» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
82 / 84
»»

Predsednik11 ::

Je kdo igral remasterje ? Je res tako slabo ali je review bombing ?

Enaplusdva ::

Ne še bom probal jutri.

Zmajc ::

Šenkanemu konju se ne gleda zobe.

Tudi če je samo stara verzija z graphics modom je to za mene plus. Tak so mi dali zastonj. Pa še modat ne bom rabil.:D

yayo ::

Zanimivo, jaz imam tipkovnico z valjem za regulacijo glasnosti zvoka in že leta ne šlatam potenciometra za glasnost na aktivnih zvočnikih ampak ga imam vedno na polovici. Glasnost reguliram preko valja, ker je to izredno udobno. No, remaster Stalkerja ne jebe mojega valja. Glasnost mislim, da je tista, ki je nastavlena na gumbu od zvočnikov, vretenje valja nima nobenega efekta in niti grafični drsnik, ki se vedno prikaže, ko reguliram preko valja se sploh ne pojavi. Wtf? :|

Pa kontrole so v remasterju malce drugačne. Šprint v originalu je X, v remasterju pa bolj klasični shitf. Mislim, da so ga v originalu dali na X, ker sta shift in ctrl bila prone in low prone?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Gregor459 ::

Tisto je kar nekaj shift in ctrl dva gumba za prone. Najboljš je pri veini iger shift šprint in c za prone in še ennrkat c za ležanje.

oo7 ::

Review bombing a ni Steam blokiral Stalker iger v Rusiji ? Ali je samo Stalker 2 blokiran ?

S.T.A.L.K.E.R. 2 new patch 1.4 intense gunfights .

Meizu ::

SidorovichJr igra S2 s MHM modpackom (modular hard mode), tako da je gameplay konkretno drugačen, če je MHM že updejtan na 1.4 patch. Vsebuje tudi mode za a-life, pa tudi stalkerji imajo precej večji bullet ter grenade damage. Poleg še kar nekaj drugih stvari.

Meizu je izjavil:

SidorovichJr igra S2 s MHM modpackom (modular hard mode), tako da je gameplay konkretno drugačen, če je MHM že updejtan na 1.4 patch. Vsebuje tudi mode za a-life, pa tudi stalkerji imajo precej večji bullet ter grenade damage. Poleg še kar nekaj drugih stvari.

To govoriš o tem modu - https://www.nexusmods.com/stalker2heart... ?

Patch 1.5 shall expand on the Zone Safari, and possibly even return an old friend Gonta ! Rumor

https://stalker.fandom.com/wiki/Gonta

oo7 je izjavil:

Meizu je izjavil:

To govoriš o tem modu - https://www.nexusmods.com/stalker2heart... ?

Tako je. Super modpack, reši ogromno težav ki pesti bolj tradicionalno hordo igralcev Stalkerja, oziroma še boljše rečeno, survival modpackov na bazi stalkerja. Seveda ni še tako v globino kot stari stalker, konec koncev je stvar še veliko preveč frišna.

Za ta MHM mod potrebuješ samo moda better balistics in unrestricted upgrades 1.1.4 ?

Patch 1.0.1 for the LOTZ Trilogy Enhanced Edition is now out.

What is fixed already?

The games will not crash on start on unsupported PC hardware and will provide a clear message pop-up (ENG only for now) that GPU doesn't meet the minimum system requirements.
Fixed several popular crashes on PC, Xbox, and PlayStation platforms.
Fixed save game issue on specific system localizations.
Fixed problems with saving and storing configuration data.
Fixed issues with missing geometry on several levels

'They listened! They listened!': Stalker restores Soviet monument after angry fans tanked its Steam reviews, and they couldn't be happier https://www.pcgamer.com/games/fps/they-...

Enaplusdva je izjavil:

Za ta MHM mod potrebuješ samo moda better balistics in unrestricted upgrades 1.1.4 ?

Piše vse spodaj v navodilih za inštalacijo, nekaj modov je nujnih, imaš pa še ostale ki so opcijski, čeprav toplo priporočam, da si namestiš tudi opcijske, ker veliko dodajo. Po mojem mnenju je MHM to, kar bi S2 moral bit že od štarta.

