» »

Ukrajina Part II

Ukrajina Part II

Temo vidijo: vsi
««
333 / 859
»»

yansek ::

Vitez je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Vitez je izjavil:

Malo mi je smešno, kako vas čudi diktatorski način Putina. Človek je prva oseba ruske politike in to zadnjih 20+ let. Rusije, ne Luksemburga, ali Slovenije. Če hočeš voditi tako veliko državo, moraš biti diktatorska pizda. Jelcin je s svojim mehkim načinom Rusijo skoraj uničil in razprodal zahodu. Putin zdaj na grob hitlerjanski način popravlja situacijo.


Rusi še rabijo nekaj časa (generacij) za sprejetje kolikor toliko funkcionalne demokracije. Problem je predvsem splošna izobrazba. Pa demokracija niti ni pogoj, da Rusija ne bi mogla biti spodobna, celo prodorna država, sam se strinjam z nekaterimi, ki pravijo, da je malce precenjena. Glavna težava s tvojim mnenjem je, da je Putin malo manj pregmatičen, kot ti impliciraš. Ali pa pe vsaj postal malo manj pragmatičen in je fukus preusmeril na imperialistične aspiracije.


Rusija ne bo nikoli demokratična. Si ti bil kdaj v Rusiji? Jaz sem bil. To je federacija narodov in Rusi so samo en od njih, najštevilčnejši. Take države ne moreš furat z demokracijo, ni šans, ker bi razpadla.


Mislim, da je nekaj na tem. je evrazijska federacija narodov s številnimi narodi, da omenim zgolj Ingusete, Abkhazijce, Čečene, Dagestance, Osetijce, potem je tukaj Tatarstan, pa druga avtohtona ljudstva Evrazije

TezkoDihanje ::

Protest tudi v Khersonu

yansek ::

Zamisli si federacijo, ki meji na Mongolijo, Korejo, Kitajsko in Japonsko.

mackilla ::

-vx- je izjavil:

mackilla je izjavil:

-vx- je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Če koga zanima, kako deluje ruska propaganda.

Zakaj Evropa ne mara Rusov/Rusije?


Zato, ker ima Rusijo zanimivo preteklost, ampak v glavni meri pa zato, ker poslusamo samo ZDA propagando.

Resnica je nekje na sredi in blebetajoci gorecnezi po tej temi izpadejo ravno tako noro kot tale clank, ki si ga prilepil.

Verniki v eno ali drugo stran so odziv lastne nizke samopodobe, ki si potem pumpajo ego tako, da stojijo na ramenih velikanov - fake newsov, ki jih propagira ena ali druga stran.

Potem pa lepo sedis med obema ekstremoma, gledas proti pro-ZDA/Ukrajina bedakih in se jih smejes kako so omejeni, potem pogledas proti pro-Rusija bedakih (sicer jih tule se nisem videl, ampak gotovo je kje kdo) in se njim smejes kako so omejeni.

Skratka zelo smesno. Je pa problem, ker postaja tole sedenje na sredi hudo osameljeno, kot bi cel svet poblaznel.

Nisi videl pro Rusija bedakov? Pojdi v kopalnico in poglej v ogledalo.


Ne nisem jih videl, ker razumem, kaj ljudje pisejo.

Tvoji izbruhi, kot je tale zgoraj (velja za vse ostale s podobno miselnostjo), so zgolj posledica, da si malo pocasen v glavo in ne razumes kaj ljudje pisejo, zraven pa si se preneumen, da bi doumel, da kritika Ukrajine, ZDA ali EU politike ne pomeni, da si pro-ruski.

Pomeni samo, da razmisljas s svojo glavo, za razliko od tebe, ki samo ponavljas parole socialnih omrezij in CNNa. Ker je to trenutno moderno. Tipicen predstavnik idiokracije.

Tole si poglej:



Vidis? Gor nista dve barvi, kot jih razumejo tebi podobni omejenci (omejenci ravno zato, ker so omejeni v svojem dojemanju sveta), ampak jih je malo vec. Tudi, ce si daltonist, je si lahko zgoraj ogledas cel spekter sivin.

Omejen si ti. Znaš kritizirati zahod Rusije pa ne znaš. CNN je propaganda,ruska televizija je pa neoporečen medij. V temi še nisi napisal ene kritike na račun Rusije. A je vse popolno?

dexterboy ::

Buggy je izjavil:

Kaj je najboljsi epilog te vojne?
likvidacija bolnika. A bo to najozji krog, ki mu zaupa ali ulica pa se ne vemo.
To sebe opisuješ ali kako? Ker Putin ni bolnik. Jih je mnogo drugih pred njim v vrsti, preden se on lahko vsede na kazenski stolček.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

mtosev ::

https://www.bbc.com/news/world-60624500
At Vaalimaa, Finland's border crossing with Russia - 120 miles east of Helsinki - buses and cars stop for passport and customs checks. These aren't Ukrainians, they're Russians, and although the flow isn't heavy, it is constant.

