» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
87 / 142
»»

krneki0001 ::

gslo je izjavil:

Imam težavo z USB napravo, konkretno neko pametno uro, ki se povezuje na računalnik preko micro USB. Ura brez težav deluje na Windows 10, verziji 1607. Na Windows 10, verzija 1703 pa se ura non-stop reconnecta. Kar generira nadležne "usb plugged in-out" zvoke, problem pa je, da se ura tako ne more povezati s svojim softwareom na računalniku.

Testirana je na več mašinah, očitno ne deluje na ver. 1703. Kdo ve, kaj se je v tem updejtu spremenilo? Obstaja kak workaround.

Poskusil sem že s power saving (da ne izklaplja USB portov), update driverjev, remove driverjev, driver signing sem blokiral, začasno sem blokiral tudi nalaganje driverjev z windows stora (predpostavljal, da MS morda forsira svoje, nedelujoče). Igral sem se tudi v registru, brez uspeha. Ker na istem računalniku, s starejšo verzijo Windows 10 (verzija 1607) zadeva dela brez problemov, brez telovadbe kot jo izvajam na verziji 1703.

je imel kdo podobno težavo z USB napravami v verziji WIN10 - 1703? Konstantno prekinjanje/povezovanje?

Hvala za vsako uporabno informacijo. Počasi mi zmanjkuje idej za trubleshooting.

Si probal iz power managementa izločit usb porte?

D3m je izjavil:

Wow. Kako vznemirljivo je imeti win 10.

A je podobno, kot Windows Me?

Daleč stran. Še posebej, če imaš kak brendan računalnik. Na HP Z220 in HP Z230 recimo deluje vse in to čisto brez problemov z vsemi buildi.

Zgodovina sprememb…

ameba ::

Fanta hvala. Uspešno rešil "težavo".
Imam licenčne windowse 10, vendar bi rad formatiral sistem in me zanima, kako bi lahko izvohal ključek, da ga lahko uporabim pri naslednji inštalaciji?

Našel sem

http://winaero.com/blog/how-to-view-you...

Vendar vem, da je bila opcija preko POWER SHELLA oz. preko CMDja, vendar ko vpišem komando se ne zgodi nič.

http://www.thewindowsclub.com/find-wind...

Qcube ::

Ne rabiš vpisovat ključa. Samo namestiš na novo in se sam aktivira. Oz. ključ ponovno rabiš samo kadar zamenjaš matično ploščo. Moraš bit vpisan v live account v primeru menjave plošče.

Ghost007 ::

ce nas OEM oz preisntalled tak zgubis licencno ko menjas plato. Ce pa retail pa imas key nekje na nalepki.

ST-777 ::

Ghost007 je izjavil:

ce nas OEM oz preisntalled tak zgubis licencno ko menjas plato.
Pred leti je bilo možno na nov disk prenesti licenčni win., ko poveš po telefonu kodo slovenskemu Microsoftu in da se je matična pokvarila, ne vem pa ali je možno tudi danes.

Kaj ::

Je to zdaj kakšna nova varnostna sprememba W10?:

Ko sem recimo na piratebay in kliknem Get this torrent, se ne zgodi nič (ne glede na to v kerem brskalniku). Ga ne zdownloada. S partisa in RAGRBja ga zdownloada. In če ga na recimo Partisu zdownloada (torrent datoteko), ga po kliku nanj program BitTorrent ne odpre (kljub temu da je Bittorrent določen kot primarni program za odpiranje teh datotek). Moram kopirati link datoteke in ga prilepiti v Bittorrent.
Prav tako ko želim odpreti Bittorrent, se mi napiše "To aplikacijo je blokiral skrbnik sistema." (jaz sem skrbnik sistema, a moram vseeno odpreti z desnim klikom "zaženi kot skrbnik".

Torej par (nepovezanih) težav s torrenti, zato sumim da ima sistem kaj proti njim... Ali pač?
Ne mi o avtorskih pravicah prosim, ne pravim kaj vlečem.
Sem predhodno imel isto z μTorrent-om. Ga odstranil, sedaj je isti problem z BitTorrent-om.

solatko ::

qBittorrent potegnjen iz ninite dela b.p., v vseh brovserjih na strani Piratebay.

https://ninite.com/
Delo krepa človeka

klinker ::

Kaj je izjavil:

Je to zdaj kakšna nova varnostna sprememba W10?:

Ko sem recimo na piratebay in kliknem Get this torrent, se ne zgodi nič (ne glede na to v kerem brskalniku). Ga ne zdownloada. S partisa in RAGRBja ga zdownloada. In če ga na recimo Partisu zdownloada (torrent datoteko), ga po kliku nanj program BitTorrent ne odpre (kljub temu da je Bittorrent določen kot primarni program za odpiranje teh datotek). Moram kopirati link datoteke in ga prilepiti v Bittorrent.
Prav tako ko želim odpreti Bittorrent, se mi napiše "To aplikacijo je blokiral skrbnik sistema." (jaz sem skrbnik sistema, a moram vseeno odpreti z desnim klikom "zaženi kot skrbnik".

