Forum » Pomoč in nasveti » Težava računalnika im w8.1
Težava računalnika im w8.1
starboi ::
Pozdravljeni. Pred parimi meseci sem se obrnil na vas pred nakupom računalnika in sedaj se obračam zopet, ker sem se soočil z problemom, ki ga ne znam rešiti. Še slab mesec nazaj je vse delalo odlično, potem pa se je začelo... Računalnik se je samodejno resetiral, ko je šel v opcijo spanje se ga ni dalo zbuditi (pomagal je pritisk na reset tipko), ootem sem ga formatiral in je delalo ok, dokler se mi pred dnevi ni pojavila ta težava.. Na zaslonu je namizje postalo, kot zapacano, izginjalo je ozadje in orodna vrstica,kišta je zelo hrupna. Uporabljal sem ves čas w8.1...Ko sem danes poskušal formatirati sistem, se mi je pojavila naslednja težava ;in sicer ko sem formatiral primarno particijo, se je pojavilo to sporočilo :
Sedaj sem obstal, namestitev je nemogoča.. Poskusil sem tudi w7 preko cdja, ampak ostane po izboru boot from dvd, ekran crn in ne gre dalje. Za vsak nasvet se vnaprej zahvaljujem.slike preko telefona ne morem naložiti, tako, da sem podal dropbox link.
Lp
Sedaj sem obstal, namestitev je nemogoča.. Poskusil sem tudi w7 preko cdja, ampak ostane po izboru boot from dvd, ekran crn in ne gre dalje. Za vsak nasvet se vnaprej zahvaljujem.slike preko telefona ne morem naložiti, tako, da sem podal dropbox link.
Lp
- spremenil: starboi ()
Bios features /windows 8 features /boot mode selection in, kjer je nastavljeno Uefi and legacy izberem legacy?
GTX970 ::
izklopi uefi v biosu pa bo šlo.
Potencialno neznane besede: izklopi, uefi, biosu
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name...
http://www.goran.si/uefi-bios/
Pri gigabyte mb tako, da boš vedel kaj iskati
relevantno:
os type
cms support
boot mode selection
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
OS inštaliran je pa ostala še ena težava od prej ... Občasno je ekran ves "zapacan"(meglen) in ne morem dostopati do orodne vrstice . Kakšna težava bi lahko to bila ? Vnaprej se zahvaljujem za vsakršno pomoč . Lp
Sem posodobil driverje in zaenkrat dela brez problema. Poročam v naslednjih dneh, če bo prišlo do kakšne spremebe :) Hvala še enkrat . Lp
Težava "zapackanega" zaslona se je ponovila , računalnik je ob tem neodziven, čeprav se da miško premikati po zaslonu . Ker imam integrirano grafično kartico ( i5 4570 procesor ) je potem 100% ta težava in je najbolje da pošljem na servis ? Čudno , ker so komponente računalnika stare slabih 5 mesecev .
GTX970 ::
Vga kabel si zamenjal ?
Bios nastavitve na default in zadnji bios naložen ?
Daj prilepi sliko.
Bios nastavitve na default in zadnji bios naložen ?
Daj prilepi sliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rufus (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5794 (3721) | Han |
» | Nov prenosnik - kako ?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2056 (1756) | shadeX |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 10798 (8312) | krepki |
» | Ubuntu na UEFIOddelek: Operacijski sistemi | 1313 (1151) | jype |
» | Windows 7 in UEFIOddelek: Pomoč in nasveti | 2175 (1840) | FX6300B |