Some people are anxious to get out of Russia because there has been a persistent rumour that President Vladimir Putin's government might soon introduce martial law to deal with demonstrations against the invasion of Ukraine.

With flights to Europe halted, the only way out of the country is by car - crossing this border - or by train.

We spoke to one young Russian woman who was leaving for the West - one of the lucky ones who had an EU visa before the sanctions were announced. She was in despair at what has been happening.

"People in Ukraine are our people - our family," she said. "We shouldn't be killing them." Would she think of going back, I asked? "Not while our dreadful government is there. It is so, so sad."

She said most Russians don't want this war, but they risk going to jail if they try to stand up to Putin.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

voss_ ::

dexterboy je izjavil:

Buggy je izjavil:

Kaj je najboljsi epilog te vojne?
likvidacija bolnika. A bo to najozji krog, ki mu zaupa ali ulica pa se ne vemo.
To sebe opisuješ ali kako? Ker Putin ni bolnik. Jih je mnogo drugih pred njim v vrsti, preden se on lahko vsede na kazenski stolček.


Pomoje govori o Bidnu. Njegov govor o Ukrajini in pogumnih Irancih... pomoje gre proti koncu, Kamala 2022.

tomlin ::

Zakaj Zahod ne mara Rusov?
Prvo kot prvo, izrazito retorično vprašanje ruskega (nekoč sovjetskega) propagandnega stroja.
Ne drži!
Zahodno evropski, EU, levičarski intelektualci so bili, so in verjetno bodo nori na "Rusijo".
Zdaj pa zelo resno, 100x ponovljeno zgodovinsko dejstvo: življenjski ciklus vsakega diktatorja pride do točke, ko mora ukrepati, če ima le možnost z ekspanzijo, da si reši in utrdi pozicijo doma! Samo v zadnjih 200 letih odprimo zgodovinske knjige: od Napoleona preko Hitlerja ter Mussolinija do Putina. Ko Zelenskyy svari Evropo in svet, samo ponavlja Churchillove besede: » Ustavimo Hitlerja dokler je še čas«.


sir_mha je izjavil:

Če koga zanima, kako deluje ruska propaganda.

Zakaj Evropa ne mara Rusov/Rusije?

Nekaj polresnic, nekaj laži, in predvsem enormne izpustitve. Na primer, da je bila Vzhodna Evropa cca 50 let okupirana z nastavljenimi marionetnimi režimi in da znajo Rusi pogosto rožljati z orožjem, tudi z jedrskim. Je pa ta element spretno maskiran v tezo, da se Evropa boji Rusov, ker imajo tako veliko državo, J.

Grand finale je pa ta:

Separately, it is worth paying attention to the following. The real danger to Europeans is the Islamists who have entrenched themselves in the immigrant ghettos of the big cities. Are the Europeans going to fight them? No, because you can run into another terrorist attack. Therefore, they are now taking out all the anger on the citizens of Russia or simply Russian speakers. After all, it is safe to fight them, they will not arrange a terrorist attack. And with our help, you can take your eyes off the threat of Islamism. Suddenly ride?


Če upoštevaš da ta članek ni namenjen ravno bauškam in djedom ... kar spektakularen nivo imaginacije, bi rekel.

https://vz.ru/redir/?source=vz_index_au...

yansek ::

Pa recimo republika Tuva, pa Burjatija, ki je tradicionalno budistična regija...pa na Kavkazu še Karačaj-Čerkezija itd.

Maxlos ::

tikitoki je izjavil:

Norci obstreljujejo okoli nuklearke. Sam najbolj zavozeni psihopat gre kaj taksnega poceti. tudi, ko se vojna konca, je potrebno obdrzati sankcije, dokler ne bodo rusi pripravljeni na zivljenej v civilizaciji.

Pustimo da je to NAJVEČJA nuklearka v Evropi. Resno misliš da ima samo eno stavbo ? Pa še ta ki je prikazana je ti. Trening bajta. Drugih pa niso pokazali.

Ps: Verjetno so jo obstreljevali, da Američani ne bodo vpeljali :|no fly zone8-).

fur80 je izjavil:

Pa Ruski troli res mislijo, da če bi Ukrajina brez boja predala ozemlje, da se Ukrajincem ne bi nič zgodilo? Da ne bi bilo žrtev? Res me zanima, kaj vi res verjamete Putinu kaj govori? Da ne bi bilo sodišč in izvensodnih pobojev ljudi, ki se ne strinajo s Putinom?

Sej lepo vsako mesto obkolijo, kot kaže danes zelo uspešno. Imaš 8 ur koridor da civili spokajo. Od tu dalje, pa šit happes, je vojna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Maxlos ()

Fritz ::

TezkoDihanje je izjavil:

Fritz je izjavil:


Včeraj sem slučajno pogledal dnevnik RTV SLO (običajno TV sploh ne gledam) in ugotovil, da že živim v družbi, kjer ima oblast nadzor nad klasičnimi mediji. Rusija, diktatura pa to.


Verjamem, da resnica boli.


