» »

Ukrajina Part II

Ukrajina Part II

Temo vidijo: vsi
««
843 / 859
»»

TezkoDihanje ::

VladarP je izjavil:

https://t.me/ratnenovosti/6144

Lepo vidit zemljevid, ko je označena vsa Ukrajina v rdeco barvo. Tudi nocoj nacisti ne bodo mirno spali, letijo kalibri vsepovsod, pravkar padajo po Odesi 8-O

https://t.me/truexanewsua/44147
Ukrainian air defense shot down a missile over Odesa

PS: A so jih danes izstrelili kaj več kot 10?

Poldi112 ::

sir_mha je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

https://twitter.com/laraseligman/status...
BREAKING: Biden administration to request $33B in new assistance to Ukraine -- a huge commitment to the war

Rusiji ta taktika počasnega rezanja salame ne gre najbolj od rok, ker so res počasni. Ampak sedaj se pa verjetno ne bodo hoteli prepustiti igri izčrpavanja. To bo kar dobro vzpodbuda za realne pregovore o premirju.

Tu gre, podobno kot pri današnji novici, da jim bodo pošiljali več informacij o ruskih premikih, za ohranjanje klavnice v Ukrajini pri življenju.

Če bi se zahod želel pogajati, bi to že zdavnaj storili.

https://www.theguardian.com/us-news/202...
President Biden said, “The cost of this fight is not cheap, but caving to aggression is going to be more costly if we allow it to happen.”

Tako bomo pa črpali Rusijo, dokler se bo le dalo, ter pumpali militarizem, da se kot enotna svetovna VOJAŠKA sila za mir zoperstavimo "agresivnim" kitajcem, ki imajo apetite po svobodnem Pacifiku.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

perci ::

Ko bo Rusija aktivirala nuko nad poljubno evropsko drzavo, bo zato seveda kriv Nato oz. Zahod.

Genialni Poldiji vas bodo v to skušali prepričati.

Pac-Man ::

https://twitter.com/dpatrikarakos/statu...

I’ve come to the #Donbas & onto the frontlines of eastern #Ukraine for @unherd. I was lucky enough to spend time in a - covert - Ukrainian base right near the front.
I must be careful about locations etc. What follows are my thoughts & observations on the war in the east.

You get a sense of the atmosphere in Donbas where fighting is intense from the flag someone has hung on the Donetsk Oblast sign: “Russian occupiers make the best fertiliser.”

On the road we meet a “pilgrim” walking to Mariupol to rescue people there. He carries an icon & papers he claims give him authority - including a UN official’s business card.
“If he gets to Mariupol it really will be divine intervention,” says my #Ukraine army friend Dima.

Dima & I discuss war and politics: “there’s anger at Russian brutality but I’ve never seen a POW mistreated. Our guys understand the Geneva convention & know they are a resource to get back our people.
Prisoner exchanges take place constantly. It’s a delicate process.

“Everything I have apart from my gun & ammo - has been crowdfunded: my clothes, my boots, everything. One of #Ukraine’s strengths is our capacity for collective action away from centralised authority.”

“Before the war I wasn’t a big fan of Zelensky. I thought he was a great guy but not right for politics. Now I support him 1000%.
The most important thing he did was stay in #Ukraine. It was vital the people saw that the first man in government did not flee. It raised morale.

As we get closer to the eastern frontlines things change, soon there almost only military vehicles on the road.
We pass through scenes of recent fighting. “This car lost a game of chicken with a military vehicle,” says Dima.

As we draw closer to the front Dima tells me there’s intense fighting going on & we swerve around a pothole-ridden road. We get stuck behind two pheasants.
“They’re totally deaf,” he says. “They’ve had their eardrums blown out by shelling. We can hoot all day they’ll never hear.”

Inside the base, Dima tells me about his work heading up a drone unit targeting for artillery.
"We go up ahead to a sector, just close the front, to look for anything from armour to men. We do it, call in the strike, & try to get out quick as #Russia fires back immediately."

