Forum » Operacijski sistemi » [Windows 10] Vprašanja in težave
[Windows 10] Vprašanja in težave

spucek ::
Dela. (mogoče dela že ves čas, nism bil nikoli pozoren)
Očitno ne dela.
haha :). Js sm testiral v notepadu, kjer se skrije. Tukaj, v tem oknu na ST, pa se res ne skrije :).
Previdnost je mati modrosti.

Enterprise ::
Mah klinc, ne vem, meni je default apps spet vse spremenil nazaj na Groove Music, Edge, ...
Eno leto že pacajo tale sistem, pa je še vedno precej ubogo vse skupaj. Meni tale integracija Cortane z Androidom glede zgrešenih klicev ne deluje. Rečeno je bilo, da bomo iz Messaging aplikacije lahko odgovarjali na SMSje iz telefona, tudi Androidnega. Nič od tega. So pa nasrali v Start seznam vseh aplikacij, kot da to res vsi potrebujemo. Ni pa opcije, da bi lahko, tako kot ikone na namizju, povečeval in zmanjševal ploščice v Startu. Tako imam na 4k 13,3" ekranu vse stlačeno v en kot, 3/4 zaslona pa prostega. Store je še vedno poln neuporabnih amaterskih aplikacij. Oblikovno je vse skupaj še vedno ena žalost.
Je pa sistem vsaj dobro odziven.
Eno leto že pacajo tale sistem, pa je še vedno precej ubogo vse skupaj. Meni tale integracija Cortane z Androidom glede zgrešenih klicev ne deluje. Rečeno je bilo, da bomo iz Messaging aplikacije lahko odgovarjali na SMSje iz telefona, tudi Androidnega. Nič od tega. So pa nasrali v Start seznam vseh aplikacij, kot da to res vsi potrebujemo. Ni pa opcije, da bi lahko, tako kot ikone na namizju, povečeval in zmanjševal ploščice v Startu. Tako imam na 4k 13,3" ekranu vse stlačeno v en kot, 3/4 zaslona pa prostega. Store je še vedno poln neuporabnih amaterskih aplikacij. Oblikovno je vse skupaj še vedno ena žalost.

To ni ravno rešitev. Potrebujem veliko delovne površine, ne bom višal DPI-ja, če so sami nesposobni vgradit tako basic feature, kot je povečava ikon.

Tralala999 ::
Enterprise je izjavil:
Mah klinc, ne vem, meni je default apps spet vse spremenil nazaj na Groove Music, Edge, ...
start je zame boljše kot prej, ikone lahko povečaš (desni klik), strat screen lahko raztegneš čez cel zaslon.

ST-777 ::
Enterprise je izjavil:
... So pa nasrali v Start seznam vseh aplikacij, kot da to res vsi potrebujemo. ...Meni v win 10 tudi ni bil všeč start meni, zato sem uporabil Classic Shell in je sedaj veliko bolje.

Modri dirkač ::
Enterprise je izjavil:
To ni ravno rešitev. Potrebujem veliko delovne površine, ne bom višal DPI-ja, če so sami nesposobni vgradit tako basic feature, kot je povečava ikon.
Ah, dej, hočeš rečt, da delaš na 13,3"@4k displayu brez scalinga?
Everybody lies!

knesz ::
Modri dirkač je izjavil:
Enterprise je izjavil:
Zakaj pa ne? Sicer je pa to tipično ST. Pojavi se nek problem, ST pa išče krivdo pri uporabniku. Tako v tem primeru, kot splošno

Modri dirkač ::
Zato ker imam tak laptop zdaj pred sabo, svaka čast, če lahko dela +8ur in oči zdržijo naprezanje ...
Imam preveč rad svoje zdravje, da bi se šel tak mazohizem ...
Imam preveč rad svoje zdravje, da bi se šel tak mazohizem ...
Everybody lies!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Modri dirkač ()

Modri dirkač je izjavil:
Enterprise je izjavil:
Kje sem pa to napisal?
DPI imam povečan na raven, da mi namizje odgovarja. Da bi mi odgovarjal še Start, bi moral DPI še dodatno povečevati, s čimer pa bi se sočasno povečevali še vsi drugi elementi v programih, posledično pa bi imel manj delovne površine, kar pa - samo zavoljo večjih ikon v Startu - ne bi bilo smiselno.
Ne bi pa tega problema bilo, če bi Microsoft v svoj polizdelek, ki ga gradi že več kot 2 leti, vgradil tako basic funkcijo kot je ta, da bi v Statru držal CTRL, vrtel miškino kolo, s tem pa bi se ti kvadratki povečevali/zmanjševali, kot to normalno deluje v raziskovalcu in na namizju.

