» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
99 / 100
»»

JanBrezov ::

oo7 je izjavil:

Cena dodatka bo znašala 29,99 EUR, za lastnike Ultimate Edition izdaje igre pa je vključen brezplačno.

Imel sem Deluxe Edition in teden dni nazaj ob razprodaji nadgradil na Ultimata za 24,49€. Sem že v plusu.

oo7 ::

JanBrezov je izjavil:

oo7 je izjavil:

Cena dodatka bo znašala 29,99 EUR, za lastnike Ultimate Edition izdaje igre pa je vključen brezplačno.

Imel sem Deluxe Edition in teden dni nazaj ob razprodaji nadgradil na Ultimata za 24,49€. Sem že v plusu.

Sedaj, ko imaš ultimate imaš pokrit še naslednji večji DLC kateri bo verjetno izšel 2027.

Predsednik11 ::

dronyx je izjavil:

Jaz v bistvu v tej igri najbolj še pogrešam ukrajinski naglas, ko liki govorijo angleško, tako kot je bilo to prej. Sedaj izpade čudno, ko imajo nekateri glasovi celo razne angleške naglase (menda škotski itd.). Komu se je to zdela dobra ideja? Vem, da lahko jezik zamenjaš v nastavitvah v Ukrajinščino, samo to mi pa tudi ni v redu, ker tisto pa nič ne razumem in moram ves čas brati podnapise.

Mnogo višji budget in so najeli profije. V prvih treh igrah so imeli lokalne govorce.
Ampak ja je bil boljši govor, ko se je govorilo polomljeno angleščino.

A je to zmodano, ker zgleda tako dobro ? Ali pa imam jaz malo podhranjen PC.

Enaplusdva ::

To zgoraj laufa na Rtx 5090 itak, da je nora grafika.

Lojze1 ::

Do konca avgusta je Stalker 2 znižan -30%.

Še dva dneva :)

Za tiste kateri imate inštalirane mode

To Modplayers and Modmakers: note before Cost of Hope and Update 2.0 release

https://www.stalker2.com/news/mods-cost...

Zmajc ::

Bom počakal še mesec ali tri da izdajo popravke.

Gregor459 ::

Zmajc je izjavil:

Bom počakal še mesec ali tri da izdajo popravke.

To so samo anomalije.

Prvi opisi

STALKER 2: Cost of Hope Review: Wish, Granted
https://www.dualshockers.com/stalker-2-...

STALKER 2's Cost of Hope expansion represents the next generation of a beloved franchise, but this time, it sets the stage for the most major evolution we've ever seen. It's a haunting, emotional, and twisting expansion that might not be perfect, but comes damn close.
https://insider-gaming.com/reviews/stal...

S.T.A.L.K.E.R. 2: Cost of Hope & Update 2.0 -- All You Need to Know

Stalkers,

We are approaching a massive emission! Both Back to the Zone -- Update 2.0 and Cost of Hope expansion will be launched on August 20, and here is everything you need to know before heading Back to the Zone (with no spoilers).

https://www.stalker2.com/news/cost-of-h...

HOW TO START THE DLC

The expansion's protagonist is Skif, and the events unfold in parallel with the story of Heart of Chornobyl. After installing the DLC, during your playthrough of the main campaign you'll receive a signal on your PDA that will start the expansion's storyline.

STALKER 2 Patch 2.0 Performance Benchmarks Surface Online

S.T.A.L.K.E.R. 2 Unreal Engine 5.5 vs Unreal Engine 5.1 - Graphics/Performance Comparison | RTX 5080

S.T.A.L.K.E.R. 2 Patch 2.0 vs Launch Version - Massive Performance Improvement Thanks to UE 5.5!

Zgleda so dobro optimizirali. Se pozna pri FPS. Komaj čakam, da sprobam.

STALKER 2 Cost of Hope Review - After Completing Both Endings

Cost of Hope is better than the strongest questlines in the base game, larger than its marketing suggests, and easily worth the money for anyone who already enjoys S.T.A.L.K.E.R. 2.

Mene zanima ali se boš že na začetku dlcja odločil za frakcijo ?

Iz transkripta prej podanega review-a:
I also wish the open conflict between the two factions had developed earlier rather than being concentrated so heavily in the final hours. The major decision arrives during a quest called The Destructive Power of the Mind. I reached this point at approximately eight hours, although a player exploring more slowly could easily take ten or twelve. When Mavka and Zulu are both present here on screen, take note here and create several manual saves in separate slots. Do not rely on a single autosave if you want to experience both routes. From here, you choose between Duty and Freedom. Each route takes approximately four to eight hours.
Torej ne, frakcijo izbereš pozno. Ko jo, nasprotna frakcija postane sovražna.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Cost of Hope -- Launch Trailer

Zaženem steam in .... 130 GB update. Zgleda bo treba celi špil še enkrat potegnit.