Sometimes they listen to the Russian troops as they have access to their radio frequencies - which they call Paedophile FM - and hear them bemoaning their losses and cursing #ukraine

"What’s to stop the Russians trying to do the same to you?"
"They do: every day"

"The way Russia is using WWII to militarise society is disgusting: who the fuck dresses an 11-year old kid up in a military uniform"
Have you ever read Umberto Eco’s 12 signs of Fascism? All 12 of them are present in modern Russia."

The base remains both close to the front & hidden from #Russia. At night, lights are switched off. Windows are covered at all times.
We need to use the light from our phones to move around. We are asked not to gather in groups outside for fear of Russian drones flying overhead.

The soldiers here bunk down together to sleep but are constantly on alert and constantly leaving to go on missions to the front throughout the day and night.
Almost everyone sleeps with their weapon just by their beds.

#ukraine is not the cave battle of Tora Bora or counterinsurgency of Iraq. It's industrial scale army v army war on the European continent.
"Everywhere are links wars of the past," says Dima. On the left a water bottle from Afghanistan, the right. The one we are given today!"

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

l0g1t3ch ::

sir_mha ::

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

https://twitter.com/laraseligman/status...
BREAKING: Biden administration to request $33B in new assistance to Ukraine -- a huge commitment to the war

Rusiji ta taktika počasnega rezanja salame ne gre najbolj od rok, ker so res počasni. Ampak sedaj se pa verjetno ne bodo hoteli prepustiti igri izčrpavanja. To bo kar dobro vzpodbuda za realne pregovore o premirju.

Tu gre, podobno kot pri današnji novici, da jim bodo pošiljali več informacij o ruskih premikih, za ohranjanje klavnice v Ukrajini pri življenju.

https://www.theguardian.com/us-news/202...
President Biden said, “The cost of this fight is not cheap, but caving to aggression is going to be more costly if we allow it to happen.”

Tako bomo pa črpali Rusijo, dokler se bo le dalo, ter pumpali militarizem, da se kot enotna svetovna VOJAŠKA sila za mir zoperstavimo "agresivnim" kitajcem, ki imajo apetite po svobodnem Pacifiku.

Poldi ... a to si ti, ki si trdil da ne bo invazije in ki si navijal da Rusi pobijejo čim več Ukrajincev?

Poldi112 je izjavil:

Saj se nimamo o čem pogajat. Putin hoče Ukrajinsko ozemlje in od tega ne odstopa.
Kaj naj bi se zdaj Zahod sploh pogajal??

perci je izjavil:

Ko bo Rusija aktivirala nuko nad poljubno evropsko drzavo, bo zato seveda kriv Nato oz. Zahod.

To je ponovno grdo podtikanje.

Realno stan je, da imamo lahko varnost v Evropi le, če je inkluzivna. Če se rusi počutijo ogrožene, za kar imajo objektivno gledano vse pravice, se bodo pač tako tudi odzivali.
Glede tega 30 let nazaj med NATO članicami ni bilo nobene dileme in vsi so se strinjali, da je širitev NATO za vzhod neumna ideja.

Rusi so stopili na pot miru, dali svojim kolonijam avtonomijo in dovolili Nemčiji, ki jih je porušila do tal, vstop v NATO, v zameno za slavno obljubo, da NATO ne bo šel "one inch to the east".

In potem so prišli neokonzervativci z širjenjem svobode in neposredna posledica so Iran, Afganistan in Ukrajina.

Zakaj se američani smejo počutiti ogrožene, če imajo kitajci bazo na Salomonovih otokih, rusi pa se ne smejo počutiti ogrožene, če jim NATO - kljub več desetletnim opozorilom, še kar rine proti mejam?

In ja, realnost je, da če zlomiš jedrsko velesilo, močno povečaš možnost uporabe jedrskega orožja.

Na ruske akcije nimamo vpliva - vpliv imamo zgolj na lastne. In vedeli smo, da bodo rusi ne bodo tolerirali Ukrajine v NATO, pa smo jo vseeno vabili in rusom govorili, naj odjebejo. V kakšnem racionalnem vesolju nismo sokrivi za to situacijo?

