» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
56 / 142
»»

Theduke ::

a s tem ceation tools se dejansko skonektas na win update? Sprasujem ker mam orginal winse...?

Lonsarg ::

Media creation tool zgolj potegne Windows inštalacijski ISO iz Microsoftovega strežnika, poleg tega zna tudi delati bootable USB ključke.

Za akitivacijo ti pri W10 ni treba skrbeti, ker si Microsoft strežnik ob aktivaciji zapomni tvoj hardware ID in lahko po mili volji delaš sveže inštalacije brez kakih serijskih in bo vedno avtomatsko aktiviralo.

Anney ::

Kako je zdaj s tem popravkom (KB3140743) je že pofixan ali so z njem še vedno težave? Gre se za poslovni prenosnik in nočem težav?

Motion ::

Anney je izjavil:

Kako je zdaj s tem popravkom (KB3140743) je že pofixan ali so z njem še vedno težave? Gre se za poslovni prenosnik in nočem težav?

Je bil umaknjen

Lonsarg je izjavil:

Media creation tool zgolj potegne Windows inštalacijski ISO iz Microsoftovega strežnika, poleg tega zna tudi delati bootable USB ključke.

Za akitivacijo ti pri W10 ni treba skrbeti, ker si Microsoft strežnik ob aktivaciji zapomni tvoj hardware ID in lahko po mili volji delaš sveže inštalacije brez kakih serijskih in bo vedno avtomatsko aktiviralo.

https://www.microsoft.com/sl-si/softwar...

to je to?

Hvala za informacije!

ja

opeter ::

Lonsarg je izjavil:

Kaj pa, če je FPP nadgradnja iz Windows 8.1?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Zdj sm mal kliku s tem Media creation toolom, zdj sm prsu od koraka ko bo namestil windowse? Sam nikje me ni vprašu kam in podobno? Vmes je bil korak kao da je preveru če je dovol placa in kao je potem pa je preveru še nove posodobitve... a to je to? Al bi mogu tam kliknat da mi nardi usb boot file pa to instalirat?

lp. J.

ok to sem vse isto naredu

Potem je namestilo zadnji build? Dela?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Različoca 1511 graditev 10586.104

Dejansko zbere največji disk in go naloži avtomatsko.

hvala za vso pomoč

A ti ni dalo na SSD? Kaj maš sedaj na SSDju?
Drgač naredi USB ključ in inštaliraj ročno.

V samem kompu mam 3 diske 32gb ssd, pa navadna 2.5 diska 2tera in 700gb. Tam nekje vmes po pregledu je zbral pogon G sklepam da zato ke je največ še fraj, in potem je pomoje naložu gor sam fajle za inštalacijo. Ker recimo zdele G-ja nimam not in delajo winsi čist normlano naprej. Na ta 32gb ssd pa dejansko je ene 3gb več zasedeno. Morem jutr poiskat on program za brisanje teh inštalacijskih fajlov, pa pogeldat ka je še ostalo gor da ne ra rabim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Theduke ()

Se pravi stara (10240) windows 10 instalacija je ostala?

flameir ::

Prijatelju se je prek W7 čez noč namestil W10. Sam pravi, da ni kliknil ničesar, čemur sicer ne verjamem čist, ampak a je to možno? Problem je, ker so mu šle vse datoteke v desktpu in downloadsih, kjer je imel tudi neke projekte, ki bi jih nujno potreboval. Preko TeamViewerja sem malo pogledal, pa nič pametnega našel. Predvsem sem gledal mapo windows.old. Morda kdorkoli ve kaj o tem? hvala za pomoč :)

solatko ::

Windows.old mapo naredi instalacija na isto particijo, kjer je bila stara instalacija. Od tam lahko potem preneseš vse kar ti v novem sistemu ni naložila, istočasno pa jo obnovitev sistema uporabi, če bi šel nazaj na prejšnji sistem.

