Forum » Strojna oprema » AMD R3xx series
AMD R3xx series
Temo vidijo: vsi
Napajalc ::
piromanček je izjavil:
ti svetujem, da ne govoriš v naprej preveč, ko bo nekaj dx12 iger zunaj bomo vidli na čem smo, vse drugo so špekulacije
si se slinil z oc-dreamom ipd. pa ni blo nič iz tega...čas času
Fury x drži rekord v 3dmark, toliko o OC.
Si pa narobe prebral.
011011100111010101100010
Truga ::
piromanček je izjavil:
ti svetujem, da ne govoriš v naprej preveč, ko bo nekaj dx12 iger zunaj bomo vidli na čem smo, vse drugo so špekulacije
si se slinil z oc-dreamom ipd. pa ni blo nič iz tega...čas času
Kje?
Senitel ::
O kakem razturu je tu govora? A spet gledamo 980ti z 1000mhz?
1. Write a driver that doesn't perform well.
2. Instead of optimising said driver invent whole new API and spend bunch of resources on it.
3. Wait for third whole new API where it's really hard for you to screw up the driver.
4. There's a big ass difference between driver that does not perform well and the new API.
5. Profit!
m0LN4r ::
Kje?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
D3m0r4l1z3d ::
Eno so čustva, pripadnost in malo norosti, drugo pa je realnost in gola dejstva, trenutno nič ne vemo kako bo, glede na preteklost pa ni pričakovati kaj drugega od veliko pompa za malo presenečenj
Btw, kje je fury nano, da nam to potrdi?
Btw, kje je fury nano, da nam to potrdi?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()
SuperVeloce ::
Kje?
Pozabil je povedati, da je hlajeno s tekočim dušikom
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Seljak ::
Kaj ::
http://www.legitreviews.com/dirt-rally-...
No, lep rezultat R9 390 v igri Dirt Rally.
Od GTX 970 ima R9 390 pri 1080p 9% boljši performance, pri 4K kar 30%!
No, lep rezultat R9 390 v igri Dirt Rally.
Od GTX 970 ima R9 390 pri 1080p 9% boljši performance, pri 4K kar 30%!
SuperVeloce ::
Prvič slišim. Tole bo 99% Fiji jedro
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
D3m0r4l1z3d ::
MSI, ker ima the best cooler.
se podpišem, le ohišje moraš imeti dovolj veliko, no, malo heca, ker drugače je res visoka MSI-jevka
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
Jakob_X ::
Xserces ::
Zravn drži 13.3' tablico. HAHA Roke so dodane naknadno
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
markic222 ::
Za tiste ki se odločate med raznimi verzijami amd 390 serije, tukaj imate na kratko razlike med proizvajalci. Predlagam pa da ignorirate tiste ki pravijo da Sapphire uporablja manj kvalitetne dele in priporočajo Gigabyte, asus itd... Sapphire največ časa posveča izgradnji in hlajenju kartice, ker tudi prvi dobijo kartice iz strani AMD-ja. Tukaj so na kratko prednosti/slabosti posameznega OEM-ja.
XFX= Full cover waterblock available. Good clockers usually, and cooling is sufficient for core, but not stellar, and VRM's tend to get hot
Sapphire= No water block available, but has excellent air cooling. Require 8+8 pin connectors versus 8+6. Some would prefer that, in hopes of obtaining higher OC results, but unfortunately OC results so far on the Nitro and Tri-X are only mediocre-good
Gigabyte= No waterblocks. Well built card, decent cooling, but the voltage is hard locked, so expect clock ceiling to be very limited... most likely 1100 or less.
PowerColor= Offers full cover waterblocks, and also has excellent air cooling, but so far there have only been weak-mediocre-ish overclocking results. 1150 or less on the core seems to be the norm, with most landing between 1130-1140, even despite it's excellent cooling.
MSI= No full cover waterblocks available. Stock air cooling is good but not great with regards to the core temps, but seems to be very good for the VRM temps. So far, these seem to have the best overclocking results. Most poeople hitting 1160-1200
Asus= (DCU2) Full cover block available. Not much info on these, but theyappears to use the same cooler as the 290 series, which was a poor performing cooler. I have seen very few purchasing the Asus card. Overclock results seem to be average so far, but have very little data to make a general claim.
