» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
74 / 75
»»

Gregor459 ::

V quarry me ni pa nikoli dobila emisija. S tistega bagra se, da kar hitro priti dol (ampak ja ko je enkrat emisija čas beži zelo hitro) samo potem pa ne vem kje je najbližje primerno zaklonišče proti emisiji.

yayo ::

Tudi ta del sem včeraj prigral preden sem šel lovit torndao za weird nut. Njbližje zaklonišče je "Containers" bolj jugozahodno, kakih 350 metrov. Tam kjer najdeš pseudogianta z elektronsko ogrlico.

Yayo si že prišel v Pripyat ?

ne, še delam naloge v Yanivu. Sicer bi rad končal v tednu dni, da začnem Kingdom Come ampak mi najverjetneje ne bo uspelo.

yayo je izjavil:

ne, še delam naloge v Yanivu. Sicer bi rad končal v tednu dni, da začnem Kingdom Come ampak mi najverjetneje ne bo uspelo.

Se pravi imaš še jupiter in pripyat in endgame... verjetno ti ne bo uspelo. Ampak ne hiti KCD 2 ne bo ušel nikamor ;)

Pripyat ima veliko odprtih blokov za raziskovanje se kar zamudiš.
Dolgčas pa tudi ni, ker je veliko Monolitov.

Aha, tam je en blok, ki ga en youtuber uporablja za testiranje orožja. V dveh nadstropjih je ducat monolitov v exotih. Bo veselo.

Npr brzostrelke

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Ja je veselo sama akcija.

oo7 ::

yayo je izjavil:

Aha, tam je en blok, ki ga en youtuber uporablja za testiranje orožja. V dveh nadstropjih je ducat monolitov v exotih. Bo veselo.

Npr brzostrelke

Ta blok sem jaz preigral vsaj 5x :)
Vsakič, ko sem ga počistil load pa spet od začetka.

Enaplusdva ::

Meizu je izjavil:

Pa še "polnit" ga moram v anomaliji ali ne vem kje, če je res kar namiguje opis.

Weird bolt se nafila samo po emisiji, anomalija ti ga ne more napolnit, tako da če sei ga znucal moraš počakat na nov emission.

Ko čakaš na varnem takrat ti emisija napolni weird bolt ?
Sem ga našel ampak nikoli uporabljal.

Moj trenutni problem je faking hrošč v bazi v Yanivu, ko zgine vodič. ;(( Madafaka, moram do Rostoka pešačiti, če hočem kup "rdečega" orožja prodati. ;(

Predsednik11 ::

yayo je izjavil:

Moj trenutni problem je faking hrošč v bazi v Yanivu, ko zgine vodič. ;(( Madafaka, moram do Rostoka pešačiti, če hočem kup "rdečega" orožja prodati. ;(

Tistega vodiča ne boš več videl. Če boš imel srečo boš pa še ob mehanika v Pripyatu.

Seba22 ::

To se vam pa dogaja zato ker igrate z starimi sejvi jas lahko potrdim ko sem šel še enkrat od začetka igrat z vsemi temi popravki ki so jih izdali nisem imel enga buga kar se main in side questov tiče ter tudi z temi vodiči ki jih omenjate nisem imel težav možno pa tud da ni pri vsakemu isto in se hrošči pojavljajo nakjučno nevem no jas uglavnem nisem imel nobenih večjih težav ko sem igral drugič aja pa še to ko sem šel znova sem zbriso komplet špil pa vse prejšnje sejve.
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

po 198 preigranih urah ne grem od začetka razen, če mi GSC plača vsako uro po postavki za beta testerje. :P
lahko pa poskusim igro zbrisati in naložiti na novo čeprav dvomim,da bo kaj boljše.

Zgodovina sprememb…

Seba22 je izjavil:

To se vam pa dogaja zato ker igrate z starimi sejvi jas lahko potrdim ko sem šel še enkrat od začetka igrat z vsemi temi popravki ki so jih izdali nisem imel enga buga kar se main in side questov tiče ter tudi z temi vodiči ki jih omenjate nisem imel težav možno pa tud da ni pri vsakemu isto in se hrošči pojavljajo nakjučno nevem no jas uglavnem nisem imel nobenih večjih težav ko sem igral drugič aja pa še to ko sem šel znova sem zbriso komplet špil pa vse prejšnje sejve.

