» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
94 / 95
»»

ZveeZ ::

Tudi dobra opcija za allarounder.
- Rn13pro 5g za 250€
- Rn13pro+ za 300€
- 13t za 350€
- 13t pro za 500€

Twixz ::

Sej nevem a se delajo norca na Telemachu ali je kak poseben razlog da je 13T PRO dražji od 14T PRO :))

Verjetno ker kopnijo zaloge serije 13T.
HyperOS aside, je 13t pro se vedno odlicen telefon.

matobeli ::

Kaj pa je z hyperOS? Men zgleda isti kot miui

matobeli je izjavil:

Meni gre na k, ker postopoma skrivajo vedno vec osnovnih nastavitev v neke neintuitivne koticke (menije).

Pika na i je bila, ko sem moral pogooglat kako spremenit default apps na svojem telefonu.
Takrat je migriral k zeni. Zena dobila posodobitev na android 15 beta (nimam pojma zakaj je dobila beto) kateri ji je malo zmesal ikone v stock launcherju (se je menjal grid).
Me je prosila, da ji nastavim nazaj widgete, ker nekaterih ne najde.. mater sem jih tudi jaz iskal minuto ali dve..

imho delajo na temu, da uporabniku cim bolj otezijo uporabo "3rd party" aplikacij in da se sprijaznijo/navadijo na xiaomijeve. Ker pac, v temu je denar.

tikitoki ::

mailer je izjavil:

Si je kdo ogledal ali si lasti CMF phone 1? Obstaja kaj podobno manjšega tam do 5.7"?

Je telefon za kej?

ZveeZ je izjavil:

Meni gre na k, ker postopoma skrivajo vedno vec osnovnih nastavitev v neke neintuitivne koticke (menije).

To sem men dozdeva že odkar sem šel na android, vedno bolj vse skrito :))
Uporabljam pa zelo malo widgetov in tega, še animacije sem izklopil in nastavil cel sistem da zgleda kot en nexus 5.

Sem se pa spomnil da so tud men nekaj ušpičli, v predalu za aplikacije sem včasih imel vrstico za iskanje aplikacij na google tržnici, zdej je to "app mall" pa mi na prvo žogo ni ratal spremenit nazaj na play tržnico.

PrihajaNodi ::

Glih zarad taki pizdarij mas iphone. Skoz je isto
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Glih zarad taki pizdarij mas iphone. Skoz je isto

In zaradi nekaterih drugih mas android, zaradi tretjih pa feature phone iz l.2000.

Sploh pa niso ravno "pizdarije". Če ti knof na hlačah odleti tud ni "pizdarija" pa rabiš več časa in resorsov za odpravittežavo kot pri postavitvi telefona.

Sploh zadnjega ko sem delal, boring as fuck, s kablom povežeš telefona, mal počkaš, kaj pokucaš, pa je. Nasploh je vse okol telefonov ratal boring ker vse kar dela. No fun.

ZveeZ je izjavil:

matobeli je izjavil:

Pika na i je bila, ko sem moral pogooglat kako spremenit default apps na svojem telefonu.
Takrat je migriral k zeni. Zena dobila posodobitev na android 15 beta (nimam pojma zakaj je dobila beto) kateri ji je malo zmesal ikone v stock launcherju (se je menjal grid).
Me je prosila, da ji nastavim nazaj widgete, ker nekaterih ne najde.. mater sem jih tudi jaz iskal minuto ali dve..

imho delajo na temu, da uporabniku cim bolj otezijo uporabo "3rd party" aplikacij in da se sprijaznijo/navadijo na xiaomijeve. Ker pac, v temu je denar.

Brez zamere ampak sam kupujem za mulca v 14. letu starosti ki uporablja 9 let starega Huaweija. Samsung mi ni všeč, isto iPhone, Honor in Xiaomi se mi dopadeta ampak bi raje Xiaomi ker imam več pozitivnega feedbacka za to firmo napram Honorju.

Kodi ::

matobeli je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

To sem men dozdeva že odkar sem šel na android, vedno bolj vse skrito :))

To je zato da ne pipate tistega o čemur nimate pojma.

kanarin ::

Twixz je izjavil:

Sej nevem a se delajo norca na Telemachu ali je kak poseben razlog da je 13T PRO dražji od 14T PRO :))

Ma kaj vi res mulcem kupujete telefone za 500 € ?? Jaz še za sebe v življenju nisem dal toliko za telefon. Sam bi predlagal kar iPhone 16 Pro Max - le zakaj bi šparali >:D

Kodi je izjavil:

To je zato da ne pipate tistega o čemur nimate pojma.