Ja, če je zate 'resnica', da bo jedrsko elektrarno v Zaporožju lihkar razneslo, potem je to 'resnica'. Zame ni, ker spremljam več različnih virov. Če pa 'novinarji' papagajajo propagando ene strani, to pove, da niso novinarji temveč 'novinarji'.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Maxlos ::

dice7 je izjavil:

Maxlos je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Maxlos je izjavil:

Kaj doma kupujejo hrano v $ ?
Nafto še vedno plačujemo v $.


Firme morajo 80% svojih prihodkov zamenjat v rublje.
In če rubelj pada, sčasoma dobijo vedno manj dolarjev.

Ja in... Sej kupovati ne morejo... Lahko pa za njihovo nafto plačajo v €. Torej rublji so irelevantni...

Ruska nafta je tako nepomembna, da jo lahko zda samo malce viska napumpa in sesuje celotno rusko gospodarstvo

Da so fantje bližnjega vzhoda povedali do 2025 ne bo nič, nove dolgotrajne pogodbe pa sklepajo leta 2027.
Bodo Američani nadoknadili 30%+ nafte in plina iz Rusije. Kaj misliš, zakaj so nalepke na ameriških črpalkah :
 I did that

I did that



endelin je izjavil:

Putin ne more bit več resen partner. Se bo morala Rusija, njeni ljudje odlociti, po kateri poti želijo. Leto 1998 ali želijo v prihodnost. Putler jim lahko prinese samo še opustošenje.

Sej so napovedali drugi obraz. V Sloveniji vedno pali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Maxlos ()

Aston_11 ::

Maxlos je izjavil:

Ps: Verjetno so jo obstreljevali, da Američani ne bodo vpeljali :|no fly zone8-).
Če američani vpeljejo no fly cone, potem nas bo JJ vse vpoklical. Tudi milenijce, običajne pussije in kavčpolitike.

Fritz ::

Aston_11 je izjavil:

Maxlos je izjavil:

Ps: Verjetno so jo obstreljevali, da Američani ne bodo vpeljali :|no fly zone8-).
Če američani vpeljejo no fly cone, potem nas bo JJ vse vpoklical. Tudi milenijce, običajne pussije in kavčpolitike.

Tega ne bodo naredili, nehajte sanjat. Tudi nad Sirijo si tega niso upali narediti, ker jim je popolnoma jasno, da bi s tem vstopili v vojno proti Rusiji. In tega zaradi neke Ukrajine ne bodo naredili.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Maxlos ::

Pac-Man je izjavil:

https://twitter.com/lingosteve/status/1...

LingQ is now free of charge for anyone learning Ukrainian. At the same time, Ukrainians, anywhere who wish to access LingQ free of charge, please approach support at LingQ. Let me explain the reason for offering Ukrainian free of charge at LingQ.
Putin's war is about extinguishing Ukraine as an independent country. He has said Ukrainians are Russians. In fact, Ukraine has a separate history & language. What matters isn't the apparent similarity of cultures or people, but their self-identity. Not for Putin to decide.
National identity is subjective, based on an idea, in this case the idea of Ukraine. A potent symbol of Ukraine is their language, even among Russian speakers there. As Putin tries to extinguish Ukraine, I hope more people will learn Ukrainian as a sign of solidarity w/ Ukraine.

https://www.lingq.com/en/


Putin bo samo presekal Ukrajino na pol. Verjetno zapru tudi dostop do črnega morja. Tu se bo pa tudi končalo čez kak mesec. Ampak lahko se tudi dereš nuclear holokaust nad Evropo , če se bolje počutiš. Naciji kot kaže se ne, jim ne rata, vedno dobijo finger.

dexterboy ::

-vx- je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Če koga zanima, kako deluje ruska propaganda. Zakaj Evropa ne mara Rusov/Rusije?
Zato, ker ima Rusijo zanimivo preteklost, ampak v glavni meri pa zato, ker poslusamo samo ZDA propagando. Resnica je nekje na sredi in blebetajoci gorecnezi po tej temi izpadejo ravno tako noro kot tale clank, ki si ga prilepil. Verniki v eno ali drugo stran so odziv lastne nizke samopodobe, ki si potem pumpajo ego tako, da stojijo na ramenih velikanov - fake newsov, ki jih propagira ena ali druga stran. Potem pa lepo sedis med obema ekstremoma, gledas proti pro-ZDA/Ukrajina bedakih in se jih smejes kako so omejeni, potem pogledas proti pro-Rusija bedakih (sicer jih tule se nisem videl, ampak gotovo je kje kdo) in se njim smejes kako so omejeni. Skratka zelo smesno. Je pa problem, ker postaja tole sedenje na sredi hudo osameljeno, kot bi cel svet poblaznel.
Lepo spisano in opisano. Kot sem že napisal, repriza Covid norije in histerije, samo z drugimi igralci. Pa tukaj vidimo žrtve v živo, pri koroni jih pa ni bilo, saj še do zdravnikov niso mogli priti...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

kow ::

Izgleda, da so Rusom zacela avioni in helikopterji dol padat... Zdej, nisem sel podrobno gledat posnetkov, tako da ne vem, ce je fake ali ne. Ce je res, so se v vecjih tezavah kot sem mislil.

mtosev ::

Fritz je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Fritz je izjavil:


Včeraj sem slučajno pogledal dnevnik RTV SLO (običajno TV sploh ne gledam) in ugotovil, da že živim v družbi, kjer ima oblast nadzor nad klasičnimi mediji. Rusija, diktatura pa to.