Meizu je izjavil:

Enaplusdva je izjavil:

Piše vse spodaj v navodilih za inštalacijo, nekaj modov je nujnih, imaš pa še ostale ki so opcijski, čeprav toplo priporočam, da si namestiš tudi opcijske, ker veliko dodajo. Po mojem mnenju je MHM to, kar bi S2 moral bit že od štarta.

Bom probal itak imam namen še enkrat preigrati.

S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition – Patch 1.0.2 https://store.steampowered.com/news/app...

Super ko popatchajo v roku par mesecev grem stare igre še 1x :D

Zmajc je izjavil:

Ja bo boljše počakat. A Stalker 2 si že preigral ?

Prvo bi zrihtali Stalker 2 in obljubljene dlc in multiplayer potem pa bi se ukvarjli s originalno triologijo.

Trilogijo šlihta najeta firma.

Gregor459 je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Ja, takoj po releasu. Čakam na večje spremembe in kak DLC preden grem še enkrat.

Zmajc je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Ja, takoj po releasu. Čakam na večje spremembe in kak DLC preden grem še enkrat.

Tudi jaz čakam. Upam, da bo še letos kateri DLC.

yayo je izjavil:

Mogoče veš katera ?

GSC has officially announced the beta version of the SDK for mods in S.T.A.L.K.E.R. 2 and the original trilogy https://itc.ua/en/news/gsc-has-official...

Kateri modi so to SDK ?

Enaplusdva je izjavil:

yayo je izjavil:

Mogoče veš katera ?

Je mogoče, da sem delno kiksnil. Porte za konzole je delal Mataboo, ChatGTP pravi, da je tole najnovejšo inačico delal GSC.

yayo je izjavil:

Enaplusdva je izjavil:

yayo je izjavil:

Mogoče veš katera ?

Je mogoče, da sem delno kiksnil. Porte za konzole je delal Mataboo, ChatGTP pravi, da je tole najnovejšo inačico delal GSC.

Ja zgleda so bili kar GSC.

Patch 1.4.2 has been released!

Full list of fixes:

--Balance changes: lowered armor piercing multiplier for 9x18 ammo.
--Fixed an issue where camera movement sensitivity was too low on low framerate when using gamepads as input devices.
--Fixed an issue where mutants were shaking and twitching erratically when investigating a threat.
--Fixed an issue where consumable items were duplicated in quick slots, and appeared as available, despite not being present in Player's inventory.
--Fixed an issue where radiocall with Strelok was not triggered and next objective didn't trigger if Player hadn't killed all Wardens at TCS location during Dangerous Liaisons mission.
--Fixed an issue where Scar could get stuck playing confused animation after killing him during bossfight in The Last Step mission.
--Fixed an issue where Sanya Ocheret could start a combat with stalkers in his squad during The Boundary mission.
--Fixed an issue where doors to Duga's underground tunnel and Location D could be locked on user saves during Once More Unto The Breach mission.

Večji patch se pravi 1.5 naj bi prišel naslednji mesec za Stalker 2.

Predsednik11 ::

STALKER 2: Heart of Chornobyl devs tease two new weapons coming in update 1.5.
The patch will offer a new "early game rifle" and "pistol."

Kora 1911
Three-Line Rifle (Mosin Nagant)

Jast čakam na FT-200M.

Three line rifle ?

Motion ::

Mar bi ga poimenovali kar nugget :)

Izi ::

Enaplusdva je izjavil:

Three line rifle ?

To je staro rusko poimenovanje za kaliber.
kaliber 30 = 7,62 mm = 0,3 inča = 3 linije

Ime pa se je prijelo točno določene stare ruske puške iz leta 1891, ki pa so jo izdelovali vse do leta 1965. V uporabi pa je nekje še danes.
Gre se za Mosin–Nagant M1891, ki je bila znana kot trilinijska puška, med vojaki pa je bila znana pod imenom Mosinka.