JanBrezov je izjavil:

Zaženem steam in .... 130 GB update. Zgleda bo treba celi špil še enkrat potegnit.

Ne rabiš saj bo Steam potegnil nove datoteke in stare posodobil.

yayo ::

Jaz sem na GOGu imel 50 ali 60 giga. Žal mi na koncu ni pokazalo koliko sem dol pobral, le med snemanjem. Manj kot pol ure. Je pa res, da sem imel igro inštalirano z vsemi prejšnjimi posodobitvami.

Sem pogledal na Steam in zdaj z 2.0 posodobitvijo in DLcjem Stalker 2 zasede 192 GB prostora. Prej pa nisem pogledal.

Aja če imate nameščen kakšen mod mogoe ne boste dobili klica za DLC.
Jaz sem imel nameščen samo mod za težo in nisem dobil klica. Ko sem ga zbrisal sem takoj dobil nov DLC quest.

Nobenih modov a sem žal nekako zbrisal stare sejve. Upal sem, da bom preigral le dlc do izida Dawnwalkerja, pa bom moral od začetka.

yayo je izjavil:

Nobenih modov a sem žal nekako zbrisal stare sejve. Upal sem, da bom preigral le dlc do izida Dawnwalkerja, pa bom moral od začetka.

Lahko ti pošljem save če ti bo kaj pomagalo.

yayo je izjavil:

Pa saj lahko, če začneš novo igro, ti da opcijo, da igraš samo dlc, al ne?

JanBrezov je izjavil:

yayo je izjavil:

Pa saj lahko, če začneš novo igro, ti da opcijo, da igraš samo dlc, al ne?

Za začetek igranja DLC-ja S.T.A.L.K.E.R. 2: Cost of Hope morate v glavni zgodbi opraviti začetno misijo z naslovom "Answers Come at a Price"

Hvala vsem, igram od začetka. Grafično je razkošna, pa zanimivo, napram izidu imam občutek kot da je precej lažja na isti težavnosti.

https://www.shacknews.com/article/15042...
If you've already beaten Stalker 2 and you don't have time for another full playthrough, you can begin Cost of Hope by selecting New Game in the menu, then Skip Ahead to The Cost of Hope. You will be given a choice between an Early Start or Advanced Start. The Early Start skips you to the point where the first part of the DLC becomes available after you leave the Lesser Zone. Advanced Start skips ahead to the second part of the DLC near the A Minor Incident story mission. If you've beaten Stalker 2 and are pressed for time, Advanced Start is the way to go.

Meizu ::

Okkkk, torej prvih 5 minut tutoriala super izkušnja, grafika izgleda vsaj ponoči v dosti boljšem stanju, FPS na prvo žogo izgleda stabilnejši in predvsem bolj smooth, brez tolikih stutterjih. Na žalost mi ni uspelo prit niti do bunkerja brez, da bi že fasal prvi crash.

P.S.: Predvsem vegetacija ga seka. Že takoj ko sem prvič inštaliral Stalker 2 ob izidu mi je bilo jasno, da trava ni ravno posrečena in dejstvo, da so se jo odločili zamenjat je odlično.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Enaplusdva ::

Sem igral 1 uro pa nisem imel nobenega crasha. Si pustil shaderje, da naredijo do konca ?

Meizu je izjavil:

Na žalost mi ni uspelo prit niti do bunkerja brez, da bi že fasal prvi crash.

Avtentična stalker izkušnja torej :)

Sem igral kakšno urco brez težav, čeprav se še nisem lotil DLC-ja, razen prvega koraka. Meni je FPS malo padel, ker sem kakšen mesec nazaj menjal monitor in šel iz 1200p@60Hz na 1440@260Hz.

yayo je izjavil:

Hvala vsem, igram od začetka. Grafično je razkošna, pa zanimivo, napram izidu imam občutek kot da je precej lažja na isti težavnosti.

Karero težavnost si izbral ? Stalker ?

JanBrezov je izjavil:

https://www.shacknews.com/article/15042...
If you've already beaten Stalker 2 and you don't have time for another full playthrough, you can begin Cost of Hope by selecting New Game in the menu, then Skip Ahead to The Cost of Hope. You will be given a choice between an Early Start or Advanced Start. The Early Start skips you to the point where the first part of the DLC becomes available after you leave the Lesser Zone. Advanced Start skips ahead to the second part of the DLC near the A Minor Incident story mission. If you've beaten Stalker 2 and are pressed for time, Advanced Start is the way to go.

Čakaj malo kaj je pa s opremo in orožjem če nimaš nobenega sejva ?
A dobiš samo osnovno orožje in armor ?

Dodali so veliko nove vegetacije igra zgleda veliko bolj živahna.
Zaenkrat brez problemov razen en npc je par sekund bil brez telesa 8n je bila vidna samo njegova glava.

