Forum » Programiranje » Arduino tvorba spremenljivk
Arduino tvorba spremenljivk
HighBane ::
Pozdravljeni,
Arduino imam povezan na servo motor na katerem je merilec razdalij (ultrasonični). Na začetku imam deklerirane globalne spremenljivke distance30, distance60, distance90, distance120, distance150. Se pravi se servo premakne v položaj 30 stopinj, mi izmeri razdaljo in da spremenljivki vrednost.
Trenutno sem na hitro rešil tako:
Zdaj bi to zmanjšal na funkcijo izven glavnega loopa. Če namesto "NEKAJ" dam "int" mi vrne "invalid cast from type 'StringSumHelper' to type 'int".
Ko sem sponznaval python sem to rešil z eval(x + str(num)), kar mi je tvorilo x1, x2, x3, x4...
Arduino imam povezan na servo motor na katerem je merilec razdalij (ultrasonični). Na začetku imam deklerirane globalne spremenljivke distance30, distance60, distance90, distance120, distance150. Se pravi se servo premakne v položaj 30 stopinj, mi izmeri razdaljo in da spremenljivki vrednost.
Trenutno sem na hitro rešil tako:
if (count == 180) count = 30; //restart count if (count == 30) distance30 = ping(30); // ping je funkcija, ki izmeri oddaljenost in vrne vrednost if (count == 60) distance60 = ping(60); if (count == 90) distance90 = ping(90); if (count == 120) distance120 = ping(120); if (count == 150) distance150 = ping(150); count += 30;
Zdaj bi to zmanjšal na funkcijo izven glavnega loopa. Če namesto "NEKAJ" dam "int" mi vrne "invalid cast from type 'StringSumHelper' to type 'int".
int distance(int angle) { NEKAJ(String("distance") + String(angle)) = ping(angle); // tvorba distance30, distance60... in meritev return NEKAJ(String("distance") + String(angle)) // vrne oddaljenost }
Ko sem sponznaval python sem to rešil z eval(x + str(num)), kar mi je tvorilo x1, x2, x3, x4...
def combine(prefix, num): return eval(prefix + str(num)) //vrne x1, x2, x3...
Vesoljc ::
Arduino je osnovan na c/c++ jeziku. razen ce sem kaj falil, "tvorit" spremenljivk na tak nacin ne mores. naredi array, potem pa z indexom (ki je v bistvu kot) loopaj cez ter notri zapisuj ping vrednosti.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | program za pomoč pri tiskanju 200+pdf dokumentovOddelek: Pomoč in nasveti | 2279 (1331) | HotBurek |
» | PythonOddelek: Programiranje | 3029 (1715) | d_DJ |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9647 (8308) | b3D_950 |
» | if(empty($_POST["vsa-polja"]))?Oddelek: Izdelava spletišč | 2580 (2195) | Housy |
» | [Algoritem] Kako do najkrajše poti na med točkamiOddelek: Programiranje | 3233 (2821) | Spura |