Forum » Igre » S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Izi ::
Če še kdo ne ve. Električna anomalija katera je podobna krogli in potuje po zraku ti sledi in te strese. Nato pride spet druga... če odstraniš artefakte iz equipment in jih daš v inventorij te anomalija ne bo napadala.
Hvala, super odkritje. Še vedno se učimo in počasi postajamo pravi Stalkerji
Obstaja pa še ena bolj nadležna električna anomalija imenovana Flashbang. Ta se iz nič pojavi direkt pred teboj in potem eksplodira in te močno električno poškoduje. In za povrh se ponovno pojavlja na vsakih nekaj sekund.
Ta deluje samo na točno določenem območju. Bistvo pri tej anomaliji je da se na tem območju ne smeš ustaviti. In ker se vedno pojavi direkt pred teboj te ne more poškodovati če tečeš cik-cak. Tiščati moraš naprej + levo ali desno.
Zelo nadležna je tudi anomalija, kjer je v zraku oblak razbitega stekla. Menda se imenuje "Glass Shards anomaly".
Tudi to se da "prelisičiti" in sicer tako da počepneš in se počasi čepe premikaš skozi njo. Tako te ne poreže.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
oo7 ::
Če še kdo ne ve. Električna anomalija katera je podobna krogli in potuje po zraku ti sledi in te strese. Nato pride spet druga... če odstraniš artefakte iz equipment in jih daš v inventorij te anomalija ne bo napadala.
Hvala, super odkritje. Še vedno se učimo in počasi postajamo pravi Stalkerji
Obstaja pa še ena bolj nadležna električna anomalija imenovana Flashbang. Ta se iz nič pojavi direkt pred teboj in potem eksplodira in te močno električno poškoduje. In za povrh se ponovno pojavlja na vsakih nekaj sekund.
Ta deluje samo na točno določenem območju. Bistvo pri tej anomaliji je da se na tem območju ne smeš ustaviti. In ker se vedno pojavi direkt pred teboj te ne more poškodovati če tečeš cik-cak. Tiščati moraš naprej + levo ali desno.
Zelo nadležna je tudi anomalija, kjer je v zraku oblak razbitega stekla. Menda se imenuje "Glass Shards anomaly".
Tudi to se da "prelisičiti" in sicer tako da počepneš in se počasi čepe premikaš skozi njo. Tako te ne poreže.
Flashbang anomalijo sem že srečal ampak samo enkrat in še to bolj na začetku igre.
Ja tista anomalija z steklom tiste je pa zelo veliko po zoni. Tudi že pogruntal, da počepneš ampak, ker je dovolj povojem grem ponavadi kar mimo samo ne vem pa kako vpliva vse skupaj na opremo.
Emisija je najhujša za opremo seveda če se uspeš rešit pred njo in prideš v zgradbo preden umreš ti emisija orng načne ali uniči opremo.
DJ-DUST ::
Preko anomalije z steklom greš še lažje če samo hodiš (tipka X), mislim da je bil (ali je še vedno?) bug če si počepnil čez njo ti je vseeno poškodovala armor...
Pri flash anomaliji je pa tudi pomembno preden "poči" da ne gledaš v njo ampak stran.
Pri flash anomaliji je pa tudi pomembno preden "poči" da ne gledaš v njo ampak stran.
Zaključil vse štiri zgodbe, vsaka po svoje preseneti. Kot v realnosti, vsi imajo prav, dokler nimajo... :)
Vidim da že prihajajo modi za dodaten loot, A-Life ipd., čez čas ko bo nastal pravi mod pack in ko bo sama igra dodatno "pokrpana", pa bo spet čas za novi gameplay. Užival sem dobrih 250h, menim da je igra legendarno nadaljevanje starih delov, kljub stanju v katerem je.
Vidim da že prihajajo modi za dodaten loot, A-Life ipd., čez čas ko bo nastal pravi mod pack in ko bo sama igra dodatno "pokrpana", pa bo spet čas za novi gameplay. Užival sem dobrih 250h, menim da je igra legendarno nadaljevanje starih delov, kljub stanju v katerem je.