Koliko ur si pa imel, ko si se odločil iti od začetka ?

Seba22 ::

Jas sem špil že 1x končal preden je prišel tisti veliki patch imel sem okrog 90ur preigrano in sem potem šel še 1x znova tudi v drugo nekje podobno 110 ur delal sem pa vse sproti obakrat s tem da je bila v drugo izkušnja dost boljša brez vseh teh bugov
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Dark Souls easter egg :)

Seba22 je izjavil:

Jas sem špil že 1x končal preden je prišel tisti veliki patch imel sem okrog 90ur preigrano in sem potem šel še 1x znova tudi v drugo nekje podobno 110 ur delal sem pa vse sproti obakrat s tem da je bila v drugo izkušnja dost boljša brez vseh teh bugov

Ja to je druga, da končaš in greš spet od začetka kot, da imaš 100 ur in nisi še končal in greš na novo.

RTX 5090 Stalker 2 v 8K

Ko gledam video v 8k na you tube mi dela s kakšnimi 10 FPS :P

Closer Look at Wildlife VFX in S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

https://80.lv/articles/closer-look-at-w...

Tale MOD bi znal biti zanimiv ?

New Game Start - A free play mode attempt - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Start a new game choosing location, loadout, faction, rank, money and more things from your election, reaching some kind of "free play" mode. Intro and tutorial will be skipped and main mission disabled.

Stalker 2 še rabi nekaj dela glede A Life.

Pa bi lahko implementirali Alife iz prejšnjih iger v Stalker 2 ?

Gregor459 je izjavil:

Pa bi lahko implementirali Alife iz prejšnjih iger v Stalker 2 ?

Če je umetna pamet odvisna od engina potem ni možno prenesti.

oo7 je izjavil:

Stalker 2 še rabi nekaj dela glede A Life.

Tole je izseček iz aljšega videa, kisem ga že z prilmal pardni nazaj.

22. januarja

Zgodovina sprememb…

Čeprav se jim reče Bloodsuker nisem še videl, da bi pili kri.

Včeraj ti s strehe v Pripyatu gledam kako se tepeta flesh in chimera. Flesh ubije chimero. Wtf?

Zgodovina sprememb…

yayo je izjavil:

Včeraj ti s strehe v Pripyatu gledam kako se tepeta flesh in chimera. Flesh ubije chimero. Wtf?

Resno ?
Najšibkejši mutant ubije najmočnejšega to pa bi rad videl :)

nisem ravno gledal celega spopada. Sem zbežal na streho pred chimero, ker v Pripyatu potrebuješ vso municijo za naloge. Pa jo je en flesh napadel takoj za tem. Mogoče je, da je v kakšno glass shard anomalijo zabredla. Sicer pa fak tale Pripyat! Spet zaslužiš ravno toliko, da iztrošeno opremo popraviš. Morda bi moral glavni nalogi slediti. Mimogrede, imam kake štiri exoskeletone katere ne uporabljam, ker nimam še blueprintov za šprint. Kateri je najboljši? Imam ruby, diamond, bulwark, operator...

yayo je izjavil:

nisem ravno gledal celega spopada. Sem zbežal na streho pred chimero, ker v Pripyatu potrebuješ vso municijo za naloge. Pa jo je en flesh napadel takoj za tem. Mogoče je, da je v kakšno glass shard anomalijo zabredla. Sicer pa fak tale Pripyat! Spet zaslužiš ravno toliko, da iztrošeno opremo popraviš. Morda bi moral glavni nalogi slediti. Mimogrede, imam kake štiri exoskeletone katere ne uporabljam, ker nimam še blueprintov za šprint. Kateri je najboljši? Imam ruby, diamond, bulwark, operator...

Imaš mehankarja v Pripyatu ali tudi tebi manjka ?

Diamond EXO je najboljši. Ostale če nimaš denarja prodaj in nadgradi Diamond EXO. Lahko potem nosiš 15 ali celo 25 kg več tako, da weird water in pijanosti ne bo več razen čei maš problem z radiacijo. Ja sprint je pa obvezen pri EXO.

Sicer pa ne vem če potrebuješ kakšen blueprint za EXO šprint ? Mislim, da ti lahko Harpy v Ynivu ali Bolero v Pripyatu to naredita brez blueprinta.

