Forum » Operacijski sistemi » [Windows 10] Vprašanja in težave
[Windows 10] Vprašanja in težave

BivšiUser2 ::
Ko si (še) naredil direkten upgrade z W 7 ali 8.x, če nisi bil zadovoljen.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

flameir ::
Update je bil ubistvu clean install na prenosnik z njihovim WMC toolom. Med diski (če grem v upravljalca diskov) ga sicer najde, ni pa ga v "my computer". Se da morda iz tega managerja kej rešit zadevo?
Hvala
Hvala

Malajlo ::
Particije izgleda označi kot RAW. To lahko najbrž prebereš z vsakim restore toolom. Ali pa počakaš na patch od MS.

Slipi ::
Imam problem s prikazovanjem video posnetkov v Edge spletnem prikazovalniku, preko spletnih kamer. Npr. hribi_net. Ko želim pogledati npr. Krvavec, mi na prvi kameri napiše: html5: Video file not found. Ostale spletne kamere pa namesto ga bi prikazale realno sliko s terena, prikažejo le črno polje. Zanimivo, da normalno kaže le prvo sliko od treh na Rogli, pri ostalih treh pa tudi le črno polje. Tudi preklopi med spletnimi kamerami so počasnejši kot recimo v IE ali Firefox, v obeh, prikazuje posnetke spletnih kamer brez problema. Še bolj zanimivo pa je, če kliknem na "What sub cams", kjer prikazuje posnetke spletnih kamer brez problemov tudi v Edge. Če v nastavitvah izklopim "Uporabite Adobe Flash Player", je situacija enaka, črno polje, kjer bi moral prikazati posnetke. Ali mogoče kdo pozna rešitev, da bi posnetke kamer s terena, prikazoval tudi v Edge normalno, tako kot v drugih spletnih predvajalnikih?
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.

Mare2 ::
Edge je še v razvojni fazi. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

k4vz0024 ::

Dzhimen ::
Lp,
Mene zanima ali se je kdo kaj poglabljal v sinhroniziranje nastavitev med večimi napravami na Windows 10?
Za začetek hočem usposobiti recimo sinhroniziranje barve teme OS-a. Na Računalniku in telefonu sem prijavljen v isti MS račun. Pod nastavitvami imam sinhronizacijo vključemo in tudi specifično za temo imam vključeno sinhronizacijo (na telefonu in na PC-ju). Na PCju mam nastavljeno modro barvo, na telefonu pa rdečo. Če na PCju spremenim temo v zeleno, se mi na telefonu tema ne spremeni. Če spremenim temo na telefonu, se mi ne spremeni na PC-ju. Recimo barvo sem spremenil v nedeljo, do danes še ni efekta (sem mislil da lahko da pač to traja kak dan da prime).
Uglavnem sinhronizacija ne deluje, kaj bi lahko blo krivo?
Mene zanima ali se je kdo kaj poglabljal v sinhroniziranje nastavitev med večimi napravami na Windows 10?
Za začetek hočem usposobiti recimo sinhroniziranje barve teme OS-a. Na Računalniku in telefonu sem prijavljen v isti MS račun. Pod nastavitvami imam sinhronizacijo vključemo in tudi specifično za temo imam vključeno sinhronizacijo (na telefonu in na PC-ju). Na PCju mam nastavljeno modro barvo, na telefonu pa rdečo. Če na PCju spremenim temo v zeleno, se mi na telefonu tema ne spremeni. Če spremenim temo na telefonu, se mi ne spremeni na PC-ju. Recimo barvo sem spremenil v nedeljo, do danes še ni efekta (sem mislil da lahko da pač to traja kak dan da prime).
Uglavnem sinhronizacija ne deluje, kaj bi lahko blo krivo?

