Forum » Programiranje » C++ struktura(izpis po datumu)
C++ struktura(izpis po datumu)
the_one_1 ::
Pozdravljeni,
imam en problem in sicer, nevem kak bi naredo da bi mi izpisalo po datumo padajoče.
Profesor nam je namignil, naj si datum spremenimo v neko številko, npr(tak sem jaz razumel);
dan=24 ur
mesec=30dni
leto=365dni
torej, dan*24+mesec*30+leto*365,
nevem kaj naj naredim da bi mi izpisovalo po datumo, nikak mi ne rata.
koda:
Tisto kaj je zakomentirano ne rabite gledat ker sem nekaj probavo.
imam en problem in sicer, nevem kak bi naredo da bi mi izpisalo po datumo padajoče.
Profesor nam je namignil, naj si datum spremenimo v neko številko, npr(tak sem jaz razumel);
dan=24 ur
mesec=30dni
leto=365dni
torej, dan*24+mesec*30+leto*365,
nevem kaj naj naredim da bi mi izpisovalo po datumo, nikak mi ne rata.
koda:
#include <iostream> using namespace std; struct Datum { int dan, mesec, leto; }; struct telefon { char ime[80]; Datum Nakupa; int Procesor; char Znamka[80]; int cena; char Sistem[80]; }; int main() { telefon s[10]; cout<<"Vnesi podatke o telefonu"<<endl; for(int i=0; i<3; i++) { cout<<"Ime"<<endl; cin>>s[i].ime; cout<<"Datum nakupa(D M L)"<<endl; cin>>s[i].Nakupa.dan>>s[i].Nakupa.mesec>>s[i].Nakupa.leto; cout<<"Vpisi hitrost procesorja"<<endl; cin>>s[i].Procesor; cout<<"Blagovna znamka"<<endl; cin>>s[i].Znamka; cout<<"Cena"<<endl; cin>>s[i].cena; cout<<"Operacijski sistem"<<endl; cin>>s[i].Sistem; cout<<"--------------------------------------------------"<<endl;//to sem du lo�ilno �rto not med vsakim studentom } // int vsota; // vsota=s[10].Nakupa.dan*24+s[10].Nakupa.mesec*30+s[10].Nakupa.leto*365; for(int i=0;i<3;i++) { cout<<s[i].ime<<endl; cout<<s[i].Nakupa.dan<<s[i].Nakupa.mesec<<s[i].Nakupa.leto<<endl; cout<<s[i].Procesor<<endl; cout<<s[i].Znamka<<endl; cout<<s[i].cena<<endl; cout<<s[i].Sistem<<endl; cout<<"--------------------------------------------------"<<endl; } }
Tisto kaj je zakomentirano ne rabite gledat ker sem nekaj probavo.
galu ::
1.) Lahko bi gledal:
2.) Lahko bi uporabil iskanje
3.) Idi zdaj v tisto temo, ker je rešitev bolj ali manj že podana
4.) To mate nalogo na FRI-ju, ali kje drugje?
2.) Lahko bi uporabil iskanje
3.) Idi zdaj v tisto temo, ker je rešitev bolj ali manj že podana
4.) To mate nalogo na FRI-ju, ali kje drugje?
Tako to gre.
_AMG_ ::
#include <iostream> using namespace std; struct Datum { int dan, mesec, leto; int vDnevih; }; struct telefon { char ime[80]; Datum Nakupa; int Procesor; char Znamka[80]; int cena; char Sistem[80]; }; int main() { //stevilo telefonv int N = 3; telefon s[N]; cout<<"Vnesi podatke o telefonu"<<endl; for(int i=0; i<N; i++) { cout<<"Ime"<<endl; cin>>s[i].ime; cout<<"Datum nakupa(D M L)"<<endl; cin>>s[i].Nakupa.dan>>s[i].Nakupa.mesec>>s[i].Nakupa.leto; //pretvori datum v dneve s[i].Nakupa.vDnevih = s[i].Nakupa.dan + s[i].Nakupa.mesec * 30 + s[i].Nakupa.leto * 365; /*cout<<"Vpisi hitrost procesorja"<<endl; cin>>s[i].Procesor; cout<<"Blagovna znamka"<<endl; cin>>s[i].Znamka; cout<<"Cena"<<endl; cin>>s[i].cena; cout<<"Operacijski sistem"<<endl; cin>>s[i].Sistem; cout<<"--------------------------------------------------"<<endl;//to sem du lo�ilno �rto not med vsakim studentom*/ } //Sortiraj tabelo npr.: Buuble sort for(int i=0;i<N;i++) { for(int j=N-1;j>=0;j--) { //Primerjas elemente if(s[j].Nakupa.vDnevih > s[j-1].Nakupa.vDnevih) { //Elementa zamenjas telefon tmp = s[j]; s[j] = s[j-1]; s[j-1] = tmp; } } } // int vsota; // vsota=s[10].Nakupa.dan*24+s[10].Nakupa.mesec*30+s[10].Nakupa.leto*365; //Izpis sortiranih cout << "Izpis sortiranih" << endl; for(int i=0;i<N;i++) { cout<<s[i].ime<<endl; cout<<s[i].Nakupa.dan<<s[i].Nakupa.mesec<<s[i].Nakupa.leto<<endl; cout<<s[i].Procesor<<endl; cout<<s[i].Znamka<<endl; cout<<s[i].cena<<endl; cout<<s[i].Sistem<<endl; cout<<"--------------------------------------------------"<<endl; } }
the_one_1 ::
Aja sem vido zaj da še je ena tema odprta, samo nisem gledo ker piše C,
drgač pa mam to nalogo na feri-ju, samo se mi je malo pri tem datumu zalomlo.
Hvala.
drgač pa mam to nalogo na feri-ju, samo se mi je malo pri tem datumu zalomlo.
Hvala.
darkkk ::
1. Datum zapakiraj v obliko yyyy-mm-dd (lahko tudi yyyymmdd)
2. uporabiš sort za stringe (ne vem čist točno, kako ma c++ in std::string to implementirano, ampak bi moralo bit - sicer pa sam napiši :)
3. razmisli zakaj deluje pravilno :)
2. uporabiš sort za stringe (ne vem čist točno, kako ma c++ in std::string to implementirano, ampak bi moralo bit - sicer pa sam napiši :)
3. razmisli zakaj deluje pravilno :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] StruktureOddelek: Programiranje | 1088 (670) | čuhalev |
» | [java ali C] Datoteka v obliki 0 in 1Oddelek: Programiranje | 1859 (1579) | Mmm'Aah |
» | c++ datotekeOddelek: Programiranje | 4061 (3550) | Vesoljc |
» | Problem s structurami v c++!!!Oddelek: Programiranje | 926 (824) | BigWhale |
» | štetje vpisanih znakovOddelek: Programiranje | 1362 (1275) | bostek |