» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
51 / 52
»»

Izi ::

Multiplayer je napovedan in potrjen, ne bo pa na voljo ob izidu.
Znano je da Co-op igranja ne bo nikoli, igra je izključno single player so poudarili. Kakšen torej bo Multiplayer še ni točno znano. Nekaj se omenja PvP.
Mogoče se kdaj dejansko srečamo v Zoni, ampak kot sovražniki >:D

oo7 ::

Co-op mi itak nikoli ni bil všeč.
PvP pa bom probal kakšen team deathmatch ali free for all :)

Polda ::

Prvi opisi za Stalker 2 težka igra katera ni za vsakogar plus veliko hroščev.

wajdouc ::

Bom še malo počakal preden odprem vodko v Zoni. Ni mi do nižanja radiacije med hrošči, slabo za kri.

Prebral sem kup opisov in kot kaže so edine slabe stvari velika strojna zahtevnost in Bugi. Ravno pri Bugih so videti največja razhajanja. Nekateri so jih opazili samo sem in tja, nekateri pa menda komajda igrajo.
Seveda je spet kar nekaj takih, ki se pritožujejo nad preveč hoje sem in tja in premajhnim inventarjem.
O grafiki in atmosferi pa so povsod slavospevi. Kaže kar dobro.

Metacritic: https://www.metacritic.com/game/stalker...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Official Launch Trailer

JanBrezov ::

Right now, I cannot recommend: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Heart of Chernobyl (Review)

Gagatronix ::

dronyx je izjavil:

oo7 je izjavil:

Kdaj boš pa ti vstopil v zono ?

Ko vidim, da se ne ponavlja prvi Stalker. Se spomnim, koliko težav je bilo na začetku in ne bi rad tega ponovil. Upam pa, da so tokrat dali komu to za testirat. :)

Poporodni krci prvega STALKER-ja so bili predvsem zaradi in-house graficnega pogona.

yayo ::

Še manj kot pol ure do čiki briki. :D

:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Kingdom come delvierance sem tudi kupil prvi dan pa je bila skorajneigralna pa mi ni bilo žal, da sem jo kupil, ker se je kasneje izkazala kot ena najboljših iger kar sem jih igral :P

Končno sem dobil install gumb na Steamu. Že vlečem dol igro 144,75 GB.

gre inštalacija, ampak precej počasi. Ni čudno...

Jaz sem začel ob 16:56 trenutno je na 50gb mi piše še dobrih 18 minut, do konca.

na 50%, jaz sem začel par minut po petih ampak na GOG.

drugače pa bom začel igrati šele čez par ur. Ampak ta občutek, ko se igra nalaga, sem spet uatrok. 8-)

Zgodovina sprememb…

Evo jaz pa sem na 100% grem pogledat v zono >:D

Imamo tudi že slovenski opis
https://hop.si/2024/11/20/s-t-a-l-k-e-r...
Ocena 4,5/5

Compiling shaders pa cpu na 100% Zanimivo, igra se še nalaga...

Ok, ne 100%, 96.

Zgodovina sprememb…

Grafika je čudovita tudi moj Pc se je že pošteno segrel.
Lean komande so na zelo čudnem mestu C in Z - Z sem spremenil kar v X.
Zaenkrat nisem imel še nobene težave z igro ampak ja sem komaj začel :))

yayo je izjavil:

Ok, ne 100%, 96.

Tudi meni je Compiling shaders zelo dolgo nalagalo.

Izi je izjavil:

Ocena 4,5/5

Ja ocene so kar orng razmetane od slabih, do dobrih ampak jaz se ne bom obremenjeval s tem :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Sem pa izbral Stalker težavnost se pravi srednjo za začetek. me je pa tudi že anomalija ubila enkrat :)

Gagatronix ::

Izi je izjavil:

Ocena 4,5/5

Tile hop.si so slab vic.

Kayzon ::

oo7 je izjavil:

Grafika je čudovita tudi moj Pc se je že pošteno segrel.
Lean komande so na zelo čudnem mestu C in Z - Z sem spremenil kar v X.
Zaenkrat nisem imel še nobene težave z igro ampak ja sem komaj začel :))

yayo je izjavil:

Ok, ne 100%, 96.

Tudi meni je Compiling shaders zelo dolgo nalagalo.

Izi je izjavil:

Ocena 4,5/5

Ja ocene so kar orng razmetane od slabih, do dobrih ampak jaz se ne bom obremenjeval s tem :)

Ajde postite screenshote da vidimo kako zgleda igra.

Kayzon je izjavil:

Ajde postite screenshote da vidimo kako zgleda igra.