To se dogaja od XP- ja naprej.

Odstraniš jo tako, da klikneš z desno na disk, lastnosti, čiščenje, sistemske datoteke, ko ti pokaže meni, izbereš stare namestitve, namestitveno datoteko in stisneš naprej, potem te še enkrat vpraša, če si prepričan, saj boš tako izgubil možnost vrnitve v prejšnji sistem in če si prepričan, potrdiš in odstranjevanje se prične. Traja nekaj minut in pridobiš cca 14GB prostora.

Download in namizje mape ima v windows.old - uporabniki - njegovo ime.
Če jih ni, so izginile, ker je imel okužen računalnik.
Delo krepa človeka

MrStein ::

flameir je izjavil:

Prijatelju se je prek W7 čez noč namestil W10. Sam pravi, da ni kliknil ničesar, čemur sicer ne verjamem čist, ampak a je to možno? Problem je, ker so mu šle vse datoteke v desktpu in downloadsih, kjer je imel tudi neke projekte, ki bi jih nujno potreboval. Preko TeamViewerja sem malo pogledal, pa nič pametnega našel. Predvsem sem gledal mapo windows.old. Morda kdorkoli ve kaj o tem? hvala za pomoč :)

Sem ravno včeraj sorodniku vračal...

Nekje v Control Panel / Backup je opcija "Go back to previous Windows 7".

Klikni, po teženju (A si res res prepričan? Res? Kaj pa če bi vseeno ostal na Win10? OK, zakaj ti Win10 ni všeč? A naložim apdejte, pa ti bo potem mogoče vseeno všeč Win10? Ne? OK, zadnjič vprašam: vrnem na win7 ali vseeno naj ostane Win10?) boš imel nazaj prejšnji Windows.

V mojem primeru je sicer takoj spet začel nalagati Windows 10 (download faza) , kar sem prekinil in potem blokiral ponudbo nadgradnje (nastavil DisableOSUpgrade po opisu tukaj: https://support.microsoft.com/en-us/kb/...
Tako da blokiraj ti tudi, sicer po naslednji teden ista zgodba.

(če bo dobil vse fajle nazaj, pa je vprašanje. V mojem primeru je vse bilo na svojem mestu, celo TeamViewer je tekel v ozadju Win10 in sem sem lahko prijavil brez da bi lastnik karkoli nastavljal)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

issak ::

flameir je izjavil:

Prijatelju se je prek W7 čez noč namestil W10. Sam pravi, da ni kliknil ničesar, čemur sicer ne verjamem čist, ampak a je to možno?

Kar verjemi, poln reddit je reportov da so se W10 sami naložili. Updatei so nastavljeni na avtomatic, in W10 je update, pa se je naložil.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Lonsarg ::

Ko in če bodo se sami nadgradili(v določenih redkih primerih naj bi se to že dogajalo, ampak zaenkrat gre lče za anonimne redit objave) bodo sami tudi avtomatsko izbrali opcijo "obdrži podatke in programe." (Tako se je tudi menda zgodilo tistim, ki o tem poročajo).

Tako da če mu je programe in celo podatke izbrisalo je 100% sam kliknil, in to dvakrat enkrat inštal in drugič next, ko je moral opcijo izbrati(po defultu ti obdrži podatke in programe!)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

solatko ::

Razen, če je sistem okužen, potem ti ne more obdržat in da kompletno v posebno mapo iz katere potem pobereš, kar rabiš.
Če je sistem čist, potem gre upgrade b.p., z vsem, kar si imel na prejšnjem OS.
Delo krepa človeka

bambam20 ::

issak je izjavil:

flameir je izjavil:

Prijatelju se je prek W7 čez noč namestil W10. Sam pravi, da ni kliknil ničesar, čemur sicer ne verjamem čist, ampak a je to možno?

Kar verjemi, poln reddit je reportov da so se W10 sami naložili. Updatei so nastavljeni na avtomatic, in W10 je update, pa se je naložil.

