» »

Telefon za 300-350EUR

Telefon za 300-350EUR

rajc123 ::

torej zanima me kateri telefon izbrati med temi tremi da bo vedno delal lepo in tekoce se pravi nebo nic stekal odlcam pa se med iphone 5s, LG G3 in pa Nexus 5 me pa zanimajo tudi vasi predlogi kateri drugi telefon ki ni nastet za ceno max 350€
  • spremenil: Mavrik ()

urli ::

Mavrik ::

Naj bo tole tema v katero grejo zdaj vsa vprašanja v tem rangu.
The truth is rarely pure and never simple.

PrihajaNodi ::

Lumia 1520, 930, 830.

Sami ::

Od navedenih vsekakor Nexus 5, imam ga že skoraj eno leto in deluje tekoče kot prvi dan, pa seveda OS update dobimo med prvimi.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Nesta ::

OnePlusOne?

Blum ::

Se strinjam z Nesta, preveri tudi ta telefon, preden se dokončno odločiš.

rajc123 ::

kaksen pa je to oneplus one ali je boljsi od teh 3 zgoraj nastetih med katerimi se odlocam

TOP ::

Oneplus one je gsm ki ga lahko kupiš samo v tujini in je po zmogljivosti na ravni LG G2 ali Galaxy S4 je pa cena nizka sam garancija pa veš kje je.

Sami ::

TOP je izjavil:

Oneplus one je gsm ki ga lahko kupiš samo v tujini in je po zmogljivosti na ravni LG G2 ali Galaxy S4 je pa cena nizka sam garancija pa veš kje je.


Je pa kar malo zmogljivejši od Samsunga S4, notri ima Snapdragon 801 (4X2.5Ghz), kolega ga ima in po hitrosti se kosa z mojim Nexus 5. Garancijo pa lahko uveljaviš le tako, če pošlješ telefon na Kitajsko.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

vilonja ::

A ni tako, da ma One plus one tudi v evropi, kamor ga pošlješ, saj če bi ga s kitajske naročal, bi moral še ddv plačat, pa ga ne.

lovro535 ::

oneplus one al pa nexus 5 mata oba dobre specifikacije in pa stock android oneplus one ma custom rom cyanogen da se ga naročit iz nemčije preko cheaper&more rabiš pa invite al pa ob posebnih priložnostih brez invita
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

rajc123 ::

sem malo pogledal ta one plus one pa mi je prevelik (je velik kot note) pa se nekaj sem prebral da je kamera bolj slaba

lovro535 ::

velik je res kar precej kamera je pa drugače kar dobra ni takšna kot na iphone 6 ima pa 4K UHD in pa 4K DCI 1080 60fps..... pa 13 mp.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

blackbfm ::

poglej lg g2..zelo kompakten glede na velikost zaslona

edina stvar ki šepa tem tel je obupno počasna kamera

rajc123 ::

torej na koncu je cisto vseeno katerega od teh 3 vzamem ali vzamem nexus5 lg g3 ali iphone 5s bodo vsi 3 delali tekoce? kako pa je kaj glede kamere ali so velike razlike?

blackbfm ::

tekoče ja..ampak če ti gre za kamero si sledijo nexus < g2 < g3 < 5s.. se pravi iphone je najboljši

lg ima težave pri slabi osvetlitvi, sama fotka je sicer presenetljivo svetla ampak jo zajema predolgo tako da če ne držiš 100% na miru nastane zmazek

vilonja ::

Prijatelj kupuje telefon, pa me je vprašal, katerega se bolj splača kupiti. Dva, ki sta v ožjem izboru sta z3 compact in galaxy s5 active.
Obadva dobim za 208 eur. Jaz sem mu predlagal z3 compact.
Kaj pa vi pravite? Rad bi, da mi nekako poveste prednosti in slabosti teh dveh telefonov.

hojnikb ::

z3 compact
#brezpodpisa

vilonja ::

Mi znaš prosim povedati prednosti in slabosti, saj veš, da mu jih povem. Rečem mu z3 compact, pa me vpraša zakaj pa ne znam povedati.

hojnikb ::

specsi so podobni
samsung zmaga pri ekranu (amlod, večja resolucija)

xperia zmaga pri kompaktnosti
veliko boljša baterija (gledano na avtonomijo)
ni toucwiz crapa


pač, odločit se mora, ker telefona sta namenjena dvem čist različnim ciljnim skupinam..
#brezpodpisa

vilonja ::

Po kolikem času ti tale touchwiz crap začne štekat, je možnost da galaxy s5 active ne bo štekal, kakor ti praviš pa z3 compact ne bo začel štekat.

hojnikb ::

lej, primerjamo dva različna telefona. Najprej se naj odloči kaj hoče met, potem se bo pa primerjalo uporabniške vmesnike..
#brezpodpisa

vilonja ::

Zakaj bi bila to dva čisto različna telefona, obadva enako staneta. Saj ne obstaja nobene druge alternative za 200 eur na mobitelu.

hojnikb ::

prvič
samsung je precej večji
je bolj rugged

xperia je kompaktni telefon z highend specsi..

pa ta cena velja z bonom, sicer je 200€ več
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

gddr85 ::

en je večji kot drug in en je za aktivne, drugi ni 8-)
drugač ima zgleda s5 več ppi

abyssus ::

Z3C: Manjši, boljša baterija, ni touchwiz-a.