Motion ::
A maš na obeh enako verzijo windowsow (AU naprimer)? Jst mam sinhronizirana samo gesla in zaznamke in tisto deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()

Kako misliš enako verzijo? PC je Win10Pro iz Dreamsparka (SLO jezik), Telefon pa je Lumia 535 kupljena malo več kot leto nazaj pri telemachu. Oboje je nastavljeno na isti MS račun (recimo aplikacija Ljudje mi lepo sinhronizira, ali pa koledar, onedrive npr.), teme mi pa noče sinhronizirat.
Recimo na telefonu mam privzeti browser Edge in not mam zaznamke, na PC-ju sem sicer do sedaj uporabljal Firefox za brskalnik ampak sem zdaj spremenil privzeti brskalnik na Edge (nimam še nič zaznamkov Edge-u). Kot rečeno imam v nastavitvah na obeh napravah vklopljeno sinhroniziranje in na obeh napravah v Edge-u obkljukano "Sinhroniziraj priljubljene in bralni seznam".
Po vsej logiki bi se torej morali zaznamki iz telefona pojaviti tudi na PC-ju v Edge-u, ampak do tega ne pride in ne morem ugotovit zakaj.
Recimo na telefonu mam privzeti browser Edge in not mam zaznamke, na PC-ju sem sicer do sedaj uporabljal Firefox za brskalnik ampak sem zdaj spremenil privzeti brskalnik na Edge (nimam še nič zaznamkov Edge-u). Kot rečeno imam v nastavitvah na obeh napravah vklopljeno sinhroniziranje in na obeh napravah v Edge-u obkljukano "Sinhroniziraj priljubljene in bralni seznam".
Po vsej logiki bi se torej morali zaznamki iz telefona pojaviti tudi na PC-ju v Edge-u, ampak do tega ne pride in ne morem ugotovit zakaj.

Alexius Heristalski ::
Misli build oz. graditev: verzije Windows 10.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()

PC je Win10Pro, verzija 1607, build 14393.51.
Telefon je Lumia 535, verzija 1607, build 14393.67.
Sinhronizacija ne deluje...
Telefon je Lumia 535, verzija 1607, build 14393.67.
Sinhronizacija ne deluje...

Malajlo ::
Favorites se ne synca (več), res. Pa v osmici si imel dostop do odprtih tabov na vseh napravah. Tud ne več.

CyberPunk ::
Tablica je šla pred kratkim na Anniversary update, sedaj pa mi izbira za Hibernate v menuju ne reagira več ne na touch ne na miškin kazalec. Če pa izberem Shutdown, se ne ustavi pravilno (lučka nad tipkovnico še vedno gori in v ozadju laufajo zadeve - mi je popolnoma spraznil baterijo, ko sem zadnjič po tem samo "zaprl pokrov"). Edino Sleep/Standby še prime. Kakšna ideja, kje bi bil problem (razen tega, da je pač Windows 10 :\ )?

Lonsarg ::
Meni je pa Anniversary popravu Sleep, ko prej se mi je WiFi vedno zaštekal, ko je prišel iz sleepa(razen če sem vklopil connected sleep, ki pa več baterije žre), tak da očitno so spremenili power managment podsistem.
Ko se ti podsistemi spreminjajo dostikrat pridejo na dan kaki bugi od driverjev in/ali BIOSa, tako da probaj posodobit oboje.
Ko se ti podsistemi spreminjajo dostikrat pridejo na dan kaki bugi od driverjev in/ali BIOSa, tako da probaj posodobit oboje.

CyberPunk ::
Rešil - powercfg /h off, rebootal, potem powercfh /h on, zdaj pa dela spet oboje. Do naslednjega apdejta

Qushaak ::
Na več računalnikih sem opazil (original Windows), da Windows Update še vedno ne ponudi posodobitve na Redstone 1. Pri nekaterih računalnikih sem sedaj to potem ročno sprožil proces z orodjem Media Creation Tool.
Gre za pa Home in Pro izvedenke v vseh primerih.
Ali naj nebi MS že vsem omogočil, da se samodejno prenese ta posodobitev? Navsezadnje je že skoraj 3 tedne od uradnega izida.
Ali naj nebi MS že vsem omogočil, da se samodejno prenese ta posodobitev? Navsezadnje je že skoraj 3 tedne od uradnega izida.

Lonsarg ::
Očitno pač še niso vsem omogočili ane. Moja ima recimo Surface Pro 4 pa še ni bilo Anniversary updata.

Tralala999 ::

Bezukhoff ::
Živijo,
včeraj mi je na Win10 sistemu naenkrat nehal delovati audio. Z strojno opremo ni nix narobe, pač nobenega zvoka več ne spravi iz sebe. Imam pa build 10586.545, tko da ne vem, če je anniversary update že pri meni, lol.
Skratka, se je kdo že srečal s tole težavo, da ti audio kar naenkrat prdne v maloro, ker kolikor vidim, je to dokaj common issue, or something.
včeraj mi je na Win10 sistemu naenkrat nehal delovati audio. Z strojno opremo ni nix narobe, pač nobenega zvoka več ne spravi iz sebe. Imam pa build 10586.545, tko da ne vem, če je anniversary update že pri meni, lol.

Skratka, se je kdo že srečal s tole težavo, da ti audio kar naenkrat prdne v maloro, ker kolikor vidim, je to dokaj common issue, or something.

Ja, poznam to težavo. Na parih novih HP laptopih. Povečini reši restart.
Saj to je ta problem, ko klikneš na zvočnik spodaj (ki je "prekrižan") in pol se odpre takoj okno za odpravljanje težav?
Saj to je ta problem, ko klikneš na zvočnik spodaj (ki je "prekrižan") in pol se odpre takoj okno za odpravljanje težav?

Imam elitebooka od HPja, true, ampak je že fairly old. 
Ne, za audio kaže, da je vse naprave delujejo as they should, le nobenega sounda ne spravijo iz sebe. Restart ni pomagal.
Raziskujem solutions, ampak najraje bi sistem kar posodobil s temle anniversary editionom, mejbit it solves the shiet.

Ne, za audio kaže, da je vse naprave delujejo as they should, le nobenega sounda ne spravijo iz sebe. Restart ni pomagal.

Raziskujem solutions, ampak najraje bi sistem kar posodobil s temle anniversary editionom, mejbit it solves the shiet.

Ne bo, ker to sem sedaj videl že na cca 4 al 5 novih prenosnikih na katere je bil sveže od štarta naložen Redstone 1.

Alexius Heristalski ::
Na več računalnikih sem opazil (original Windows), da Windows Update še vedno ne ponudi posodobitve na Redstone 1. Pri nekaterih računalnikih sem sedaj to potem ročno sprožil proces z orodjem Media Creation Tool.
Baje lahko traja do dva meseca: http://www.zdnet.com/article/when-will-...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Odstrani audio device, pa naj se poinštalira na novo. Tudi Lenovo se je s tem srečal.
Pomaga, samo se lahko potem identičen simptom spetpojavi. Vsaj meni na ZBook-u se je.
To bo enkrat prišel en Windows upodate pa bo stvari izginila. Vsaj tak občutek mam. Ne vem, če je driver kriv, ker je isto pri več različnih računalnikih bilo (kar pomeni različni audio čipi in s tem gonilniki, simptopm pa povsod isti).

Odstrani audio device, pa naj se poinštalira na novo. Tudi Lenovo se je s tem srečal.
Pomaga, samo se lahko potem identičen simptom spetpojavi. Vsaj meni na ZBook-u se je.
To bo enkrat prišel en Windows upodate pa bo stvari izginila. Vsaj tak občutek mam. Ne vem, če je driver kriv, ker je isto pri več različnih računalnikih bilo (kar pomeni različni audio čipi in s tem gonilniki, simptopm pa povsod isti).
Funney, get your shiet together, Microsoft.

crniangeo ::
men je pri nekomu pomagalo, da sem namestil old driverje. :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Sem 99%, da je tole Windows (MS) težava in ne gonilniki. Je pa res, da pa v večini primerov pa so gonilniki tisti, ki so krivi za nedelovanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Qushaak ()

Reinstall gonilnikov does the job. Bi se strinjal, da je to bolj MS pogojen issue, kot od driverjev. 
Anniversary update, should I try, what say you?

Anniversary update, should I try, what say you?

