» »

Ukrajina Part II

Ukrajina Part II

Temo vidijo: vsi
««
329 / 859
»»

fikus_ ::

l0g1t3ch je izjavil:

dice7 je izjavil:

EU omejila dostop do stevilnih medijev



MOSCOW, March 4 (Reuters) - Russia cut access to several foreign news organisations' websites, including the BBC and Deutsche Welle, for spreading what it alleged was false information about its war in Ukraine.


Ja, sam mi mamo demokracijo, oni pa diktaturo!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

endelin ::

Pimoz je izjavil:

V Beogradu shod v podporo Rusiji

A nimajo srbi še nekje kip od Gavrila Principa?:))

Dejansko so srbi organizirali pro vojni shod? Lol:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

Sc0ut ::

Shell poceni kupuje oil ki ga rus nima kam prodat.

https://finance.yahoo.com/news/shell-bu...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

LightBit ::

-vx- je izjavil:

LightBit je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Je to prav? Seveda ne? Je smiselno? Verjetno - vsaj Putin je tako ocenil, pa ima neprimerno boljše informacije od nas. In naivno je pričakovati, da ne razume očitnega - da je to lahko za njega nov Afganistan.

Tebi se zdi vojna smiselna?
Težko rečem kaj Putin v resnici ocenjuje. Morda Rusijo v stilu Severne Koreje.

In se en nakladac zari od vplivov zahodnih medijev.

To, da zblojeno mislis, da se vodja drzave, po toliko letih, odloca, tako kot se ti sam (dokazujes zgoraj), na podlagi custvenih odzivov je norost. Ce se je odlocil za vojno, potem je bila to najboljsa opcija, kar jih je imel. In preden se je sploh odlocil, so informacije, ki jih je dobil, sfiltrirali najboljsi strategi, kar jih premore rusija. Tako, da... stopi dol iz svojega narcisticnega piedestala. Nimas pojma.

Seveda, bi ga razni mediji radi diskreditirali v imenu lastnih, zahodnih interesov (pravzaprav ameriskih, EU nima nic od cele vojne, samo stroske), je treba vedeti, da je KGB rekrutiral samo najboljse. Dvomim, da bi kdorkoli od nakladacev tule, prisel sploh v ozji izbor.

In še en ki se je verjetno prej pod drugim nickom smejal na opozorila o invaziji.
Verjetno sem res opran ker mislim da vojna nikoli ni najboljša opcija. Mi je tudi jasno da Američani in ostali ukrepajo tako kot njim ustreza in niso veliki pravičniki.
Ti pa verjamem da delaš za KGB in nimam nobene želje priti v ožji izbor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LightBit ()

dice7 ::

fikus_ je izjavil:

Ja, sam mi mamo demokracijo, oni pa diktaturo!

Kje so sedaj rusofili da te negirajo

Pac-Man ::

https://twitter.com/lingosteve/status/1...

LingQ is now free of charge for anyone learning Ukrainian. At the same time, Ukrainians, anywhere who wish to access LingQ free of charge, please approach support at LingQ. Let me explain the reason for offering Ukrainian free of charge at LingQ.
Putin's war is about extinguishing Ukraine as an independent country. He has said Ukrainians are Russians. In fact, Ukraine has a separate history & language. What matters isn't the apparent similarity of cultures or people, but their self-identity. Not for Putin to decide.
National identity is subjective, based on an idea, in this case the idea of Ukraine. A potent symbol of Ukraine is their language, even among Russian speakers there. As Putin tries to extinguish Ukraine, I hope more people will learn Ukrainian as a sign of solidarity w/ Ukraine.

https://www.lingq.com/en/
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Pithlit ::

Ej k tolk jokate da je NATO kriv zato ker se širi... Zakaj pa Rusi ne vstopijo v NATO? Volk sit, koza cela, pa čist nobenemu na tem svetu ne bi več na pamet padlo da bi hodil kaj srat izven svojih meja.

Eto vidiš, združen svet pod NATO-m.
Life is as complicated as we make it...

