» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
55 / 72
»»

Zmajc ::

Vsi ki ste v delu zgodbe, ko greste v Clear Sky ... preden greste zadnjo destinacijo v močvirje na samem jugo vzhodu mape spraznite nahrbtnik in imejte dosti energetsih pijač. Saj je tam cela serija skriptiranih dogodkov preživeti z polno malho, ko te lovi chimera in prihaja eclipse sredi močvirja je nemogoče...

Sam sem moral loadati stari save....

yayo je izjavil:

Kaj ta zgodba z "journalistom" in njegovimi stashi v prvem območju je del prednaročilnega dlcja? Drugače opažam, da, če slučajno najdeš nek stash in ga izprazniš se bo vseeno pokazal na zemljevidu, ko boš kasneje našel kak pda ali zapisek. Ampak bo prazen.
Naletel sem na prvi "čuden" bug. V enem stashu sem slučajno našel debut suit in ga oblekel. Začetni armor sem takoj prodal. Kasneje grem k mehaniku, nekaj brskam po upgrejdih ampak si premislim. Grem ven iz delavnice, pogledam inventori in najdem v njemu še en debut suit in eno plinsko masko, tako kot jo prvi trader prodaja. KATERIH NISEM KUPIL, KER NISEM IMEL KEŠA. Pa brzostrelka na katero sem montiral laserski namerilnik ga nima več in je predelana na 45acp. (no to zadnje sem morda sam zasral, ker ko si v screenu (ekranu?) za modifikacije orožje popraviš ali odstraniš modifikacijo s tipkami meddtem ko modificiraš z dvoklikom na mod. Totalno neumno. Zna bit, da sem dvokliknil, ko sem mislil le klikniti, da vidim kaj mi modifikacija ponuja). V prvem novinarjevem stashu pa lep mercenary suit.
Aja, potrošil sem vso municijo od brzostrelke. :C

To so bonusi od deluxe/ultimate/preorder edicije. Namesto da ti jih podarijo jih moraš poiskat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Meizu ::

Potencialen problem katerega vidim pri tako dolgi igri, in tu bo kdo, ki je bolj podkovan znal kaj več povedati, je, če bodo prihodnji uradni patchi lakho bili nekompatibilni s sejvi narejenimi v modani igri. Ker ne bi želel priti čez polovico in bil potem prisiljen začeti znova.

Ne bo ker ta mod ne posega v objekte v igri, spremeni samo določene grafične nastavitve.

yayo je izjavil:

Pa ste opazili kako se mutanti v igri takoj skrijejo, če hopneš na kak kamion ali točko, kjerte ne morejo doseči? To je ena cenena rešitev za "kampiranje" igralca, ker valjda se boš umaknil na točko kjer si najmanj izpostavljen, ko imaš deset psov ali štiri tista mutirana goveda, ki te napadajo. Posebno na veteran težavnosti.

Ja ampak jim logika (mutantom in npcjem) crkne zelo kmalu ker so naprogramirani tako kot v starem stalkerju in sicer da te napade takoj ko postaneš viden oziroma v njihovem dosegu napadov. Skočiš na avto, streljaš, se skrijejo, stopiš iz avta dol, počakaš da priletijo nazaj in samo hopneš nazaj gor, ponoviš vajo.

To je cel point stalkerja, jank se igra taktično. Pač z dvocevko in pištolo ne boš shendlal celega krdela psov na veteran brez, da se poslužiš tovrstnih taktik. V stilu OG stalkerja so tudi pri bojih z npcji pobrali podobno logiko in sicer npcji radi (sploh če so v skupini) vztrajno napredujejo proti tvoji, njim zadnje znani lokaciji. Konstanten umik in taktični premiki so zelo uporabna zadeva, včasih jih tako lahko spelješ tudi v past. Vsi stalkerji do zdaj so funkcionirali na ta način.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Enaplusdva ::

Zmajc je izjavil:

potem ne piska detektor aftefaktov ampak samo detektor anomalij ki so vsepovsod.

Aha sem pogruntal. Hvala
Čeprav je kar težko najti artefakt v tistem rumenem dimu.

Gregor459 ::

Zmajc je izjavil:

Vsi ki ste v delu zgodbe, ko greste v Clear Sky ... preden greste zadnjo destinacijo v močvirje na samem jugo vzhodu mape spraznite nahrbtnik in imejte dosti energetsih pijač. Saj je tam cela serija skriptiranih dogodkov preživeti z polno malho, ko te lovi chimera in prihaja eclipse sredi močvirja je nemogoče...