Dr Lex ::
Pozdravljeni,
Na prenosnem računalniku nimam dovolj prostora za namestitev nadgradnje windows 10 Anniversary Update. S pomočjo orodja Ccleaner sem izbrisal vse kar ne rabim in očistil disk + sistemske datoteke. SSD je velik 64 gb. Kaže mi, da imam 9 gb prostega od 57 gb. Nimam več kaj brisat. Na disku C so še samo programi ostali. Vse kar imam je par filmov, ki so pa itak na disku D, ki pa je v velik 1000 gb. Za nadgradnjo win 10 pa zahteva 20gb. Po neumnosti sem skril ali zbrisal datoteke na C pogonu, kjer sem iskal skrite datoteke, saj mi ni bilo jasno, kako imam lahko tako malo prostora. Sedaj mi na C pogonu kaže samo windows datoteka v velikosti 27,8 gb. Ostale datokete kot so Program files 86, Program files in še nekatere pa so zginle/skrite.
Prosim za pomoč.
Na prenosnem računalniku nimam dovolj prostora za namestitev nadgradnje windows 10 Anniversary Update. S pomočjo orodja Ccleaner sem izbrisal vse kar ne rabim in očistil disk + sistemske datoteke. SSD je velik 64 gb. Kaže mi, da imam 9 gb prostega od 57 gb. Nimam več kaj brisat. Na disku C so še samo programi ostali. Vse kar imam je par filmov, ki so pa itak na disku D, ki pa je v velik 1000 gb. Za nadgradnjo win 10 pa zahteva 20gb. Po neumnosti sem skril ali zbrisal datoteke na C pogonu, kjer sem iskal skrite datoteke, saj mi ni bilo jasno, kako imam lahko tako malo prostora. Sedaj mi na C pogonu kaže samo windows datoteka v velikosti 27,8 gb. Ostale datokete kot so Program files 86, Program files in še nekatere pa so zginle/skrite.
Prosim za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr Lex ()

TO pa je ena unih... Če mate tolk časa zha ugotavlat kaj j eza zbrisat, da z bajti dihate na škrge pa dajte. Ta čas ko ga boste porabili za reševanje te težave boste na koncu ugotovili, da je kupit nov večji SSD in nanj klonirat obstoječi sistem (ali pa postavit na novo). 64GB za sistem v letu 2016. Sej niste resni....

Hja... res je, da ga je malo, ampak takrat ko sem kupoval je bilo bolje vsaj SSD 64 gb, kot pa nič oz. samo običajen disk. Večjega pa nisem kupoval, ker ga preprosto nisem potrboval. Saj sem za sistemski disk 64 gb nalagal samo programe, ki pa ne potrebujejo veliko prostora. Za ostale stvari pa sem imel dovolj 1000 gb.
Ni mi pa jasno kam je šla razlika prostora. Ko sem kupil prenosnik in naložil vse potrebne programe sem še imel nekje cca. 20-24 gb prostega prostora. Čez čas pa se je prosti prostor skrčil na 9 gb od 57 gb.
Imate kakšno idejo kaj bi se še dalo naredit?
Ni mi pa jasno kam je šla razlika prostora. Ko sem kupil prenosnik in naložil vse potrebne programe sem še imel nekje cca. 20-24 gb prostega prostora. Čez čas pa se je prosti prostor skrčil na 9 gb od 57 gb.
Imate kakšno idejo kaj bi se še dalo naredit?

Nepočiščene zadeve (tud CCleaner ni 100% vse). Si dal Disk Cleanum (desni klik nad C particijo => Properties....)? Pol pa maš še gumb "System files" in ti bo še enkrat skeniralo in pol pokljukaj. Boš morda še kaj zanimivega našel za odtranit.
Pa na SSD-ju je fajn met vsaj kake 20% placa prostega vedno, ker drugač zna performans pasti.
Pa na SSD-ju je fajn met vsaj kake 20% placa prostega vedno, ker drugač zna performans pasti.