Verjamem, da resnica boli.


Ja, če je zate 'resnica', da bo jedrsko elektrarno v Zaporožju lihkar razneslo, potem je to 'resnica'. Zame ni, ker spremljam več različnih virov. Če pa 'novinarji' papagajajo propagando ene strani, to pove, da niso novinarji temveč 'novinarji'.



Ukraine informed the International Atomic Energy Agency (IAEA) today that Russian forces had taken control of the site of the country’s Zaporizhzhia Nuclear Power Plant (NPP), but that the nuclear power plant continued to be operated by its regular staff and there had been no release of radioactive material, Director General Rafael Mario Grossi said.

Ukrainian counterparts informed the IAEA that a projectile overnight had hit a training building in the vicinity of one of the plant’s reactor units, causing a localized fire that was later extinguished.

The safety systems of the plant’s six reactors had not been affected and there has been no release of radioactive material.

Radiation monitoring systems at the site are fully functional.

However, the operator has reported that the situation remains very challenging and therefore it has not yet been possible to access the whole site to assess that all safety systems are fully functional.

Of the plant’s reactor units, Unit 1 is shut down for maintenance, Units 2 and 3 have undergone a controlled shut down, Unit 4 is operating at 60 percent power and Units 5 and 6 are being held “in reserve” in low power mode.

Two people were reported injured.

The IAEA Incident and Emergency Centre (IEC) has been put in full response mode due to the events at Zaporizhzhia NPP, Director General Grossi said. The IEC will be manned around the clock to continuously receive, assess and disseminate information about developments.

The Director General said he remained gravely concerned about the situation at Ukraine’s largest nuclear power plant. The main priority was to ensure the safety and security of the plant, its power supply and the people who operate it, he said.

“I’m extremely concerned about the situation at the Zaporizhzhia NPP and what happened there during the night. Firing shells in the area of a nuclear power plant violates the fundamental principle that the physical integrity of nuclear facilities must be maintained and kept safe at all time,” he said.

The Director General held a press conference on the situation at the plant at 10:30 CET.
https://www.iaea.org/newscenter/pressre...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

yansek ::

Vitez je izjavil:

Malo mi je smešno, kako vas čudi diktatorski način Putina. Človek je prva oseba ruske politike in to zadnjih 20+ let. Rusije, ne Luksemburga, ali Slovenije. Če hočeš voditi tako veliko državo, moraš biti diktatorska pizda. Jelcin je s svojim mehkim načinom Rusijo skoraj uničil in razprodal zahodu. Putin zdaj na grob hitlerjanski način popravlja situacijo.


Za Ruse naj bi bilo značilno da so verjetno bolj kot drugi narodi podvrženi kolektivizmu. Robert D. Kaplan je kot enega od razlog, da je tako navedel težje pogoje za preživetje t.j. hladno podnebje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yansek ()

kopriva60918 ::

Pac-Man je izjavil:

Šitstorm je bil učinkovit.

https://twitter.com/poppoppopkt/status/...

⚡️Coca Cola and Danone announced their withdrawal from the Russian market.


Ampak nekako moramo še ruskim invaderjem preprečiti, da bi šli po danone jogurte in kokakolo v Ukrajino. Predlagam prepoved potovanja Rusom v Ukrajino s strani EU.

Zgodovina sprememb…

TezkoDihanje ::

Še eno rusko letalo RIP
https://twitter.com/nexta_tv/status/150...

verjetno dvosedežni SU-34

pilot pravi pujs



kopilot mrtev
https://twitter.com/nexta_tv/status/150...

nejclp ::

Zahodno evropski, EU, levičarski intelektualci so bili, so in verjetno bodo nori na "Rusijo".

To ne drži povsem. Chomskemu pač dejstva zjebejo naracijo o imperialistični Ameriki, ampak on je znan bo idiotskih izjavah tudi glede YU vojne in genocida v Srebrenici. Vedno je bila desnica tista, ki je častila Putina, plus del marxistov/leninistov, ampak, če parafraziram Hitlerja, "iz komunista lahko narediš nacional socialista, iz socialista nikoli.

tomlin ::

Tole je zgodovinski anahronizem, da uporabim izrazje marksistov.
"Rusija ne bo nikoli demokratična. Si ti bil kdaj v Rusiji? Jaz sem bil. To je federacija narodov in Rusi so samo en od njih, najštevilčnejši. Take države ne moreš furat z demokracijo, ni šans, ker bi razpadla."