-vx- ::

LightBit je izjavil:

In še en ki se je verjetno prej pod drugim nickom smejal na opozorila o invaziji.
Verjetno sem res opran ker mislim da vojna nikoli ni najboljša opcija. Mi je tudi jasno da Američani in ostali ukrepajo tako kot njim ustreza in niso veliki pravičniki.
Ti pa verjamem da delaš za KGB in nimam nobene želje priti v ožji izbor.


Utemelji in to na tak nacin, da te ne bo sram samega sebe? Saj vem, da rad govoris neumnosti ampak verjetno imas neko mejo.

Namrec, samo zavzemam se interese EU, ki od Ukrajine ne bo imela nic razen stroskov (begunci, karkoli jim senkamo od orozja do humanitarne opreme). Te stroski pomenijo neposredno to, da bos placeval vec za kruh, ogrevanje, bencin, plin,... in to brez cesarkoli, kar bi dobil nazaj. Samo zivljenje bo drazje zate.

Mislim, ce si tak idiot, da to sprejmes, mi lahko nakazes tudi 1000 eurov. Tako, za foro, pa manj bos zagonil, kot bos zaradi EU sankcij Rusiji.

Pithlit je izjavil:

Ej k tolk jokate da je NATO kriv zato ker se širi... Zakaj pa Rusi ne vstopijo v NATO? Volk sit, koza cela, pa čist nobenemu na tem svetu ne bi več na pamet padlo da bi hodil kaj srat izven svojih meja.

Eto vidiš, združen svet pod NATO-m.


Cilj NATA je zascititi imperialisticne interese ZDA. Vzeti vanj Rusijo je kontraproduktivno.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: -vx- ()

FilipF ::

Lepo vas prosim, da premislite, kako izgleda življenje brez električne energije.
Radio, TV, gospodinjski aparati, računalniki in mobilni telefoni dokler je baterija. Internet, telekomunikacije imajo agregate, katerim je potrebno dovažat gorivo. Voda, kanalizacija, ogrevanje rabijo električne črpalke, dvigala v večstanovanjskih stavbah. Bolnišnice, banke, policija, trgovine imajo rezervne vire napajanja, ali delujejo? Rusom smo dali sankcije skoraj na vse in jih izključili tudi iz nekaterih vaških pevskih zborov. Sicer slavimo zmago, ker so v Rusiji sankcije prijele in smo jih trenutno zaj..... Je kdo od odgovornih v EU razmislil, kje bomo dobili premog, plin, naftne derivate, uran za jedrske elektrarne. Verjetno vsi razmišljajo, bomo dali sankcije da morajo prodati, pa dobimo takoj. Sicer nas ti problemi na nivoju EU čakajo šele na začetku ali najkasneje konec poletja. Jesen in zima bodo mrzli in temni, pa življenje se nam bo zalo spremenilo. Dajte malo razmišljat kako se pripravit na prihajajoče obdobje, ko bodo sankcije prijele tudi pri nas, da si olajšate življenje, ki se nam napoveduje. Velja za navijače obeh ekip in nevtralne.
p.s.
Industrijo sem namerno pozabil. Bo kot na Kitajskem pred par meseci, ko so delali po največ
dva dni na teden, ker so bile redukcije.
Je kdo od odgovornih v EU izjavi, da smo pripravljeni. Slišal samo izjavo gospe predsednice EU, da bomo imeli težave, vendar je vredno za plemenite cilje tudi potrpeti.
Priznam, da smo malo razvajeni, v kameno dobo se mi na stara leta ne ljubi.

voss_ ::

s1m0n je izjavil:

Ne razumem kako lahko nekateri še podpirate to pošast...


Jaz nikoli nisem podpiral Obamo.

From torture to drone strikes: the disturbing legal legacy Obama is leaving for Trump

Using drones to kill American citizens without trial, collecting the email and phone records of millions of Americans on a daily basis, and grabbing militants off of the streets of foreign cities and imprisoning them indefinitely — these are all powers that Obama has bequeathed to his successor.

TezkoDihanje ::

https://twitter.com/risj_oxford/status/...
Kicking off our seminar with @christogrozev from @bellingcat on using open source intelligence to cover the war in UKR. We'll be live-tweeting highlights of the event in this thread #RISJSeminars

"In Dec 2021 a whistleblower told us that war with Ukraine was on the agenda, that Putin had told a small circle he was going to start a war and was considering using tactical nuclear weapons," says

transcript:
https://otter.ai/u/rrigWPawjLX5QA8cpOy9...

LeQuack ::

America Could End up in This War. Don't Kid Yourself.

"Remember -- the US was also extremely hesitant to enter World War II. It was dubbed "The Great Debate". We watched the war consume Europe for two years before entering a war we'd sworn we'd avoid.

Things change.

And I must say, as an American who grew up around the US military, it's been painful to watch how terrible the Russian military is -- because I know how easy they'd be to defeat. We've had to sit back and watch their wonky forces shell innocent families"

https://seanjkernan.medium.com/america-...
Quack !

voss_ ::

Pithlit je izjavil:

Zakaj pa Rusi ne vstopijo v NATO?



Ex-Nato head says Putin wanted to join alliance early on in his rule


https://www.theguardian.com/world/2021/...

Anney ::

-vx- je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Koliko od vas res misli, da bi NATO branil Latvijo, ali pa Madžarsko pred Rusijo? Jaz pravim da ne bi, tako kot zdaj ne Ukrajine. Razlog bi bil isti, prevelik rizik svetovne vojne. NATO je samo sporazum na papirju in to je to, nikoli se še ni uporabil v praksi.

Preprican sem, da jih ne bi. Pac interesi ZDA so pred interesi vseh drzav clanic in ce obstaja moznost, da bojo na glavo dobili ICBM, ne bojo tvegali.


Noben rizik ne bil, amerika je predaleč za te rakete in je čas ukrepati, bolj se boj za svojo rit. si bližje in tu lahko nastane problem. Se mi pa poraja vprašanje, kje v evropi imamo zaščito za protiraketne sisteme teh dolgih dosegov, Je kje kak podatek?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

voss_ ::

LeQuack je izjavil:

it's been painful to watch how terrible the Russian military is -- because I know how easy they'd be to defeat. We've had to sit back and watch their wonky forces shell innocent families"


A to je kdo z reddita objavil?

Sploh tisto z nedolžnimi družinami mi da sumiti da je kak 4chan trol spisal. Mislim, ameri ki jih moti pobijanje nedolžnih, definitivno trol.

Chalky ::

Psaki says Russia is in a full-blown finnacial crisis

Pimoz ::

Meanwhile:
https://twitter.com/RNCResearch/status/...
PSAKI: "The reason why the price of gas is going up is not because of steps the president has taken, they are because Putin is invading Ukraine."

 https://i.ibb.co/6Y7Vtd9/FNB69-YWXIAs-TNmu.jpg

https://i.ibb.co/6Y7Vtd9/FNB69-YWXIAs-TNmu.jpg

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pimoz ()

Pac-Man ::

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Anney ::

Chalky je izjavil:

Psaki says Russia is in a full-blown finnacial crisis


Seveda je, pa je šele pra dni, predstavljaj si turiste v tujih državah, nič jim ne dela. Povezav za domov nimajo. Trenutno so rusi v večini odrezani. Kaj pa bo čez čas pa vidimo. Verjetno se putika tega zaveda.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

LeQuack ::

Oh ne, bogi bogati turisti.
Quack !

Chalky ::

Rusi so ravnokar blokirala Facebook in Twitter, verjetno sledi tudi tiktok. Nekaj se govori da naj bi Putin odredil Martial Law v Rusiji. Očitno se bodo povsem zaprli, tole bi res lahko postala Severna Koreja na steroidih. Že pred tem konfliktom so imeli v Rusiji ogromne probleme z rodnostjo in s tem da so ljudje začeli zapuščati državo v masovnih številkah, kaj bo zdaj ko bo Rusijo doletela velika finančna kriza in revščina bomo pa še videli. Morda se motim vendar sem nekje prebral da naj bi Zahod prepovedal izdajanje viz za vse Ruske državljane. To je po mojem mnenju napaka, ravno zdaj bi jih bilo potrebno sprejeti v masovnih številkah.

voss_ ::

Ukrajinska mesta ki se še upirajo okupatorju:

Kijev
Tarkov
Mariupol

LightBit ::

-vx- je izjavil:

LightBit je izjavil:

In še en ki se je verjetno prej pod drugim nickom smejal na opozorila o invaziji.
Verjetno sem res opran ker mislim da vojna nikoli ni najboljša opcija. Mi je tudi jasno da Američani in ostali ukrepajo tako kot njim ustreza in niso veliki pravičniki.
Ti pa verjamem da delaš za KGB in nimam nobene želje priti v ožji izbor.


Utemelji in to na tak nacin, da te ne bo sram samega sebe? Saj vem, da rad govoris neumnosti ampak verjetno imas neko mejo.

Namrec, samo zavzemam se interese EU, ki od Ukrajine ne bo imela nic razen stroskov (begunci, karkoli jim senkamo od orozja do humanitarne opreme). Te stroski pomenijo neposredno to, da bos placeval vec za kruh, ogrevanje, bencin, plin,... in to brez cesarkoli, kar bi dobil nazaj. Samo zivljenje bo drazje zate.

Mislim, ce si tak idiot, da to sprejmes, mi lahko nakazes tudi 1000 eurov. Tako, za foro, pa manj bos zagonil, kot bos zaradi EU sankcij Rusiji.

Kaj tukaj ni jasno? Jaz nočem vojne. Vi pravite da je bila odločitev Putina za vojno najboljša opcija.

IL_DIAVOLO ::

"The politicians are there to avoid this kind of thing. When it happens it's because they are failures."

Pep Guardiola gives his thoughts on Russia's invasion of Ukraine l


Jup
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Aston_11 ::

FilipF je izjavil:

Priznam, da smo malo razvajeni, v kameno dobo se mi na stara leta ne ljubi.

Smrt fašizmu, svoboda narodu!

dice7 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

"The politicians are there to avoid this kind of thing. When it happens it's because they are failures."

Pep Guardiola gives his thoughts on Russia's invasion of Ukraine l


Jup

Pa vsi ze celi cas trdimo da je putim zguba

Pimoz ::

Aston_11 je izjavil:

FilipF je izjavil:

Priznam, da smo malo razvajeni, v kameno dobo se mi na stara leta ne ljubi.

Smrt fašizmu, svoboda narodu!

Nevem zakaj ampak mam obcutek da komunicem bolj sili v kameno dobo kot karkoli drugega.

TezkoDihanje ::

voss_ je izjavil:

Ukrajinska mesta ki se še upirajo okupatorju:
Kijev
Tarkov
Mariupol



kaj si ti jadan Srbine, jao...

Melitopol resisting


pod okupacijo zraven Krima

Aston_11 ::

Pimoz je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

FilipF je izjavil:

Priznam, da smo malo razvajeni, v kameno dobo se mi na stara leta ne ljubi.

Smrt fašizmu, svoboda narodu!

Nevem zakaj ampak mam obcutek da komunicem bolj sili v kameno dobo kot karkoli drugega.

Parola je aktualna za vse čase in za vse sisteme.
Jaz pa imam občutek, da so ritke polne in bi rade take ostale, pa magari pod tujim gospodarjem in v tujem jeziku. S čimer seveda ni načeloma nič narobe, čeprav se Ukrajinci očitno s tem ne strinjajo. Očitno je tudi, da se bodo prej ali slej premislili,
če bo še kakšen ostal.
Rusija je imela status zmagovalke nad fašizmom po WWII, sedaj ima za vekomaj tudi status fašistične države.
Npr. Ruska fašistična republika ali primer Portorož so obiskali fašistični turisti.
Je pa spomin kratek. Seže do denarnice.

voss_ ::

dice7 ::

voss_ je izjavil:

Chalky je izjavil:

Nekaj se govori da naj bi Putin odredil Martial Law v Rusiji.


Me moti da sledi vzoru Trueduja.

Trudeau is accused of bringing 'martial law' to Canada by invoking emergency powers to crack down on Freedom Convoy and freeze protesters' bank accounts: Mounties arrest 11 and find cache of weapons at border

Hahaha trudeau je pametno sledil denarju in zamrznil rublje

mackilla ::

voss_ je izjavil:

Chalky je izjavil:

Nekaj se govori da naj bi Putin odredil Martial Law v Rusiji.


Me moti da sledi vzoru Trueduja.

Trudeau is accused of bringing 'martial law' to Canada by invoking emergency powers to crack down on Freedom Convoy and freeze protesters' bank accounts: Mounties arrest 11 and find cache of weapons at border

Kajpaonisti.

sbawe64 ::

LeQuack je izjavil:

America Could End up in This War. Don't Kid Yourself.

"Remember -- the US was also extremely hesitant to enter World War II. It was dubbed "The Great Debate". We watched the war consume Europe for two years before entering a war we'd sworn we'd avoid.

Things change.

And I must say, as an American who grew up around the US military, it's been painful to watch how terrible the Russian military is -- because I know how easy they'd be to defeat. We've had to sit back and watch their wonky forces shell innocent families"

https://seanjkernan.medium.com/america-...

So v Afganistanu pokazali, kako jim gre tepež od rok.
2020 is new 1984
Corona World order

-vx- ::

Aston_11 je izjavil:


Jaz pa imam občutek, da so ritke polne in bi rade take ostale, pa magari pod tujim gospodarjem in v tujem jeziku. S čimer seveda ni načeloma nič narobe, čeprav se Ukrajinci očitno s tem ne strinjajo. Očitno je tudi, da se bodo prej ali slej premislili, če bo še kakšen ostal.


Zdaj je ze vseeno. Razni omejenci, kot jih vidimo v tej temi, so pripeljali drzavo v to, da je cisto vseeno ali prezivijo ali ne. Nimajo prakticno nic vec za izgubiti oz. bojo kmalu tam.

"freedom's just another word for nothing left to lose."
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: -vx- ()

Pac-Man ::

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Chalky ::

Kaj pa tale:

fur80 ::

Je možno, da so Ukrajinci namenoma pustili teh nekaj mest? Zakaj bi branili mesto z lahkim orožjem, če se lahko zamenjajo, da gredo ven, pustijo, da se civilisti umaknejo, spustijo Ruse not, počakajo na orožje in nato oni napadejo? Imamo kakega taktika tu? ;)Razumem, da Kijev ne sme pasti, z ostalimi lahko malo taktizirajo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

PacificBlue ::

Sodelavec ze dva dni jamra, da so ga benali iz FB, ker je objavil meme fotko od Bidena in Putina. Po mojem bi moral biti vesel.

JeBelaCesta ::

Ukrajincem ostane samo še partizanski način upiranja/napadanja okupatorja. Samo ne vem kako bo to naš Janez prenesel ;-)
lep pozdrav iz višav ;-)

PacificBlue ::

JeBelaCesta je izjavil:

Ukrajincem ostane samo še partizanski način upiranja/napadanja okupatorja. Samo ne vem kako bo to naš Janez prenesel ;-)


Kulovce bo obtožil veleizdaje.

fur80 ::

-vx- je izjavil:

Aston_11 je izjavil:


Jaz pa imam občutek, da so ritke polne in bi rade take ostale, pa magari pod tujim gospodarjem in v tujem jeziku. S čimer seveda ni načeloma nič narobe, čeprav se Ukrajinci očitno s tem ne strinjajo. Očitno je tudi, da se bodo prej ali slej premislili, če bo še kakšen ostal.


Zdaj je ze vseeno. Razni omejenci, kot jih vidimo v tej temi, so pripeljali drzavo v to, da je cisto vseeno ali prezivijo ali ne. Nimajo prakticno nic vec za izgubiti oz. bojo kmalu tam.