Wiki: Mosin-Nagant @ Wikipedia

to je ruska repetirka iz WW2, podobno kot so nemci imeli Mauser, ki je v JNA postala M48 (še jaz sem jo nosil dokler nisem dobil AK).
Pred napadom na Ukrajino so jih rusi na veliko prodajali v ZDA, kjer jih američani opremljajo s plastičnim "pohištvom" in optiko, da zgledajo bolj vesoljske, čeprav so material za muzej. Ker so tako znane v popularni kulturi in v Stalker modih je bilo za pričakovati, da jo bodo dali v igro. Enako, kot "vladin kolt" 1911.

yayo je izjavil:

(še jaz sem jo nosil dokler nisem dobil AK).

kar me je spomnilo na anekdoto iz "sedemdnevne vojne". V soboto ali nedeljo pred peto zjutraj mi zvoni na vratih in upokojenec iz civilne zaščite mi preda pisni ukaz, da moram obleči volnene krpe od teritorialne obrambe (bilo je poletje) in se takoj oglasiti v eni vasici v koprskem zaledju. Tam sem našel svoje sotrpine iz teritoralne in smo cel dan čakali orožje, ki je prihajao po kapljicah, domevam, da iz muzejev in srednjih šol kjer so ga uporabljali za poučevanje predvojaške vzgoje. In seveda je šlo le za stare CZ mavzerke. Najbolj bojeviti med nami so se silili, da so se takoj oborožili, ker niso hoteli ostati goloroki. Sam se nisem nič živciral, ker sem pričakoval, da lahko kasneje pride le bolj moderno orožje. In tako je bilo, dobil sem madžarskega AKja, ki se je zvijal v rokah, če si ga bolj na trdo primil. Moji soborci, ki so se prej skoraj stepli za mavzerke pa so začeli uprizarjati vojaški upor kričeč, da ne bodo šli v boj s starimi "kanelami".

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Hehehe, stari čiča Yayo in njegove vojne zgodbe :D
Počasi si zrel da te ob kakšnem prazniku povabijo v osnovno šolo da frocom poveš kako si se boril v številnih vojnah in kako so sovragi bežali pred teboj :P

Točno tako! :))

Pravi veteran :)

Izi je izjavil:

Enaplusdva je izjavil:

Three line rifle ?

To je staro rusko poimenovanje za kaliber.
kaliber 30 = 7,62 mm = 0,3 inča = 3 linije

Ime pa se je prijelo točno določene stare ruske puške iz leta 1891, ki pa so jo izdelovali vse do leta 1965. V uporabi pa je nekje še danes.
Gre se za Mosin–Nagant M1891, ki je bila znana kot trilinijska puška, med vojaki pa je bila znana pod imenom Mosinka.

Wiki: Mosin-Nagant @ Wikipedia

Okoli 37 000 000 izdelanih.

What to Expect in Patch 1.5 for S.T.A.L.K.E.R. 2?

Lojzka ::

RPG je po zadnjem updejtu pridobil na moči.
Ampak še vedno dokaj neuporabno orožje.

Patch 1.5 Testing starts tomorrow

Q2 bo kmalu konec. Koliko od tega so uresničili ?

KVIZ : What S.T.A.L.K.E.R. faction are you? - https://www.gotoquiz.com/what_s_t_a_l_k...

Moj rezultat na katerega pa nisem najbolj ponosen :))

Gregor459 je izjavil:

Q2 bo kmalu konec. Koliko od tega so uresničili ?

Verjetno bodo zdaj s patchom 1.5.
A se shaderji še vedno nalagajo pred vsakim zagonom igre ? Nisem zdaj zagnal igre kakšen mesec.

Motion ::

Loner

Zgodovina sprememb…

Motion je izjavil:

https://www.gotoquiz.com/results/what_s...

Loner/Stalker /ClearSky.

V tvojem linku pravi Monolith ? :)

JanBrezov ::

International Scientific Group
You're very secretive, and operate in the background. You want to understand The Zone without the Ukrainian government hiding anything, and are particular interested in the underground labs.
««
82 / 84
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746145025 (29103) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52397961 (15841) Meizu
»

Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )

9518868 (12791) oo7
»

Areal

85130 (4859) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)