Forum » Programska oprema » avtomatski defrag diskov pri neuporabi računalnika
avtomatski defrag diskov pri neuporabi računalnika
abaximan ::
Hoj,
Za defrag imam nastavljeno "auto defrag when disk is idle". Zdaj me pa zanima ali ta "idle" pomeni samo, da jaz takrat konkretno ne uporabljam računalnika ali "idle" stanje onemogočijo tudi drugi procesi - npr. torrent klient v ozadju ali kakšni drugi programi, ki se poganjajo glede na nek prenastavljen schedule. Imam namreč kar nekaj velikih diskovin nameski defrag traja bistveno predolgo.
Hvala za odgovor.
LPA
Za defrag imam nastavljeno "auto defrag when disk is idle". Zdaj me pa zanima ali ta "idle" pomeni samo, da jaz takrat konkretno ne uporabljam računalnika ali "idle" stanje onemogočijo tudi drugi procesi - npr. torrent klient v ozadju ali kakšni drugi programi, ki se poganjajo glede na nek prenastavljen schedule. Imam namreč kar nekaj velikih diskovin nameski defrag traja bistveno predolgo.
Hvala za odgovor.
LPA
abaximan ::
Saj to ponavadi naredim, samo sem bral, da ljudem tale auto opcija deluje bp, pa bi rad tudi sam pozabil na tale defrag. Sam sem nabavil od IObita Smart Defrag, ki bi naj to delal - je temu primerno tudi nastavljen, samo tale "idle" mi ni čisto jasen.
Qushaak ::
Če imaš sodoben Windows (recimo kar 8.1) me zanima kaj s takimi (namenskimi) defrag orodji še profitiraš? Ne rečem v dobi XP-jev. Resnično danes ne vidim potrebe, da se ima tako reč nameščeno.
hojnikb ::
seveda ima pomen. HDDji niso nič manj mehanski, kot so bili v časih XPjov in NTFS se še vedno fragmetira.
#brezpodpisa
Samo v Windows-ih so pa tudi malo več dali na "idle defrag" in podobno optimizacijo med ne-delom. Takrat sodobni Windows-i defragmentirajo, indeksirajo in podobno. Ne vidim benefita.
To ja. Samo ne dajem 3rd party defragmenter-jev ljudem, četudi imajo navaden HDD. Ponavadi res dajem Win 8.1 in ne vidim niti ene prednosti, da "svinjam" sistem še s tem, če je že sedaj to na nivoju sistema dovolj dobro rešeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optimizacija SSD na Win8.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10869 (8650) | d4vid |
» | Surfanje NO GO, torrent hitrost pa full speedOddelek: Pomoč in nasveti | 2740 (2078) | usurp3r |
» | OS na Hybrid (HDD in SSD)Oddelek: Pomoč in nasveti | 984 (870) | hojnikb |
» | Kateri brezplačni Defragment program?Oddelek: Programska oprema | 2676 (2287) | Gregor P |
» | kolko kaj defragmentirate vaše diske?Oddelek: Strojna oprema | 1650 (1197) | fahrenGONE |