't see faith healers working in hospitals
AMD je prepakiral aktualne kartice in zato danes pljuvamo po njem.. Tudi Nvidia si zasluži grajo za preteklost in nedvomno so bili svoj čas deležni kritike.... Ampak trenutno prodajajo svežo tehnologijo in tudi v prihodnje bo tako.
Sej kartica je čist ok, samo, lahko bi prlepli dodatnih 2gb rama ki bi jo naredilo še toliko bolšo.
AMD tut prodaja "novo" vesoljsko tehnologijo aka HBM, ki si ga lahko v anus daš pa koristiš.
Kaj boš z 2x tolko rama, če ga grafa ne izkoristi? To je AMD marketing BS.
Tako 35€ več je bla od 2gb takrat.
Kaj boš z 2x tolko rama, če ga grafa ne izkoristi? To je AMD marketing BS.
sej imaš gtx 770 tudi s 4gb rama, samo doplačat je bilo treba za več rama
Tako 35€ več je bla od 2gb takrat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM