» »

Pomembnost programiranja na programu IŠRM

Pomembnost programiranja na programu IŠRM

An0N ::

Zdravo,

pred par leti, ko sem se vpisoval na fax, sem razmišljal o študiju na IŠRM.

Ker sem že od majhnega imel fascinacijo za tehniko, matematiko in znanost, me je mikalo, da bi se odločil za ta študij.

Rad bi vprašal predvsem ljudi, ki so zaključili ta program ali še študirajo tam, kakšno oporo pri učenju programiranja ste imeli na faksu - kakšno zahtevnost?
Ali zase odločno trdite, da znate programirati? Na drugi strani pa: kako se vam "obnese" znanje matematike?

Hvala za morebitna mnenja.

LP
  • spremenilo: An0N ()

lebdim ::

lej, jst ne vem za IŠRM, sem hodil na PEF (pedagoško fakulteto) smer MATEMATIKA - RAČUNALNIŠTVO, in smo imeli tele predmete. lahko primerjaš malo predmetnik, le da na IŠRM-ju najbrž ni nobenih teh traprij, kot so sociologija, filozofija in psihologija ...

An0N ::

Predmete vidim, ampak mi ne povejo nič.. izpit se da opraviti, pa še to ne pove nič o tem, koliko se študent nauči v praksi... kaj recimo trdiš ti zase glede svojega znanja o ITju ?

lebdim ::

jaz lahko rečem, da npr. poznam različne pristope poučevanja matematike in računalništva, različne didaktične metode poučevanja, pri programiranju imam osnovno znanje pascala, C-ja, PHP-ja in javescripta, poznam nekaj algoritmov in podatkovnih struktur (mogoče ne toliko s programerskega vidika, kot analitično) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lebdim ()

AndyS ::

Sem pred leti končal IŠRM, stari program. Študij ti da veliko širine, kam pa se boš poglobil, se boš kasneje odločil sam. Prav tako boš za globino moral delati/se učiti dodatno, poleg študija. Enako velja za praktična znanja.
Znanje matematike pride zelo prav, vendar povečini posredno (vsaj če gradiš kariero v neakademskem "računalništvu").
Zase lahko rečem, da je bil študij na IŠRMju ena mojih najboljših odločitev, vendar ne zaradi konkretnega znanja, ampak zaradi načina razmišljanja, ki sem ga pridobil in področij, ki sem jih spoznal. Kot sem napisal - kam se boš pa usmeril profesionalno, je pa odvisno od tebe. Če boš samo naredil vse izpite in spisal diplomo, ter svojega znanja ne boš znal uporabiti, boš bolj malo vreden.

Andrejpan ::

Hey,

tu še en frišen diplomiranec bolnjskega študija IŠRM-ja(sicer sem začel kot stari program, vendar mi ga ni uspelo dokončati). Kar se tiče odgovora, da me je faks naučil programirat, ti rečem preprosto: "ne". Vse službe, ki sem jih imel v času študija so me forsirale, da sem si sam pogledal dodatne programske jezike in programske strukture. @AndyS ima pa prav glede dodatnega dela, nikoli si ne bi mislil, da mi bo skriptiranje bash-a in poznavanje python-a pomagalo pri bioinformatiki.

Kar pa mi je IŠRM zelo pomagal, je sedaj pri magisterskem študiju robotike. Gibanje robota, hitrosti in sile so vse zapisane v matrikah in vektorjih. Imeti eno leto linearne algebre in numeričnih metod je odlična skočna deska za takšen magisterski program.

Kar se pa tiče zahtevnosti, si pa na enaki ravni kot študentje računalništva, saj v razredu ni bilo popuščanja pri predmetih programiranja. Torej znanje programiranja boš imel primerljivo z njimi, vendar mislim, da imamo na tem forumu že n tem, da diploma brez delovnih izkušenj šteje bolj malo.

Andrejpan ::

Da ne pozabim še, trenutno imaš tudi recimo študij uporabne statistike, kjer bi bil študij IŠRM-ja zelo uporaben: http://fe.uni-lj.si/mma/Predstavitveni_... in če je kaj verjeti Aleksandra Mojsilović(IBM Fellow) bodo kmalu(so že) analizirani podatki veliko vredni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali naj grem na program FMF Matematika kljub temu, da mi fizika ne gre od rok?

Oddelek: Šola
71342 (1200) FTad
»

FRI ali IŠRM

102988 (2416) Yacked2
»

Magisterij FRI vs. IŠRM

73276 (2769) xardas
»

IŠRM/FRI nasvet

93986 (3618) AndyS
»

Računalništvo in (matematika vs. informatika)

104677 (4329) Pureforce

Več podobnih tem