Torej par (nepovezanih) težav s torrenti, zato sumim da ima sistem kaj proti njim... Ali pač?
Ne mi o avtorskih pravicah prosim, ne pravim kaj vlečem.
Sem predhodno imel isto z μTorrent-om. Ga odstranil, sedaj je isti problem z BitTorrent-om.

MS ga je pac zacel konkretno srat. Se klinceva Viste ni imela 5% bugov, ki jih ima 10ka, pa eni se vedno nabijajo kako ke 10ka naj Win, ceprav me spominja na Android 2.2 ;((
Btw...poskusi TransmissionQT. Meni za torrente ni boljsega odjemalca.

Meni utorrent čisto normalno deluje

A ta big crap of spyware uporabljas?
Hehe, me zdaj vec ne cudi da ti je 10ka super :))

Za film dol potegnit je dovolj, potem ga pa ugasnem. Itak se film dol vleče samo par minut na 175/175 liniji.
Pa zadeva je na virtualki, ki nima nič pametnega inštaliranega, niti nima nobenega dostopa do ničesar in je namenjena samo bedarijam.

Zgodovina sprememb…

Horejšio ::

Enkripcijo na forced obe smeri.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Horejšio ()

Rost ::

Če kupim Windows10 preko e-baya je njegov deafult jezik angleščina, se da spremenit v slovenščino??

mat xxl ::

Licence preko Ebaya navadno niso OK ! Preveri v naprej pri MS u!

Modri dirkač ::

mat xxl je izjavil:

lol, to bo to ...
Everybody lies!

Rost ::

mat xxl je izjavil:

Vsi pravijo da so ok.

BorutK-73 ::

Legalne so toliko kot iz part*sa.

MrStein ::

No ja, odvisno. Je pa večina teh licenc vsaj "sivih" (pol-legalnih).
Za privat uporabo bo OK (če upoštevamo, da ima "pol" folka doma 100% ilegalno)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

BorutK-73 je izjavil:

Legalne so toliko kot iz part*sa.

Aktivacija dela, MS support tudi reagira, tako da precej bolj legalno od partisa.

Saso_C ::

Ne rabiš niti Partisa niti Ebaya. Kod je na Googlu kar nekaj (omejiš iskanje na zadnji mesec), aktiviraš preko telefona in voila, legalni Win/Off/... za domačo uporabo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saso_C ()

AlphaOne ::

Pozdrav,

imam sveže nov laptop HP Pavilion 17-ab002nm

https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...

Torej, kot omenjeno, Windowsi so bili bootani s ključka, namestitev uspela, prvih nekaj posodobitev uspesno namescenih (bluetooth itd.), pri naslednjih (nVidia driver itd.) pa se pojavi težava: "prenos posodobitev 99%" kaže v nedogled. Čakam že dve uri in še vedno isto.

Kakorkoli, vem da je bila sedmica znana po tem in je bila včasih potrebna potrpežljivost, tukaj pa mi je bolj sumljivo.

Prosim za pomoč, nasvet, namig ... hvala lp

Driver za grafo poberi na strani Nvidie in ga instaliraj.
Sam si vedno pri svezi namestitvi prvo driverje nabavim, prvi boot z izklopljenim netom in driverje namestim od proizvajalca, nato pa vklopim net in zalavfam update, ker so mi ze vecX driverji z win update kaj zasrali.

dajoker ::

Pozdravljeni!

Zanimiv problem; v raziskovalcu sem vklopil PODOKNA ZA PREDOGLED, da mi na desni strani prikaže vsebino word dokumenta. Iz predogleda preberem na kaj se dokumenta nanaša in glede na ta podatek preimenujem dokument. Zdaj pa "caka". Vse dokumente do velikosti 599kb mi dovoli preimenovati, kar je večje od 600kb pa javi "Tega dejanja ni mogoče dokončati, ker je datoteka odprta v Microsoft Word.
V task managerju je res zagnan Word, čeprav ga nisem pognal. Je to kak bug? Obstaja kaka nastavitev za večjo velikost? Se je kdo že s tem ubadal?

Hvala vnaprej!
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

Robert ::

Ali je možno že aktivirane Win 10 ponovno aktivirati z novim ključem (npr. če imam Win 10 Home in ga hočem nadomestiti z novimi Win 10 Pro) ne da bi moral ponovno instalirati Windowse.

lopov ::

Lahko, poženeš nadzorno ploščo in greš v Sistem -- tam imaš spodaj desno opcijo "Spremeni ključ izdelka".