Sam sem moral loadati stari save....

V kateriji regiji pa si že ?

oo7 ::

Na smetišču se dogajajo čudne stvari ? :|

Pogrešam, da se ne moreš ulečti na tla ampak samo v počep.

V OG stalkerju se tudi ne moreš ulečt.

yayo ::

pogrešam spalne vreče oziroma kampiranje na ternu do zore.

Saj če popravijo dan noč cikel pa bo takoj boljše. Če je zdaj 1 ura naj dajo na 3 ure.

Meni gre bolj kot dolžina cikla na živce drastičen prehod med dnevom, zahodom, nočjo, vzhodom in dnevom.

Pač dobesedno vidiš kako se cikel dneva v parih sekundah premakne na naslednji cikel. Seveda sence potem hitro zamakne glede na pozicijo sonca. To je še bolj immersion breaking.

Meizu je izjavil:

Meni gre bolj kot dolžina cikla na živce drastičen prehod med dnevom, zahodom, nočjo, vzhodom in dnevom.

Pač dobesedno vidiš kako se cikel dneva v parih sekundah premakne na naslednji cikel. Seveda sence potem hitro zamakne glede na pozicijo sonca. To je še bolj immersion breaking.

Ja prehitro je vse skupaj. Upam, da popravijo kmalu.

STALKER 2 Mod restores most of the online A-Life functionality

Roadside Panic - A-Life Fix And Spawn Overhaul
https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Hehe, kot sem že rekel pred meseci, začetno stanje Stalker 2 me ne skrbi, dokler je zunaj, za vse ostalo bodo poskrbeli modderji. Žal, ampak kar je res je pa res. Slava modderjem!

Polda ::

Stalker 2 is secretly a spiritual successor to Fallout: New Vegas, and after 45 hours in The Zone I'm ready to die on this irradiated hill

Opinion | What do Skif and Courier Six have in common? Quite a lot, actually

https://www.gamesradar.com/games/fps/st...

Kot kaže ima GSC game world danes 29 let.

29 years ago, GSC Game World began as a small group of passionate creators, united by the dream of bringing unique stories to life. Much time has passed since that day, yet this journey continues. And many people during this long way have been working hard to make it all possible.

We would like to express our deepest gratitude to the legends who created the original S.T.A.L.K.E.R. trilogy and other GSC games, for the immense legacy we've been honored to build upon, expand, and enrich. Without your groundbreaking work, none of this would have been possible.

And to our incredible community -- your unwavering support has kept us going through every challenge, bringing us to this very day. All these years, everywhere.

T.H.A.N.K. Y.O.U.

https://x.com/GSC_GW/status/18610812537...

Dobro se še spomnim te igre Codename: Outbreak :)

Polda je izjavil:

Stalker 2 is secretly a spiritual successor to Fallout: New Vegas, and after 45 hours in The Zone I'm ready to die on this irradiated hill

Opinion | What do Skif and Courier Six have in common? Quite a lot, actually

https://www.gamesradar.com/games/fps/st...

Moram rečt, da imam tudi jaz v tej igri trenutno bolj filing fallouta kot starega stalkerja. Ja, vajb je že stalker in vse, ampak ta unreal engine in način kako se okrog premikaš in kako potekajo boji sploh z ljudmi in njihov način premikanja - fallout 4. :D

Kayzon ::

It's time to admit it: Unreal Engine 5 has been kind of rubbish in most games so far, and I'm worried about bigger upcoming projects

https://www.vg247.com/unreal-engine-5-h...

pa je res, da v igri sploh ni daljnogleda ne night visiona?

Pojma nimam, nisem tako daleč da bi vedel za NV, ampak daljnogleda pa tudi še nisem videl.

Sam UE5 pogon je pa zelo problematičen ja. Brez teh frame generation in upscaling čarovnij praktično sploh ne gre. IMHO bi morale biti te fore a la DLSS in FSR samo "win more" opcija, ne pa čista krvava potreba po obstoju.

Niti 4080 ne zmore lavfat igre gladko brez DLSS, pa gre za aktualen in precej drag GPU.