Polda ::
Zaključil vse štiri zgodbe, vsaka po svoje preseneti. Kot v realnosti, vsi imajo prav, dokler nimajo... :)
Kako pa si dobil vse 4 konce ? Si šel 4x od začetka ali si potem 3x nadaljeval od določene misije naprej ?
En play od začetka do konca kot Loner, dva playa brez konca samo raziskovanje in misije z frakcijami, en play z tremi konci od misije Subtle Matter naprej...
Enaplusdva ::
Čestitam za vse konce.
Ampak 250 ur v tako keatkem času je kar brutalno.
Kaj boš pa zdaj igral ?
Iskreno ne vem, ni nič novega singleplayer v podobni atmosferi, do KCD2 je še dolga, verjetno grem nazaj v vesolje - Elite Dangerous / No Man's Sky...
Če bi kdo rad igral z MODi
Nekaj najbolj priljubljenih modov
Even Longer Days - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Even Longer days, based on "Longer Days" with a few options for day/night cycle length.
2, 4, 8, 12, 16, 24x presets included
Better NPC Progressive Loadouts - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Changing NPC loadouts to more diverse and logic. No more exo only in late game and jacket only in early game! Also smoothly weapon NPC progression.
Realistic Weapons Stats - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
A-Life Extended - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Turn the Zone into a living area. Custom A-Life logic, increased AI spawn distance, view distance & more!
Reduced Repair Cost - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Grok's Modular Mutants Health - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Balanced Preset & individual mutants -20%/-40%/-60%/-80% HP pool, so that you can have full control over how tanky or squishy you want the mutants to be
Stalker 2 igra ima trenutno na Nexus strani že več kot 650 modov.
Jaz sem rekel, da v prvo igranje ne bom uporabljal modov čeprav mi MOD Even Longer Days zelo diši :) dnevi so hudo prekratki.
Nekaj najbolj priljubljenih modov
Even Longer Days - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Even Longer days, based on "Longer Days" with a few options for day/night cycle length.
2, 4, 8, 12, 16, 24x presets included
Better NPC Progressive Loadouts - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Changing NPC loadouts to more diverse and logic. No more exo only in late game and jacket only in early game! Also smoothly weapon NPC progression.
Realistic Weapons Stats - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
A-Life Extended - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Turn the Zone into a living area. Custom A-Life logic, increased AI spawn distance, view distance & more!
Reduced Repair Cost - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Grok's Modular Mutants Health - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...
Balanced Preset & individual mutants -20%/-40%/-60%/-80% HP pool, so that you can have full control over how tanky or squishy you want the mutants to be
Stalker 2 igra ima trenutno na Nexus strani že več kot 650 modov.
Jaz sem rekel, da v prvo igranje ne bom uporabljal modov čeprav mi MOD Even Longer Days zelo diši :) dnevi so hudo prekratki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
yayo ::
Sem v glavni nalogi Dead Frequency. prišel sem do Campa Icarus kjer me varda ne spusti not, ker nisem počenega pdaja pokazal njihovemu šefu v Garbageu. Sem pa probtežen s šaro katero sem nabral od Wild Islanda naprej. Domnevam, da ker nisem prijatelj z vardo na tem območju ne bom mogel popravljati opreme in prodajati stvari. Se motim?
Gregor459 ::
Ti je uspelo odkleniti vsa zaklenjena vrata ali se nisi tako poglobil v malenkosti ?
Sem v glavni nalogi Dead Frequency. prišel sem do Campa Icarus kjer me varda ne spusti not, ker nisem počenega pdaja pokazal njihovemu šefu v Garbageu. Sem pa probtežen s šaro katero sem nabral od Wild Islanda naprej. Domnevam, da ker nisem prijatelj z vardo na tem območju ne bom mogel popravljati opreme in prodajati stvari. Se motim?
Ja če pokažeš PDA dobiš značko in imaš takoj prost vstop v bazo.
Brez značke pa ne vem če lahko vstopiš v bazo.