Ko bom spet v igri bos naredil par screenshotov.

Po 2,5 urah preigranih prvi vtisi.

Grafika je zelo lepa.
Na moji RTX 3060 TI na high nastavitvah igra dela povprečno na 60 FPS.
Zaenkrat nisem imel nobenega hrošča še.
Igra je res kar težka sem umrl v tem času 7x (3x anomalija, 2x bloodsucker in 2x banditi)
Gameplay je dober.
Vzdušje je tisto pravo Stalker vzdušje.

Kar me je zaenkrat najbolj zmotilo je govor v lepi angleščini.
In nekatere komande so res postavljene čudno in če greš nekaj popravljat potem nekaj drugega potegne za seboj. Sploh ne vem kam naj bi dal lean opcijo, da bi bilo najlažje uporabljati in,da potem ne bi rabil spremenit pol komand.

Kot kaže je tisti prvi patch naredil kar veliko dobrega in reviewerji so imeli kot kaže bolj polomljeno igro ?

Meizu ::

Jebenti a jaz tule na trenutni lokaciji v novem stanovanju na bakru, čakam da mi priklopijo optiko, 2 dni downloada mi ne uide :))

mene begajo komande, bom moral jutri sprintati, ker jih je veliko. Lean left imam na C, na Y pa mi orožje zamenja. :)) Drugače sem šele pri prvem bunkerju, hodim okoli počasi na Master težavnosti, no niti enega fajta še nisem imel, tako, da bo verjetno še pestro. Še pred začetkom igranja sem izklopil "highlight" predmetov in nekaj z markiranjem sovražnikov, ker smo v Coni, ne v otroškem vrtcu. Da se malo navadim na streljanje pa bom še merek izklopil, ki ga itak v starih igrah nisem uporabljal. Drugače pa ternutno ne čutim tistega pravega Stalker vzdušja, morda se bolj naprej popravi. Pa FOV bom verjetno povečal.

aja, imam rtx 3080, igra se je sama nastavila v glavnem na Epic, pa imam nekje okoli 70 fps, še nisemm imel občutka, da bi me motilo pomanjkanje frejmov. Zanimivo, moja kartica se greje na prijetnih 70 stopinj, medtem, ko je v Alan Wake 2 dlcju, ki sem ga prej igral rjovela na 80 in malo več.

Zgodovina sprememb…

pa še to, prvi očitni hrošč je bil telo stalkerja pred bunkerjem znanstvenika. Sem videl, da se ga da na rame spraviti in prenašati okoli pa sem probal. Ko sem ga odložil je skin glave z vratom ležal na meter od telesa.

Pri meni zaenkrat nobenih problemov. Vse nastavitve ne Epic, vse gladko, PC mrtvo hladen.
Ampak igra je pa zaguljena ko hudič, umiram kot za stavo, mutanti švigajo naokoli ko rakete, pa 2 šaržerja rabiš za enega, municije pa nikjer. Verjetno bo treba preklopiti na Rookie težavnost 8-O

jaz sem pri prvem poltergeistu, ko nameščaš oni scanner. To je zajebbbbbb. Tistega prvega bloodsuckerja sem pospravil z malo strategije, ampak se moraš nonstop zdraviti, pa ni mi še jasno kako med medipackom in bandagem preklapljaš. Bom moral kak YT video pogledat. :)) Ampak ta poltergeist me je vsaj petkrat ubil. Grem juti naprej, ker bo treba pančkat zaradi službe... ;((

yayo je izjavil:

hodim okoli počasi na Master težavnosti,.

*veteran* težavnosti

Zgodovina sprememb…

Za medpack pritisneš Q za povoje pa držiš Q. Enako je na drugi strani za E.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)) I was born a trotelj. :)) Kaj pa lean left, lean right? jaz imam nekako čudno na tipkovnici, domnevam, da bom moral ameriško nastaviti med igranjem.

oo7 je izjavil:

Po 2,5 urah preigranih prvi vtisi.

Kar me je zaenkrat najbolj zmotilo je govor v lepi angleščini.

jjaz sem dal na ukrainščino ampak je drugače kot na tv kjer s pogledom objameš cel ekran. Na pcju, če gledaš podnapise ne gledaš lepo scene, tako, da je tudi to bolj nesrečno.

Zgodovina sprememb…

Sem dal na Y pa potem naredi lean in zamenja orožje. Sem pogledal vse kje naj bi bil Y v nastavitvah pa ga nisem nikjer našel, da bi y zamenjal z Z.