"freedom's just another word for nothing left to lose."


Ja bravo, ti bi se brez boja predal Rusom, ti lepo nastavijo omejitve, kot jih je sedaj Putin Rusom in potem živi srečno svobodno življenje? Seveda, če te izberejo, da si njihov, drugače te čaka Sibirija v najboljšem primeru! Ampak ti bi jim tako te zapise pokazal iz slo-techa ter IP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

xxxul ::

fur80 je izjavil:

Je možno, da so Ukrajinci namenoma pustili teh nekaj mest? Zakaj bi branili mesto z lahkim orožjem, če se lahko zamenjajo, da gredo ven, pustijo, da se civilisti umaknejo, spustijo Ruse not, počakajo na orožje in nato oni napadejo? Imamo kakega taktika tu? ;)Razumem, da Kijev ne sme pasti, z ostalimi lahko malo taktizirajo?

počakajo na orožje od kod?

fur80 ::

xxxul je izjavil:

fur80 je izjavil:

Je možno, da so Ukrajinci namenoma pustili teh nekaj mest? Zakaj bi branili mesto z lahkim orožjem, če se lahko zamenjajo, da gredo ven, pustijo, da se civilisti umaknejo, spustijo Ruse not, počakajo na orožje in nato oni napadejo? Imamo kakega taktika tu? ;)Razumem, da Kijev ne sme pasti, z ostalimi lahko malo taktizirajo?

počakajo na orožje od kod?


Samo Amerika je obljubila za 600 miljonov $ orožja!

Buggy ::

Vidim, da je za vecino tukaj tale situacija zgolj ena oddaljena igra navijastva. Se zavedate, da so stvari za nas dokaj resne ko/ce se zacne dogajati podobno tudi na balkanu?

Res me zanima koliko gobcacev tukaj bo pripravljeno narediti kaj vec od klofanja po tipkovnicah, ko se bo slo tudi pri nas "zares".

Pimoz ::

A je kdo razmislju v to smer da oligahri brez putina nimajo svojih jaht? Al bi jih potem ce fentajo putina zahod preimenoval v poslovneze? Al pobil vse pa pokradu kar so imeli? Ker rusi pomoje tega denarja ne vidijo v nobenem primeru.

IL_DIAVOLO ::

Se ne bo, bodo Dodika prej dali pod ključ.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Pac-Man ::

Ruski vojaki so prvi dan vojne na kontrolni točki ubili celo družino (mama, otroka, stara starša). Ironično je preživel samo oče, ki so ga vpoklicali.

https://www.bbc.com/ukrainian/features-...

...
On February 24, when Russian troops launched an attack on Ukraine, the Fedkov family made a desperate attempt to flee Kherson to relatives in the village, where they believed they would be safe.
Oleg, who works as a policeman, was forced to stay because his unit was brought to full combat readiness. His father came to pick up Irina, Oleg's wife, and their two children, six-year-old Sofia and Ivan, who was less than two months old, in the village of Vesele.
...
Denis, Oleg's brother, monitored their travels by phone from Cherkasy. At 5:13 p.m., he called his mother.
"I tried to persuade my mother not to go to Nova Kakhovka and not to stay in Vesely," he said. "I told them, 'Go to Odessa, I have an apartment for you there.'
At that moment, he heard his mother shout, "My God, this is a child, how can you do that?" His daughter-in-law, he said, was also screaming.
"Then I heard the sound of gunfire," he said. "The car stopped and I heard the door open. I heard the baby crying. He was crying, crying, crying. Then I heard more shots."
Denis was shocked. What happened? What should he do?
His aunt, who was in the first car and whose name is also Irina, frantically tried to call his sister, Denis' mother. She did not answer. She tried to recruit others in the car. Nobody picked up the phone. Irina was in a panic. We decided to go back and check.
"When we returned to the checkpoint," she said, "we approached the soldier and asked about the car."
The soldier, says Irina, pointed to the ditch and said that "the driver did not obey the order and almost ran into an officer."
...
Ivan was pulled out by one of the soldiers. He cried.
"I told them that Sofia was also there, and ran to the car. Sofia was in the back seat," said Alexander. "I looked at her, and there was a hole in her chest."
Three adults - Oleg's parents and his wife - died.
Sophia was still alive. Now Ivan was silent. Iryna and Oleksandr took the children to their car and rushed to Nova Kakhovka Hospital.
But doctors there could not save them.
Ivan, as it turned out, was also shot.
"His ear was wounded, the bullet went through the back of his head. His face was clean, but the back of his head was covered in blood. But he was still alive and crying," Alexander said.
"All this time the soldiers were there," he told me, "but they didn't even come to check on the people in the car."
Irina is inconsolable. "I still can't believe they're gone. I can't even realize it happened to us," she says. "I'm crying all the time."
...
The BBC asked the Russian Ministry of Defense for comment.
The International Criminal Court (ICC) has said it is gathering evidence on alleged war crimes, crimes against humanity and Russia's genocide in Ukraine.
And the UN Human Rights Council voted to set up a commission to investigate possible human rights violations by Russia during the war.
...