Mehainika v Pripyatu havalbogu imam. Od zadnjega spročila sem vsaj še dva exota našel in vsi so različni. Sem gledal pri mehaniku pa piše, da potrebuješ blueprint katerega morda celo imam glede na to da je v vsakem drugem stashu en pen drive. najbolj me v Pripyatu begajo naloge, ki se medsebojno izključujejo. Naredim plan, da bom šel od točke A na B in C pa mi že po A pravi naj se vrnem Degtyarevu, češ ostalih ne potrebujem več narediti. Mutanti so v Pripyatu nadležni, ker so številni in kot ponavadi spužve za metke, tako, da sem s šibrami vedno na robu pomanjkanja. Pa vse to unikatno orožje - če pogledaš upgrejdanje do konca ima pogosto generično orožje boljše "all around" značilnosti. Sem dobil tisto unikatno sajgo, ki ima žal slab domet tudi, ko jo do konca opicaniš.

Jaz pa sem v Pripyatu prvo vse raziskal potem pa sem naredil glavno nalogo.
Pa pazi na point of no return.

The Sprint upgrade for the non-variant Exoskeleton cannot be installed directly until you have upgraded it with an Aramid Helmet at the Technician Screw in Rostok. All other Exoskeleton variants can be upgraded directly at Yaniv or Prypiat

aha, očitno sem šel k tehniku ravno z brumbar exotom za katerega potrebuješ blueprint, da bi lahko šprintal pa sem v svoji glavi posplošil, da to vsi exoti potrebujejo.

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

yayo je izjavil:

Diamond je meni osebno daleč najboljši, upgrejdi so tudi najboljši.

Še 1 glas za Diamond.

Exo imajo vse statse v večini najboljše razen pri PSI so malo skromni.

Kup orožja in opreme, na koncu pa vsi več ali manj isto uporabljamo. Najprej Drowned ali Valik Lummox AK in repetirno šibrovko, potem Clusterfuck in Spas ali Saigo - odvisno kaj prej najdeš. Na koncu Dnipro,vasj dokler prvi Kharod ne dobiš in Saigo. Pa Rhino, ker je metkov za Vintar premalo, da bi jih v rafalih razsipoval. 80% orožja niti preizkusil nisem, ker postane uporabno šele, ko do konca upgrejdaš, denarja pa je vedno premalo. Aja, kak Zubr ali integral prav pride po zgradbah v Pripyatu.

Jaz sem pred Dniprom in Kharodom raje uporabljal Combatanta, ker ima neprimerno večji durability od ostalih kalašnikov.

katerega jaz nisem dobil, ker sem Koršunovu figo pokazal. :))

Meizu je izjavil:

Jaz sem pred Dniprom in Kharodom raje uporabljal Combatanta, ker ima neprimerno večji durability od ostalih kalašnikov.

Jaz pa nisem uporabljal Combatanta, ker se ni dalo na njega dati red dot ali kaj drugega.

Jaz pa nisem uporabljal Combatanta, ker se ni dalo na njega dati red dot ali kaj drugega.

Pismo zdaj pa ne vem ali sem jaz gor dal PSO scope al ne. Ampak če se prav spomnem, je šlo gor. Red dot pa menda res ne gre ja.

yayo je izjavil:

katerega jaz nisem dobil, ker sem Koršunovu figo pokazal. :))

To je pa res ja, moraš Koršunovem malo v rit zlezt potem ti jo pa da :D

Drowned sem pa v mojem prvem playthroughu zafrknil, ker se mi je tisti tip tam zasmili, uboga reva sredi odpada brez bilokakšne zaščite in še puško mu uspe zgubit tja noter. Sem mislil da mi bo poklonil takrat v zahvalo kak cent ali dva, kako zelo sem se motil :)

V naslednjem playthroughu sem ga pa gladko zajebal, pobral puško še preden me je uspel sfehtat da mu jo prinesem. Veliko boljši damage od navadnega kalašnika, je pa res škoda da imajo kalašniki tako slab penetration v vanilla igri, jaz načeloma stalkerja vedno rad igram z vsaj neko variacijo kalašnika, se mi zdi tako, immersive. :) To ali pa seveda VSS, to je ikona Stalkerja.

