Forum » Pomoč in nasveti » Crystal disk info
Crystal disk info
IceBoX ::
Zdravo,
Dobil sem nek računalnik, na katerem sem zagnal Crystal Disk Info. Izpiše mi status "Warning".
Napake so sledeče:
Current Pending Sector Count: Trenutno 100; Najslabše 100; Meja 0
Uncorrectable Sector Count: Trenutno 100; Najslabše 100; Meja 0
Potem sem zagnal še HDTune, ki pa mi izpiše, da je health status "OK", čeprav piše da
Spin Retry Count: Trenutno 100; Najslabše 100; Meja 97
Kaj narediti? Bo disk še zdržal ali bolje zamenjati?
Dobil sem nek računalnik, na katerem sem zagnal Crystal Disk Info. Izpiše mi status "Warning".
Napake so sledeče:
Current Pending Sector Count: Trenutno 100; Najslabše 100; Meja 0
Uncorrectable Sector Count: Trenutno 100; Najslabše 100; Meja 0
Potem sem zagnal še HDTune, ki pa mi izpiše, da je health status "OK", čeprav piše da
Spin Retry Count: Trenutno 100; Najslabše 100; Meja 97
Kaj narediti? Bo disk še zdržal ali bolje zamenjati?
Huh...
Anney ::
Meni takolo piše že njmanj 2leti na dveh diskih, vendar se ne uporabljata dosti, na njih ležijo neki fajli in programi, ki se potrebujejo občasno, recimo da se disk zažene nekje 3x na teden eden in drugi malo več, saj je namenjen kot TEMP prostor nekemu programu za obdelovanje. (piše do nekje 40-90GB dnevno), in oba še delata dobro.
Priporočam ti, da nabavi drug disk za primarni sistem, tega pa uporabljaj kot sekundarnega za nepomembne stvari.
lp
Priporočam ti, da nabavi drug disk za primarni sistem, tega pa uporabljaj kot sekundarnega za nepomembne stvari.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Sami ::
V vsakem primeru je najbolje disk čimprej zamenjati, saj lahko kadarkoli odpove.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
ttommy ::
Bom kar tu vprašal, da ne odpiram nove teme... Kako zanesljiv je ta program glede zdravja in stanja diskov? V mojem računalniku je C: disk primarni že 9 let in mi kaže 36293 ur delovanja. D: disk sem vgradil 2 leti pozneje in mi zanj kaže, da ima 41440 ur delovanja. Windows je od nekdaj na C: disku. In D: disk sem kupil nov (WD) v Comshopu. Kako je možno, da ima disk, ki ni v pogonu ves čas, ko je prižgan PC in je mlajši, več obratovalnih ur od starejšega diska, ki pa je v pogonu ves čas, ko je prižgan PC?
Gamer
AC_DC ::
Lahko da so ti podtaknili že delujočega.Si ob vgradnji drugega prvo uro preveril ure delovanja ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
ttommy ::
Ne, šele pred približno dvema letoma sem namestil Crystal Disk Info.Je zanesljiv ta program? Dokler je vse zeleno, ni strahu pred izgubo podatkov?
Gamer
Xserces ::
Disk danes je jutri ga ni. Tako da strah je zmeraj. Ampak za domačega uporabnika to nebi blo tako hudo
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk umira? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13094 (10345) | radmannsdorf |
» | D particija ni na voljoOddelek: Programska oprema | 1214 (746) | RC37 |
» | Trdi disk, možna okvaraOddelek: Pomoč in nasveti | 2323 (1813) | BCSman |
» | napaka HDD diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3515 (3007) | Grega255 |
» | Zelo počasna odzivnost - Windows7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3446 (2937) | gokky |