» »

V kateri slot na matični plošči vstavim R9 290?

V kateri slot na matični plošči vstavim R9 290?

nooby ::

Lep pozdrav.

Zanima me v kateri slot naj vstavim grafično kartico, da bo delovala najbolj optimalno?

Gre se pa za tole matično ploščo:

http://www.gigabyte.com/products/produc...

Prvi ali drugi slot z leve proti desni?

Je sploh pomembno v katerega vstavim grafično, bo kaj slabši FPS v igrah ali kaj podobnega?

Lp

Evolve ::

V prvega tistega z oznako x16

Robertos664 ::

z leve proti desni seveda drugega in ne prvega kot ti govori Evolve

Evolve je izjavil:

Drugi z desne proti levi? Kaj pa prvi z leve proti desni na katerem piše PCI Express 3.0? Sem mislil, da je to pravi :)

Grafična kaj bolje deluje na x16?

matobeli ::

To imajo slabo napisan. če pogledaš v navodila je v skici plate (stran 7) označen x16 in 3.0 slot tisti ki je zgornji (najbližje procu).

Kpirno iz strani:

1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
(The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard.)
* For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.
* The PCI Express x16 slot supports up to PCI Express 2.0 standard when an Intel 32nm (Sandy Bridge) CPU is installed.
1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
1 x PCI Express x1 slot
(The PCIEX4 and PCIEX1 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
1 x PCI slot

edit: slabo napisano, mišljeno kot to da je tisti velik napis samo reklama, podobno kot "All japanese capacitors", gledat moraš pa tisti mali tisk ob vsakem slotu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Jooj zdaj sem čisto zmeden ;((

Ok tukaj je fotka označena z rumenim in rdečim krogom. V katerega naj vstavim grafično RUMEN ali RDEČ slot?

Hvala za pomoč.

Robertos664 ::

nooby je izjavil:

Evolve je izjavil:

Drugi z desne proti levi? Kaj pa prvi z leve proti desni na katerem piše PCI Express 3.0? Sem mislil, da je to pravi :)

Grafična kaj bolje deluje na x16?

kaj pa ti mutiš? drugi iz desne proti levi in prvi z leve proti desni je en in isti slot :) Ti samo vtakni v drugega iz LEVE proti DESNI...

nooby je izjavil:

Jooj zdaj sem čisto zmeden ;((

Ok tukaj je fotka označena z rumenim in rdečim krogom. V katerega naj vstavim grafično RUMEN ali RDEČ slot?

Hvala za pomoč.

jao.. rdečega...

Zgodovina sprememb…

Hahah lol kok sm smotan LoL :)) Nooby pač 8-)

Kakšne pa so razlike če imaš grafično v enem al drugem slotu?

BTW, kateri so najboljši driverji? V torek začnem igrati Far Cry 4 pa me zanima: 14.9 WHQL, 14.9.1 Beta, 14.9.11 Beta?

matobeli ::

Znaš dat sliko na forum, ne znaš pa prebrat ker port je "pciex16"? Ker na strani od matične točno piše (pustimo to da sem ti že skopiral), če se gre za grafično kartico, uporabi pciex16 slot. Če nisi zih odpri navodila na strani 7 kjer je vse narisano in napisano.

Driverji: beta pomeni da se še razvija, beta vzameš samo če normalni ne dela dobro

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Hja sliko znam dat hehe. Ma zmedl me je tu z PCI Express 3.0 pa to kao 3.0 TOP a šele zdj vidu da je x4. Čeprav nevem kaj pomenijo te x4, x16 Lol

Kaj pa te Catalyst to potrebujem sploh? Nerazumem kaj mi sploh koristi. Za temperaturo in te stvari imam GPU-Z. Mal sem zmeden prej sem imel GTX570

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nooby ()

Ribič ::

Cifra x16 je valda večja od x4, se ti ne zdi? Logično bi potem moala grafična v tem slotu delati hitreje, kot pa v x4 slotu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero 4K UHD grafično nadgradnja PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
91040 (862) D-PaX
»

M.2 diski

Oddelek: Strojna oprema
131309 (949) WizzardOfOZ
»

Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )

519670 (8646) Amadeuss
»

Ne spozam se na grafične kartice. Prosim pomoč.

192314 (1863) DeeJay

Več podobnih tem