Zato pa obvezno daš manual, da prej pogledaš, kaj je med posodobitvami.

Iz tega vidika je M$ smrdljiv, ker pod vsako ceno želi, da prestopimo na novejši OS , če prav tega določeni nočemo. Za moje potrebe je sedmica povsem dobra in zaenkrat nimam nobene želje, da bi prešel na 10-tko.

trnvpeti ::

ms se je ze odzval

ms se je ze odzval

trnvpeti ::

Support for Skylake processors on Windows 7 and 8.1 will end on July 17, 2017, but Lenovo says that some of its customers are already asking the company to get in touch with Microsoft and convince them to give up on this plan.

The reason is as simple as it could be: not everyone is willing to move to Windows 10, so Lenovo's customers who purchased devices powered by Skylake processors want to continue using Windows 7 and 8.1 beyond this date, but at the same time to also receive updates.

Adrienne Mueller, North America ThinkPad sales enablement and product manager at Lenovo, explained recently some customers "haven't thought about transition to Windows 10" and that's why they are asking the company to contact Microsoft and work together on a new end of support date for Skylake on these two Windows versions.

"Growing demand for Haswell and Broadwell"

Mare2 ::

trnvpeti je izjavil:

ms se je ze odzval

ms se je ze odzval

Kaj pa si naredil?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

gruntfürmich ::

zmrzovanje winsow 10 je večji problem ali samo pri meni?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

all fine here

Motion je izjavil:

Anney je izjavil:

Je bil umaknjen

Ali se je z updejtom sam odstranil?

Nope. Lahko da je bil popravljen z naslednjim popravkom. Jst ga mam nameščenega vidm, sam nisem mel še nobenih problemov z njim do sedaj.

Motion je izjavil:

Nope. Lahko da je bil popravljen z naslednjim popravkom. Jst ga mam nameščenega vidm, sam nisem mel še nobenih problemov z njim do sedaj.

Po mojem ga bo treba ročno odstranit. :)

flameir ::

Meni pa ne dela MTP driver za SGS4. Pogooglal sem že vse mogoče, namestil vse mogoče, po vodičih spreminjal, omogočal/onemogočal nekaj v registrih in ne vem kaj vse. Ampak računalnik še kar ne zazna mojega Galaxyja. Kies ne pride v poštev, ker rabim samo mapo, na katero bom lahko kliknil. Kako lahko nekaj tako osnovnega ne dela, to je neverjetno. Ideje dobrodošle.

Alexius Heristalski ::

Lonsarg je izjavil:

Ko in če bodo se sami nadgradili(v določenih redkih primerih naj bi se to že dogajalo, ampak zaenkrat gre lče za anonimne redit objave) bodo sami tudi avtomatsko izbrali opcijo "obdrži podatke in programe." (Tako se je tudi menda zgodilo tistim, ki o tem poročajo).

Tako da če mu je programe in celo podatke izbrisalo je 100% sam kliknil, in to dvakrat enkrat inštal in drugič next, ko je moral opcijo izbrati(po defultu ti obdrži podatke in programe!)

Windows 10 je po novem priporočena posodobitev. Kdor ima označeno "Priporočene posodobitve želim prejemati enako kot pomembne posodobitve" (link), dobi obvestilo, da se bo namestila nadgradnja na Windows 10 (če je ne prekličeš). Link.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

zero_max ::

Ko za nekaj časa ne uporabljam laptop, se mi Windowsi 'odlogirajo' in prižge se nekakšen screensaver (črna barva), tako da moram zopez vnašati geslo. Moti me to, da se vedno jezik tipkovnice spremeni iz slovenskega na angleški. Kako bi to preklaplanje jezika izklopil oz. za vedno imel naštimano z modro označeno opcijo na spodnji sliki:

Hvala za pomoč in LP!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zero_max ()

gddr85 ::

afaik v c panel -> clock, language and region odstraniš angleški

japol ::

Lepo tole, vzeto na znanje, hvala za:

opeter je izjavil:

Zanimive skrite opcije:
http://www.askvg.com/collection-of-wind...