Asus= (Strix) Unsure on waterblocks with these... stock cooling is good. Very little OC information, but from what I have seen, they are average. Probably in line with Sapphire when it comes to binning.
Kot sem že zadnjič rekel, priporočam ali Sapphire ali MSI, kar vam bolj ustreza:)
Vir:http://www.overclock.net/t/1561704/offi...
XFX= Full cover waterblock available. Good clockers usually, and cooling is sufficient for core, but not stellar, and VRM's tend to get hot
Sapphire= No water block available, but has excellent air cooling. Require 8+8 pin connectors versus 8+6. Some would prefer that, in hopes of obtaining higher OC results, but unfortunately OC results so far on the Nitro and Tri-X are only mediocre-good
Gigabyte= No waterblocks. Well built card, decent cooling, but the voltage is hard locked, so expect clock ceiling to be very limited... most likely 1100 or less.
PowerColor= Offers full cover waterblocks, and also has excellent air cooling, but so far there have only been weak-mediocre-ish overclocking results. 1150 or less on the core seems to be the norm, with most landing between 1130-1140, even despite it's excellent cooling.
MSI= No full cover waterblocks available. Stock air cooling is good but not great with regards to the core temps, but seems to be very good for the VRM temps. So far, these seem to have the best overclocking results. Most poeople hitting 1160-1200
Asus= (DCU2) Full cover block available. Not much info on these, but theyappears to use the same cooler as the 290 series, which was a poor performing cooler. I have seen very few purchasing the Asus card. Overclock results seem to be average so far, but have very little data to make a general claim.
Asus= (Strix) Unsure on waterblocks with these... stock cooling is good. Very little OC information, but from what I have seen, they are average. Probably in line with Sapphire when it comes to binning.
Kot sem že zadnjič rekel, priporočam ali Sapphire ali MSI, kar vam bolj ustreza:)
Vir:http://www.overclock.net/t/1561704/offi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: markic222 ()
66speeder66 ::
Zgleda fantastično, me zanima kakšna bo cena, ker me že malo srbijo prsti.
Ne moreš imeti vsega verjetno... al pa ja no, ampak... mogoče...
ne vem...
la toya
ne vem...
la toya
HOLY SHIEEEET!!!!!
Kok je to majhno.
Malo kot eno leto stara 970 mini brez HBM, z hdmi2.0 in dx12_1 ?
Jaki so.... kapo dol....
markic, povprečno 1150mhz z 125-150% limiterjem, rpmi kot rakete in v celi tabeli ni niti 40 userjev.
Ali gledam narobe?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
300 serija je precej hladnejša kot 200 serija, kje imaš podatek o rpm-ih? jaz ko sem OC-jal na 1150 je bilo na max 2100 RPM, kar je 50%. Sem gledal tudi primerjavo z gtx 970 in je ob full load za 1db tišja od 390-ke na full load.
Tabela žal ni velika kot bi hotel, ampak se da dobiti nek občutek. Še vedno bolje kot pa nabijanje na pamet o tem kako deluje 390 čeprav nimajo kartice. Najbolj je pa brat kako se 390-ka pregreva, od uporabnikov ki nimajo kartice (meni ni nikoli šla čez 72 stopinj, tudi pri OC-ju ne). Rpm-i so pri 2k obratov zmerno tihi, v tišini ali zvečer jih v sobi slišim ampak ni moteče. Tudi v review-ih poudarjajo izboljšave na področju hlajenja ampak še zmeraj "pogrevate" probleme prejšnih generacij. Meni so podatki na OC strani koristni, upam da bodo še komu :).