Hvala za odgovor. Ja tudi to sem naredil. Hibernetično stanje sem izklopil in pridobil 3 gb.
Hehe...res ne vem kam se je skril ta "prazen prostor", glede na to, da nimam nič razen nujnih programov. Če kliknem čiščenje diska C: 139 mb in še nato če kliknem počisti sistemske datoteke 262 mb.
Tukaj nimam več kaj verjetno za naredit. Edino recover E: pogon mi kaže 41,2 gb. prostega od 60,5 gb. Morda se tu kaj da še storiti?

andromedar ::
Še ena idiotska za tiste, ki še niste preklopili na W10:
https://ask.slashdot.org/story/16/08/21...
Z oktobrom MS ukinja pozamezne patche (ki se jih je do zdaj dalo blokirat - npr. telemetrijo in ostalo nesnago). Od oktobra bodo vsi patchi združeni v kumulativni update...in ne bo mogoče več blokirat posameznih :)
Očitno MSju ne bo šlo več ubežati...
Čestitamo in 'pozdravljamo'.
https://ask.slashdot.org/story/16/08/21...
Z oktobrom MS ukinja pozamezne patche (ki se jih je do zdaj dalo blokirat - npr. telemetrijo in ostalo nesnago). Od oktobra bodo vsi patchi združeni v kumulativni update...in ne bo mogoče več blokirat posameznih :)
Očitno MSju ne bo šlo več ubežati...
Čestitamo in 'pozdravljamo'.
Eh?

AvtoR ::
Hvala za odgovor. Ja tudi to sem naredil. Hibernetično stanje sem izklopil in pridobil 3 gb.Hehe...res ne vem kam se je skril ta "prazen prostor", glede na to, da nimam nič razen nujnih programov. Če kliknem čiščenje diska C: 139 mb in še nato če kliknem počisti sistemske datoteke 262 mb.
Tukaj nimam več kaj verjetno za naredit. Edino recover E: pogon mi kaže 41,2 gb. prostega od 60,5 gb. Morda se tu kaj da še storiti?
Ali imaš tudi e-pošto na c disku?. Pri meni se jo je v 3 letih nabralo za 20GB.

Phantomeye ::
Ne vem, mogoče se mi samo zdi, AMPAK, vsakič ko ignoriram updejt (torej, ne resetiram računalnika), mi začne system proces odžirat procesor in ram. Skratka, mašina melje in šteka (pa ni švoh pc), dokler ga ne resetiram in naložim updejtov.
Se še komu to dogaja?
Se še komu to dogaja?

Hvala za odgovor. Ja tudi to sem naredil. Hibernetično stanje sem izklopil in pridobil 3 gb.Hehe...res ne vem kam se je skril ta "prazen prostor", glede na to, da nimam nič razen nujnih programov. Če kliknem čiščenje diska C: 139 mb in še nato če kliknem počisti sistemske datoteke 262 mb.
Ali imaš tudi e-pošto na c disku?. Pri meni se jo je v 3 letih nabralo za 20GB.
Ja kaj ni e-mail vedno v oblaku in ne na računalniku?

Motion ::
mail client kot je outlook ti jo prenaša na računalnik, da maš dostop tudi v offline načinu.

MrStein ::
Gre za *.pst in *.ost fajle, ampak kot rečeno, brisati na blef ni priporočljivo. Razen, če ima kje shranjene kopije.
Pa še takrat obstaja možnost, da bo "zmedel" Outlook in potem več ne bo pravilno deloval.
Pa še takrat obstaja možnost, da bo "zmedel" Outlook in potem več ne bo pravilno deloval.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

solatko ::
Pa še to, z vsemi zbrisanimi faili boš pridobil nekaj 100MB prostora. Se nebi raje odločil za še enkrat večji disk, saj ga dobiš za dobrih 40€ in imaš potem zopet nekaj let mir.
Delo krepa človeka

cryptozaver ::
Tamau je na svojem win10 pozabil geslo. Upgrade na 10 sem delal iz obstojecih licencnih win 7. Reset gesla je sicer mozen preko outlook accounta, ki pa se ga tut ne spomnim vec... Drugih accountov na racunalniku ni blo.
Kaj se da sedaj narest, da se ponastavi to nesrecno geslo?
Kaj se da sedaj narest, da se ponastavi to nesrecno geslo?