» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
59 / 142
»»

solatko ::

andromedar - to ni rešitev, to počne sosedov mulc, pa ima komaj 12 let.:'(

Rešitev je, da ugotoviš zakaj ne dela in ustrezno popraviš.
Zato se uporabnikom w10 sesuva, ker brska po računalniku čisto vsak, ki ima 2 minuti časa.
Delo krepa človeka

andromedar ::

solatko je izjavil:

andromedar - to ni rešitev, to počne sosedov mulc, pa ima komaj 12 let.:'(

Rešitev je, da ugotoviš zakaj ne dela in ustrezno popraviš.
Zato se uporabnikom w10 sesuva, ker brska po računalniku čisto vsak, ki ima 2 minuti časa.

Good luck v 2 minutah to rešit ;)
Finta je v tem, da ravno NISEM brskal po računalniku. V bistvu manj invazivno sploh ne bi mogel rešit njegove težave, kot sem.

Kapiš?

Očitno nisem edini, ki je zaznal tako težavo: link
;)
Eh?

Zgodovina sprememb…

Veliko jih ima težave z računalniki, ne glede na OS. Še večim pa deluje vse b.p., zato se mora v vsakem takem primeru poglobit, zakaj dolečena zadeva ne deluje, saj je najlažje še bolj zasrat sistem s še eno aplikacijo, brez, da se problem reši.

Največkrat je problem v tem, da se uporabniki držijo nekega programja, ki je bilo dobro za prejšnjo ali predprejšnjo verzijo OS, za novo pa ni najboljše.
To so predvsem AV in razni utility programi.
Dva značilna programa sta tudi BS player in Nero, pa še kakšen Winrar,.......

Od izida w10 sem upgrade-al kar nekaj računalnikov in razen dveh (pri enemu ni podprta grafika intel 3100 in pri drugem ni podprt procesor - pač starejša zadeva), vsi drugi nimajo nobenih težav in so veseli, ker so se znebili ali nadležnega Metro-ja ali počasnosti w7.

Se pa res najde kak HW, ki tovarniško ni podprt s strani proizvajalca ali s strani M$-ja in moraš malo čarat z različnimi gonilniki, da se zadeva usposobi.
Delo krepa človeka

Anney ::

@solatko, če rešiš tale primer s kakršnimkoli čaranjem česarkoli si car. :)
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Po forumu verjetno ne, če bi imel tako konfiguracijo v rokah, pa ni hudič, da v parih dneh ne najdem rešitve. V dveh minutah pa verjetno ne.
Delo krepa človeka

scipascapa ::

Na moji Lenovo tablici sem dal prenos nadgradnje, pa vrti v prazno že več kot 1 uro nič premika, da bi karkoli videl, da se dowloada hehe.

treshold2 ::

Da li Rufus podpira snemanje na USB v UEFI ? Moj BIOS in MBO ne podpira legacy boot.
N2820 2.13 Ghz,4GB DDR3,500GB,Windows 10 Pro x64,Intel HD Graphics Mobile

treshold2 - zakaj pa bi uporabljal rufus, če lahko čisto enostavno narediš USB ključek, kar iz M$ strani. Vsaka MBO ima tudi legacy način, samo pravilno moraš nastavit.
https://www.microsoft.com/sl-si/softwar...

Seveda težko to narediš s travniškim OS, se pa tudi to da, če znaš.
Delo krepa človeka

treshold2 ::

solatko je izjavil:

treshold2 - zakaj pa bi uporabljal rufus, če lahko čisto enostavno narediš USB ključek, kar iz M$ strani. Vsaka MBO ima tudi legacy način, samo pravilno moraš nastavit.

Seveda težko to narediš s travniškim OS, se pa tudi to da, če znaš.

Že imam ISO, samo moram da naredim bootable USB. Z MCT ne morem ker potrebujem Pro ampak v ponudbi nima pa sem našel ISO, in želim da ga vporabljam za bootable USB. ISO je original, ni pirat.
N2820 2.13 Ghz,4GB DDR3,500GB,Windows 10 Pro x64,Intel HD Graphics Mobile

scipascapa ::

kako do nadgradnje na tablici, ko pa njihov način ne dela?