P.S.: Drowned ima še eno zanimivo lastnost - tudi če ostane na 0% durability še vedno strelja. Sicer se zatika kot nora ampak v sili boš z njo vsaj kaj naredil :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

dajte mi še nekaj povedati. Tu pa tam najdem kaka vrata z elektronsko kombinacijo, ki je precej dolga, kakih osem številk. Pa tudi nekaj mrtvih stalkerjev sem že našel po raznih regijah, ki so na sebi imeli dvojno število. Ena taka vrata so v Pripyatu na najvišjem nadstropju enega bloka ena pa sem našel v kleti v tisti vasici poleg bobg poppers močvirja. Se mi sploh splača skušati razvozlati te cifre ali to cifro ali naj kar na net pokukam?

Odvisno kaj sam želiš. Jaz sem za nekaj stashev šel na internet pokukat kodo, pa mi je bilo na koncu žal. Najboljše je ko greš malo raziskovat okrog, pa najdeš te podatke in jih počasi razvozlaš.

Tista vrata recimo pri poppersu recimo odprejo prav fino orožarno. Podobno seveda tisti stash spodaj v Yantarju kjer dobiš Kharod.

Seveda se vsem to ne da in na hitro odprejo stash.

Tisto tadolgo kodo v bloku v Pripyatu sem jaz pogledal na internetu. Če se prav spomnim je tam od novinarja stash.

Meizu je izjavil:

Pismo zdaj pa ne vem ali sem jaz gor dal PSO scope al ne. Ampak če se prav spomnem, je šlo gor. Red dot pa menda res ne gre ja

Kolikor se spomnim za Combatant ni bilo možno. Ker sploh ni imel možnosti scope mounta na katerega bi potem dal lahko dalnogled ali kater drug sight.

oo7 je izjavil:

Tisto tadolgo kodo v bloku v Pripyatu sem jaz pogledal na internetu. Če se prav spomnim je tam od novinarja stash.

tisto novinarjevo cifro sem že imel v notesu, morda iz predzadnjega stasha v Yanivu. v Pripyatu ima stash z dolgo kodo High-Capacity Saiga D-12 Magazine & Large RP-74M Ammo Box, pa Gauss rifle je zraven pa Lead Container (Berill-5M Armored Suit)
To berem na interaktivni mapi . Mislim, da bom malce skrajšal in pustil par vprašajev, ker me po 212 urah raziskovanje pričenja malce utrujat. :)) Morda pa ne, vsaj saigo in kharod bi rad do konca upgrejdal in tisti blok poln monolitov bi rad dal skozi, a se bojim, da mi bo zmanjkalo metkov. Pa več orožja bi rabil, ker se znuca, z druge strani pa potem nimaš prostora za izplen. Bom jutri videl, če se mi bo ljubilo.

Zgodovina sprememb…

Namesto Kharod raje posodobi Dnipro je boljši.

nejodagreat ::

Meizu je izjavil:

Odvisno kaj sam želiš. Jaz sem za nekaj stashev šel na internet pokukat kodo, pa mi je bilo na koncu žal. Najboljše je ko greš malo raziskovat okrog, pa najdeš te podatke in jih počasi razvozlaš.

Tista vrata recimo pri poppersu recimo odprejo prav fino orožarno. Podobno seveda tisti stash spodaj v Yantarju kjer dobiš Kharod.

Seveda se vsem to ne da in na hitro odprejo stash.

Za kodo za vrata pri yantarju sem jaz na internet pogledal prvi korak kako se reši ampak sem potem s postopkom dobil napačno kodo. Enak problem je imel še nekdo na internetu ampak on je imel drugačno kodo od moje, se je pa obema samo ena cifra razlikovala v primerjavi z pravo kodo.

Za kodo za vrata pri yantarju sem jaz na internet pogledal prvi korak kako se reši ampak sem potem s postopkom dobil napačno kodo. Enak problem je imel še nekdo na internetu ampak on je imel drugačno kodo od moje, se je pa obema samo ena cifra razlikovala v primerjavi z pravo kodo.

Sam prešetat se moraš skozi vehicle graveyard tam podolgem in počez in počasi odkriješ kodo na raznih registrskih tablicah na teh vozilih, ter okolici. :)
««
74 / 75
»»