Alexius Heristalski ::

zero_max je izjavil:

Ko za nekaj časa ne uporabljam laptop, se mi Windowsi 'odlogirajo' in prižge se nekakšen screensaver (črna barva), tako da moram zopez vnašati geslo. Moti me to, da se vedno jezik tipkovnice spremeni iz slovenskega na angleški. Kako bi to preklaplanje jezika izklopil oz. za vedno imel naštimano z modro označeno opcijo na spodnji sliki:

Hvala za pomoč in LP!

V iskanje/Cortano napiši jezik, da te vrže v Nadzorno ploščo. Dodatne nastavitve > Preglasi za privzeto vnosno metodo > izberi želeni jezik > Shrani.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Matevz96 ::

Ponovno imam težave, iz neznanega razloga mi ne delajo nekatere windows aplikacije (npr kalkulator), tudi stvari na start meniji izgledajo čudno (nič ne deluje).

slika start menija:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matevz96 ()

zzz_side ::

@ Matevz96

Enake težave imam sam že kak teden. Ne vem kaj bi lahko bilo vzrok zanje, ker nisem z računalnikom počel nič nenavadnega. Preprosto nobena metro aplikacija ne deluje, vse pa imajo nenavadna imena. Pri odpiranju vrže tudi sledečo napako.

Napaka.

Napaka.

Poskusil sem že praktično vse rešitve, ki jih ponuja Google, brez uspeha.

ST-777 ::

zzz_side je izjavil:

... Poskusil sem že praktično vse rešitve, ki jih ponuja Google, brez uspeha.
Morda ti dela težave popravek KB3140743, če ga imaš nameščenega, poglej na Google, kako ga odstraniti.

opeter ::

Za tiste, ki radi malo "potvikate" zadeve (beri: sami nastavljate), priporočam spodnji brezplačni program:
Ultimate Windows Tweaker 4 za Windows 10 (za starejše Windows pa imate verzijo 3.x oz. 2.x)

Ultimate Windows Tweaker 4 for Windows 10

Ultimate Windows Tweaker 4 for Windows 10

To pa je še ne, poseben programček za vizualno nastavljanje raznoraznih opcij grafičnega vmesnika: Winaero Tweaker
http://winaero.com/comment.php?comment....

Winaero Tweaker

Winaero Tweaker

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

modelno1 ::

Mogoče kdo ve, ali lahko računalnik z licenco za W10, ki sem jo pridobil s Technical Preview-jem, uporabljam v poslovne namene?
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

andromedar ::

modelno1 je izjavil:

Mogoče kdo ve, ali lahko računalnik z licenco za W10, ki sem jo pridobil s Technical Preview-jem, uporabljam v poslovne namene?

Še enkrat premisli tole...

Windows 10 ni ravno stabilen sistem - tudi (kao stabilna) verzija, ki ni pridobljena iz tech preview.
Ti pa si na tem, čemur celo MS pravi 'beta' (slow/fast ring) - dejansko pa je bolj alfa.

Sicer ne vem koliko ti pomeni tvoj biznis, ampak za poslovne namene, kjer potrebuješ zanesljivost...to ni.
Eh?

nejcek74 ::

andromedar je izjavil:

Windows 10 ni ravno stabilen sistem...

Ne pretiravaj, desetka je popolnoma stabilen sistem, se pa del uporabnikov zaradi navajenosti na UI oklepajo XP-jev in sedmice.
Zal je tako, da v sodobnem svetu povprecnemu uporabniku ne ostane kot da se pocasi giblje skupaj z vecino ter relativno sproti menja OS, softwear in hardwear. Pa nima veze ali gre za Windows ali pa za Mac okolje. Vecina profesionalega softwearja je ze nekaj casa na enoletnem intervalu updatev, podporo starim sistemom pa spori mecejo ven.
Druga opcija je, da se boris s sistemom, namesto da bi se ukvarjal s produkcijo. Prej ali slej ostanes z necim kar ni vec podprto ali kompatibilno. Potem je ponavadi preskok se toliko hujsi in drazji.

