Forum » Strojna oprema » Kako deluje HW kriptiranje na SSD?
Kako deluje HW kriptiranje na SSD?
damnit ::
Razmišljam o nakupu novega samsung SSD in nekateri imajo vgrajeno strojno podporo AES kriptiranju. Do sedaj sem uporabljal true crypt, zdaj bi ga nadomestil s HW rešitvijo.
Ko berem reklame se zdi vse krasno, skoraj ni vpliva na hitrost, kodiranje na nivoju diska, itd..
Zanima me pa kako se to namesti in uporablja v praksi. Se isto vpiše geslo pred zagonom računalnika ali kako je to izvedeno? Morajo windows kaj sodelovati s tem (bitlocker je prezakompliran in nič mu ne verjamem).
Ko berem reklame se zdi vse krasno, skoraj ni vpliva na hitrost, kodiranje na nivoju diska, itd..
Zanima me pa kako se to namesti in uporablja v praksi. Se isto vpiše geslo pred zagonom računalnika ali kako je to izvedeno? Morajo windows kaj sodelovati s tem (bitlocker je prezakompliran in nič mu ne verjamem).
tomaz88 ::
3 možnosti imaš
a) če ti matična podpira nasavitev gesla za disk, greš v bios, vpišeš geslo in to je to... problem je da nekatere matične to geslo preoblikujejo preden ga posredujejo disku in lahko da po menjavi matične geslo več ne prime
b) program ki počne podobno
c) windows in bitlocker (za strojno podporo moraš čisto pobrisat disk in naložit os še enkrat)
a) če ti matična podpira nasavitev gesla za disk, greš v bios, vpišeš geslo in to je to... problem je da nekatere matične to geslo preoblikujejo preden ga posredujejo disku in lahko da po menjavi matične geslo več ne prime
b) program ki počne podobno
c) windows in bitlocker (za strojno podporo moraš čisto pobrisat disk in naložit os še enkrat)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako pravilno kriptirati dva SSD diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3629 (2942) | fosil |
» | Nova anketa: ali šifrirate podatke na svojem disku? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 17962 (12513) | matijadmin |
» | katero rešitev za kriptiranje diska uporabljate?Oddelek: Strojna oprema | 3610 (2984) | an3333 |
» | Intel Sandy's AES, trdi disk, izkušnje...Oddelek: Informacijska varnost | 3766 (3335) | poweroff |
» | Nov članek: Vzpostavitev v celoti šifriranega sistema na Ubuntu FeistyOddelek: Novice / Nova vsebina | 5682 (4039) | poweroff |