Nikoli ne reci nikoli, pojdi v ZDA z množico nacionalnih skupnosti, ki so čeprav popolnoma različne povezane v neverjetno celoto. Celo, če greš v Anglijo se soočiš z težnjami in udejanjanjem talilnega lonca (Commonwealth!).



Vitez je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Vitez je izjavil:

Malo mi je smešno, kako vas čudi diktatorski način Putina. Človek je prva oseba ruske politike in to zadnjih 20+ let. Rusije, ne Luksemburga, ali Slovenije. Če hočeš voditi tako veliko državo, moraš biti diktatorska pizda. Jelcin je s svojim mehkim načinom Rusijo skoraj uničil in razprodal zahodu. Putin zdaj na grob hitlerjanski način popravlja situacijo.


Rusi še rabijo nekaj časa (generacij) za sprejetje kolikor toliko funkcionalne demokracije. Problem je predvsem splošna izobrazba. Pa demokracija niti ni pogoj, da Rusija ne bi mogla biti spodobna, celo prodorna država, sam se strinjam z nekaterimi, ki pravijo, da je malce precenjena. Glavna težava s tvojim mnenjem je, da je Putin malo manj pregmatičen, kot ti impliciraš. Ali pa pe vsaj postal malo manj pragmatičen in je fukus preusmeril na imperialistične aspiracije.


Rusija ne bo nikoli demokratična. Si ti bil kdaj v Rusiji? Jaz sem bil. To je federacija narodov in Rusi so samo en od njih, najštevilčnejši. Take države ne moreš furat z demokracijo, ni šans, ker bi razpadla.

Maxlos ::

TezkoDihanje je izjavil:

https://twitter.com/risj_oxford/status/...
Kicking off our seminar with @christogrozev from @bellingcat on using open source intelligence to cover the war in UKR. We'll be live-tweeting highlights of the event in this thread #RISJSeminars

"In Dec 2021 a whistleblower told us that war with Ukraine was on the agenda, that Putin had told a small circle he was going to start a war and was considering using tactical nuclear weapons," says

transcript:
https://otter.ai/u/rrigWPawjLX5QA8cpOy9...

Vse je dober izgovor, da se ne vključijo. Do sedaj so pač bili sposobni napadati države, take, katerih bdp, ja manjši kot investicija napitanega denarja za vojsko za to specifično akcijo.

TezkoDihanje ::

Fritz je izjavil:

Ja, če je zate 'resnica', da bo jedrsko elektrarno v Zaporožju lihkar razneslo, potem je to 'resnica'. Zame ni, ker spremljam več različnih virov. Če pa 'novinarji' papagajajo propagando ene strani, to pove, da niso novinarji temveč 'novinarji'.


Panika glede jedrskih elektrarn ni odveč.
Se pa ne rabiš bat. Za 15 let ne boš šel v zapor, če boš rekel, da gre za vojno in ne za "specialno operacijo".

Pac-Man ::

V Černihivu so sestrelili letalo in ujeli pilota.

https://twitter.com/GirkinGirkin/status...

 lep trebušček

lep trebušček



Na povezavi so še fotografije enako oblečenega trupla, tako da je bil morda celo Su-24, dvosed.

Uniforme so podobne


Jup, Su-24, bombardiral je tudi v Siriji

https://informnapalm.org/en/war-in-syri...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Maxlos ::

kow je izjavil:

Izgleda, da so Rusom zacela avioni in helikopterji dol padat... Zdej, nisem sel podrobno gledat posnetkov, tako da ne vem, ce je fake ali ne. Ce je res, so se v vecjih tezavah kot sem mislil.

Da sem poslušal, jokanje Ukrajincev, zakaj no fly zone. Verjetno zaradi Ukrajinske zračne nadvlade:))

Pimoz ::

Ukrajinci bi itak tak no fly, da bi oni še vedno lahko leteli :D

https://t.me/intelslava/21557
Residents of Mariupol gathered to evacuate, but the Militants of "Azov" do not let them leave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pimoz ()

IgorCardanof ::

Alarm ravnokar v lj.

EDIT: Aja, to je ta redni prvo soboto ob 12ih. Se opravičujem za paniko.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

TezkoDihanje ::

Pac-Man je izjavil:

Jup, Su-24, bombardiral je tudi v Siriji
https://informnapalm.org/en/war-in-syri...


Skoraj nemogoče, da bi pošiljali prehistorik SU-24 v Ukrajino.

Pimoz ::

Kot vsako prvo soboto v mesecu ob 12h. :)

mtosev ::

IgorCardanof je izjavil:

Alarm ravnokar v lj.

Tud v MBju samo to vsak teden testirajo.:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Maxlos ::

Pac-Man je izjavil:

To

https://twitter.com/michaeldweiss/statu...


in to, video

https://twitter.com/markito0171/status/...

Vse za moralno podporo.

tomlin ::

Daj, prosim, preberi vsaj natančno, kaj sem napisal in ti citiral! "Nori na "Rusijo" " in ne na Putina. Razlika, dragi moj!

nejclp je izjavil:

Zahodno evropski, EU, levičarski intelektualci so bili, so in verjetno bodo nori na "Rusijo".