Če si pretežak imaš tam blizu še 2 baze katere ti bodo takoj znane če si igral Call of pripyat ;)
Ti je uspelo odkleniti vsa zaklenjena vrata ali se nisi tako poglobil v malenkosti ?
Sem pobral vse stashe po mapi, načrte za armor in orožja, raziskal vse lokacije na mapi. Dosti je zaklenjenih vrat ki se odprejo če si z drugo frakcijo (druga pot misije), so tudi zaklenjena vrata ki se jih sploh ne da odpreti - v nekatere sem vseeno nekak našel pot (jump - okno npr.) in je bil čisto prazen prostor... :)
Jaz pa nikakor ne najdem stash v red fortres.
Tista lokacija mi tudi deluje nedokončana. Sem prišel čisto na vrh strehe čeprav kjer so parkirani kar neki vojaški avtomobili ampak stasha ne najdem.
Itak pa preden sem kam prišel sem ene 10x padel in v tej igri če padeš kak cm preveč si takoj mrtev.
Tista lokacija mi tudi deluje nedokončana. Sem prišel čisto na vrh strehe čeprav kjer so parkirani kar neki vojaški avtomobili ampak stasha ne najdem.
Itak pa preden sem kam prišel sem ene 10x padel in v tej igri če padeš kak cm preveč si takoj mrtev.
Stashi do zabavni kot miniigra, ko se zajebavaš kako priti do njih, vsaj do nekaterih, so pa glede vsebine v glavnem banalni. Fino bi bilo, če bi bili npr. označeni v različnih barvah glede vrednosti.
To je en lažjih stashev. Je zunaj na odru ob strani stavbe. Mislim da drugo nadstropje. Noter v stavbo se ne da priti. Po tem istem odru greš v glavnem questu tudi na streho Red Fortress.
To je en lažjih stashev. Je zunaj na odru ob strani stavbe. Mislim da drugo nadstropje. Noter v stavbo se ne da priti. Po tem istem odru greš v glavnem questu tudi na streho Red Fortress.
Sem skakal nekaj po teh odrih ampak mi ga ni uspelo dobiti.
Aja je celo del glavnega kvesta ? No potem se bom pa takrat vrnil nazaj.
Sem pobral vse stashe po mapi, načrte za armor in orožja, raziskal vse lokacije na mapi. Dosti je zaklenjenih vrat ki se odprejo če si z drugo frakcijo (druga pot misije), so tudi zaklenjena vrata ki se jih sploh ne da odpreti - v nekatere sem vseeno nekak našel pot (jump - okno npr.) in je bil čisto prazen prostor... :)
Ko prvič napreduješ iz Lesser zone čez porušen most v garbage je tkaoj na levo ena vasica, kjer te napade maček. Tam je ena trgovinca tistih vrat mi ni uspelo nikoli odklenit pa sem bil že ene 4x tam :)
Verjetno je čisto nekaj enostavnega ali pa ključ kje čisto blizu.
Si pa v Zatonu res kaznovan, če nisi vardi pokazal PDA. Kar pokvari ravnotežje igre. Prvi trader in prosto ležišče šele v Sultansku, pa še tja te mora pot slučajno peljati. Vmes pa natovorjen z nalogami za tega in onega, s kupom šare in z iztrošeno opremo.
Ko prvič napreduješ iz Lesser zone čez porušen most v garbage je tkaoj na levo ena vasica, kjer te napade maček. Tam je ena trgovinca tistih vrat mi ni uspelo nikoli odklenit pa sem bil že ene 4x tam :)
Verjetno je čisto nekaj enostavnega ali pa ključ kje čisto blizu.
V eni od hiš boš našel škatlo televizije, v škatli pa ... :)
Si pa v Zatonu res kaznovan, če nisi vardi pokazal PDA. Kar pokvari ravnotežje igre. Prvi trader in prosto ležišče šele v Sultansku, pa še tja te mora pot slučajno peljati. Vmes pa natovorjen z nalogami za tega in onega, s kupom šare in z iztrošeno opremo.
V Sultans ne moreš brez questa ?
Drugače sta tam dve ladji ne daleč narazen obe s prenočiščem.