Ter zakaj že 500 let sankcioniramo zgolj in samo države, ki ne želijo biti del "svobodnega" sveta? Zaradi človekovih pravic? Ovce, ukrajinci umirajo izključno zavoljo ameriških realpolitičnih ciljev - dominirati svetu.

endelin ::

Rusija grdo izdala Srbijo!
https://siol.net/novice/svet/veliki-pre...

sir_mha je izjavil:

Poldi ... a to si ti, ki si trdil da ne bo invazije in ki si navijal da Rusi pobijejo čim več Ukrajincev?

Jaz sem redno zagovarjal stališče, da bo Ukrajina ali nevtralna, ali pa bo gorela, ker je za ruse bolje, da je Ukrajina pogorišče, kot da je v NATO.

Priznam pa, da sem se motil glede datuma napada. So nam pač že leta lagali glede tega. Tako da sem se enkrat za spremembo motil jaz, namesto na stotine ostalih dni, ko ste se motili prežvekovalci uradne propagande.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Jaz sem redno zagovarjal stališče, da bo Ukrajina ali nevtralna, ali pa bo gorela, ker je za ruse bolje, da je Ukrajina pogorišče, kot da je v NATO.

Priznam pa, da sem se motil glede datuma napada. So nam pač že leta lagali glede tega. Tako da sem se enkrat za spremembo motil jaz, namesto na stotine ostalih dni, ko ste se motili prežvekovalci uradne propagande.

Ukrajinci so povedali, da bo Ukrajina napadena, razen če ne bo v NATO. In imeli so prav.

Voss ::

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

En problem je v tvojo zgodbi. Zdaj gori Rusija, ko jih Ukrajinci pogumno že na tistem ozemlju raketirajo :))

Očitno si tudi Moldavija zasluži denacifikacijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Voss ()

dronyx ::

Tule je ocena, da ima rusija okrog 3000 operativnih tankov. Praktično vse so zastareli modeli T72, T80 in T90, ki jih zahodno orožje z lahkoto uničuje. Po 2 mesecih vojne so jih v Ukrajini izgubili že 500, verjetno še več. Torej s takim tempom bodo po pol leta vojskovanja ob polovico vseh tankov! Rusija se dejansko demitalizira. Putler grozi z jedrskim orožjem ker se zaveda, da če bo vojna z Ukrajino traja še dlje časa bo praktično ostal brez vojske.

Po moje se Putin smeje. ko njehova propaganda omenja boj proti nacijem.

When Russia annexed Crimea, they appointed as a Gauleiter Sergey Aksyonov--a pro-Russian far-right party leader[1]. In 2010 he organized this rally in Simferopol [2][3]. He was a leader of this party up until becoming the "Head of the Republic of Crimea" and he is still in office.

murrieta ::

perci je izjavil:

Seveda bo kriva zgresena politika EU in ZDA/NATO. Sploh ni debate. Zakuhali so Ukrajinsko vojno v celoti, spravili so se delati neke samodestruktivne akcije nad Rusijo, kar se mene tice se samo branijo. Ce tega ne razumes, si preglej dogodke v zvezi z Ukrajino za zadnjih 30 let, pa bos videl, da so se Rusi obnasali vec kot fer. Ze v sporazumu o osamosvojitvi Ukrajine so navedli dva pogoja in dokler jih Ukrajina pod taktirko ZDA ni zacela krsiti so se drzali dogovora. 16/20 let niso srali Ukrajini po glavi, pustili so jih pri miru.

Potem, ko je pa NATO hotel Ukrajino vzeti v clanstvo, NATO Summit, Bukaresta 2008 (kar je bil eden od dveh ruskih pogojev, prvi je bil, da Ukrajina nima nuklearne oborozitve), so jim dali lep in nezen opomin s Krimom. Seveda jim je ZDA laskala naprej... in tu je rezultat. Ce je kdo zrel za sankcije je to ZDA, ki v imenu lastnih interesov kuri nadaljevanje vojne.

Matr, pa ne morete biti vsi tako neumni, gre za uradno zgodovino, preberes si jo lahko kjerkoli, ampak se vedno vsi bebavo gledate neumnosti iz medijev, ki so na prvo zogo. Zalost.