To ne drži povsem. Chomskemu pač dejstva zjebejo naracijo o imperialistični Ameriki, ampak on je znan bo idiotskih izjavah tudi glede YU vojne in genocida v Srebrenici. Vedno je bila desnica tista, ki je častila Putina, plus del marxistov/leninistov, ampak, če parafraziram Hitlerja, "iz komunista lahko narediš nacional socialista, iz socialista nikoli.

kopriva60918 ::

mtosev je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Alarm ravnokar v lj.

Tud v MBju samo to vsak teden testirajo.:D


Ne pišite tega javno, zdaj Putin ve, kdaj mora spustit rakete na Slovenijo.

Maxlos ::

fur80 je izjavil:

Je možno, da so Ukrajinci namenoma pustili teh nekaj mest? Zakaj bi branili mesto z lahkim orožjem, če se lahko zamenjajo, da gredo ven, pustijo, da se civilisti umaknejo, spustijo Ruse not, počakajo na orožje in nato oni napadejo? Imamo kakega taktika tu? ;)Razumem, da Kijev ne sme pasti, z ostalimi lahko malo taktizirajo?

Če bi bilo tako enostavno, bi že tri dne gledal gorečo 45-60km kolono ruskega železja pred Kijevem. Pa se tam, verjetno zaradi slabega vremena, ne dogaja nič ....

tikitoki ::

Chalky je izjavil:

Mene samo zanima kako se bodo Američani lotili Kitajske. Zdaj je jasno da Rusi niso neka velika nevarnost za ZDA. Kitajska na drugi strani ima vse možnosti da popolnoma odstavi ZDA.

Američani so v svoji kratki zgodovini preživeli oziroma premagali:

Spanish War
Britanski Imperij
Nemčijo
Japonsko
Sovjetsko Zvezo

To na kakšen način je seveda povsem druga plat zgodbe. Recimo v drugi svetovni vojni so se pojavili šele proti koncu ko je bila Evropa že popolnoma uničena in izčrpana in tako pobrali glavno nagrado. Sovjeti so praktično sami porazili Naciste. Američani so bolj kot ne čakali in ozadja. Zdaj je na vrsti Kitajska. Vendar Kitajska ima za razliko od ostalih držav ena veliko prednost, in sicer da jih je skoraj 1.5 milijarde oziroma skoraj 5x toliko kot Američanov. Ali jim bo uspelo ustaviti tudi Kitajsko? Če jim to uspe potem so res od boga poslana država. Ustaviti državo ki ima skoraj 1.5 milijarde ljudi bi bil zgodovinski podvig. Potem bi dejansko začel verjeti da so Američani neuničljivi.



Pozabil si, da da mericani imeli pomembno vlogo pri porazu Japonske.

Chalky ::

@Poldi
Španci so bili povsem na psu, tistemu bi težko rekel vojna, bolj "gentelemnski" prevzem kolonij, oz. "osvoboditev". Vsi ostali so se v 2. sv. vojni stepli med seboj, medtem ko so jih američani zalagali z materialnimi dobrinami. Ta scenarij dvomim, da bi se ponovil s kitajci. USA laja, nima pa moči, da bi dominirala Azijo. AUKUS bo zgolj malo podaljšal življensko dobo imperiju.


Veliko vlogo bodo igrale države v okolici, Filipini (150 milijonov ljudi), Indonezija (300 milijonov ljudi), Vietnam 120 milijonov ljudi. Če se v prihodnosti te države pridružijo ameriškemu dežniku bi to lahko bila dobra obramba za ZDA. Je pa res da bodo morali Američani vse svoje sile usmeriti v Azijo drugače lahko na vse skupaj pozabijo. V bistvu bodo morali z NATOM narediti načrt enotne mornarice. Indija bo igrala ključno vlogo, ali bo ostale nevtralna, ali se nam bo pridružila, ali se bodo morda celo gospodarsko povezali s Kitajsko, če bo temu tako lahko Zahod pozabi na Indo-Pacifik. Dejstvo je da bodo Američani potrebovali vse svoje zaveznike ki jih premorejo da se bodo lahko realno zoperstavili Kitajski. Zato pričakujem da se bodo čez čas NATU priključile tudi Mehika in Brazilija. Predvsem Mehika bi znala igrati ključno vlogo pa se naj to sliši še tako čudno. Mehika bo po trenutnih projekcijah leta 2050 7 trilijonsko močna država, ki bo imela 155 milijonov ljudi. Kanada je že zdaj podružnica ZDA in skupaj s Kanado bodo imele ZDA približno 450 milijonov ljudi leta 2050. Še vedno niti blizu Kitajske vendar bolje kot trenutnih 370 milijonov. Skupaj z Mehiko bo imela Severna Amerika skoraj 600 milijonov ljudi, če Američani sklenejo nek pakt in Mehiko oborožijo do zob, bodo imeli Kitajci izredno velik problem v Pacifiku in Indo Pacifiku, če poleg vključimo še ostale države kot so Japonska, Južna Koreja, Taiwan, Filipini, Avstralija bi lahko vse skupaj za Kitajsko predstavljalo kar velik problem. Američani imajo kar nekaj opcij in potrebno bo razmisliti v prav vseh pa naj se slišijo še tako čudne (kot tista z Mehiko).