Taki uporabniki imate za tovrstne omejitve na voljo ios.
Mi, ki vemo kako zelimo imeti kaj nastavljeno bomo pac se malce vztrajali na androidu.

kanarin je izjavil:

Twixz je izjavil:

Ma kaj vi res mulcem kupujete telefone za 500 € ?? Jaz še za sebe v življenju nisem dal toliko za telefon. Sam bi predlagal kar iPhone 16 Pro Max - le zakaj bi šparali >:D

Haha, tip provocira pol pa še predlaga telefon za 1500€ iz 500€.
Men se ne zdi 500€ veliko za telefon za mladeniča ki ga uporablja tudi bolj napredno ali kako se naj izrazim.

Fotografiranje mu diši al kaj že? Mogoče se splača že razmišljat bolj o fotoaparatu, en rabljen dslr ali še bolje mirrorless.

matobeli je izjavil:

Fotografiranje mu diši al kaj že? Mogoče se splača že razmišljat bolj o fotoaparatu, en rabljen dslr ali še bolje mirrorless.

Fotografiranje, igranje, komuniciranje, maili za šolo, youtube, raziskave o raznoraznih stvareh ki ga zanimajo.
Zelo je radoveden, razgledan in priden (to itak vsak za svojega otroka reče, ampak pri mojem je res, sodeč po manirah in redovalnici :P) in sploh nikoli ni rekel za to da bi imel telefon, trenutno uporablja 7 let starega kitajca, ki mu še wifi ne poveže več vredu in sem se odločil da mu nabavim nekaj za do polnoletnosti. :))

Edini dve hibi ki sta očitno pri tem telefonu (14T Pro) sta baterija in pregrevanje pri hardcore gejmanju, kar pri nas ne bo. Na telefonu pa tudi ni stalno prilepljen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Twixz ()

Benny123 ::

14t pro ali one plus 12 ali Samsung s23 ultra rabljen?

Nothingphone MC1 ali Motorola Edge 10 Neo? Motorola je cca. 30% drazja.

Edge 10 neo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

50 fusion za 50% vec kot cmf1:)

ROLF. Sam je skor 100% drazja:).

Ni cmf1 200€, edge 40neo 250€ in 50fusion 300€?;)

Edge 40neo dobi samo se android 15 in bo kmalu EOL kar se updateov tice.
Cmf1 mi deluje *meh*.. ze ksn redmi note je bolj smiseln nakup.

50ka je preko 400. Pa se konkretno manj zmogljivo baterijo ima, kar je dealbreaker.

Cmf1 hvalijo, sam veliko recenzij verjetno res ni vrednih upostevanja.

Zgodovina sprememb…

Kje pa gledas cene?
Jaz gledam na amazon.it.
Za 400 (365€) dobis ze 50 neo. Sem si ga lastil par dni. Vse super, res odlicen vsestranski telefon AMPAK camera app je nekam pocasen. Ce to uredijo (ali ce so ze) z updatom, bi sel moj glas za ta tel. Ceprav je konkretno drazji, je imho vreden.

https://geizhals.eu/

Sam zakaj bi bil boljsi od 40, ki ma konkretno vecjo baterijo?

Zgodovina sprememb…

Po testih zdrzi 20-30% dlje.
Jaz bi ugibal, da zaradi LTPO zaslona.

Edit: dlje od 40neo.
Cmf zdrzi se dlje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

CPU je tudi bolj ucinkovit, 4 nm vs 6 nm.

Zanimivo, sam po testih res zdrzi konkretno dlje.

Kaj te pa od Nothing Phone odvrne?

Zgodovina sprememb…

Egidij88 ::

40 neo dobi update na android 15 in potem je konec. Za kaksnih 240€ dobis Samsung A35, ki ima podporo do Android 18.

Benny123 je izjavil:

14t pro ali one plus 12 ali Samsung s23 ultra rabljen?

Oneplus 12 vse našteto naščije po performansu in bateriji, cenovno sta pa tam tam z 14T Pro. Rabljen S23 ultra pride v poštev če nisi zahteven uporabnik v smislu gejmanja itd.

tikitoki je izjavil:

CPU je tudi bolj ucinkovit, 4 nm vs 6 nm.

Zanimivo, sam po testih res zdrzi konkretno dlje.

Kaj te pa od Nothing Phone odvrne?

Kaj pa vem, vsega po malem.
V vsakem segmentu deluje malo oskubljen, razen pri bateriji.
Verjetno me najbolj motita le 2 leti updateov.

Twixz je izjavil:

Oneplus 12 vse našteto naščije po performansu in bateriji, cenovno sta pa tam tam z 14T Pro. Rabljen S23 ultra pride v poštev če nisi zahteven uporabnik v smislu gejmanja itd.

