Forum » Programiranje » Javascript (nova vrstica)
Javascript (nova vrstica)
kor11 ::
Pozdravljeni, mene zanima kak bi mi izpisalo v novo vrstico ter kako bi mi obarvalo prvi dve števili.
trenutni izpis je:
2 3 Vsota:5 razlika:-1 mnozenje:6 deljenje:0.6666666666666666 ostanek:2 B je večji od A
moralo bi izpisat:
2(to število se more izpisati zelene barve)
3 (to število pa rdeče)
Vsota:5
razlika:-1
mnozenje:6
deljenje:0.6666666666666666
ostanek:2
B je večji od A
malo sem tudi googlal in našel da se naj bi za novo vrstico uporablo \n, samo mi ne deluje.
koda:
trenutni izpis je:
2 3 Vsota:5 razlika:-1 mnozenje:6 deljenje:0.6666666666666666 ostanek:2 B je večji od A
moralo bi izpisat:
2(to število se more izpisati zelene barve)
3 (to število pa rdeče)
Vsota:5
razlika:-1
mnozenje:6
deljenje:0.6666666666666666
ostanek:2
B je večji od A
malo sem tudi googlal in našel da se naj bi za novo vrstico uporablo \n, samo mi ne deluje.
koda:
<!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>USS vaja 6</title> <style> .poz { color: green; font-weight: bold; } .neg { color: red; font-weight: bold; } </style> <script type="text/javascript"> var prviVnos, drugiVnos; var a, b,vsota, razlika, mnozenje, deljenje, ostanek; prviVnos=window.prompt("Vnesi stevilo A"); drugiVnos=window.prompt("Vnesi stevilo B"); a=parseInt(prviVnos); b=parseInt(drugiVnos); vsota=a+b; razlika=a-b; mnozenje=a*b; deljenje=a/b; ostanek=a%b; document.writeln(a); document.writeln(b); document.writeln("Vsota:"+vsota); document.writeln("razlika:"+razlika); document.writeln("mnozenje:"+mnozenje); document.writeln("deljenje:"+deljenje); document.writeln("ostanek:"+ostanek); if(a>b){ document.writeln("A je večji od B"); } else if(b>a) { document.writeln("B je večji od A"); } else { document.writeln("A je enako B"); } </script> </head> <body> </body> </html>
carota ::
Glede na to, da je output v HTML, bi lahko izkoristil njegove prikazne zmožnosti. Pišem na pamet (neoptimalno, grdo ..., skratka kriminalno), kot idejo:
<!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>USS vaja 6</title> <style> .poz { color: green; font-weight: bold; } .neg { color: red; font-weight: bold; } </style> <script type="text/javascript"> function izracun() { var prviVnos, drugiVnos; var a, b,vsota, razlika, mnozenje, deljenje, ostanek; prviVnos = document.getElementById('a').value; // tukaj je treba vrednost dobit, najbrz ni tako prav drugiVnos = document.getElementById('b').value; a=parseInt(prviVnos); b=parseInt(drugiVnos); vsota=a+b; razlika=a-b; mnozenje=a*b; deljenje=a/b; ostanek=a%b; var rezultatA = document.getElementById('rezultatA').innerHtml(a); // tukaj najde element in vpiše vanj vrednost ... // enako za ostale } </script> </head> <body> <p>a: <input type="text" id="a"><br> b: <input type="text" id="b"><br> <input type="button" onclick="izracunaj();" value="Izracunaj"> </p> <p><span id="rezultatA" class="poz"></span><br> <span id="rezultatB" class="neg"></span><br> <span id="rezultatVsota"></span> ... </p> </body> </html>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: carota ()
amacar ::
Vidim, da so ful spremenili naloge skozi leta
Še moja ugly začetniška koda.
Še moja ugly začetniška koda.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>Pozdrav</title> <style type="text/css"> span.pozitivno {color:green;font-weight:bold} span.negativno {color:red;font-weight:bold} </style> <script type="text/javascript"> var prvo=parseInt(prompt("Vpiši prvo število","")); var drugo=parseInt(prompt("Vpiši drugo število","")); var vsota=prvo+ drugo; var razlika=prvo-drugo; var zmnozek=prvo*drugo; if(prvo>0) { stil1="pozitivno"; } else { stil1="negativno"; } if(drugo>0) { stil2="pozitivno"; } else { stil2="negativno"; } if(prvo>drugo) { razmerje="večje "; clen=" od"; } else { if(prvo<drugo) { razmerje="manjše "; clen=" od"; } else { razmerje="enak "; clen=""; } } a=false; if (false==isNaN(prvo) && false==isNaN(drugo)) { document.write("Prvo število je: <span class="+stil1+">"+prvo+"</span>"); document.write("<br/> Drugo število je: <span class="+stil2+">"+drugo+"</span>"); document.write("<br/> Vsota je "+vsota); document.write("<br/> Razlika je "+razlika); document.write("<br/> Zmnožek je "+zmnozek); if (drugo!=0) { var kolicnik=prvo/drugo; var ostanek=prvo%drugo; document.write("<br/> Kolicnik je "+kolicnik); document.write("<br/> Ostanek je "+ostanek); } else { document.write('<br><span class="negativno">Deljenje ni izvedljivo!</span><br />'); document.write('<span class="negativno">Ostanek ni izvedljiv!</span>'); } document.write("<br/> A je <b>" + razmerje + "</b> "+clen+" B."); } else { if (true==isNaN(prvo)) document.writeln('<span class="negativno">Vpisana vrednost za število A ni število!</span><br />'); if (isNaN(drugo)==true) document.writeln('<span class="negativno">Vpisana vrednost za število B ni število!</span><br />'); } </script> </head> <body> </body> </html>
kor11 ::
To je to, ampak nebom kopiro bom svojo kodo malo popravo.
Hvala.
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kor11 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | html prolemOddelek: Izdelava spletišč | 1422 (1101) | barcaFan |
» | [javaScript] Preverjanje formata zapisa EMŠOOddelek: Programiranje | 2937 (2557) | win64 |
» | JavascriptOddelek: Programiranje | 1181 (994) | amacar |
» | Kako vključit CSS v JavaScriptOddelek: Izdelava spletišč | 688 (647) | c0dehunter |
» | Ocena Javascript kodeOddelek: Izdelava spletišč | 1157 (1055) | d0rK |