Bom se tebi povedal enako kot predhodnikom, ce ti zvijem roko, za hrbtom, do temena, bos naredil marsikaj, kar si ne zelis ampak ne bos imel druge moznosti.

Potem te bojo pa zabite snezinke pluvale kaj si naredil in ignorirale, da ti jaz zvijam roko onkraj meja samo bolecine. Bojo povedale kaksna pizda si. Kaksen gnoj. Kako si ti vsega kriv.

To se danes dogaja Rusiji, pa po pravici povedano bi mi dol viselo, je navadna svinjarij. Ampak ajde, recimo, da je vseeno. Da pa slabimo EU v imenu nekega brezvezenega spopada, ki ga je inscinirala ZDA. To je pa izven vseh meji skrajnega debilizma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: murrieta ()

dronyx je izjavil:

Tule je ocena, da ima rusija okrog 3000 operativnih tankov. Praktično vse so zastareli modeli T72, T80 in T90, ki jih zahodno orožje z lahkoto uničuje. Po 2 mesecih vojne so jih v Ukrajini izgubili že 500, verjetno še več. Torej s takim tempom bodo po pol leta vojskovanja ob polovico vseh tankov! Rusija se dejansko demitalizira. Putler grozi z jedrskim orožjem ker se zaveda, da če bo vojna z Ukrajino traja še dlje časa bo praktično ostal brez vojske.

Ne verjamem, da so jih imali v februarju več kot 2000 (izgubili so jih pa vsaj 800). To pa zaradi tega, ker smo že videli čisto nove T-90M. Pripeljal so jih tudi iz Gruzije in Kaliningrada. Zmetal so vse v Ukrajino, kar imajo operativnega.

murrieta je izjavil:

perci je izjavil:

Seveda bo kriva zgresena politika EU in ZDA/NATO. Sploh ni debate. Zakuhali so Ukrajinsko vojno v celoti, spravili so se delati neke samodestruktivne akcije nad Rusijo, kar se mene tice se samo branijo. Ce tega ne razumes, si preglej dogodke v zvezi z Ukrajino za zadnjih 30 let, pa bos videl, da so se Rusi obnasali vec kot fer. Ze v sporazumu o osamosvojitvi Ukrajine so navedli dva pogoja in dokler jih Ukrajina pod taktirko ZDA ni zacela krsiti so se drzali dogovora. Potem, ko je pa NATO hotel Ukrajino vzeti v clanstvo (kar je bil eden od dveh pogojev, prvi je bil, da Ukrajina nima nuklearne oborozitve), so jim dali lep in nezen opomin s Krimom. Seveda jim je ZDA laskala naprej...

Problem s to razlago je v tem, da je Putler vse skupaj zajebal s tem, ko je začel budalit, da Ukrajinskega naroda sploh ni in da je Ukrajina umetna tvorba.

Zgodovina sprememb…

Ponovno, jaz ne govorim o tem, kaj si kdo zasluži, oz. kaj je prav. Jaz zgolj komentiram svet takega, kot je.

Saj veš, usran imperij.

Tole je tudi dosti sveža novica o tem, kako je ameriško ustavno sodišče potrdilo nadaljevanje kolonializma:

https://www.democracynow.org/2022/4/27/...
In an 8-to-1 ruling, the justices sided with the Biden administration, which says Puerto Ricans are not entitled to claim full Supplemental Security Income benefits, or SSI, unless they move to the mainland.

Juan González analyzes the developments and highlights conservative Justice Neil Gorsuch's surprising concurring opinion in the latest Supreme Court decision, which he calls "one of the clearest and most eloquent statements exposing U.S. colonialism that's ever been issued by a Supreme Court justice, at least in my lifetime."

Poldi112 je izjavil:

Ponovno, jaz ne govorim o tem, kaj si kdo zasluži, oz. kaj je prav. Jaz zgolj komentiram svet takega, kot je.

Saj veš, usran imperij.

Tole je tudi dosti sveža novica o tem, kako je ameriško ustavno sodišče potrdilo nadaljevanje kolonializma:

https://www.democracynow.org/2022/4/27/...
In an 8-to-1 ruling, the justices sided with the Biden administration, which says Puerto Ricans are not entitled to claim full Supplemental Security Income benefits, or SSI, unless they move to the mainland.