Tabela žal ni velika kot bi hotel, ampak se da dobiti nek občutek. Še vedno bolje kot pa nabijanje na pamet o tem kako deluje 390 čeprav nimajo kartice. Najbolj je pa brat kako se 390-ka pregreva, od uporabnikov ki nimajo kartice (meni ni nikoli šla čez 72 stopinj, tudi pri OC-ju ne). Rpm-i so pri 2k obratov zmerno tihi, v tišini ali zvečer jih v sobi slišim ampak ni moteče. Tudi v review-ih poudarjajo izboljšave na področju hlajenja ampak še zmeraj "pogrevate" probleme prejšnih generacij. Meni so podatki na OC strani koristni, upam da bodo še komu :).
No jaz vem osebno, da ma 390 nitro 3x2000+rpm tudi na stock v ohišju z 2x12cm@5V fani.
Zdaj mi pa povej koliko ima MSI,Palit 970/980... 1300core in 120% limit.
Zanima me oboje.
Zdaj mi pa povej koliko ima MSI,Palit 970/980... 1300core in 120% limit.
Zanima me oboje.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Sploh ni važno, obe odvajate 250w. Bolj je problem ko je r9 290 veljala za slabšo od gtx 970, sedaj ko ji je ime r9 390 je pa bolša, in to nočejo skalkulirat nekateri, in pol maš to kar maš, 3.5 gb je kao glih prou, 8gb pa kot da škodi grafični kartici.
GTX je bila kot noviteta nastavljena tako da se je prodajala, isto je sedaj r9 390, žogca se podaja, ampak eni jo nebi "ker jih skrbi monopol".
GTX je bila kot noviteta nastavljena tako da se je prodajala, isto je sedaj r9 390, žogca se podaja, ampak eni jo nebi "ker jih skrbi monopol".
011011100111010101100010
290 500€ (1.1.2014) -> 290+4gb 330€ (2015-Q3) o kateri žogci ti?
Ne.
Sploh ni važno, obe odvajate 250w.
Ne.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Meni je važno, če ma kartica 70 stopinj, potem temperatura ne bo ovira pri OC-ju tako hitro kot je to pri 85 stopinjah. Ali se motim?
Že iz tega je razvidno da je razlika med loadom 4 stopinje med MSI 970 in sapphire 390 in 1 db v glasnosti v prid Nvidie, če se prav spomnim.
@m0LN4r
štetje rpm-ov, ki ga prikazuje MSI afterburner za 390 GPU je za vsak fan na grafični posebej, ali to sešteje rpm-e. Torej če meni kaže 2k je to sešteto 6k ali šteje to za vse skupaj?
Že iz tega je razvidno da je razlika med loadom 4 stopinje med MSI 970 in sapphire 390 in 1 db v glasnosti v prid Nvidie, če se prav spomnim.
@m0LN4r
štetje rpm-ov, ki ga prikazuje MSI afterburner za 390 GPU je za vsak fan na grafični posebej, ali to sešteje rpm-e. Torej če meni kaže 2k je to sešteto 6k ali šteje to za vse skupaj?
Hmm.... Kaj je bolj glasno tri bormašine ali dve?
Tako, zato pa jo lahk komot naviješ na 1300-1500mhz
Meni je važno, če ma kartica 70 stopinj, potem temperatura ne bo ovira pri OC-ju tako hitro kot je to pri 85 stopinjah. Ali se motim?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Odvisno od tega kako glasne so tiste 3 mašine in kako so druge 2 glasne. Če je 2000 rpm-ov deljeno 3, se en vrti na cca 670. Če se dva skupaj vrtita na 2000 se en vrti na 1000 rpm-ov. Malo glasnejši ampak res za malenkost za pomoje izključno zaradi tega ker so fizično manjši. Razen če se motim o tem kako se štejejo RPM-i grafične kartice glede na število ventilatorjev. Lahko da se motim.
dxx ::
Odvisno od tega kako glasne so tiste 3 mašine in kako so druge 2 glasne. Če je 2000 rpm-ov deljeno 3, se en vrti na cca 670. Če se dva skupaj vrtita na 2000 se en vrti na 1000 rpm-ov. Malo glasnejši ampak res za malenkost za pomoje izključno zaradi tega ker so fizično manjši. Razen če se motim o tem kako se štejejo RPM-i grafične kartice glede na število ventilatorjev. Lahko da se motim.
haha...
