» »

Selitev emailov in dokumentov v cloud: malce bolj komplicirana situacija

Selitev emailov in dokumentov v cloud: malce bolj komplicirana situacija

13letnik ::

Živjo.

Zaradi stresa, ki mi ga povzročajo vedno bolj škripajoči diski in časa, ki mi ga pobere prenašanje Wordovih datotek med računalniki, na katerih delam, bi rad svoje delovanje prenesel v oblačno storitev (ki je lahko tudi plačljiva).

Email
Želim si, da bi imel na vseh računalnikih “sinhronizirane” pošto. Malo sem pogooglal in bojda se datotek .pst oblačno ne da sinhronizirati.Ima morda kdo kakšne bolj pozitivne izkušnje s tem?

Zato sem razmišljal, da bi z emailom upravljal kar cloud sam. Problem utegne nastati, ker imam dva email računa - Siolovega (POP3/IMAP) in račun podjetja, pri katerem delam. Slednji za inbox uporablja protokol POP3, za outbox pa SMTP. Zaradi tega se pošta na računalnikih, ki jih uporabljam dostikrat ne ujema.

Bi bilo morda možno npr. oblačni Outlook v Officu 365 nastaviti, da prejema emaile iz teh dveh računov (in še katerega), odgovarja z naslovom na katerega so bili emaili poslan, hkrati pa bi imel kopije vseh prejetih in poslanih mailov na vseh računalnikih? (glej sliko)

 željena situacija za email

željena situacija za email



Datoteke
Zaradi narave mojega dela bi za druge datoteke (Word, Excel, fotke …) potreboval lokalno enkripcijo - nekaj tako enostavnega kot je Cloudfogger, ki pa mi žal ni deloval na preizkusni različici domače verzije OneDriva.

Glede na vse omenjeno in najugodnejšo ceno sem hotel preizkusiti OneDrive for Business - katerega klient pa se mi sploh ni hotel zagnati in to na dveh računalnikih (Vista, Win 8.1)

Najlepša hvala za vsako pomoč!
: )

pegasus ::

Ko bi le vsi 13letniki znali na ta način predstavit stanje ... Pohvala že samo za to :)

Kar se tiče maila, preveri v podjetju, če res podpirajo samo pop3. To je danes že tako arhaično, da sem prepričan, da znajo govoriti tudi imap. Kar ti že reši prvi problem.

Vkolikor ne, jim pokaži koledar in letnico na njem in jim razloži, naj končno vstopijo v 21. stoletje. Alternativno najdi kak online webmail, ki zna pobirati maile iz pop3 accounta (ne me držat za besedo, a mislim da gmail to zna). Seveda prej preveri, če je to v skladu z interno politiko podjetja.

Kar se lokalne enkripcije tiče, kolikor mi je znano se na windows okolju pretežno uporablja truecrypt. Gotovo ti bo kdo znal svetovati rešitev, ki bi se znala bolj transparentno vključiti v tvoj workflow.

fosil ::

Glede maila mislim da vse to podpira plačljivi google apps.
google apps sync

Za datoteke je pa ena izmed variant dropbox in truecrypt
klik
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Looooooka ::

Cloudfogger namesto truecrypta.

13letnik ::

Hvala vam za odgovore!

Teženje administratorju ne pride v poštev. : )

Ima Microsoft kakšno podobno rešitev kot je Google Apps? Zna na primer Exchange Online omogoča isto, torej sync mailov z različnih tretjih naslovov in možnost odgovarjanja z istimi naslovi?

Hvala vam, dobri ljudje.

Mr.B ::

Seveda bi lahko. Vprašanje je le, ali so ti "poštni" računi različne domene.... Potem pa moraš t domene registrirat v O365. Aktivirat za vsako custom domeno svoj poštni predal. Potem si dodeliti pravice na ostale poštne predale. Opdreš Outllok, se prijaviš v O365, in se ti zmapirajo "dva" vsi dodatni predali v O365. Potem moraš samo paziti, da odgovarjaš s pravim...

Infrastrukturni del :
Na vsakem obstoječem poštnem računu, nastavi forwarder na pravi O365 poštni predal. Forward naslov, naj bo kar custum domain name, s katerim si ustvaril O365 subscription... Samo pazi da uporabiš pravi poštni preda- Email naslov, kamor forwardiraš.. Popravi SPF record da includa Outlook.com

Realno, pa razen če nimaš nekih "politično" & "podjetnih" zgodb za uporabo toliko računov, si raje omisli enega s tvojo domeno, ter vse trenutne maile preusmeriš v tega...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cloud gostovanje e-pošte (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6011751 (10589) c3p0
»

Outlook 365 stalno sprašuje za IMAP geslo

Oddelek: Omrežja in internet
486987 (5692) tony1
»

Office 365 ali Google G-suite

Oddelek: Programska oprema
224528 (3539) antrim
»

Prehod na Google apps

Oddelek: Omrežja in internet
202458 (1798) bastadu
»

Infrastruktura serverjev v podjetju - problem oz. vprašanja

Oddelek: Strojna oprema
242685 (1927) gokky

Več podobnih tem