Sem pa mnenja če bi imeli Američani recimo vsaj 700 milijonov ljudi, da se jim Kitajske nebi bilo potrebno bati, saj bi zaradi sistema in svoje goegrafske lege in visokega življenjskega standarda bilo to več kot dovolj. Ker pa imajo Američani celo milijardo manj ljudi pa je to ogromen problem, ki ga bo težko rešiti. Skupaj s Kanado jih je približno 400 milijonov, sicer velika številka za naše razmere vendar precej majhna v primerjavi s Kitajsko. Zato pravim da bo interoperabilnost ključnega pomena.

Drugače pa celotna Azija trenutno dogajanje med Rusijo in Ukrajino spremlja izredno podrobno, predvsem tiste države ki računajo na pomoč Zahoda ob morebitni agresiji Kitajske. Ali se lahko obrnejo na našo pomoč ali pomoč ne bo prišla? Trenutno Zahodu v tem konfliktu z Rusijo kaže precej dobro, in je to dober znak za ostale Azijske države. Sem celo sam presnečen kako smo v tem primeru stopili skupaj in hitro odgovorili, vključno z Japonsko, Avstralijo, Južno Korejo in Taiwanom, ki so prav tako podale sankcije na Rusijo.

IL_DIAVOLO ::

IgorCardanof je izjavil:

Alarm ravnokar v lj.

EDIT: Aja, to je ta redni prvo soboto ob 12ih. Se opravičujem za paniko.


Alarm imas, da se zjutraj zbudiš ali da kripto prodas. To pa je sirena :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Maxlos ::

fur80 je izjavil:

xxxul je izjavil:

fur80 je izjavil:

Je možno, da so Ukrajinci namenoma pustili teh nekaj mest? Zakaj bi branili mesto z lahkim orožjem, če se lahko zamenjajo, da gredo ven, pustijo, da se civilisti umaknejo, spustijo Ruse not, počakajo na orožje in nato oni napadejo? Imamo kakega taktika tu? ;)Razumem, da Kijev ne sme pasti, z ostalimi lahko malo taktizirajo?

počakajo na orožje od kod?


Samo Amerika je obljubila za 600 miljonov $ orožja!

Zato pa bo pustil polovico ukrajine. Nekam bo pa potrebno pošiljat tertne rakete. JEseni požigat polja., itd... Dokler so spopadi, pa tudi ne morejo v Nato.

yansek ::

tomlin je izjavil:

Tole je zgodovinski anahronizem, da uporabim izrazje marksistov.
"Rusija ne bo nikoli demokratična. Si ti bil kdaj v Rusiji? Jaz sem bil. To je federacija narodov in Rusi so samo en od njih, najštevilčnejši. Take države ne moreš furat z demokracijo, ni šans, ker bi razpadla."

Nikoli ne reci nikoli, pojdi v ZDA z množico nacionalnih skupnosti, ki so čeprav popolnoma različne povezane v neverjetno celoto. Celo, če greš v Anglijo se soočiš z težnjami in udejanjanjem talilnega lonca (Commonwealth!).



Vitez je izjavil:

sir_mha je izjavil:

Vitez je izjavil:

Malo mi je smešno, kako vas čudi diktatorski način Putina. Človek je prva oseba ruske politike in to zadnjih 20+ let. Rusije, ne Luksemburga, ali Slovenije. Če hočeš voditi tako veliko državo, moraš biti diktatorska pizda. Jelcin je s svojim mehkim načinom Rusijo skoraj uničil in razprodal zahodu. Putin zdaj na grob hitlerjanski način popravlja situacijo.


Rusi še rabijo nekaj časa (generacij) za sprejetje kolikor toliko funkcionalne demokracije. Problem je predvsem splošna izobrazba. Pa demokracija niti ni pogoj, da Rusija ne bi mogla biti spodobna, celo prodorna država, sam se strinjam z nekaterimi, ki pravijo, da je malce precenjena. Glavna težava s tvojim mnenjem je, da je Putin malo manj pregmatičen, kot ti impliciraš. Ali pa pe vsaj postal malo manj pragmatičen in je fukus preusmeril na imperialistične aspiracije.


Rusija ne bo nikoli demokratična. Si ti bil kdaj v Rusiji? Jaz sem bil. To je federacija narodov in Rusi so samo en od njih, najštevilčnejši. Take države ne moreš furat z demokracijo, ni šans, ker bi razpadla.


ZDA ima na severu Kanado, na jugu Mehiko in oceana na levi in desni strani. Nihče ne more izvesti invazije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yansek ()

Aston_11 ::

Ruski fašist in njegova propaganda najbrž pripravljajo _teren_ za nadaljnjo osvoboditev od fašistične Evrope. Važno da rusi kupijo, če drugi ne. Čeprav ST inlegenza pravi, da so nesposobni in bi lahko ST intelegenza roštiljala v okolici Kijeva.