število rpm deljeno z številom ventilatorjev... hahaha
to pa ne bo šlo. RPM, je rotates per minute, in to velja za posamezni ventilator.
@dxx
Vem kaj pomeni RPM -.-. Nisem prepričan ali RPM-i grafične, ki jih prikazuje MSI afterburner pomenijo skupni seštevek RPM-ov vseh ventilatorjev na grafični ali samo enega. Torej praviš da se lahko vsak posamezni ventilator na Sapphire nitro vrti z več kot 4k obrati? Torej se skupno vrtijo na več kot 12k obratov?
Vem kaj pomeni RPM -.-. Nisem prepričan ali RPM-i grafične, ki jih prikazuje MSI afterburner pomenijo skupni seštevek RPM-ov vseh ventilatorjev na grafični ali samo enega. Torej praviš da se lahko vsak posamezni ventilator na Sapphire nitro vrti z več kot 4k obrati? Torej se skupno vrtijo na več kot 12k obratov?
Ne seštevaš obrate, ampak glasnost... Dva avta z 100kmh se tut ne peleta skupno 200.
če že karkoli seštevaš. Tudi zvok pretoka zraka manjšega venta ni enak večjemu piernakvadrat...
če že karkoli seštevaš. Tudi zvok pretoka zraka manjšega venta ni enak večjemu piernakvadrat...
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ja sej glasnost je pogojena z RPM-i. In ventilator ki se vrti na 1k obratov je glasnejši kot tisti na 670, vendar je počasnejših manj. Sej pravim da je nvidia 970 MSI za 1dB tišja od sapphire nitro 390, vendar kdo pa opazi razliko 1dB v glasnosti.
http://www.eteknix.com/sapphire-nitro-r...
Tukaj še eno merjenje, kjer je razlika med 390 in 970 3db.
Zadnjič sem našel še en test kjer je bilo spet 1 ali 2 db razlike. Tako da glede glasnosti je komaj da razlika. Z prostim ušesom praktično ne slišna razlika.
http://www.eteknix.com/sapphire-nitro-r...
Tukaj še eno merjenje, kjer je razlika med 390 in 970 3db.
Zadnjič sem našel še en test kjer je bilo spet 1 ali 2 db razlike. Tako da glede glasnosti je komaj da razlika. Z prostim ušesom praktično ne slišna razlika.
D3m ::
HOLY SHIEEEET!!!!!
Kok je to majhno.
Malo kot eno leto stara 970 mini brez HBM, z hdmi2.0 in dx12_1 ?
Jaki so.... kapo dol....
markic, povprečno 1150mhz z 125-150% limiterjem, rpmi kot rakete in v celi tabeli ni niti 40 userjev.
Ali gledam narobe?
GTX 970 mini so ene 17-18 cm dolge. Nano je 15-16 cm.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Janac ()
GTX 970 mini so ene 17-18 cm dolge. Nano je 15-16 cm.
Pa bodimo malo natačni:
1. Nano še ne obstaja... zbirajo hendikepirane fury x chipe in jih downclockajo za božič
2. 970mini je že pol leta 17cm
3. Nano bo imel HBM, 970 ima potraten GDDR5
4. 970 ima 12_1, hybrid h.265 in hdmi 2.0 - nano verjetno nebo
5. 970 mini je ~320€
6. Nano ne bo poceni.
Glede na točke 1,3,4 in predvsem 6 bo moral Nano ponudit še kaj več, kot 15cm
Še en vikend brez nanota oz. 38. teden z 970mini v vaših ITX kištah.
Fajn se igra s temle nanotom letošnje špile ane?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
DarwiN ::
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Če bo vsaj hitrejša od 970mini (1400 boost) in 350€u bo to nekaj impresivnega in priporočam nakup
ali
Če bo med 390 in 390X in 400€u, bo majka od kartice -> spet priporočam nakup
Napajalc, sem videl tvoj izbrisan post. Jaz ne pišem takih rage fanboy postov, kot ti, beri naprej:
Pričakujem odlično kartico od AMDja, saj je to njihova zadnja kartica letos v novem line-up-u, da se prikažejo v dobri luči pri marsikomu.
