» »

Po treh letih rast prodaje računalnikov

1
2
»

Okapi ::

antonija je izjavil:

za veliko kvalitetno sliko bomo se vedno rabili ogromen ekran (z upokojitvijo plazem smo sli celo korak nazaj glede kvalitete slike) ali pa dober projektor,
No, to recimo ni res. Vidna velikost slike je odvisna od razmerja med velikostjo slike same in razdalje, s katere gledaš. Kaj trenutno omogoča tehnologija je sicer drugo vprašanje, ampak če imaš dovolj dobro tablico (ali naglavni prikazovalnik), lahko film vidiš bolje kot na najboljšem televizorju.

O.

antonija ::

Jaz imam doma 1080 TV in pa 1080 tablico. Pa ti lahko povem da mi na kraj pameti ne pade, da bi sel gledat filme na tablici (1080 vrstic na priblizno 10 incih iz razdalje 50-75cm), vedno gledam na TVju (55", 3 metre stran).

Vem da lahko na telefonu vidim ogromno vrstic, ampak to ne pomeni kvalitetne slike za gledanje multimedije. Se manj pa pomeni komfortno gledanje.

Se pa strinjam da ze danes znamo izdelat zaslone z zelo dobrimi specifikacijami v majhnih pakiranjih.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Okapi ::

In v čem je razlika? Ločljivost je enaka, sliko na tablici lahko vidiš večjo, lahko je pa tudi boljša od slike na tv (kar se barv, kontrasta ... tiče). Odvisno pač, kakšen tv in kakšno tablico imaš.

O.

Utk ::

Oči res gledajo enako na meter ali manj kot na 3 metre? Ali je to samo v glavi? Vprašam.

Okapi ::

Odvisno od oči. Mogoče moraš za na tri metre imeti očala, za na pol metra ti jih pa ni treba imeti. Teoretično naj bi bilo sicer najmanj utrudljivo, če oči ostrijo na "neskončno", ampak to je od 6 m naprej, kar v domačih razmerah v glavnem ne pride v poštev.

O.

antonija ::

In v čem je razlika?
V specifikacijah ekrana ni razlike, je pa razlika v komfortu in pa mogoce tudi v utrujenosti oci. Gledanje 10" ekrancka 2-3 ure v enem kosu je zame dosti bolj naporno kot gledanje 55" plahte. Pa ker pri filmih majhni detajli na sliki povecini niso tako kriticni kot na monitorjih (in recimo na tablicah), je za veliko vecino TV oz. ekvivalent (platno, itd.) se vedno prva izbira za gledanje filmov in serij (razen ce si zaradi katerekoli razloga ne morejo urediti dostopa do TVja).

sliko na tablici lahko vidiš večjo
Tudi kavc lahko premaknem blizje TVju, tako da bo slika na TVju vedno vecja.

lahko je pa tudi boljša od slike na tv (kar se barv, kontrasta ... tiče).
Tudi slika je pa na mojem TVju (panny VT60) neprimerno boljsa (za gledanje filmov) od slike na kateremkoli drugem ekranu ki ga imam doma.

Tablica je sonyjeva in ima za moje oci precej dober ekran, ampak mi ne pade na kraj pameti da bi namesto na TVju sedel na kavcu s tablico v roki in na njej gledal filme. Sem jih gledal na tablici ko TV ni bil pri roki, pa je koncna izkusnja dalec od tiste na TVju.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

noraguta ::

ma odvisno kje si, za na hitro pogledat smučanje je povsem dobro tudi v kurilnici na 11' tabletu. se nam pogosto dogaja da med malco pogledamo še smučarijo, al pa včasih tudi kak film. za nek true cimena doživetje pa to glih ni. je pa vsekakor prej kot, da bi konzumiranje medije počel na desktopu.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

trnvpeti ::

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nihče ne mara za tablice, prodaja že štiri leta pada (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8819731 (15089) kanarin
»

Prodaja osebnih računalnikov upada, pametnih telefonov pa ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6228125 (25165) čuhalev
»

Digitalna prodaja glasbe dohitela fizične nosilce

Oddelek: Novice / Rezultati
1914679 (12743) Machete
»

Microsoft rekordno v zadnjem četrtletju

Oddelek: Novice / Rezultati
145550 (4638) MrStein
»

Trg procesorjev okreva, Intel pridobiva

Oddelek: Novice / Procesorji
205410 (4859) FireSnake

Več podobnih tem