» »

Služba, škodljivi delci, zdravje

Služba, škodljivi delci, zdravje

FiReFTW ::

Lep pozdrav

Imam eno vprašanje glede moje trenutne službe.
Zdaj že kar nekaj časa delam tukaj in sem zadnje čase opazil določene stvari ki se mi dogajajo, naprimer nenehen kašelj.
Gre se pa sicer za brušenje železa, kjer se zelo kadi.
Zanima me kakšne so bojazni iz strani zdravstva, in kakšen nasvet bi mi lahko ponudili?

mn ::

Kakšne maske uporabljate? Jih uporabljate pravilno?

Ne uporabljamo mask.

mn ::

FiReFTW je izjavil:

Ne uporabljamo mask.

Moj nasvet bi bil začni uporabljati. Kakšne ti pa ne znam svetovati, žal.

No, upam da mi bo kdo znal bolje svetovati, hvala vseeno.

tlozej ::

Glede na oceno tveganja za tvoje delovno mesto, bi ti moral delodajalec zagotoviti osebno varovalno opremo. Če je resen delodajalec bi to moral imeti urejeno. Če ni resen - veliko sreče...

Kaj pa zaščitna očala? Uporabljate? Nima sicer veze z vprašanjem, pokaže pa odnos delodajalca.

Vsekakor bi glede večjih prašnih delcev morala pomagati že kakšna enostavnejša maska, ki jo poceni dobiš v vsaki trgovini z gradbenim materialom.

Primeri raznoraznih mask: http://www.zavas.com/izdelki-seznam/129...

LP

vostok_1 ::

Jp. Maska je enostavna rešitev, ampak pogosto nepraktična v nekaterih podjetjih. Podjetje najbrž ni preveč na nivoju in so maske samo za dan ko pride inšpekcija.
Železo je sicer med manj strupenimi snovmi, ampak pljuča ni dobro maltratirat s čimerkoli.

Če maske ne boš uporabljal in ker delodajalec zagotovo ne bo poskrbel za tvoja pljuča ti razen odpovedi ostane le, da vsakič po delu laufaš z dobrim tempom ca. 2500m in si tko izpihaš pljuča.

fosil ::

Ne vem če se da kovinske delce kar tako izpihat iz pljuč.
Vprašanje, če se ne s čim takim delci samo še bolj zažrejo noter.
Tako je!

fiti ::

Vdihavanje železovega prahu lahko povzroči Siderozo (Siderosis).
http://www.sharecare.com/health/sideros...
Gre pa za precej resno zadevo. zaščitna oprema (maska) je obvezna. Tole je lahko izhodišče:
http://www.zavas.com/izdelki-seznam/129...

Delodajalec ti mora zagotoviti osebno zaščitno opremo. V kolikor ti jo zagotovi in je ne uporabljaš je odgovornost na tvoji strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fiti ()

[D]emon ::

FiReFTW je izjavil:

Ne uporabljamo mask.

Well, there's your problem. Masko na obraz.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

MIHAc27 ::

Ne rabiš bit brihta, da vidiš da je tvoje delo zdravju škodljivo.
Torej se ustrezno zavaruj. Če ti delodajalec ne priskrbi zaščitne opreme imaš samo dve opciji:
-ga prijaviš inšpekciji (verjetno si predstavljaš kako učinkovito bo to)
-si jo nabaviš sam. Konec koncev gre za tvoje zdravje.

Sam sem enkrat 1 teden pomagal pri varjenju... še dneve po tem, če sem se useknil je bilo vse črno...... ampak mlad seveda na zdravje nazadnje pomisliš.

Smrekar1 ::

FiReFTW je izjavil:

Lep pozdrav

Imam eno vprašanje glede moje trenutne službe.
Zdaj že kar nekaj časa delam tukaj in sem zadnje čase opazil določene stvari ki se mi dogajajo, naprimer nenehen kašelj.
Gre se pa sicer za brušenje železa, kjer se zelo kadi.
Zanima me kakšne so bojazni iz strani zdravstva, in kakšen nasvet bi mi lahko ponudili?

Poglej oceno varnosti pri delu, kjer mora biti to dobro specificirano. Tudi morebitne poklicne bolezni so vpisane. Za nadaljnja vprašanja pokliči zdravnika, ki je delal oceno in ga vprašaj.

Če tega nimajo obvezno in takoj pokliči delovno inšpekcijo.

[D]emon ::

Sam sem delal pri delodajalcu, kjer se je slo za ekstruzijo aluminijastih polizdelkov. (Imena ne bom navajal)

Cepki za usesa so posli v prvem tednu vsakega meseca. Sam sem, hvala bogu, imel svoje + glusnike.

Ne bodi bedak, nabavi si respirator in prijavi delodajalca inspekciji.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rokavica za kamin

Oddelek: Loža
181870 (1453) Unknown_001
»

Sončna očala Hawkers

Oddelek: Kaj kupiti
53592 (3434) gusto
»

varilni aparat - kaj kupit? (strani: 1 2 )

7925879 (19189) gruntfürmich
»

Korekcijska zaščitna očala

4513726 (13059) ulemek

Več podobnih tem