Za to dejanje potrebuješ admin dostop!

Po ponovnem zagonu bodo windows omogočili pred tem onemogočene "pro" možnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

ali3n ::

Če je nova (pro) licenca OEM, boš moral narest clean install.
Sem bil na istem pred parimi meseci.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Clean install je treba narediti tudi v primeru, ko imaš Win 10 Home 32 bitni in ga hočeš nadomestiti z novimi Win 10 Pro 64 bitnimi.

harmony ::

klinker je izjavil:

Driver za grafo poberi na strani Nvidie in ga instaliraj.
Sam si vedno pri svezi namestitvi prvo driverje nabavim, prvi boot z izklopljenim netom in driverje namestim od proizvajalca, nato pa vklopim net in zalavfam update, ker so mi ze vecX driverji z win update kaj zasrali.

Meni se nikoli. Mam pa sodelavca, ki je hardver frik in tud dela na tak nacin ter skoz neki flesa biose in se nevem kaj in je edini, ki se pritozuje nad bluskrini ipd sranjem.

joker16_7 ::

Pozdravljeni!

Potrebujem nasvet glede ene izmed nastavitev v W10. Mati je namreč nekaj klikala in prišla iz pogleda klasičnega namizja na spodnje namizje:

Kako lahko preklopim nazaj na klasično namizje? :)

Hvala!
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

To imas v start meni opcijah, ne vem tocno, je pa nekaj v stilu full screen start meni.

nightrage ::

Action center -> izklopi tablet mode

@joker16_7, namizje urejam s pomočjo free programčka Classic shell. Če ti stil namizja v Win 10 ni všeč, ga lahko spremeniš tudi tako, da bo takšen, kot je v Win 7.

nightrage:
Ne najdem možnosti izklopa tabličnega načina. :(

ST-777:
Dejansko bi rad namizje samo vrnil na klasično W10 namizje za laptop brez touch screena.
Bill Bradley

@joker16_7, Classic shell ima tudi to nastavtev, ki jo iščeš.

broken/link ::

pa saj je nightrage lepo napisal, kako se to naredi. drugace pa google: "How to disable tablet mode windows 10". celo na youtubeu imas filmcke o tem.

Rešeno! Hvala ;)
Bill Bradley

CyberPunk ::

Kaj so pri Win10 v zadnjih mesecih "izboljšali", da se mi zdaj pri full screen predvajanju videa tablica po nekaj minutah ugasne (oz. zaslon ugasne, wifi še laufa naprej)? Ponavadi je bilo ob full screen predvajanju izvzeto samodejno ugašanje ob neaktivnosti.

Krrokarr ::

Ima še kdo težave z neprikazovanjem ure v opravilni vrstici? Namesto prikaza časa je le prazno polje, če pa klikneš gor, pa normalno odpre uro in koledar.

Z gugalnjem sem prišel do ugotovitve, da je težava po "Anniversary update" nadgradnji zelo pogosta, nobena od predlaganih rešitev pa pri meni ne pomaga trajno. :(

wasd ::

Zadnji teden se mi ob vsaki uporabi PCja dogaja, da mi začne na vsake toliko (morda na 10min, kdaj bolj na poredko) miška malo štekati/slika na predvajanem posnetku štekati/ubistvu kar vse skupaj malo štekati za cca. 10sek. Opazil sem, da se procesor (FX-8320) takrat nabije na 100%, v Upravitelji opravil pa v zavihku Procesi vidim, da pride "Sistem" na vrh pri uporabi CPE.
Kako lahko točneje lociram, kaj ga muči. Sploh ker ne pomnim, da bi kaj spreminjal/posodabljal. Gonilnike za grafično (R9 390) sem kompletno še enkrat inštaliral.
Saj res, problem se je pa začel po prihodu z dopusta. Ko sem uporabljal računalnik, je delalo normalno. Če pa sem prižgal še projektor (ki je kot monitor tudi preko HDMIja povezan z grafično), se je le-ta prižgal, monitor pa medtem ugasnil in čez cca. 10sek še PC ponovno zagnal. Enako, če sem pognal igro (GTA5). Po resetiranju je delalo normalno, tudi v igro ni štekalo, le ob prvem zagonu igre/prižganju projektorja po prižganju računalnika. Nekako sem izbrkljal, da ga je motil drugi star monitor, tudi priklopljen na grafično (preko VGA). Ko sem ga izklopil, se sedaj ne resetira več. Vendar šteka. In glede na to, da se poraba procesorja nabije na 100%, predvidevam, da gre za programsko težavo (?)
Morda kakšna ideja, preden se odločim, da kar na novo vse inštaliram?
Hvala in Lp :)

opeter ::

mat xxl je izjavil:

Če dobiš zraven izvirni račun, COA nalepko ipd. Ampak te praviloma stanejo od 70 EUR naprej.