A si ne želimo vsi, da gredo cene dol?
Sploh ne veš, koliko ljudem z željo po (ITX) sem rekel naj rajši počakajo na nano, ker bo boljši value od 970 mini. Ja to delamo fanboyi, omfg.
ali
Če bo med 390 in 390X in 400€u, bo majka od kartice -> spet priporočam nakup
Napajalc, sem videl tvoj izbrisan post. Jaz ne pišem takih rage fanboy postov, kot ti, beri naprej:
Pričakujem odlično kartico od AMDja, saj je to njihova zadnja kartica letos v novem line-up-u, da se prikažejo v dobri luči pri marsikomu.
A si ne želimo vsi, da gredo cene dol?
Sploh ne veš, koliko ljudem z željo po (ITX) sem rekel naj rajši počakajo na nano, ker bo boljši value od 970 mini. Ja to delamo fanboyi, omfg.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
@dxx
Saj se vsi venti na Nitro enako vrtijo. Kaj odkrivate toplo vodo? Torej na moji Nitro se vrtijo VSI venti z hitrostjo recimo 1300 RPM in tu ni v igri seštevek ali kaj drugega. No,sedaj se recimo ne vrtijo
Ne vrtijo se zmeraj vsi enako hitro. Ob določeni temperaturi se ti bosta vrtela samo en, oziroma dva ventilatorja, odvisno od temperature. Torej MSI v tistem trenutku prikazuje RPM-e česa?
Res je,se posipam z pepelom Se mi pa zdi,kot,da se sredinski vrti vrenomer počasneje,kot pa ostala dva. Sredinski se tudi zažene zadnji.
klinker ::
Verjetno bere samo rpm-je najhitrejsega.
Molnar. 3 dobri venti so lahko tisji od dveh slabsih. Ne mores tako posplosevat.
1db pa pomeni cca. 33,3% glasnosti vec, ker za vsake 3db gaina je treba glasbost podvojit, tako da 1db ni malo.
Molnar. 3 dobri venti so lahko tisji od dveh slabsih. Ne mores tako posplosevat.
1db pa pomeni cca. 33,3% glasnosti vec, ker za vsake 3db gaina je treba glasbost podvojit, tako da 1db ni malo.
Eno resno čisto resno vprašanje preden se spravim zraven,
a se mi splača dat Nitro 390 na 1050/1600 in dvignit Plimit na ene max 120% ??
Pa do kolko naj dvignem temp target?
- napajalnik je 650 gold, pa nebi ga rad slišal
Berem, da je za večji OC potrebno več in tudi voltaže dregat, potem pa so tu še vrmji ane.
@Klinker
Vem, vem pa tudi kaj je razlika, med grafami podnevi in zvečer (10-15db manj šuma okolice), ko je čista tišina pr bajti.
Berem, da je za večji OC potrebno več in tudi voltaže dregat, potem pa so tu še vrmji ane.
The overclock on this card proved difficult, only yielding 53 MHz on the core.
@Klinker
Vem, vem pa tudi kaj je razlika, med grafami podnevi in zvečer (10-15db manj šuma okolice), ko je čista tišina pr bajti.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
@m0LN4r
Komot daš na 1100/1650, jst samo power limit dvignem na +20. Nad 1120 je pa že odvisno kolk maš sreče..
Komot daš na 1100/1650, jst samo power limit dvignem na +20. Nad 1120 je pa že odvisno kolk maš sreče..
Eno resno čisto resno vprašanje preden se spravim zraven,
The overclock on this card proved difficult, only yielding 53 MHz on the core.
@Klinker
Fabrški bios na X različici nima dvignjenga PL na core 1050mhz, se pravi na r9 390 nebi smel bit problem. Drugače pa do 1100mhz si dober tudi brez PL. Ima pa fabrški bios core 1080mhz dvignjeno voltažo za 0.05V, tudi to ni potrebno do 1100mhz.
011011100111010101100010