Juan González analyzes the developments and highlights conservative Justice Neil Gorsuch's surprising concurring opinion in the latest Supreme Court decision, which he calls "one of the clearest and most eloquent statements exposing U.S. colonialism that's ever been issued by a Supreme Court justice, at least in my lifetime."

ja, reverse kolonializem... puerto rico bi bil rad ameriška zvezna država, američani pa ne dajo :))

to, milijonkrat to

https://www.youtube.com/post/Ugkx0dkGsp...

More empty threats. As if Putin ever seriously considered pressing the suicide button.

I understand how many of you are terrified of this scenario nonetheless, but let's not let panic cloud our judgement. Consider the following:

The only way to lessen the nuclear threat is to stop supplying weapons to Ukraine, i.e. to abandon a close ally and let Russia win.
But what if we did? In essence, that would turn nuclear threats into Putin's "instant BTFO" ability against the West, which he wouldn't hesitate on using every chance he'd get.
What if Russia showed up on the border with the Baltics next, and Putin threatened with nuclear war unless those states are returned to Russia? Based on our previous logic, we would cede the Baltics, because we don't want nuclear war.

But what if we don't cede the Baltics, and call Putin on his bluff? We could, but if we're ready to do so then, why not do it already in Ukraine? Are Estonians, Latvians and Lithuanians somehow worth more than Ukrainians, that we're willing to stand up for them in the face of a nuclear threat, but not for Ukrainians?
And yes, if we stand down in the face of a Russian nuclear threat, that would almost automatically mean further Russian agression in Europe, against former Soviet satellite states. Why wouldn't it? We just taught Putin that he can get his way with nuclear threats. Even if his target countries are in NATO. What, you want the world to end over some words on a paper called "Article 5"?
As you can see, our only realistic option is to maintain our cool and not succumb to Putin's empty threats. Ukraine has to be the field where we make our stand, everything afterwards would be too late.

I feel like people who say "let's not have nuclear war over Ukraine, but the Baltics would be a no-no" would advocate for appeasement all the same, should the latter come to pass. They're just trying to kick the can down the road, hoping Russia wouldn't try anything after Ukraine. News flash: they absolutely would. Stop kidding yourselves.

scythe ::

dronyx je izjavil:

V Ukrajini so jih izgubili čez 2000 tankov, toliko se jih lahko preko foto materiala potrdi, ostalo je tko ko pri Rusih...samo besede so jih brez foto dokazov oz. 1 tank slikan iz 5 različnih kotov in potem se hvalijo. Če se prav spomnem, je Rusija že marca razbila 2500 Ukrajinskih tankov... :))
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

TezkoDihanje je izjavil:

ja, reverse kolonializem... puerto rico bi bil rad ameriška zvezna država, američani pa ne dajo :))

Ne spremeni dejstva, da so klasična ameriška kolonija - pardon, "demokracija".

Poldi112 je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Kako ne spremeni? Ne se zajebavat. Malo si poglej, koliko pomoči je šlo v PR.

sir_mha je izjavil:

Ukrajinci so povedali, da bo Ukrajina napadena, razen če ne bo v NATO. In imeli so prav.

To so povedali tudi že rusi in o tem itak ni bilo nobene dileme.

TezkoDihanje je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Kako ne spremeni? Ne se zajebavat. Malo si poglej, koliko pomoči je šlo v PR.

Ja, vidim da so cvetoča, suverena demokracija in ne zgolj ameriški teritorij, ki ima le obveznosti, pravic pa ne.
Ampak dobili so pomoč. Kako velikodušno od američanov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Aston_11 ::

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Rusi itak lažejo. Rusi so fašisti. Si pozabil ali samo mozag ne proradi v tisti jami?

LuiIII ::

Mene vedno bolj zanima kam bomo z milijoni ruskih beguncev po končani vojni in propadu Rusije kot enovite entitete? Bo potrebno ograditi Ukrajino, Belorusijo, Finsko in baltske države?