Dober dan ::

Si lastim z3 Compact. Izkušnje: Baterija brez kakršnega koli problema zdrži 2 dni ob kar konkretni uporabi (dosti klicev, sms-ov, fb, slikanje, you tube, Google chrome, walkman). Specifikacije so hude. Igram dosti iger, pa ni opaziti nikakršnega lagga, vse deluje tekoče. Zaslon je super za gledati vanj(ne glede na to da je 720p, je dosti majhna površina+manjša poraba baterija, filmi, slike...) nasploh je super doživetje z zvočniki spredaj. Edina pomanjkljivost zvočnikov je software: Pri zmanjševanju glasnosti postanejo že po treh stopnjah nižje praktično pretihi.. To mora Sony optimizirati. Telefon lahko brez problema vlačim s seboj na bazen in ga uporabljam v vodi (v bistvu sem se zelo razvadil in ne bi več kupil aparata, ki ni odporen proti vodi in prahu (ip68..)). Fotoaparat dela hude slike, edino kar je malo smotano, je to, da si moraš v manual modu nastavit nastavitve, da lahko potem koristiš maximalne zmožnosti kamere, ampak ko to enkrat nastaviš, ostane tako in je top. Pri kameri naj še potožim, da bi bilo lepo od Sony-a, da bi vgradil dualflash lučko, včasih v temnih prostorih prikaže malo modrikast odtenek flasha. Software je odziven, tekoč, skratka ni težav, napram Samsungu je to svetlobna hitrost. Mogoče napram Samsungu pogrešam dualwindow mode, za lažji multitasking, tisti mini programški so bolj neuporabni kot kaj drugega. Povem naj še, da sem opazil, da ima Z3Compact izjemno dober sprejem signala. Sem menjal dosti aparatov, ampak tako dobro se ni obnesel noben drug aparat. Kjer sem bil včasih nedosegljiv, sem sedaj v 90% dosegljiv in to je zame velik plus. To je pa to. Skratka, sem zadovoljen z aparatom in ga priporočam vsem, ki želite zmerno velikost telefona s specifikacijami, ki pohrustajo vse, kar jim naložite. Kupcem zagotovo ne bo žal zapravljenih evrov za omenjen aparat. Priporočam.

GTX970 ::

Dober dan
Koliko ur prižganega displaya drži ?

facepalm ::

GTX970 je izjavil:

Dober dan
Koliko ur prižganega displaya drži ?


Glede na gsmarena zdrzi 15h video playbacka.
http://www.gsmarena.com/battery-test.ph...

Dober dan ::

Za playback ne vem, ko sem uporabljal telefon samo za smse, klice, fb in fotoaparat, sem imel 56% prižgan zaslon čez celi dan, pa mi je zvečer ostalo še 40% baterije, pa sem ga kar dobro matral. To se je dogajalo od 9:00-23 (torej je bil zaslon prižgan 6 urc). Verjetno je tudi odvisno, kaj ti lavfa v ozadju. Jaz imam na telefonu res samo tisto, kar rabim od programja in nič drugega+osebna multimedija seveda). Če celi dan ne uporabljam telefona za nič drugega, kot kakšen klic in sms, mogoče 2, zadeva v cca 12 urih (kakšna urca gor) porabi 20-25%.. CCa 2% na uro. Skratka, če ne igraš igric, ga ne moreš spraznit do nule v enem dnevu, ali pa da bi se ti zgodilo, da bi bil aparat prazen preden bi prišel iz službe, šole... To skratka ni možno. Iz svojega primera lahko povem, da delovni dan zaključim s cca 55-60% baterije, za vikend je pa pač temu primerno tudi prazna baterija, saj smo pa še mladi :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri telefon za okoli 300€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495401 (3391) Voluhar88
»

Kateri telefon za okoli 300€

Oddelek: Mobilne tehnologije
121932 (1292) fr4nc
»

Kateri high end telefon? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13131207 (25766) GPUpoweR
»

Kateri android oz. Iphone (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6310560 (9007) 2f4u

Več podobnih tem