MarioMisaron ::

A ima windows 10 možnost, da kjer sta registrirana dva profila - admin in gost, zaklene določene programe za drugi profil? Da se ti programi niti ne pokažejo?

AvtoR ::

Zadnjih par dni imam čudno težavo z Win 10.
Nenadoma mi grafična kartica ugasne oba monitorja. Na obeh je črn zaslon. Računalnik zgleda da deluje, dioda za HDD na računalniku gorijo, delujejo normalno. Ne preostane mi drugega kot reset. Po resetu se comp normalno prižge, vendar se po določenem času težava ponovi.
Naredil sem roll back grafičnih driverjev pa težava ostaja.
Ali to pomeni, da je grafa pri koncu svojega življenja ali je težava v win 10 updatu?

ST-777 ::

AvtoR je izjavil:

Nenadoma mi grafična kartica ugasne oba monitorja. ... Ali to pomeni, da je grafa pri koncu svojega življenja ...
Grafični procesor na grafični kartici se ob nekaterih procesih zelo segreje, če pa ima še slab stik s hladilnikom, to lahko pripelje do težav. Poglej temperaturo grafičnega procesorja.

111111111111 ::

MarioMisaron je izjavil:

A ima windows 10 možnost, da kjer sta registrirana dva profila - admin in gost, zaklene določene programe za drugi profil? Da se ti programi niti ne pokažejo?

Namesti jih na personal folder od admina pa jih gost ne bo videl. To je prvo kar mi pride na misel.

ST-777 je izjavil:

AvtoR je izjavil:

Nenadoma mi grafična kartica ugasne oba monitorja. ... Ali to pomeni, da je grafa pri koncu svojega življenja ...
Grafični procesor na grafični kartici se ob nekaterih procesih zelo segreje, če pa ima še slab stik s hladilnikom, to lahko pripelje do težav. Poglej temperaturo grafičnega procesorja.

Grafa je dokončno izpustila dušo:(

opeter ::

No vidiš. Ni bil problem z Windows 10.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Na žalost! Ceneje bi bilo kak driver zamenjat, kot menjat celo grafo;((

zero_max ::

A mi lahko kdo pove od kje se je tole pobralo oz. kaj je tole (potem se kliknil 'Ne')

obvestilo

obvestilo

CyberPunk ::

Ve kdo, kako se zaklene Windows 10 tablico "na zahtevo", če ni priključena na tipkovnico? Na tipkovnici vem, da pritisneš Win+L.

darkolord ::

Start -> klik na username -> Lock

A ja, pa res, hvala. Ko smo že pri breztipkovničnih bližnjicah - kako pa narediš screenshot celega zaslona?

Motion ::

običajno je kaka kombinacija power + volume up ali down tipk. Podobno kot na telefonih. (zna bit odvisno od proizvajalca se mi zdi)

To sem nekaj probaval, pa ni bilo nič. Snipping Tool zaenkrat...

crniangeo ::

2] You can also double-click the top button on your Surface Pen, select the area you want to capture and lift the pen when this is done. The image gets captured to OneNote.

3] There is another way! Hold down the Windows flag button on your Surface device and then press the Volume Down button which is present on the side of the Surface device. The screen will momentarily darken and you screenshot will be taken.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

japol ::

Kje je že link do ISO datoteke za WIN10? A sem ga spregledal? A pa da je ISO, ne pa .exe in preko njega download ali kaj podobnega.
Poizkusil sem tu, pa ne morem: http://windowsiso.net/windows-10-iso/wi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: japol ()

111111111111 ::

Potem pa klikneš prenesi orodje in dobiš tool s katerim lahko preneš iso.