Drugače sem sedaj igral eno urico, še vedno pred-zona. Prišel sem do onih zaklenjenih vrat na skrajnem severu in ne morem do stasha. Vmes sem polootal novinarjev stash desno v eni zgradbi polni eksplozivnih pasti.
Ampak pote prideta dež in temna noč in ni druge kot bežati nazaj v bazo razen, če naviješ svetilnost monitorja in kontrast na 110%. Kar se mi zdi škoda, ker pokvari estetiko in "realizem". Tako, da imaš nonstop to romanje v akcijo in nazaj, ki je bilo tipično za prejšnje Stalkerje ampak prej si s plenom toliko zaslužil, da si vsaj lahko šel spet v akcijo ves osvežen. Tukaj pa je prav misery. :))

Je pa res, da enkrat, ko imaš AK z daljnogledom skupine banditov postanejo mala malica. Ampak se hudič obrablja, denarja pa ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Ja, je treba bit kar varčen pri porabi municije, pa tudi zavestno delat tiste stranske misije, kjer je zaslužek soliden. Popravilo AKja je v igri tako drago, da te kar srat prime. Jaz ga nucam izrecno samo za boje proti drugim stalkerjem, za vse ostalo pa nucam skiff pistol, ki je (ne vem ali je to intended al je to glitch) očitno narejena iz diamanta, ker se praktično ne kvari, popravilo pa začuda zastonj. Hmm...

Si upgrejadal pištolo na max? Ker jaz nimam občutka, da bi bila kdovekako učinkovita.

Meh, za headshot je dobra. Edino silencer imam, pa nekje sem zanjo našel extended mag.

Me zanima, če so mutanti take spužve za metke, ker a-life ne deluje. Ker, če bi npr bloodsuckerje vsake toliko srečeval v divjini na trenutni težavnosti bi verjetno hitro ostal brez nabojev. Tako pa imaš tistih nekaj skriptanih na dolocenih točkah. Ok, je res, da sem še v pred-coni, ki je nek uvajalni poligon.

Jaz se z bloodsuckerjem zajebavam samo in če mi je v napoto. Drugače naredim en velik krog okoli. Ubistvu to počnem za vsakega mutanta. Res bi bilo fajn, če bi mutanti vsaj spustili kak kos mesa, pa potem to prodaš nekemu klavcu tam.

Kayzon ::

A so popravil stealth v novi igri ali se vedno smrdi?

yayo je izjavil:

pa je res, da v igri sploh ni daljnogleda ne night visiona?

Kot kaže ni.
Ajde dalnogled se, da nadomestiti z rešpetlinom.
Ampak nigh vision je pa malu čudno da ni v igri. Bodo moderji rešili težavo.

Meizu je izjavil:

Jaz se z bloodsuckerjem zajebavam samo in če mi je v napoto. Drugače naredim en velik krog okoli. Ubistvu to počnem za vsakega mutanta. Res bi bilo fajn, če bi mutanti vsaj spustili kak kos mesa, pa potem to prodaš nekemu klavcu tam.

Ravno danes sem imel opravka z enim ampak na srečo mi je trop psov pomagal ;)

Bloodsuckerji nimajo za burek proti chimeri. :)

Enaplusdva ::

Iskanje arrefaktov pa ni enostavno. Sem našel dva ampak sem porabil tudi kar nekaj medpackov.

Druga polovica igre ali je zadnja tretjina? Saj ne vem. Je kar precej bugasta. Cela serija bugov ko questi ne trigerajo pravilno. Bom verjetno mogel počakat na patch.

Zmajc je izjavil:

Druga polovica igre ali je zadnja tretjina? Saj ne vem. Je kar precej bugasta. Cela serija bugov ko questi ne trigerajo pravilno. Bom verjetno mogel počakat na patch.

Druga polovica ali zadnja tretina se pravi di odkril že vec kot pol mape ?
Delaš samo glavne queste ali tudi stranske ali tudi raziskuješ okolico kaj ?

Gregor459 je izjavil:

Zmajc je izjavil:

V štoriji je ena zelo pomembna misija, ki velja kot point of no return (tega seveda nisem vedel). Do tiste misije je delalo vse ok, nobenih težav. Po tej misiji pol questov ne dela pravilno.

Delal sem večinoma glavno zgodbo.

Zmajc je izjavil:

Gregor459 je izjavil:

Zmajc je izjavil:

V štoriji je ena zelo pomembna misija, ki velja kot point of no return (tega seveda nisem vedel). Do tiste misije je delalo vse ok, nobenih težav. Po tej misiji pol questov ne dela pravilno.

Delal sem večinoma glavno zgodbo.

In katera misija je to ? Da je ne bom slučajno aktiviral. Hvala

Kako pa, da si se odločil samo za glavno zgodbo ?

