» »

informatika ali multimedijske komunikacije?

informatika ali multimedijske komunikacije?

youandme ::

Pozdravljeni

Trenutno sem 4. letnik in sem precej razdvojena kar se tiče odločitve študija.
Vleče me na FERI multimedijske komunikacije, saj se nekako v prihodnosti vidim delati z mediji, še bolj pa me je pritegnilo to, da sem na tem področju lahko kreativna. Stvar je taka, da izjemno rada rišem, obdelujem videe, tudi z photoshopom znam delati, ampak ne vem če je ta odločitev pametna. Skrbi me za zaposlitev po končanem študiju, zato hkrati razmišljam o visokošolskem študiju informatike. Kmalu bom končala srednjo računalniško, ampak to ni tista smer, ki bi me veselila. Tudi matematika mi ne leži, vendar pa mislim (upam da se motim) da bom z nazivom inženirka informatike lažje dobila službo kot pa inženirka multimedijskih komunikacij.
Zanima me tudi, ali te na multimedijskih komunikacijah naučijo dovolj bogatega znanja?
In pa: Je na visokošolkem študiju informatike veliko matematike?

Hvala za odgovore

pickle_rick ::

Pojdi na multimedijske komunikacije in zraven delaj vse to kar si do sedaj + še več. S tem boš ko boš diplomirala imela za seboj že nekaj projektov in referenc in zaposlitev bo lažja kot z diplomo iz informatike, ki ne bo podprta z samoinciativo če te to ne zanima.

Pizmovc ::

Pri informatiki je tudi tako da zaposlovalci iščejo znanje in ne toliko nazivov, vsaj meni se zdi da je tako. Veliko ti jih da pri razgovoru npr. kakšen test za rešit ali podobno, da vidijo če znaš. Seveda naziv ne škodi :)
Vsekakor pa se mi zdi, da se je veliko lažje sam naučiti informatike kot pa oblikovanja in multimedije.

black ice ::

Medijske komunikacije, ne multimedijske. Najbolj izi smer na celem FERI, čeprav ti (lahko) ponudi dovolj širine za svašta. Najtežja stvar so podatkovne baze 1 (Welzer) ali boženedaj programiranje v javascriptu.

amacar ::

Ko se omenijo medijske komunikacije, se še profesorji na FERI-ju samo nasmehnejo :D
Je pa res, da glede na to kaj si napisala, so medijske vseeno bolj zate kot informatika.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uspešen zaključek prvih letnikov po posameznih faksih

Oddelek: Šola
172848 (2159) AmaranthK
»

študij - multimedijske komunikacije

149662 (6040) zuz3k
»

Multimedijske komunikacije (FE - vs) vs. Medijske komunikacije (FERI - uni)

61787 (1604) rok_gulic
»

Izobrazba - Medijski tehnik

102295 (1875) whatever
»

Smeri na FERI

269304 (7817) LordTado

Več podobnih tem