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

To so Ukrajinci povedali, ko so se osamosvojili. Vrstni red ima tukaj nekaj veljave.

https://twitter.com/expatua/status/1519...
From yesterday, the Ukrainian Army began using the US M 270 MLRS missle system in the field near Donetsk. The playing field is getting leveled.

https://twitter.com/KimmoKannala/status...
They are able to self re-load in 4minutes and have range of up-to 70km.

Zgodovina sprememb…

Na začetku invazije so Rusi s poročanjem o številu sestreljenih Bayraktarjev kmalu presegli številko vseh dronov, ki jih Ukrajina sploh ima. Sedaj bodo pa na podoben način prišli še z objavljanjem fotografij o sestreljenih Bayraktarjih :P

VladarP ::

TezkoDihanje je izjavil:

From yesterday, the Ukrainian Army began using the US M 270 MLRS missle system in the field near Donetsk. The playing field is getting leveled.

Abramsi, droni samoubijalci,.... kdaj bos nehal nastevati.
Akhmat sila

mackilla ::

VladarP je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

koyotee je izjavil:

Ah ja, zgleda v braziliji nimajo drugega kot mobilni signal, niti ovc, niti koz za vladarja.

Bedak se je pohvalil, da imajo v Braziliji lepo jutro (v sloveniji smo dejansko imeli sončno ob 7h zjutraj). Ampak fora je v tem, da se je spozabil, da je v Braziliji takrat okoli 2h ponoč. :))

Kaj se to z enim lažnivim bolnikom preganjam po forumih, jao...

Lazes kot podgana in to ti dobro ves.

Nič ne laže. Sem prebral ko si napisal. Priznaj,da si doma na parceli z svojo kozo.

VladarP je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Abramsi, droni samoubijalci,.... kdaj bos nehal nastevati.

Kdaj boš ti nehal jahat koze in klicat k parjenju s kozo?

sir_mha je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

To so Ukrajinci povedali, ko so se osamosvojili. Vrstni red ima tukaj nekaj veljave.

Res je. Ko so se osamosvojili, so razglasili striktno nevtralnost.

Ko so sanjali NATO, je sledila aneksacija Krima.

Ko so še kar sanjali osvoboditev Krima ter zatirali ruse v uporniških provincah, ter omenjali celo jedrsko orožje - so dobili pa še invazijo.

Ni kar padla z neba.

Te seksualne fantazije z zivalmi so namenjene vam evropejcem, aja vi ste bolj na pse navajeni... Vi pse, crnci in bosanci vam zene in sestre 8-O
Akhmat sila

VladarP je izjavil:

Te seksualne fantazije z zivalmi so namenjene vam evropejcem, aja vi ste bolj na pse navajeni... Vi pse, crnci in bosanci vam zene in sestre 8-O

To je značilno za primitivna ljudstva, zlasti za tisti, ki verjajo v device in komaj znajo brati ali pa še to ne. Isto za primitivne religije z bližnjega vzhoda. To ste super kozjefuki - skladno z religijo.

mackilla ::

VladarP je izjavil:

Ne projecirat svojih seksualnih fantazij.

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Ko so še kar sanjali osvoboditev Krima ter zatirali ruse v uporniških provincah, ter omenjali celo jedrsko orožje - so dobili pa še invazijo.

Ni kar padla z neba.

Ha ha. Good luck, če misliš sedaj Ukrajince narest za agresorje, Ruse pa za žrtve. Ti si popolnoma zmeden.

Russia - 3248, of which: destroyed: 1732, damaged: 56, abandoned: 262, captured: 1196

Tanks (580, of which destroyed: 301, damaged: 15, abandoned: 49, captured: 215)

Švoh bo tale 9. maj letos.

gozdar1 ::

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Ni kar padla z neba.

