Forum » Šport » Kolo iz titana
Kolo iz titana
mmanson ::
Pozdravljeni.
Zanima me, če ima kdo v lasti kolo z okvirjem iz titana in kašne so njegove izkušnje.
Gledam namreč kolo znamke Van Nicholas (Astreus).
lp
Zanima me, če ima kdo v lasti kolo z okvirjem iz titana in kašne so njegove izkušnje.
Gledam namreč kolo znamke Van Nicholas (Astreus).
lp
jernejl ::
Nimam, sem pa prebral test v reviji Tour - uvodni del članka je tukaj:
http://www.tour-magazin.de/technik/test...
Kolikor ugotavljajo, so okvirji iz titana težji in dražji od karbonskih. Okvir iz titana je lahko "lahek" ali pa tog, ne pa oboje hkrati. Torej gre bolj za prestiž kot za to, da bi se ta material pri vožnji bolje obnesel od karbona.
Testiran je bil Van Nicholasov model Chinook. Najcenejši izmed vseh 9 testiranih modelov in tudi z najslabšo oceno (kolo kot celota - delno je to posledica tega, da je oprema kolesa slabša od ostalih; če pa gledam samo oceno okvirja+vilic, je na 6. mestu od devetih). Pravijo, da je za močnejše kolesarje premalo tog (premalo stabilen), sicer pa enostaven, kvalitetno izdelan in ugoden.
Okvir+vilice tehta 2,1 kg.
http://www.tour-magazin.de/technik/test...
Kolikor ugotavljajo, so okvirji iz titana težji in dražji od karbonskih. Okvir iz titana je lahko "lahek" ali pa tog, ne pa oboje hkrati. Torej gre bolj za prestiž kot za to, da bi se ta material pri vožnji bolje obnesel od karbona.
Testiran je bil Van Nicholasov model Chinook. Najcenejši izmed vseh 9 testiranih modelov in tudi z najslabšo oceno (kolo kot celota - delno je to posledica tega, da je oprema kolesa slabša od ostalih; če pa gledam samo oceno okvirja+vilic, je na 6. mestu od devetih). Pravijo, da je za močnejše kolesarje premalo tog (premalo stabilen), sicer pa enostaven, kvalitetno izdelan in ugoden.
Okvir+vilice tehta 2,1 kg.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rabljeno cestno kolo - na kaj paziti?Oddelek: Šport | 10025 (8723) | GizmoX |
» | Barvanje BMX kolesaOddelek: Šport | 6799 (6302) | SkIDiver |
» | Cestno koloOddelek: Loža | 10127 (9108) | stock |
» | Problemi z očali brez dioptrijeOddelek: Loža | 4679 (3999) | amigo_no1 |
» | Kje kupiti kolo?Oddelek: Loža | 5500 (5186) | ziga7 |