» »

napajalnik

napajalnik

mmisv ::

Kakšne so napetosti na posameznih žicah, ki grejo iz napajalnika. Napajalnik bi rad uporabil za napajanje neke druge naprave zato me zanima.

Hvala
Čist trivialna stvar...

CCD ::

+12, +5, -5, -12, +3,3, 0

Rumena je 12V, rdeča 5V, bela -12 ali -5V (nisem prepričan), črna je 0. Za ostale pa ne vem.

ok
sam jest rabm točne voltaže. bom pa mal meter u roke uzeu pa se pozabaval:)

hvala vseen
Čist trivialna stvar...

MadMax ::

Tocno mas samo 5V in priblizno tocno 3.3V. Vse ostale voltaze niso stabilizirane in se spreminjajo glede na obremenitev 5 in 3.3V (12V je npr. brez obremenitve na omenjenih nap. cca 11V-10.5 je se normalno, pri obremenitvi pa lahko zraste nad 13V. Seveda napetost pri obremenitvi 12V spet pade).

OZZY ::

MadMAx: Mal si zafrknu glede 12V napetosti. Manjša je pri obremenitvi in višja pri manjši. Popravi.

sm gledu pa sm tole dubu:
modra 10
oranžna 5
rdeča 5
rumena 10,2 (!?!?)
bela 3,9 (!?!?)

ne vem keri so plus keri minus.
voltmeter je kazal točno. tele napetosti so pa mal čudne ampak bom preživus tem kar mam.

Matej
Čist trivialna stvar...

OZZY: ne bom popravu!
Zalaufaj napajalnik "na suho", pa bos mel 11V namesto 12. Pol dej pa eno breme (dve al tri H4 avto zarnice vzporedno) na 5V, pa bos vidu, da bo 12 zrasla!

OZZY ::

Madmax: OK. Lahko je tako ne rečem. Jest sem pri prijatlu, ko smo štimal za peltiljera napajalnik igral z obremenitvami. Tako z 5V kot 12V. Tud, če sem obremenil 5V z peltom mi je kazala napetost na 12v isto )12,2v) kot brez obremenitve. Ko pa sem obremenil 12V z peltom pa mi je napetost 12v padla (11,8v). To je moja izkušnja. Ne rečem, da nisi prou napisu. Vse je možn.

Se vsekakor strinjam, da se pri obremenitvi 12V le ta zniza. Toda zaradi samega nacina reguliranja (najbolj je vaznih 5V ; 3.3 pri ATX tudi dokaj, ostalo ni tolk pomembno), je ponavadi tako, kot sem napisal (to so moje izkusnje in ne nek blabla...). Verjamem pa, da je pri kvalitetnejsih (beri: drazjih) napajalnikih ta pojav manj izrazit.

a loh še jest dodam svoje?
prklopm napajalnik, ventilator se zavrti z neko hitrostjo, potem pa na 12v priklopim 20w žarnico, reflektorček, karkol, ventilator se začne hitreje vrteti.

MadMax ma prov!!! poskuste pa boste vidl.
če pa mate kkšn napajalnik tko za igrat se z njim pa prklopte 12v ventilator na +12v in -12v. dobite skor vihar!!

matej
Čist trivialna stvar...

Opkow ::

En volt gor ali dol. To ne bi kej bistveno opazu pri drugacnem stevilu vrtljajev.
Prej mislim, da napajalnik, ce je neobremenjen, da stevilo vrtljajev na minimum. In takrat ko nanjga prklopis breme poveca na max .. ali linearno poveca stev. vrtljajev z postopnim visanjem obremenitve napajalnika. To pa nism sel preverjat.

Da pa pri -12V in +12V dobis tornado iz venta je pa zaradi potencialne razlike med napetostima, ki znasa 24V. Tk, da ne prevec spilat s temi recmi k lohk skuris vent.

eh bomo pa en entilatorček skurl. bom pa enga novga kupu 40x40 mm pa bom unga gor našraufu pa bo lepš delu k ta že kr neki škriplje pa čudn je nasploh.

LP>:D
Čist trivialna stvar...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kter napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
352401 (2053) mojcamaja
»

napajalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535745 (5144) TribesMan
»

Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
807063 (5675) BigSexy
»

Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?

Oddelek: Navijanje
463028 (2155) schurda

Več podobnih tem