OnePlus in 14Tpro sta bistveno bolj skupaj po performancu kot po ceni, ampak niti nima veze, ob sta v vrhu.
Tudi S23Ultra ne bo za gaming kaj dost slabši, ne bo pa najboljši.

Ena izmed večjih razlik, ki enim ne pomeni nič, drugim pa vse, je zaobljen ekran na 1+ oziroma raven na xiaomi.Tisti ki so nagnjeni k poškodbam ekranov že vedo.

Hvala, Xiaomi 14t pro se dobi za 600 EUR trenutno

Meiniken2 ::

https://www.trovaprezzi.it/cellulari/pr...
Nisem še naročal iz italije, ampak cene imajo kar dosti nižje. Če si kdo drzne poskusit :)

Nothing CMF1 nima NFC, samo toliko, v vednost :) Da ne bo koga presenetilo.

sulaco ::

gledam s23 na electronic4you v Celovcu (550€), pa me zanima, če je že kdo kupoval pri njih? A to dela brez problemov v Sloveniji (če predvidevam da je odklenjen)....in ali je kakšna druga razlika z kupljenim pri slovenskem telekomu?

mtosev ::

Telefon je isti kot v Sloveniji. Npr jaz sem kupoval phone na Amazon.de in seveda delujejo v Sloveniji.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

aborko ::

@sulaco: Ni 550€ mal velik denarja za navaden S23? Čez par mesecev bo že S25 zunaj. Par dni nazaj so imeli S23 za 369€:
https://www.mydealz.de/deals/samsung-ga...

matobeli je izjavil:

Twixz je izjavil:

OnePlus in 14Tpro sta bistveno bolj skupaj po performancu kot po ceni, ampak niti nima veze, ob sta v vrhu.
Tudi S23Ultra ne bo za gaming kaj dost slabši, ne bo pa najboljši.

Ena izmed večjih razlik, ki enim ne pomeni nič, drugim pa vse, je zaobljen ekran na 1+ oziroma raven na xiaomi.Tisti ki so nagnjeni k poškodbam ekranov že vedo.

Snapdragon 8 gen 3 primerjat z pregrevanim Mediatek Dimensity 9300+ je malce... mimo?
Pa oneplus da 2 uri več baterije od sebe proti Xiaomiju pa je Xiaomi skoraj leto mlajši.

Sta pa oba v vrhu in bosta dolgo služila, to se pa strinjam :)

Kodrnusa ::

Imam oneplus 12. Raketa od telefona, kamera vrhunska, baterija enako. Da kdo razmišlja da bi kupil samsunga 2 leti starega za 550€, mora biti malo za časom..
Oneplus 12 dobis 512gb verzijo za 633€ iz gshopperja. Ni variante da sploh pomisli na te outdatane samsunge...

Dej ne nabijaj, 1+ je star že 1 leto, torej... gare?

Kdor reče da mu je svetovna razlika med SD8.2 in SD8.3 je bullshitter da ni večjega.

14T seveda ni prava konkurenca. OnePlus 12 je čisti konkurent xiaomi 14. Sicer ima enako velik ekran in procesor kot 14 Ultra ampak je pri ostalih funkcijah Ultra bolje založen.

Torej, Xiaomi 14 za tiste ki imajo raje manjše telefone, OnePlus 12 za tiste ki imajo raje večji ekran in malo boljšo baterijo.

S23 za tiste ki niso prebrali specifikacij in se jim ne zdi da bi jim 20% dražji telefon ki dela enako dobro lahko kakorkoli koristil.

matobeli je izjavil:

Dej ne nabijaj, 1+ je star že 1 leto, torej... gare?

Kdor reče da mu je svetovna razlika med SD8.2 in SD8.3 je bullshitter da ni večjega.

14T seveda ni prava konkurenca. OnePlus 12 je čisti konkurent xiaomi 14. Sicer ima enako velik ekran in procesor kot 14 Ultra ampak je pri ostalih funkcijah Ultra bolje založen.

Torej, Xiaomi 14 za tiste ki imajo raje manjše telefone, OnePlus 12 za tiste ki imajo raje večji ekran in malo boljšo baterijo.

S23 za tiste ki niso prebrali specifikacij in se jim ne zdi da bi jim 20% dražji telefon ki dela enako dobro lahko kakorkoli koristil.

Kdo nabija? Oneplus 12 je prisel ven v evropi nekje februarja, marca. Se zmer je z najboljsim procesorjem na trgu, extremno hitrim polnjenjem, top ekranom, odlicno baterijo. OS je leta pred xiaomijevim zmazkom, ostalo so osebne preference.
Pisal sem pa drugace za samsung s 23, ki je leto starejsi, z slabso baterijo, pocasnim polnjenjem, slabsim ekranom slabso kamero. Da ni vreden 550€, ce dobis oneplus za 630€...

