Forum » Loža » Komet Lovejoy
Komet Lovejoy
Onlyx ::
Mogoče kdo ve, ob kateri uri je te dni komet Lovejoy najbolje viden iz naših krajev. Po dolgem času sem se odločil, da grem danes zvečer malo višje opazovat nebo, zato bi mi zelo prav prišel kakšen nasvet. Menda, da komet preči ozvezdje Bika oz. gre blizu kopice Plejad. Menda, da se ga da občudovati s prostim očesom, vendar bom imel s sabo tudi daljnogled, saj naj bi bil tako še bolje viden. Prav tako sta s prosim očesom vidna tudi Venera in Merkur, vendar sem prebral, da se ju da videti samo kmalu po sončnem zahodu. Mogoče ve kdo, v katero smer neba je potrebno gledati za omenjena planeta?
- spremenil: Onlyx ()

jype ::
Če se ju da videt samo kmalu po sončnem zahodu... Kje neki bosta po tvoje izginila?
Lovejoy je zdaj zahodno od Oriona in je dobro viden večino prve polovice noči.
Lovejoy je zdaj zahodno od Oriona in je dobro viden večino prve polovice noči.
Onlyx ::
Ok, hvala - bom gledal proti zahodu :)
Mogoče veš, kako je najlažje prepoznati komet? Verjetno se rep skozi daljnogled ne vidi?
Mogoče veš, kako je najlažje prepoznati komet? Verjetno se rep skozi daljnogled ne vidi?

jype ::
Vidi se rep, zgleda kot nekakšna meglica. Jedra se običajno ne vidi, ali pa se ga vidi slabo.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Danes in jutri glejte meteorski roj perzeidovOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 13051 (10316) | Onlyx |
| » | Prelet hitre svetle pike na nebuOddelek: Znanost in tehnologija | 2298 (2029) | Bellatrix |
| » | Meteorski roj perzeidov dosega vrhunecOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7706 (6757) | Proximus |
| » | Komet Lulin najbliže 24. februarjaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6087 (4346) | gzibret |
| » | Deček z MARSA - BoriskaOddelek: Loža | 5268 (4155) | Ziga Dolhar |