Lonsarg ::
Star screen je že tako večji kot desktop, tako da nekaj ne štima če ti je velikost desktopa vredu start bi pa še povečal. Potem bi imel zelo nekonsistentno izkušnjo, ko bi tekst na start bil toliko večji.

MrStein ::
A to je eden od novih feature-jev, da v dropdown menijih (in še kje) ne moreš več izbrati z odtipkanjem začetnih črk točke menija?
Recimo v izbiri jezikov pritisnem 'S', nato 'L' in je izbrana "slovenščina" (ali "slovanščina").
Po novem pa je izbrana "Latvijščina".
Recimo v izbiri jezikov pritisnem 'S', nato 'L' in je izbrana "slovenščina" (ali "slovanščina").
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

NejcSSD ::
Kaj pa ce mi ne najde sam od sebe ta nove posodobitve?
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

bluefish ::

A to je eden od novih feature-jev, da v dropdown menijih (in še kje) ne moreš več izbrati z odtipkanjem začetnih črk točke menija?
Še huje, v nekaterih (novi GUI app-i - ControlPanel al kak se pač po novem imenuje), niti prve črke ne gre izbrat.
Hello scrolling!
PS: Danes novi svetovni rekord v hitrosti brisanja Win10 z diska...
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Ja, ker s start meniju je spisek jezikov, ki jih lahko izberem za tipkovnico, ali?
(naslednjič prebrat, kaj folk piše, preden "odgovoriš")
(naslednjič prebrat, kaj folk piše, preden "odgovoriš")
Motiti se je človeško.

Motion ::
win tipka + space? al si mislu kaj drugega?
edit_ govoriš od menijih, sem mislil da sam o preklaplanju med jeziji
edit_ govoriš od menijih, sem mislil da sam o preklaplanju med jeziji
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()

Malajlo ::
Tipkam keyboard in mi ponudi Edit language and keyboard options.
Ali pa ne znaš povedati, kaj bi rad... Če misliš pa na seznam "ikon" z razpoložljivimi jeziki - ja bemu, s kolesom poskrolaš po abecednem seznamu. Če ne pa na Additional. Al je treba znati uporabljati orodje. Jaz tudi z grabljami ne bom peska premetaval.
Ali pa ne znaš povedati, kaj bi rad... Če misliš pa na seznam "ikon" z razpoložljivimi jeziki - ja bemu, s kolesom poskrolaš po abecednem seznamu. Če ne pa na Additional. Al je treba znati uporabljati orodje. Jaz tudi z grabljami ne bom peska premetaval.

Ali pa ne znaš povedati, kaj bi rad...
" v dropdown menijih (in še kje) ne moreš več izbrati z odtipkanjem začetnih črk točke menija"
Kaj tu ni jasno?
Ja, lahko skrolaš, saj sem tudi to napisal, citiram: hello scrolling.
Tako da: prebrat, pa potem komentirat.

Oziroma če kdo še vedno ni kapiral: V XP, Vista, 7 in 8 je to delovalo, v 10 pa več ne.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Hja, očitno ne uporabljam toliko drop down menijev, da bi opazil. Kvečjemu pri inštalaciji (že win7) mi je šlo na živce, da sem za izbiro regije moral držati tipko s, da sem se do Slovenije prebil. Ker s.l.o.v.e. ni delovalo. Več. Spet?
(res pa nisem nameščal OS že malo večnost in se lahko motim)
Način izbire in podpora tipkam je odvisna od programerja. Nekje imaš samo seznam, drugje pa indeksirano. Očitno se programerju ni zdelo vredno. Ampak kaj ima to veze z operacijskim sistemom?
(res pa nisem nameščal OS že malo večnost in se lahko motim)
Način izbire in podpora tipkam je odvisna od programerja. Nekje imaš samo seznam, drugje pa indeksirano. Očitno se programerju ni zdelo vredno. Ampak kaj ima to veze z operacijskim sistemom?