Najbolj bi bilo za lean q in e verjetno ampak potem moraš popravit cel kup tipk.

bo treba googlat jutri kako je to kdo bolj prebrisan rešil. Pa tega Y-ja res nikjer ne pokaže katere funkcije binda, čeprav sporoči, da je tipka že bindana. V meniju tipkovnice ga nikjer ni.

yayo je izjavil:

bo treba googlat jutri kako je to kdo bolj prebrisan rešil. Pa tega Y-ja res nikjer ne pokaže katere funkcije binda, čeprav sporoči, da je tipka že bindana. V meniju tipkovnice ga nikjer ni.

Res je ni sem vsaj trikrat pogledal primarne in sekudarne tipke pa tega Y ni niker res čudno.

Saj ostale komande so še kar vredu razen ta lean. Mogoče če bi dal povoje/medpack in radijacijske tablete na y in c in lean na q in e.

Bom počakal, da pametnejši od mene rešijo, potem pa po starem bosanskem pregovoru: "Kud svi turci tud i mali Mujo (Yayo)"

oo7 je izjavil:

yayo je izjavil:

Res je ni sem vsaj trikrat pogledal primarne in sekudarne tipke pa tega Y ni niker res čudno.

Saj ostale komande so še kar vredu razen ta lean. Mogoče če bi dal povoje/medpack in radijacijske tablete na y in c in lean na q in e.

oj, sem rešil. V Windows nastavitvah sem dodal ameriško QWERTY tipkovnico, pa imam sedaj lean na Y in C in menjavo orožja na Z. Nisem pa preštudiral, če mi kake druge binde zjebe. Jutri.

Meizu ::

Sem kupil Ultimate edition na Steamu. Si zaslužijo, ker so res pridni, jebenti kdo pa še razvija igre sredi vojne.

Download bo pa najbrž končan čez 350 let.

KAVINSKY ::

Prva igra, katero sem prednaročil (uro pred izidom).

Kolega je že šilal, da je broken in neigralna glede na yt videote, kjer enemu dela zanič z RTX in i9... Pa dela z 5600x, 16GB in Radeonon 6700 na 1440p high s stabilnimi 45fps, brez zatikanja. Se še poigram z nastavitvami danes. Prolog in prvi side quest sem naredil, zaenkrat brez bugov. Spominja na STALKER x Chernobylite x Metro. Izgleda fantastično, čeprav opaziš, da je Unreal igra. Vidi se tudi, da ni A-life igra. Ni tistih random bojev med AI frakcijami, razen če jih še nisem srečal.

Je pa težka igra, AI sovražnikov je pameten. Mutanti so precej trdoživi in hitri.

Verjetno A-life pride malo kasneje na začetku sploh v prologue tega ni videti.
Men konstantno dela na okoli 55-60 FPS je bil pa trenutek v 4 urah igranja, ko mi je za 10 sekund padlo na 8FPS.

Evolve ::

OK špil je katastfora.. vsaj pr men

grafično ne vem kako rešit tole .. probal vse živo ampak problem ostaja
also 160 giga velik špil brez preloada... ne vem kdo je genij za to odločitvijo
4080 z zadnjimi driverji

ma mogoče kdo podobno težavo
https://ibb.co/wMqy1Zc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Evolve ()

Zmajc ::

Po tem kar si pisal sem mislil najmanj da ti igra sploh ne dela, ali da imaš 10 FPS. Ne da si pozabil vklopiti ...antialiasing?

KAVINSKY ::

Preload si dobil ob restartu Steama.

Evolve ::

Zmajc je izjavil:

Po tem kar si pisal sem mislil najmanj da ti igra sploh ne dela, ali da imaš 10 FPS. Ne da si pozabil vklopiti ...antialiasing?

jah tole gledat je isto kot da nebi delovalo.... je zelo moteče sploh ko upališ svetilko

ko se je špil zagnal je bilo vse na epic, sem tut sam mislil da je AA ampak je tut tam vse nastavljeno na epic

no sem probal še zadnjo zadevo.. upscaling očitno reši ta problem, oz vsaj pr men ga je.. čeprav tega ne rabim bom očitno mogu met to vklopljeno dokler se ne popravijo zadeve

KAVINSKY je izjavil:

Preload si dobil ob restartu Steama.

to seveda ne drži
preload je bil samo za xbox

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Evolve ()

Gregor459 ::

Kaj z orožjem katero je popolnoma polomljeno rdeč znak v inventoriju ? Zmetat stran ? Traiderji nočejo odkupit popravljanje pa je predrago.