Ne vem kako naj napišem, da ne bom spoilal preveč. Ko te zgodba pelje v SIRCAA headquarters ...taka lepa fancy moderna zgradba se ustavi in raje idi delat side misije. :)

Ok razumem.
Si napisal več kot dovolj ;)

Sem v dilemi na smetišču. Shah ali Rosevelt ali Varan ? :|

Night vision MOD že v akciji :)

Night Vision Goggles Reshade - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Igra ni zunaj 1 teden in so naredili že več kot 250 modov. Jaz jih zdaj pri prvem igranju ne bom uporabljal pa tudi vprašanje kaj bo naredil naslednji večji update. Čeprav me mika tale MOD z nočno vizijo :)

Jaz sem zaenkrat ustavil igranje. Trenutno lahko samo čakam na patche. Druga polovica igre ni glih consumer ready.

Grem danes zmodat 1. igro pa gremo znova :D

Skoraj nič se več ne spomnim lol.

Zgodovina sprememb…

Zmajc je izjavil:

Jaz sem zaenkrat ustavil igranje. Trenutno lahko samo čakam na patche. Druga polovica igre ni glih consumer ready.

Grem danes zmodat 1. igro pa gremo znova :D

Skoraj nič se več ne spomnim lol.

Si pa orng hitel z igranjem. Jaz sem še vedno komaj v drugi regiji :)

Katere mode pa boš uporabil za SOC ?

Seba22 ::

Pri main questu(just like old days) je bug če zraven še pobereš fuse(varovalko) za optional quest in greš delat ta quest in ko ga hočeš zaključit se vrata bunkerja ne odprejo zato priporočam da se držite samo glavnega questa in optional quest izpustite(ne pobereš varovalke)ker če greš delat ta optional quest potem se več ne pojavi main quest za naprej in ne moreš sploh nadaljevati igre tako sem jas naredil in potem je šlo dalje.
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Seba22 je izjavil:

Pri main questu(just like old days) je bug če zraven še pobereš fuse(varovalko) za optional quest in greš delat ta quest in ko ga hočeš zaključit se vrata bunkerja ne odprejo zato priporočam da se držite samo glavnega questa in optional quest izpustite(ne pobereš varovalke)ker če greš delat ta optional quest potem se več ne pojavi main quest za naprej in ne moreš sploh nadaljevati igre tako sem jas naredil in potem je šlo dalje.

Ni problem samo v tem. Tudi Zalissya in druga naselja so zabugirana.

oo7 je izjavil:

Katere mode pa boš uporabil za SOC ?

Ker sem graphic whore mi je najprej cilj naložit kake grafične mode. Kaki predlogi?

Zgodovina sprememb…

Tudi ko se vrneš v Zalissyo čez nekaj časa se pojavi bug z side questom sem videl ja samo tam ni tako moteče in lahko nadaljuješ igro ta bug ki sem zgoraj napisal pa se pojavi v regiji Wild Island

Zgodovina sprememb…

se pravi, da je ok, da jaz napredujem po polžje. :D Do patcha bom samo stashe pucal v pre-coni. Mi jih kaže še kakih deset, nekateri so levo od one reke levo od poppy fields, pa dvomim, da se trenutno da do tja priti. Upam pa, da nisem razbil igro, ko sem med raziskovanjem naredil tisto polje anomalij za katerim imaš tunele z mrtvimi stalkerji in poltergeistoim. Sklepam, da je lokacija vezana na kak quest katerega še nisem dobil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Eh si še zelo daleč od tega. Eni pač rushamo ker nas zanima zgodba. Komot lahko greš v 2 in 3. zono. Jaz sem menda videl 4-5 zon preden sem prišel do problematičnih delov. :)

Sem si zapisal SIRCCA baza point of no return in paziti pri glavnem questu just like old days, da se ne pobere varovalke.

Še kaj ključnega ?

Just like old days je quest po SIRCAA bazi. Tam je pol vedno več težav. Jaz bom pač počakal.

Gregor459 je izjavil:

Sem si zapisal SIRCCA baza point of no return in paziti pri glavnem questu just like old days, da se ne pobere varovalke.

Še kaj ključnega ?

To je omembe vredno očitno ta bug sproži niz dogodkov v Zalissyi ki jih očitno ne moreš preprečiti in vsi umrejo vsaj pri meni je bilo tako kot tukaj piše jbg zdaj več nič ne morem popraviti
https://www.reddit.com/r/stalker/commen...

Zgodovina sprememb…

Jaz poleg quick save na vsake toliko časa naredim še navadni save.
««
55 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746135329 (19407) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52393317 (11197) Meizu
»

Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )

9517198 (11121) oo7
»

Areal

84661 (4390) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)