Predsednik11 ::
Attachmentsi bi lahko pasali na več orožij vsaj kar se tiče za merjenje naprimer red dot in ostali dalnogledi.
Na Rhino revolver ne moreš dati red dot daš pa lahko orng dalnogled ni neke logike.
Na Rhino revolver ne moreš dati red dot daš pa lahko orng dalnogled ni neke logike.
V Sultans ne moreš brez questa ?
Drugače sta tam dve ladji ne daleč narazen obe s prenočiščem.
Lahko. Hočem reči, da se znajdeš v Zatonu po par bloodsuckerjih in banditih pa te varda ne spusti v bazo. Pokličejo te oni iz Spark, ki so v vasi v bližini in ti naročijo, da najdeš in pokončaš Alpha team. Opremo imaš že dobro v kurcu, viška robe nimaš kam odložiti, pda ti ne pove kje je kaka friendy baza. Kar je ekstremno neumno, ker zakaj pa sploh imaš pda? Tako, da sem spet moral googlat in naredit skoraj kilometerski trekking do Sultanska.
Aja, enako je bilo, ko si iz lesser zone prišel v Garbage. Nobene informacije kje kako prenočiš in trejdaš. Verjamem, da je 95% igralcev šlo googlati, da jim ni bilo potrebno izgubljati časa in energije.
Aja, enako je bilo, ko si iz lesser zone prišel v Garbage. Nobene informacije kje kako prenočiš in trejdaš. Verjamem, da je 95% igralcev šlo googlati, da jim ni bilo potrebno izgubljati časa in energije.
Ponavadi te glavna misija v novi regiji pelje ravno v kamp.
Lahko bi bilo po zoni več manjših bunkerjev mot je v Cordonu s posteljo in skrinjo.
Se pa pripravi na Swamps. Tam pa ni baze pa še zelo počasi se premikaš večino časa na srečo je manjša regija.
Bo vse ok, če prej popravim opremo in ni pet exoskeletonov+puškomitraljezov+rpgjev v mint stanju posejanih naokoli.
Kako je sploh c con deloval? Znanstveniki so bili v komorah in so z mislimi preko anten upravljali z zono in mutanti ?
Predsednik11 je izjavil:
Kako je sploh c con deloval? Znanstveniki so bili v komorah in so z mislimi preko anten upravljali z zono in mutanti ?
Ja, tako nekako.
Z antenami so upravljali z Monoliti, to so bili Stalkerji, ki so prišli predaleč v središče, so jim sprali možgane in jih potem uporabljali kot svojo zaščito. Z mutanti pa niso nič upravljali, te so nastali sami od sebe iz mutiranih okoliških živali in ljudi.
Predsednik11 je izjavil:
Ja, tako nekako.
Z antenami so upravljali z Monoliti, to so bili Stalkerji, ki so prišli predaleč v središče, so jim sprali možgane in jih potem uporabljali kot svojo zaščito. Z mutanti pa niso nič upravljali, te so nastali sami od sebe iz mutiranih okoliških živali in ljudi.
Kaj pa emisije ? So naravne ali ustvarjene ?
Forget Skyrim grandma, meet Stalker grandpa.
This 83-year-old Japanese erotic game producer playing Stalker 2
Seiji Nakamura
https://www.pcgamer.com/games/this-83-y...
This 83-year-old Japanese erotic game producer playing Stalker 2
Seiji Nakamura
https://www.pcgamer.com/games/this-83-y...
Predsednik11 je izjavil:
Predsednik11 je izjavil:
Ja, tako nekako.
V bistvu oboje. Emisije so nastale zaradi C-Consciousness, ko se je učil upravljati z Noosfero. Za upravljanje Noosfere so potrebovali ogromno energije in ta se je morala na vsake toliko časa sprostiti, ko se jo je nakopičilo preveč. Lahko bi rekli da gre za naraven pojav, ki pa je nastal po krivdi znanstvenikov. Čeprav C-Consciousness ne obstaja več se emisije še vedno nadaljujejo.
Prva emisija je nastala 10. junija 2006. Pobila večino Stalkerjev in Zono razširila za 5 kilometrov.