Polda ::

Evolve je izjavil:

OK špil je katastfora.. vsaj pr men

grafično ne vem kako rešit tole .. probal vse živo ampak problem ostaja
also 160 giga velik špil brez preloada... ne vem kdo je genij za to odločitvijo
4080 z zadnjimi driverji

ma mogoče kdo podobno težavo
https://ibb.co/wMqy1Zc

Preloada ni bilo ker igra nima DRM.
Če bi dali preload potem bi pirati igrali prvi.

Včeraj sem igral okoli 4 ure in nisem nikjer opazil nobenega buga niti kakšnega grafičnega glitcha. Stabilno, gladko in brez napak.
Precej iger igram ob izidu in ta je ena najbolj optimiziranih ki sem jih igral zadnja leta. Je pa verjetno vzrok tudi moja nova grafična 4070 Super, ki je kot kaže overkill za trenutne igre. Vse na maksimumu, Epične nastavitve, pa se mi šele po večurnem igranju sem in tja občasno zaženejo ventilatorji na grafični. Popolna tišina. Grafična je povprečno na okoli 55C. CPU ima s to igro precej več dela kot GPU, ker je verjetno tudi vzrok za težave ki jih imajo nekateri. PC se sesuje ali zamrzne skoraj vedno zaradi CPU ali težav z RAMOM in praktično nikoli zaradi GPU.

Sedaj sem v mestu Zalissya, kjer imamo svojo prvo bazo. Prodajalca, tehnika in svojo skrinjo. V mestu sem si nabral questov za par dni vnaprej.
Je tole ena svinjsko težavna igra. AI je kot da bi igral šah na velemojstrski stopnji. Sovražni Stalkerji niso nikoli sami in njihova prva skrb ni napad ampak kako te taktično obkoliti. Trenutek nepozornosti in že te nekdo napade od zadaj ali iz strani. Prodiranje naprej absolutno odpade saj umreš v nekaj sekundah. Skrivanje za kakšno oviro je še slabše saj te takoj zasujejo z granatami, ki jih imajo vsi Stalkerji očitno v neomejenih količinah, edina možnost je čepeče umikanje in stalna opreznost da te ne obkolijo.
Poskušal sem tudi Stealth pa me vedno opazijo ne glede kako tiho in pazljivo se poskušam plaziti. Za povrh niso nikoli pri miru, razen če dva debatirata in vedno so tako razporejeni da imajo vse pod nadzorom. Ampak očitno Stealth mehanike so saj lahko celo trupla nosimo naokoli in jih skrivamo.
Mutanti pa ne taktizirajo kaj dosti saj so tako hitri da so takoj na tebi. Vsi po vrsti skačejo desetmetrske skoke, parkrat udarijo in takojšen umik. Trpežni so pa tako da moraš vmes obvezno menjati šaržer kar pa ob napadu mutanta ponavadi pomeni smrt.
Potem sem naletel celo ne neke čudne skoraj nevidne sovražnike, ki so bolj podobni anomaliji kot živemu bitju, ampak očitno imajo neko pamet saj te zasledujejo vmes pa dvigujejo okoliške premete in jih s velikansko silo mečejo vate. Dva zadetka in si mrtev. In za povrh so nesmrtni saj tisti lebdeči oblaček energije ne moreš ubiti ker je samo neka energija.

Ne vem ali me vara občutek ali pa je dan hudo kratek noč se pa vleče in vleče. Zdi se mi da je dan četrt ure noč pa tričert ure. Ponoči je temno kot v rogu, svetilka v boju pomaga bore malo. Sovražnike opaziš samo po ognju iz puškine cevi, ampak ko to vidiš si ponavadi že mrtev. Po drugi strani pa se mi zdi da AI goljufa, saj je naš junak edini ki uporablja svetilko. Vsi sovražniki so brez luči in vidijo v temi kot Sove. Popolna tema jih prav nič ne ovira da te ne bi zadevali z veliko natančnostjo.

Seba22 ::

RTX 4070s je daleč od tega da bi bila overkill sploh pa za ta špil še 4090 4k brez dlss komaj poganja nad 60 fps meni sicer na moji 4080 z dlss dela špil povprečno cca 130 fps na EPIC nastavitvah brez problema glede špila je pa tako jas osebno nisem našel nobenih problemov zaenkrat po cca 4 urah igranja drugače pa se strinjam je kr dobro optimiziran špil glede na to da je UE5 pogon
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Buggy ::

Ampak da bi pa ko navajate frejme, povedali tudi na kaksnih nastavitvah, resoluciji in HW-ju igrate... je pa pretezko a ne ;((