 Oleg with his wife Irina and their six-year-old daughter Sofia

Oleg with his wife Irina and their six-year-old daughter Sofia

 Olegs parents also died on the way to Nova Kakhovka

Olegs parents also died on the way to Nova Kakhovka

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

FilipF ::

Anney je izjavil:

-vx- je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Koliko od vas res misli, da bi NATO branil Latvijo, ali pa Madžarsko pred Rusijo? Jaz pravim da ne bi, tako kot zdaj ne Ukrajine. Razlog bi bil isti, prevelik rizik svetovne vojne. NATO je samo sporazum na papirju in to je to, nikoli se še ni uporabil v praksi.

Preprican sem, da jih ne bi. Pac interesi ZDA so pred interesi vseh drzav clanic in ce obstaja moznost, da bojo na glavo dobili ICBM, ne bojo tvegali.


Noben rizik ne bil, amerika je predaleč za te rakete in je čas ukrepati, bolj se boj za svojo rit. si bližje in tu lahko nastane problem. Se mi pa poraja vprašanje, kje v evropi imamo zaščito za protiraketne sisteme teh dolgih dosegov, Je kje kak podatek?

Rusi so pred tremi dnevi z jedrskimi podmornicami odpeljali 800 raket za dostavo USA, pa premični izstrelitveni sistemi se vozijo po Sibiriji. V EU verjetno v USA bazah.

Samael ::

Buggy je izjavil:

Res me zanima koliko gobcacev tukaj bo pripravljeno narediti kaj vec od klofanja po tipkovnicah, ko se bo slo tudi pri nas "zares".

Nehaj nas podcenjevati! Če te zanima, kako bo, ko bo šlo zares nam poskušaj vzeti tipkovnico, pa boš videl hudiča!
Samael != Samuel

Pithlit ::

Buggy je izjavil:

Vidim, da je za vecino tukaj tale situacija zgolj ena oddaljena igra navijastva. Se zavedate, da so stvari za nas dokaj resne ko/ce se zacne dogajati podobno tudi na balkanu?

Res me zanima koliko gobcacev tukaj bo pripravljeno narediti kaj vec od klofanja po tipkovnicah, ko se bo slo tudi pri nas "zares".

Kolikor sem jaz izvrtala... Smo glih eni trije.

Aja pa un vx al kaj je že... Ki dal skozi že mnogo vojn (njegove besede). Ziher ma že enih 130-140 let. Drugače ne vem kje je našel mnogo vojn da jih je dal skozi.

Samael je izjavil:

Buggy je izjavil:

Res me zanima koliko gobcacev tukaj bo pripravljeno narediti kaj vec od klofanja po tipkovnicah, ko se bo slo tudi pri nas "zares".

Nehaj nas podcenjevati! Če te zanima, kako bo, ko bo šlo zares nam poskušaj vzeti tipkovnico, pa boš videl hudiča!

Ej srček... Hvala ti za ta smeh :)) (resno).
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()
««
329 / 859
»»