V resnici so dobili invazijo takoj ko so se odtrgali podpožnosti moskvi. Katera si nevtralnost predstavlja po beloruskem vzorcu.

asdf_jklc ::

Skoraj neverjetno kako eni verjamete, da bo težko orožje v Ukrajini rešilo problem. Tole samo voditi v smer vojne v celotni Evropi. Ko bo enkrat prišla vojna v Evropo, recimo napad na Poljsko/Finsko a res mislite, da bodo evropske države enotne v odzivu? Ja pajade - trenutno mahajo s tujim kurcem po koprivah. Ko bo pa enkrat vojna, bo pa marsikatera država potegnila z Rusijo: npr. Madžarska, Srbija, Italija, Turčija in še druge - in potem se bodo države usekale med sabo. Pa bo šla navidezna evropska enotnost in NATO budelaščine papa. Zahodni svet si je skopal jamo in že vanjo padel.

l0g1t3ch je izjavil:

Russia - 3248, of which: destroyed: 1732, damaged: 56, abandoned: 262, captured: 1196

Tanks (580, of which destroyed: 301, damaged: 15, abandoned: 49, captured: 215)

Švoh bo tale 9. maj letos.

Tankov 580 ni slaba številka. Verjetno pa je še veliko večja.
Pa druge ruske ropotije, ki je samo za na odpad, tudi ne.
Sploh moskva na dnu morja je the one!
Tile akbari so pravi kozjefuki. Tudi religija, ki spodbuja kozjefuk, s tem ko skriva ženske pred primitivci, ni baš nekaj.

november 2020

NFKRZ: Why You Shouldn't Trust RT (Russia Today)

asdf_jklc je izjavil:

pa marsikatera država potegnila z Rusijo: npr. Madžarska, Srbija, Italija, Turčija in še druge - i

Zelo verjetno ne bo nobena država potegnila z ruskim fašistom.

asdf_jklc je izjavil:

Skoraj neverjetno kako eni verjamete, da bo težko orožje v Ukrajini rešilo problem. Tole samo voditi v smer vojne v celotni Evropi. Ko bo enkrat prišla vojna v Evropo, recimo napad na Poljsko/Finsko a res mislite, da bodo evropske države enotne v odzivu? Ja pajade - trenutno mahajo s tujim kurcem po koprivah. Ko bo pa enkrat vojna, bo pa marsikatera država potegnila z Rusijo: npr. Madžarska, Srbija, Italija, Turčija in še druge - in potem se bodo države usekale med sabo. Pa bo šla navidezna evropska enotnost in NATO budelaščine papa. Zahodni svet si je skopal jamo in že vanjo padel.

Nobena EU država ne bo potegnila z Rusijo. Rusi niti ne morejo priti čez Dnjeper, lahko pa seveda zagrenijo življenje Baltskim državam. Da bi lahko kaj naredili Poljski, so sanje. Če še nisi opazil, Rusi so potegnili novo železno zaveso, gredo na vzhod. To kar ti govoriš nima veze z realnostjo.

sir_mha je izjavil:

Ha ha. Good luck, če misliš sedaj Ukrajince narest za agresorje, Ruse pa za žrtve. Ti si popolnoma zmeden.

Agresor je NATO, rusi so žrtev, ukrajinci pa še večja. Zgolj objektivna dejstva.

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Agresor je NATO, rusi so žrtev, ukrajinci pa še večja. Zgolj objektivna dejstva.

Objektivno gledano si potem bedak.

endelin ::

asdf_jklc je izjavil:

Haha ma nisi ti ravno analitik

Poldi112 je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Tako je
Akhmat sila

Comandante ::

https://mobile.twitter.com/Podolyak_M/s...
Missile strikes in the downtown of Kyiv during the official visit of
@antonioguterres
. The day before he was sitting at a long table in the Kremlin, and today explosions are above his head. Postcard from Moscow? Recall why ?? still takes a seat on the UN Security Council?

https://mobile.twitter.com/DanLamothe/s...
Training of Ukrainian forces on several systems continues outside Ukraine, senior defense official says. That includes not only the howitzer, but Q-64 short-range air defense radar and the M113 armored personnel carrier.

https://mobile.twitter.com/DanLamothe/s...
As of today, the Pentagon assesses that 60 percent of the 90, 155mm howitzers it has committed to Ukraine so far have arrived in country (roughly 54).

That's up from about half of the 90 yesterday.

Resno orozje...
««
843 / 859
»»