Ker je vse kar sem omenil del OS-a?
Motiti se je človeško.

japol ::
Kako ste rešili "Scanning and repairing drive (D:) 6% complete" in podobno? Sploh pa nismo izbrali scana in podobno.

Napiše, da je disk "dirty".
Še nekaj: za en program je potrebno namestiti .NET 3.5, kljub temu da povezava je, nikakor da bi ga namestilo. Zato ga poberem z MS strani in ko ga hočem namestiti, mi ponovno prikaže enako okno kot prej. Se pravi da za namestitev .NET 3.5 potrebujem .NET 3.5. Sem v loopu! kr neki!
Še nekaj: za en program je potrebno namestiti .NET 3.5, kljub temu da povezava je, nikakor da bi ga namestilo. Zato ga poberem z MS strani in ko ga hočem namestiti, mi ponovno prikaže enako okno kot prej. Se pravi da za namestitev .NET 3.5 potrebujem .NET 3.5. Sem v loopu! kr neki!

Mare2 ::
Preskoči namestitev. Imaš gumb?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Ne bo šlo, potrebujemo 3.5, zelo veliko programov temelji na tem, tudi offline namestitev smo poizkusili a neuspešno.

Motion ::
A ne obstaja tudi že novejša verzija kot 3.5? Po spominu se mi zdi da je 4.5. A tistega ti tudi noče inštalirat?

Če ga v windows features izberem, se prikaže okno da ga je potrebno namestiti. Enako okno kot v primeru offline namestitve ali pa ob zagonu programov, ki 3.5 potrebujejo. 4.6 pa je nameščen.

In kaj je napaka ob inštalaciji? Kaj vse si že poskusil?
(nismo veterinarji, pa še vampa pošlatat ne moremo)
(nismo veterinarji, pa še vampa pošlatat ne moremo)

crniangeo ::
Dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /All /Source:E:\sources\sxs /LimitAccess
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

BorutK-73 ::

crniangeo ::
Fantje, to je splosno znana tezava pri win 10. Zgoraj sem napisal komando za namestitev net frameworka preko dvdja/usbja.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

BivšiUser2 ::
Mam dva računalnika katera hočem nadgradit na 1607 z ms toolom, en ma samo samo hdd pa me zanima če je refresh zadosti?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

flameir ::
racunalnik mi noce zaznati diska od kar sem ga posodobil na zadnjo verzijo.pri drugem, kjer je se starejsa verzija w10 gor, pa ga zazna normalno.kaj bi lahko naredil?

Niti v biosu ga ni na seznamu? Probaj s kakšnim linux live usbjem zagnati pa poročaj. Diski?

Alexius Heristalski ::
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()

So zmanjšal na manj, mislim da na 10 dni ( od AU naprej).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()

bluefish ::
Huh, pišuka, pa res.
Glede na nebroj problemov, ki jih ima zadeva, še dobro, da sem nameščal W10 le na prenosnika, ki je bolj redko v uporabi.
Glede na nebroj problemov, ki jih ima zadeva, še dobro, da sem nameščal W10 le na prenosnika, ki je bolj redko v uporabi.

ST-777 ::
Glede na nebroj problemov, ki jih ima zadeva, še dobro, da sem nameščal W10 le na prenosnika, ki je bolj redko v uporabi.Win 10 pri meni dobro deluje, moti me le to, da program PowerDesk pri preklapljanju med uporabniškimi imeni izgubi barvno podlago kjer so imena datotek in postane podlaga bela. Verndar je to manjša težava, ki jo lahko popravim v nekaj sekundah. Sem pa nadgradil licenčne Win 7 pro najprej na Win 10 pro in nato še z Anniversary Update.

k4vz0024 ::
10 dni. Saj niso resni. A pol, ko daš roll back, ti neha težiti z updajtom na AU? Kako pa izvedeš roll-back?

Nastavitve > Posodobitve > Obnovitev > Vrnite se nazaj na starejšo graditev (ali podobno če greš nazaj na 7/8.1)
Btw, kakšen hardver imajo tisti, ki imajo nebroj problemov?
Btw, kakšen hardver imajo tisti, ki imajo nebroj problemov?