Forum » Pomoč in nasveti » Nov disk - inštalacija windows - install fail
Nov disk - inštalacija windows - install fail
Mohimm ::
Pozdravljeni,
Na prenosniku (HP 4530s) je crknil disk. Zamenjal sem ga z novim (WD 500gb), na katerega pa mi ne uspe namestiti windows 7. Problem je prikazan na sliki:
Poskusil sem z IDE in AHCI načinom v biosu, sledil sem temu odgovoru (uspešno formatiral preko DiskPart-a), vendar se še vedno pojavlja ista napaka, googlal sem za ostalimi rešitvami, vendar ne najdem nič uporabnega.
Je imel kdo podoben problem in kako ga je rešil?
Hvala
Na prenosniku (HP 4530s) je crknil disk. Zamenjal sem ga z novim (WD 500gb), na katerega pa mi ne uspe namestiti windows 7. Problem je prikazan na sliki:
Poskusil sem z IDE in AHCI načinom v biosu, sledil sem temu odgovoru (uspešno formatiral preko DiskPart-a), vendar se še vedno pojavlja ista napaka, googlal sem za ostalimi rešitvami, vendar ne najdem nič uporabnega.
Je imel kdo podoben problem in kako ga je rešil?
Hvala
masterpsi ::
spodaj format in naprej ni šlo? kaka je napaka?
http://www.zmaga.com/content.php?id=1607
na 7 točki si
http://www.zmaga.com/content.php?id=1607
na 7 točki si
Ista. Če zbrišem to particijo (ki jo je ustvaril windowsov diskpart), in naredim drugo različne velikosti je tudi ista napaka.
kloko ::
- popolnoma zradiraj disk (dban, dd, ...karkoli pač obvladaš), nobenih particij ne delati
- v BIOSu daj disk na prvo mesto v boot order
- če delaš instalacijo z USB medijem, poskusi zamenjati in uporabi DVD medij
L.p., Kloko
- v BIOSu daj disk na prvo mesto v boot order
- če delaš instalacijo z USB medijem, poskusi zamenjati in uporabi DVD medij
L.p., Kloko
GTX970 ::
S tem naredi vsaj 1 ntfs particijo.
Če winsi kljub temu javljajo napako pregled hdd z orodjem proizvajalca (Dead on arrival @ Wikipedia ni tako redek sindrom).
Testiraj če lahko namestiš kak linux distro.
Če winsi kljub temu javljajo napako pregled hdd z orodjem proizvajalca (Dead on arrival @ Wikipedia ni tako redek sindrom).
Testiraj če lahko namestiš kak linux distro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
UEFI - secure boot je izklopljen.
Disk je bil prevožen z ničlami.
Edino ne uspe mi zbootati iz DVD-ja, delam iz ključka. Na drugem računalniku DVD deluje, tu je boot order pravilen, torej najprej na DVD in potem disk, vendar ne zazna inštalacije na DVD-ju. To zaenkrat sumim še kot najbolj verjeten razlog.
Xubuntu se je inštaliral in deluje brez problema, žal pa rabim gor windowse.
Probal sem tudi z win8 (oboje msdnaa, tako da tu nebi smel biti problem), vendar ostaja isti problem.
Disk je bil prevožen z ničlami.
Edino ne uspe mi zbootati iz DVD-ja, delam iz ključka. Na drugem računalniku DVD deluje, tu je boot order pravilen, torej najprej na DVD in potem disk, vendar ne zazna inštalacije na DVD-ju. To zaenkrat sumim še kot najbolj verjeten razlog.
Xubuntu se je inštaliral in deluje brez problema, žal pa rabim gor windowse.
Probal sem tudi z win8 (oboje msdnaa, tako da tu nebi smel biti problem), vendar ostaja isti problem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Onemogočen dostop do BIOS-aOddelek: Pomoč in nasveti | 1776 (1000) | SmeskoSnezak |
» | Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 5594 (4618) | solatko |
» | SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 19985 (2223) | Mare2 |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 10797 (8311) | krepki |
» | Boot problem pri laptopu Toshiba Satellite C55-A-1RGOddelek: Pomoč in nasveti | 2063 (1965) | solatko |