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Veteran. Igra je sedaj bolj umirjena se mi zdi, ni tistih trum pseudodogov in podgan na začetku.

Gregor459 je izjavil:

Dobiš dovolj dobro opremo, da lahko igraš, ki jo pa moraš nadgradit sam. Posnetek "STALKER 2 Cost of Hope Review - 20 Hours & Both Endings Completed" zgoraj ima poglavje "Starting Cost of Hope" ob 1:29 in razloži, kako je s tem in pokaže, kakšno opremo dobiš. Tam reče:
You begin with capable but fairly basic equipment rather than a complete endgame arsenal. That balance worked well. The starting gear is strong enough to survive higher-tier mercs, but I still needed to find ammo, upgrade my equipment, and engage with the economy.

JanBrezov je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Dobiš dovolj dobro opremo, da lahko igraš, ki jo pa moraš nadgradit sam. Posnetek "STALKER 2 Cost of Hope Review - 20 Hours & Both Endings Completed" zgoraj ima poglavje "Starting Cost of Hope" ob 1:29 in razloži, kako je s tem in pokaže, kakšno opremo dobiš. Tam reče:
You begin with capable but fairly basic equipment rather than a complete endgame arsenal. That balance worked well. The starting gear is strong enough to survive higher-tier mercs, but I still needed to find ammo, upgrade my equipment, and engage with the economy.

Zanimivo.
Sploh to, da greš lahko dlc brez, da bi imel save. Soxskos govorili kje moraš biti v igri, da lahko začneš ta dlc. Vs3jekakor so se prav odločili.

yayo je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

yayo je izjavil:

Veteran. Igra je sedaj bolj umirjena se mi zdi, ni tistih trum pseudodogov in podgan na začetku.

Zdaj s 2.0 imaš tudi možnost, da si sam nastaviš težavnost za ekonomijo, mutante, NPCje...

edino kar me malce moti je, da moraš žreti vsakih petnajst minut. Ampak bom potrpel, ker je hrane naokoli na tone. Glede na to kako Skif pogoltne dva grižljaja in potem odvrže konzervo mesnega narezka mi niti ni čudno, da mora tako pogosto jesti.

Najbolš je klobasa dvakrat ugrizne in je sit. Odpiranje konzerv zgleda super samo dlje časa traja.

Na GOGu 219mb update, pojma nimam kaj.

yayo je izjavil:

Na GOGu 219mb update, pojma nimam kaj.

To je prvi manjši patch 2.0.1.

Stalkers!
We’re ready to present Patch 2.0.1, in which we focused on fixing:

Fixed some broken textures.
Fixed Epic Games Store problems that prevented users from starting the game.

Pri meni na Steamu je 158 mb.

Iron forest mi ni preveč všeč kot lokacija. Zgodba je pa zaenkrat zanimiva.

dronyx ::

Po več urah prenašanja popravka (130GB) mi začne zmanjkovat prostora na disku in zbrišem začasne datoteke. Nakar ugotovim, da sem spet na 0%. Torej tam, kjer piše updating files 80% ne pomeni, da je res toliko posodobil oz. če zbrišeš začasne datoteke gre vse to nazaj na 0%. :(

dronyx je izjavil:

Po več urah prenašanja popravka (130GB) mi začne zmanjkovat prostora na disku in zbrišem začasne datoteke. Nakar ugotovim, da sem spet na 0%. Torej tam, kjer piše updating files 80% ne pomeni, da je res toliko posodobil oz. če zbrišeš začasne datoteke gre vse to nazaj na 0%. :(

Ja igra prvo dol potegne nove datoteke jih prekopira ali zamenja nato zbriše stare.
Mogoče bi zbrisal igro in posnameš na novo pa naredi še backup za save za vsak slučaj.

Meizu ::

Sam grafika je pa zdaj next level. Jebemu miša, to je čisto drug filing zdaj.

Sem šel kar direkt v DLC, ker bi za ponovno prigravanje v svojem temu porabil vsaj štiri mesece. Opažam, da dobivam stranske naloge iz glavne igre, ki sem jih že delal tako, da jih bom kar preskočil. Upad, da novi sidequesti dajo vedeti, da so novi. Igro sem prvič igral ob izidu in takrat je bilo na vsakem koraku polno podgan, psov, snorkov suckerjev in vse možne nadloge. Sedaj je tega veliko manj kar igro naredi veliko bolj atmosferično, ker so prej mutante kar z lopato metali kar se kregalo z interno logiko sveta. Grafika je lepa, zmoti me le, ko včasih vidiš kako teksture nastajajo v vidnem polju.
««
99 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.T.R.A.N.G.E.R. Bermuda SOS

Oddelek: Igre
10536 (342) Seljak
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

746172582 (56660) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

523110404 (28284) Meizu
»

Areal

86079 (5808) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)

209440 (9156) yayo

Več podobnih tem