Forum » Programiranje » [C#] Datum in Čas
[C#] Datum in Čas
Skaty ::
Pozdravljeni!
Naredil sem tale programček, ki oblikovano izpiše datum in dan, na katerega si se rodil. Takole naj bi oblikoval:
Vpiši datum rojstva: 2.12.1991
Dan na katerega sem se rodil, 02. december 1991, je bil sreda.
Program:
Zanima pa me zakaj se pri izpisu pojavijo nule: Dan na katerega sem se rodil, 2.12.1991 0:00:00 je bil sreda.
Hvala za odgovore.
Naredil sem tale programček, ki oblikovano izpiše datum in dan, na katerega si se rodil. Takole naj bi oblikoval:
Vpiši datum rojstva: 2.12.1991
Dan na katerega sem se rodil, 02. december 1991, je bil sreda.
Program:
Console.Write("Vpiši datum rojstva: "); DateTime datum = DateTime.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Dan na katerega sem se rodil, " + datum + " je bil " + "{0:dddd}", datum); Console.ReadLine();
Zanima pa me zakaj se pri izpisu pojavijo nule: Dan na katerega sem se rodil, 2.12.1991 0:00:00 je bil sreda.
Hvala za odgovore.
darkolord ::
DateTime vsebuje tudi uro in če ga pretvoriš direktno v string, ti izpiše zraven še uro.
Poskusi tako:
Poskusi tako:
Console.WriteLine("Dan, na katerega sem se rodil, {0:d}, je bil {0:dddd}", datum);
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [VB] date regexOddelek: Programiranje | 863 (782) | korenje3 |
» | [C#] Evidenca osebOddelek: Programiranje | 1175 (860) | DaMachk |
» | [C#] Omejitev izpisa v foreachOddelek: Programiranje | 965 (833) | Cvenemir |
» | [c#] Ustvarjanje objekta v drugem razreduOddelek: Programiranje | 1680 (1625) | Cvenemir |
» | [C#] današnji datum in rojsni datumOddelek: Programiranje | 4796 (4283) | vojko20 |