TezkoDihanje ::

TezkoDihanje je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Jup, Su-24, bombardiral je tudi v Siriji
https://informnapalm.org/en/war-in-syri...


Skoraj nemogoče, da bi pošiljali prehistorik SU-24 v Ukrajino.


https://twitter.com/BabakTaghvaee/statu...
tle piše, da je SU-34

SU-25 tudi ne more bit, ker dvosednih ne pošiljajo v boj.

Maxlos ::

fur80 je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Ukraine's special operations command just issued a warning to Russian soldiers that they will not be taken prisoner and will be "slaughtered like pigs" without the option of surrendering.
That is public admission of a war crime.


prevod


To je bilo že včeraj, gre se za topničarje ne za pehoto.

So fante že obkolili. Ne bo potrebe ne po sojenju. Pač tam v hagu, tisti neodvisni raziskovalci, bodo imeli bolj teržave, ko bo potrebno kaj več pokazat.

Aston_11 ::

Ruski fašist Pitun - mož beseda
https://www.dailymail.co.uk/news/articl...

Maxlos ::

fur80 je izjavil:

FilipF je izjavil:

fur80 je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

Je imel danes v Dnevniku Jože PDamian zanimivo kolumno o vplivu Makroekonomije na rusko invazijo na Ukrajino, češ da Putin ni pričakoval tako usklajenega in bliskovitega odgovora EU in preostalega sveta proti njemu s tako obsežnimi finančnimi sankcijami točno na področjih ki najbolj bolijo.
Torej blokirali so ruske banke, blokirali premoženje Putina in ostalih oligarhov, blokirali so izvoz ruskih podjetij, investicije, transakcije, skratka Rusijo so finančno izolirali .
Če nima Putin zelo velikega štumfa z deviznimi rezervami, bo kot prvo težko zadržal padec rublja, kot drugo inflacijo, sesutje gospodarstva, pokanje balonov in ne nazadnje, kako bo financiral vojaški ustroj ?
Pa ruski narod, ki bo izgubil vse prihranke ?
Kot bi bilo vse skupaj načrtovano, samo ena napačna poteza in si ....


Ja po analizah ekonomistov, je sedaj samo na tehtnici, ali jih bodo bankrotirali ali pustili rahlo dihat nad vodo, večina je za zadnjo opcijo!

Po oceni Kitajskih ekonomistov, EU bankrotira pred koncem naslednjega leta. Pospešeno se učite mandarinščine. Zmagovalec te vojne in sankcij je Kitajska. Žal bodo sankcije prijele tudi v USA.


Seveda po Kitajski oceni, nas Kitajci tak ne rabijo več, ZDA pa tudi ne... svoje izdelke, jim bodo sedaj bogati Rusi in Kitajci kupovali, pa po ocenah Ruskih ekonomistov, tudi Rusi ne rabijo Evrope in ZDA! Od sedaj naprej bo glavna svetovna valuta rubel, tako kot je Putin reko!

Ne skrbi, Kitajci rabijo Ruse iz istega razloga, kot jih Rabijo Evropejci.
Razlika je le, da eni bodo plačevali v € in mazali v $, drugi pa v tem kar "mi2 Evropejci kupujemo in v Kitajski e valuti.

Fritz ::

Ukrajinski vojaki v stanovanjskih blokih:
https://t.me/vicktop55/658
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Maxlos ::

Aston_11 je izjavil:

Ruski fašist Pitun - mož beseda
https://www.dailymail.co.uk/news/articl...

Rešena razumevanje napisang : "Zelensky tells Ukrainians to keep shooting if they can"
Kriv je pa putin, ker strelja nazaj.

Chalky ::

China will raise defense spending by 7.1% in 2022, faster than last year
Defense spending is set to rise by 7.1% to 1.45 trillion yuan ($230.16 billion) this year, China's Ministry of Finance said in a plan released Saturday.

https://www.cnbc.com/2022/03/05/china-d...

Zahod bolje da se hitro prebudi. Upam da se kmalu fokusiramo an Kitajsko. Ena dobra stvar trenutnega dogajanja v Rusiji je ta da smo se kot kaže vendarle zbudili.

Maxlos ::

Pac-Man je izjavil:

https://twitter.com/NickWhithorn/status...

The Guardia di Finanza have seized two Russian yachts in Liguria: "Lady M", belonging to Alexey Mordashov, in Imperia; "Lena", belonging to Gennady Timchenko, in Sanremo.

https://www.riviera24.it/2022/03/yacht-...
 Lady M

Lady M

 Lena

Lena



And now thay can maybe seize Andrey Melnichenko's famous Yatch A (designed by Stark) which I happen to know is undergoing refits at the Fincantieri yard in Trieste. Now that's a superyatch worth seizing.

Sej gradijo nuklearke, da se ne bodo smešili s preplačevanjem ene dobave plina ali nafte.
««
333 / 859
»»