OnePlus 12, december 2023, S23 februar 2023. Kdaj točno je bil v EU je vseeno, ker itak naročiš iz kitajske.

Kaj točno je narobe z xiaomi sistemom je jasno bolj kot ne samo tebi in definitivno paše pod osebne perference.

Sicer pa, samo smartphone je. Majhen ekran, slabi zvočniki, fotkič na nivoju trotlcev, za na hit pogledat novice čist solidno pa klicat tudi gre, froca tudi slikaš ko dela traparije... NFC je fina zadeva, ne rabiš met enega majhnega neobčutljivega kosa plastike sabo ampak enega velikega na vse.

Pol pa pade na tla 1x in je samo še smet. Sploh oled ekrani ki v celoti crknejo, lcd si vsaj še videl kaj je gor.

Hvala vsem za odgovore in pomoč, vzel bom one plus 12.

matobeli je izjavil:

OnePlus 12, december 2023, S23 februar 2023. Kdaj točno je bil v EU je vseeno, ker itak naročiš iz kitajske.

Kaj točno je narobe z xiaomi sistemom je jasno bolj kot ne samo tebi in definitivno paše pod osebne perference.

Sicer pa, samo smartphone je. Majhen ekran, slabi zvočniki, fotkič na nivoju trotlcev, za na hit pogledat novice čist solidno pa klicat tudi gre, froca tudi slikaš ko dela traparije... NFC je fina zadeva, ne rabiš met enega majhnega neobčutljivega kosa plastike sabo ampak enega velikega na vse.

Pol pa pade na tla 1x in je samo še smet. Sploh oled ekrani ki v celoti crknejo, lcd si vsaj še videl kaj je gor.

Kaj tebi ni jasno? Pa malo lepše se izražaj, pišeš kot da nimaš osnovne šole končane...

Oneplus kitajski ne kupiš dokler nima Oxygen OS. Kitajski oneplus ima svoj OS za kitajsko področje...
Zato je Oneplus, ki ga lahko kupiš za evropski trg izšel konec februarja 2024!!
Šele ko je izšel ta so na kitajske modele nameščali Oxygen Os in jih prodajali pi evropi...
Razbiti ekrani procesorji, mali ekrani, fotici slabe kvalitete... Motijo tebe ne ostale...
Se enkrat bom napisal...
Ne kupiš Samsunga leto in pol starega s slabšim procesorjem, ekranom, baterijo, procesorjem, kamero, polnjenjem za 550€.
Samsung je postal kot gnila japka. Prodaja ime za vrtoglavo ceno, nudi pa bolj malo, oziroma veliko manj kot konkurenca za nižjo ceno...

link_up ::

Pa ja, saj cokolado tudi kupis v Lidlu in reces, da je itak cokolada.
In and Out

kanarin ::

Oneplus 12 je seveda zelo zanimiv telefon, ampak žal ima curved display, tako da je zame no-go. Tako da pride v poštev kvečjemu cenejši Oneplus 12R. Kaj ostale res ne moti ukrivljen zaslon oz vam je vseeno ?

Seveda, še preden so se začeli fanboji prižigat sem izpostavil da je to enim hud dealbraker. Drugi je tudi fizična velikost, zadeva je opeka.

Kodrnusa je izjavil:

Pa malo lepše se izražaj, pišeš kot da nimaš osnovne šole končane...

Lepše? Kot da imam samo osnovno končano ali kako točno?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Kodrnusa je izjavil:

Razbiti ekrani procesorji, mali ekrani, fotici slabe kvalitete... Motijo tebe ne ostale...

Kar še vedno ne pomeni da nimam prav. Stroka se tudi strinja da smo kar globoko zabredli...

kanarin je izjavil:

Oneplus 12 je seveda zelo zanimiv telefon, ampak žal ima curved display, tako da je zame no-go. Tako da pride v poštev kvečjemu cenejši Oneplus 12R. Kaj ostale res ne moti ukrivljen zaslon oz vam je vseeno ?

Meni ni všeč ukrivljen display. Ne vem zakaj to še zmeraj delajo. Vendar je vseeno kompromis z ostalimi specsi za denar win(win.
Imamo doma same onepluse (6,7,9,12), vsi delujejo kot prvi dan, razen pri starih se pozna baterija, vendar je za otroke še zmeraj preko glave. So pa budget opcije xiaomijov še zmeraj price/performance zmagovalci, vendar jaz raje kupim top telefon in ga guram 4 ali 5 let, potem ga pa dam otrokom...
««
94 / 95
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4376 377 378 379 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
189353437019 (19691) WizzardOfOZ
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10023193 (4162) kanarin
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

6811398 (9145) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

317104480 (62359) vonmimek
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

6316966 (15190) boris82

Več podobnih tem