Tim misli uporabljat preview verzijo. Ta verzija je namenjena preizkušanju ne previrjeni popravkov. LAhko je stabilna danes, lahko je popolnoma zjebana jutri zutro ko pride v službo ker je MS porinu nov update ven. In kaj bo potem cel dan se zajebavu z popravljanjem sistema zdraven se pizdu kako je MS u krcu da izdaja take popravke. DA se niti nebomo dotaknili če je sploh legalno.

Poglej si samo par postov više, kaj sta napisala Matevz96 in zzz_side

Če meniš, da se lahko to zgodi v stabilnem sistemu, pol očitno nimava podobnih predstav o tem kaj bi (oz. kaj naj res ne bi) delal stabilen in zanesljiv operacijski sistem.

PS: za to sem moral pogledat samo par postov više. Je pa 56 strani te teme.
Eh?

modelno1 ::

Nisem spraševal glede stabilnosti sitema, bolj glede legalnosti takega početja. Ne mislim uporabljati preview verzije, le licenco, ki sem jo dobil s sodelovanjem v Technical Preview programu. Moje vprašanje je torej: Kaj bi se zgodilo, če bi prišel inšpektor, hotel račun za Windows, jaz bi mu pa razložil, da je licenca "darilo" za sodelovanje v Technical Preview programu?
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

modelno1 je izjavil:

Nisem spraševal glede stabilnosti sitema, bolj glede legalnosti takega početja. Ne mislim uporabljati preview verzije, le licenco, ki sem jo dobil s sodelovanjem v Technical Preview programu. Moje vprašanje je torej: Kaj bi se zgodilo, če bi prišel inšpektor, hotel račun za Windows, jaz bi mu pa razložil, da je licenca "darilo" za sodelovanje v Technical Preview programu?

Kaok si dobil licenco? Kolkor se jaz spomnem. Če nimaš licence in sodeluješ v preview insider programu so windowsi aktivirani samo toliko časa kolikor si v insider program. Ko iztopiš niso več aktivirani.

modelno1 je izjavil:

Ti si nekaj narobe razumel. S sodelovanjem v Tech Preview programu nisi dobil (in nisi upravičen) do nobene "stabilne" verzije W10. To bi bilo ja noro od Microsofta...al si že videl, da bi ti MS dal kaj zastonj? Operacijski sistem je dandanes kvečjemu dražji, kot je bil pred 10ko - glede na to, da moreš danes zraven 100 Eur (al kolko že) za uporabo prodat še dušo, zasebnost in eno nogo.
Eh?

MaCoFaCo ::

Microsoft has warned users that they must stop running Windows 10's Insider preview if they didn't upgrade from a valid license of Windows 7 or 8.1, or moved to the beta test program from a legit license obtained from Microsoft or an OEM.

Vir: http://www.computerworld.com/article/29...

zzz_side ::

ST-777 je izjavil:

zzz_side je izjavil:

... Poskusil sem že praktično vse rešitve, ki jih ponuja Google, brez uspeha.
Morda ti dela težave popravek KB3140743, če ga imaš nameščenega, poglej na Google, kako ga odstraniti.

Imel sem ga nameščenega. Po odstranitvi se je računalnik znova zagnal in zavečno obtičal na črnem zaslonu z Windows logom, kjer se premikajo tisti modri krogci. Po rebootu v safe modu se je popravek naložil nazaj sam od sebe, računalnik pa se spet prižge, vendar moje težave niso odpravljene.

Zgleda da mi preostane le še format in fresh install.
««
56 / 142
»»