Sam sem tudi vceraj zalaufal zadevo preko GamePass-a. Preloada ni bilo (samo 10MB namestitev) ostalo 155GB se je prenasalo po 17-ti uri.
Spilam na 5800X3D in RTX3080 12GB na 1440p z zadnjimi Nvidia driverji, ki so za ta spil tudi optimizirani na 1440p.
Spil je prvotno nastavil EPIC nastavitve za vse. Filmci so laufal na 60fps. Intro, kjer si dejansko nastavil vse tri skanerje pa nekje na 70fps +/-10fps.
Festa se je pricela, ko sem prisel v prvo mesto kjer je dipnilo na cca 50fps. Nastavil sem iz EPIC na HIGH ter pustil na epic shaderje in teksture ter DLSS.
Bistvene razlike sicer ni bilo (v mestu) vseeno pa sem zadevo pustil na teh nastavitvah. Ko spremenis dolocene graficne nastavitve je potrebno spil restartat sicer ni efekta. Zdej imam nekje 80 steady fps ko vandram okoli v mestu pa slabih 60fps.
Spil za UE5 engine in glede na vso vegaetacijo ter NPC-je ni slabo optimiziran ni pa tudi presezek. Cisto zadovoljivo.
Crasha nobenega, problema z zvokom tudi ne.

Zacel kot Rooki in ne vem...morda je prelahko na tej tezavnosti, ker razen testiranja kaj se zgodi ko skocis v vodo nisem umiral.
Spilam pa previdno, ugasam lucko, ko se slisi direndaj, pregledam vsak koticek, splezam na vsak stolp - ker se splaca!
Zdej vandram ze s "snajperco" in izkoriscam high-ground. Tistega nevidnega pizduna, ki se vsake toliko casa materializira se da sesuti se boljse pa ga je izkoristiti (ce ti sledi), da zate pocisti kaksen kamp banditov :))

Dost misij ima dve odlocitvi in na tebi je komu bos kaj odnesel. Primer ko gres iskat relikvijo na makova polja je ze tak.
Tempo, atmosfera in odvijanje zgodbi mi je zelo vsec in zaenkrat nimam pripomb.

S pobiranjem orozja je potrebno biti previden, ker hitro ratas preobtezen, dropam vse obrabljene. Prodaja loota in kupovanje (prave) municije je must. trenutno imam cca 16K kuponov, nadgrajeval nisem se nic opreme, ker je osnovna zaenkrat zadosti. Shotgun, sniper in pistolca.
Sam naenkrat pobiram zgolj po eno misijo in jo dokoncam, ker se dostikrat zgodi da potem dolgo casa preobtezen krevsas na izhodiscno tocko.

vsecno

Igra šteje kolikokrat si umrl. Vsakič ko umreš ti pod nos porine to sramotno številko :P

Pomembno:
Vsako orožje ima v sebi ponavadi še ker nekaj municije.
Preden prodaš orožje ga ne pozabi izprazniti, drugače skupaj z orožjem prodaš tudi municijo in nič ne dobiš zanjo.
Še posebej pa je pomembno da izprazniš municijo tudi iz tistega povsem uničenega orožja, ki ga imajo ubiti sovražniki pri sebi ali ob sebi in ga šele praznega odvržeš. Tako se nabere kar precej dodatne municije.

Seba22 ::

Evo sedaj sem še driverje posodobil in še imam cca 10-15fps več sedaj mi na 4080 laufa vse na EPIC nastavitve med 140-150fps na 1440p + DLSS vključen seveda to je zelo dobro nad pričakovanji glede na to kakšne probleme imajo eni nekih bugov še pa zaenkrat nisem zasledil eni poročajo da jih je ogromno nevem al jih jas ne vidim ali pa še nisem tak daleč in se začnejo pojavljat kasneje?
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Buggy ::

Spil je obcutno CPU zahteven, ker glede na afterburner tudi moja 3080 ne dela vedno na 99% ampak kar konkretno skace, sploh v mestu pade na 85%. CPU (skupna utilizacija) je vedno okoli 50%.
Kot sem rekel, nastavitve za grafiko ce se brkla so malo cudne, ker ti lahko hitro kaj spremeni pa se ves ne...zato raje double check ;)

@seba22: ti imas najbrz vklopljen FSR3.0 frame generation ker ce jaz to vklopim na HIGH + DLSS/DLAA (100 draw distance) imam v mestu namesto 60 tudi 100fps...sam se mi zdi mal laggy vs skup pol.
««
51 / 52
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746130808 (14886) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52390760 (8640) Meizu
»

Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )

9516143 (10066) oo7
»

Areal

84418 (4147) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)