Forum » Pomoč in nasveti » backup, toda kako??
backup, toda kako??
su37 ::
Žijo guruji!
Veste kaj mene zanima. Imam problem kako spravit vse moje datoteke iz C na cd-rom, tako da bi jih lahko pri ponovni namestitvi v DOSu presnel na C disk pa bi spet zadeva delala kot je teba, se pravi brez vsakih ponovnih instalacij. Problemi so seveda z dolgmi imeni. Sedaj sem poskusil uporabit LDOS, pa zadeva sicer funkcionira, ampak je ful ful ful počasna, nekako v 10 min sem presnel 100Mb, to pa je malce malo se mi zdi. Tud Smartdrv ne pomaga.
Sicer ta Ldos ima enega hrošča kot kaže v mapah podpira šumnike, v datotekah pa ne
Torej kaj naj storim, imam pa Nerota, ampak z njim ne morem naredit Bootable CD ker imam particijo C večjo kot je velikost cd roma, to je pa menda pogoj. Za mene je važno samo to da bi na cd spravil vse datoteke (a z dolgimi imeni) in jih potem v DOsu namestil nazaj na disk - seveda spet z dolgimi (kdo noče imeti dolgega ). Mislim da atributi niso tako pomembni in da bi zaradi tistega če bi ime vse na "archive" sistem delal a ne. Sicer pa tiste sistemske ni težko popravit.
Lepo se zahvaljujem za morebitne odgovore in izkušnje iz tega področja.
Pa komu se da te bedne winse sestavljat vsake 14 dni!!!
Veste kaj mene zanima. Imam problem kako spravit vse moje datoteke iz C na cd-rom, tako da bi jih lahko pri ponovni namestitvi v DOSu presnel na C disk pa bi spet zadeva delala kot je teba, se pravi brez vsakih ponovnih instalacij. Problemi so seveda z dolgmi imeni. Sedaj sem poskusil uporabit LDOS, pa zadeva sicer funkcionira, ampak je ful ful ful počasna, nekako v 10 min sem presnel 100Mb, to pa je malce malo se mi zdi. Tud Smartdrv ne pomaga.
Sicer ta Ldos ima enega hrošča kot kaže v mapah podpira šumnike, v datotekah pa ne
Torej kaj naj storim, imam pa Nerota, ampak z njim ne morem naredit Bootable CD ker imam particijo C večjo kot je velikost cd roma, to je pa menda pogoj. Za mene je važno samo to da bi na cd spravil vse datoteke (a z dolgimi imeni) in jih potem v DOsu namestil nazaj na disk - seveda spet z dolgimi (kdo noče imeti dolgega ). Mislim da atributi niso tako pomembni in da bi zaradi tistega če bi ime vse na "archive" sistem delal a ne. Sicer pa tiste sistemske ni težko popravit.
Lepo se zahvaljujem za morebitne odgovore in izkušnje iz tega področja.
Pa komu se da te bedne winse sestavljat vsake 14 dni!!!
MadMax ::
Uporabi Norton Ghost 5.1. To ti je ene 600k velik DOSov program, ki ti celo particijo al pa kr cel disk shrani v image, ki ga zapeces na CD. Za obnovo primarne particije si nardis se sistemsko disketo+podpora za CD-ROMe, pa se ghost.exe das zraven. Nardi ti cel sistem (konkretno 1GB polna part. z winsi, instalacijami, programi, podatki...) v cca. 10 do 15 minutah. Restart in ze deluje!
Lucio ::
Kot že povedano uporabi Ghost.
Celo omejiš lahko velilost datotek, tako da če je vse skupaj za več kot 700MB to ni problem
Celo omejiš lahko velilost datotek, tako da če je vse skupaj za več kot 700MB to ni problem
prehlajeni ::
ojla!
Teli posti so že skoraj 4 leta stari, zato bom nanov prašal:
mam en disk z c in d particijama in bi rad naredu backup na cdje. slišu sm da se da nekak naredit bootable cdje ki ti vspostavijo 100% enako stanje sitstema in diska ki je bil ob backup-u.
kater program se za to uporablja?
hvala za info
Teli posti so že skoraj 4 leta stari, zato bom nanov prašal:
mam en disk z c in d particijama in bi rad naredu backup na cdje. slišu sm da se da nekak naredit bootable cdje ki ti vspostavijo 100% enako stanje sitstema in diska ki je bil ob backup-u.
kater program se za to uporablja?
hvala za info
roli ::
Al pa acronis true image.
Mi je bol všeč kot ghost pa lahko tud kloniraš disk,daš novga...
Pa vse lahko nardiš v oknu.
Lažji za uporabo in ima več funkcij.
Lp!
Mi je bol všeč kot ghost pa lahko tud kloniraš disk,daš novga...
Pa vse lahko nardiš v oknu.
Lažji za uporabo in ima več funkcij.
Lp!
http://www.r00li.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako naložit image sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2501 (2501) | McMallar |
» | Norton ghost imageOddelek: Programska oprema | 1023 (892) | Daedalus |
» | Norton GhostOddelek: Programska oprema | 3566 (2796) | smirnof |
» | Kateri program za ghost-anje?Oddelek: Programska oprema | 1260 (1107) | Predator |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2378 (1749) | BlackHole |