Emisija vedno nastane na istem mestu. V pravem centru Zone, ki je malo severno od Černobilske elektrarne. Se pravi na območju Generatorjev. To območje je sedaj v igri ampak se ga ne da raziskati.
V garbage sem imel neporavnane račune pa tista rdeča ikona na zemljevidu mi je šla na živce. Pa vedno, ko sem šel blizu so me napadali.
Zato sem v Rostoku iz skrinje vzel težko orožje Glutton in pospravil cel bar kot Rambo in ne samo enkrat ampak ene 5x priznam, da sem se iživljal nad ubogimi banditi.
Masaker
Zato sem v Rostoku iz skrinje vzel težko orožje Glutton in pospravil cel bar kot Rambo in ne samo enkrat ampak ene 5x priznam, da sem se iživljal nad ubogimi banditi.
Masaker
Čisto na svereu mape Garbage je velik zid in potem napiše iron forest. Iron forest je v megli + še dve taki regiji kateri sta v megli. To bo verjetno DLC.
Predsednik11 je izjavil:
Predsednik11 je izjavil:
Ja, tako nekako.
V bistvu oboje. Emisije so nastale zaradi C-Consciousness, ko se je učil upravljati z Noosfero. Za upravljanje Noosfere so potrebovali ogromno energije in ta se je morala na vsake toliko časa sprostiti, ko se jo je nakopičilo preveč. Lahko bi rekli da gre za naraven pojav, ki pa je nastal po krivdi znanstvenikov. Čeprav C-Consciousness ne obstaja več se emisije še vedno nadaljujejo.
Prva emisija je nastala 10. junija 2006. Pobila večino Stalkerjev in Zono razširila za 5 kilometrov.
Emisija vedno nastane na istem mestu. V pravem centru Zone, ki je malo severno od Černobilske elektrarne. Se pravi na območju Generatorjev. To območje je sedaj v igri ampak se ga ne da raziskati.
V prvih treh igrah pa je bilo možno obiskati generatorje ? Ali gre za novo lokacijo ?
Bo vse ok, če prej popravim opremo in ni pet exoskeletonov+puškomitraljezov+rpgjev v mint stanju posejanih naokoli.
V Zatonu si pa si našel že exoskeleton ?
sem skušal humor zganjati. Drugače pa se meni igra sesuva ampak le na določenih lokacijah, v bazah največ. Glede na to, da imam v bistvu novo sestavo pcja sem malce začel sumioti, da ni kje drugje problem. Inštaliral sem Cyberpunk, probelmov ni ampak je igra vizuelnop zelo čudna, posebno v hdr-ju. Nisem še imel časa za poglobiti za kaj se gre in kaj narediti. Vse je kot v nekakšni megli in meče na rumeno. Grozno zgleda medtem, ko je na prejšnjem moitorju vse bilo ok.
Enaplusdva je izjavil:
Sniperji pri Dugi niso normalni 1 strel si takoj mrtev wtf ?
Če hočeš prečkati tisti most te bo sniper sigurno ubil.
Moraš iti čisto levo kjer je lesena ograja in bloki če je govora o glavni misiji.
Sem našel Veles detector. Bear detector je dober ampak Veles je pa še za razred boljši. Ostala dva sploh prvi detektor je pa poraz.
Meizu ::
Enaplusdva je izjavil:
Sniperji pri Dugi niso normalni 1 strel si takoj mrtev wtf ?
Scripted death. Dokler ne razbiješ tistih psi emitterjev te "ustreli nevidni snajper".
V DUGI je pa kar lepo naselje. Se spomnim, da sem še pred izidom videl te bloke na neki sliki ali videu pa sem mislil takrat, da je to Pripyat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Igre | 132920 (16998) | oo7 |
» | S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Igre | 91906 (9786) | Meizu |
» | Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 16658 (10581) | oo7 |
» | ArealOddelek: Igre | 4542 (4271) | Heavy |
» | Igre podobne Fallout 3 (New vegas)Oddelek: Igre | 7422 (7138) | yayo |