Hvala. Očitno je to-to.
Ali lahko prenesem licenco oz. bo zagrabila serijska v tem primeru:
Laptop ima win7 64bit ki do bili pobrani z MSDN (še iz časa študija). Novi laptop pa pride z že Win10 Home. Ali bo šlo, da na novem laptopu "prepišem" Home z Pro in uporabim kodo od starih Win7 (iz drugega laptopa).

Motion ::

MSDN licenco lahko komot uporabiš za aktivacijo 10ke (glej da naložiš pravo verzijo, samo kode neboš mogu zamenjat).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

A misliš to?:

Se pravi, da v kolikor imam na starem US verzijo, potem moram namestiti tudi win10 US, da bo koda zagrabila?

Zgodovina sprememb…

modelno1 ::

Ni mislil tega. Naloži tisto verzijo, za katero imaš ključ.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Lonsarg ::

Licence niso vezane na jezik. W10 je pa še bolj poenostavljen za navadne uporabnike je tu zgolj navadna in Pro verzija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Mare2 ::

Ali je možno v win 10 nastaviti kodno tabelo?

Itak da imam izbrano slovenščino ampak vseeno rabim. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Govor je o win7 pro 64bit. In sedaj ni važno ali nameščam US ali UK? Le da je win10 pro 64bit? in to je to?

modelno1 ::

Tako je.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

gwertix ::

Jst mam eno težavo. Ko gledam film, se mi na vsake 10min izklopi zaslon in morem potem podrsat po mousepadu, da se ekran spet zbudi. V nastavitvah pa mam nastavljeno, da se ekran ne izklaplja ob neaktivnosti... any idea hot to fix that? :)

A je možno vso telemetrijo, data transfer,... odstranit pri Home verziji oz. če sploh pri kateri verziji?

Veron ::

Imam eno malo smešno težavo. Windows 10 Pro x64 (nadgradnja iz 8.1, ampak težava je bila že prej prisotna).

Torej naštimano imam, da po 10min gre monitor v Sleep, po 20min pa celoten računalnik. Ampak, prvič ko gre monitor v sleep, se le ta po recimo nekje 5-10s spet sam zbudi, mine novih 10min in gre normalno v monitor sleep, ko je 10min monitor pri miru (v sleep), gre še računalnik. Torej da gre celoten računalnik v Sleep, poravi 30min.

Ni mi jasno in nevem kako ugotoviti, kaj ga muči pri prvem monitor sleepu, da se kar sam zbudi (vedno samo prvič)?

Kaj od tega na seznamu lahko odstranim?

Zgodovina sprememb…

NejcSSD ::

McAfee in Avast
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Rad bi da so samo driverji gor, protivirusnik, vse kar je balast bi rad dal stran.

Machete ::

Priporočam odstanjevanje programov z http://www.revouninstaller.com
Ker ti počisti tudi registre in pa uporabniške mape, ki ponavadi ostanejo, četudi odinštaliraš program.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Jerry000 ::

Machete je izjavil:

Priporočam odstanjevanje programov z http://www.revouninstaller.com
Ker ti počisti tudi registre in pa uporabniške mape, ki ponavadi ostanejo, četudi odinštaliraš program.

Obstaja kakšen takšen program v free verziji in ne trial?

Ob ponovnem zagunu, vidim le sliko namizja in v desnem spodnjem kotu ikone za jezik, povezavo, izklop. Kaj to pomeni? Kje je pa oszalo, win tipka ne zagrabi,... Kako pridem notri?

krneki0001 ::

Z miško klikni in zapelji navzgor

resno sprašujem

Dej slikaj pa obesi sem gor.

lopov ::

Poskusi s Ctrl + Alt. Drugače ti je pa resno napisal -- klikni in drži levi gumb miške in povleci navzgor, dvigneš kot zaveso :)

Karkoli naredim, nič ne zagrabi. Vidim le to:

lopov ::

Kaj si pravzaprav naredil? Ne prileze do login panele.
Osebno ne bi zgubljal časa in bi naredil restore.

Ali si si po pomoti zbrisal vse userje?
««
59 / 142
»»