Zdaj glede teh (klik), pa ne vem. OEM verzijo sicer lahko brez problemov prodajajo v Nemčiji.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mahh, jst jih imam ze kar nekaj teh "licenc" in za sedaj vse stima.
Za to imet v firmi ni, doma pa ne vidim tezav.

opeter je izjavil:

... OEM verzijo sicer lahko brez problemov prodajajo v Nemčiji.

System Builder ja, preprodaja "(ne)rabljenih" OEM licenc pa je ... sivo območje.

Za doma noben ne bo težil (kar sicer ne bodo niti za 100% piratske licence).
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Katabrun ::

dajoker je izjavil:

Pozdravljeni!

Zanimiv problem; v raziskovalcu sem vklopil PODOKNA ZA PREDOGLED, da mi na desni strani prikaže vsebino word dokumenta. Iz predogleda preberem na kaj se dokumenta nanaša in glede na ta podatek preimenujem dokument. Zdaj pa "caka". Vse dokumente do velikosti 599kb mi dovoli preimenovati, kar je večje od 600kb pa javi "Tega dejanja ni mogoče dokončati, ker je datoteka odprta v Microsoft Word.
V task managerju je res zagnan Word, čeprav ga nisem pognal. Je to kak bug? Obstaja kaka nastavitev za večjo velikost? Se je kdo že s tem ubadal?

Hvala vnaprej!

Ob preimenovanju in brisanju/kopiranju datotek je potrebno izklopiti predogled, da source-a aplikacija ne koristi.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Katabrun ()

dc10 ::

Zanima me, če se še komu dogaja, da mu po izpadu elektrike zašteka sistem win10 in sicer tako, da ne pomaga nobena rešitev, ki jo ponuja sistem razen ponastavitev sistema (v bistvu reset). Plošča je Asrock in vgrajen crucial BX100 SSD. Enako se zgodi po teh zadnjih updejtih, če slučajno kaj zašteka...

Po ponastavitvi sistema pa ne morem obnoviti ikon začetnega zaslona
 slika

slika

Se da s kakšnim ukazom "osvežiti" ikone teh aplikacij na začetnem zaslonu???
lp

Alexius Heristalski ::

Tole vrzi v Powershell (odpri kot skrbnik):
Get-AppxPackage -AllUsers| Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

opeter ::

dc10 je izjavil:

Zanima me, če se še komu dogaja, da mu po izpadu elektrike zašteka sistem win10 in sicer tako, da ne pomaga nobena rešitev, ki jo ponuja sistem razen ponastavitev sistema (v bistvu reset). Plošča je Asrock in vgrajen crucial BX100 SSD. Enako se zgodi po teh zadnjih updejtih, če slučajno kaj zašteka...

Po ponastavitvi sistema pa ne morem obnoviti ikon začetnega zaslona
 slika

slika

Se da s kakšnim ukazom "osvežiti" ikone teh aplikacij na začetnem zaslonu???
lp

Mogoče bi bilo pametno, da bi razmislil o nakupu UPS-a (akumulatorja) ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dc10 ::

Ja, res bi bilo bolje imeti UPS, samo me skrbi, da ni kaj narobe s SSD ali matično, ker se to na navadnem HD ni dogajalo, ali pa je zadnji Creators update kriv, ker se mi je s tem to pojavilo...

@Alexius Heristalski hvala za kodo, bom poskušal s tem osvežiti ikone...

lp

Na winsows 10, kjer uporabnik nima admin dovoljenj želim "zapeči" ISO na USB.

Tako Rufus kot Unetbootin zahtevata admin dostop -- se da kako drugače to rešiti, morda z ukazno vrstico?

Thx,
b.

Za uporabo diskpart spet rabim admin, našel sem neko verzijo dd a mi faila:

C:\Users\Apps\dd>dd bs=20M if=\\?\Device\HarddiskVolume2\temp\ubuntu-17.04-desktop-amd64.iso of=\\?\Device\HarddiskVolume4
rawwrite dd for windows version 0.6beta3.
Written by John Newbigin <jn@it.swin.edu.au>
This program is covered by terms of the GPL Version 2.

Error native opening file: 0 The operation completed successfully

:8)

Za dostop do diska je potreben admin account.
Poti okoli ni ravno...

Možnost je, da uporabiš ključek, ki je že pravilno formatiran. (in potem ta korak na tem PC preskočiš)
Motiti se je človeško.
««
87 / 142
»»