» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
48 / 142
»»

luxxx7 ::

Po posodobitvi na različico 1511, se mi je v Lokalnem disku C: naredila datoteka windows.old, jo lahko zbrišem ali ne?

bluefish ::

Da.

krneki0001 je izjavil:

desni gumb -> properties -> disk cleanup -> clean up system disk -> izbereš, kar bi rad ostranil.

Potem pa še enkrat ponoviš in bo šlo vse stran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

MrStein ::

mtosev je izjavil:

kolk vem microsoftu šteje, da je win legal, če imaš serijsko in coa nalepkico. na ebay.de maš ogromno tega in sellerji quotajo neko odločbo nemškega sodišča katero pravi, da licenca ne more biti vezana na komp in da jo lahko prodaš naprej

Narobe quotajo.
Če me noben ne prehiti, limam članek z razlago.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

https://www.microsoft.com/de-de/howtote...

Product Keys werden niemals separat verkauft

Mit Ausnahme von Product Key Cards (PKCs), die mit COAs vertrieben werden, vertreibt Microsoft keine Products Keys als eigenständige Produkte. Wenn Sie auf einer Auktionswebsite, in einer Onlinekleinanzeige oder auf einer anderen Webseite einen Eintrag finden, in dem für zum Verkauf stehende Product Keys geworben wird, dann ist das ein untrügliches Anzeichen dafür, dass die Keys wahrscheinlich gestohlen oder nicht lizenziert sind. Wenn Sie zum Aktivieren des auf Ihrem PC installierten Windows-Betriebssystems einen gestohlenen oder nicht lizenzierten Product Key kaufen und verwenden würden, könnte es sein, dass der Key nicht funktioniert, dass er bereits auf einem anderen PC verwendet wird oder von Microsoft zur Verwendung gesperrt wurde, wenn er als gestohlen gemeldet wurde. Damit Sie auch wirklich alles bekommen, was Sie erwarten, kaufen Sie am besten direkt einen PC, auf dem Original-Microsoft-Software vorinstalliert ist oder Original-Microsoft-Software von einem autorisierten Händler.

http://www.heise.de/ct/ausgabe/2014-17-...
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

mtosev ::

In English, this means that once Microsoft has sold a copy of Windows anywhere in the European Union (actually the European Economic Area, but let's not quibble over another country or three), it has no control over how that copy is subsequently distributed (with an exception only for rental). Reading this, barrack room lawyers will be saying "Stop! Microsoft doesn't sell its software - it licenses it - so these rules don't apply". Bollocks. The only way of reading this provision consistent with the "purposive" approach of interpreting European law is that "sale ... of a copy ... by the rightholder or with his consent" means "sale of a licensed copy". "Exhaust the distribution right of that copy" means "Prevent Microsoft having any control on how that copy is transferred from user to user". On the one hand, Microsoft can argue that since you bought the copy of Windows on a hard disk inside the computer when you bought it, then you can transfer that copy, on that hard disk. So there is an argument that that copy of Windows is linked to that hard disk. But it's not a very good argument.
http://www.theregister.co.uk/2002/05/08...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Omenjena odločba nemškega sodišča je iz leta 2012. Članek, ki si ga prilepil pa je iz leta 2002.

Den Grundstein für den Handel mit Software-Lizenzen legte der Europäische Gerichtshof (EuGH) im Jahr 2012 in seiner ,,UsedSoft"-Entscheidung.
Motiti se je človeško.

Alexius Heristalski ::

Licenčni pogoji (use terms) Windows 10 OEM

4. Prenos. Določila tega razdelka ne veljajo, če ste programsko opremo pridobili kot potrošnik v Nemčiji ali v kateri koli od držav, navedenih na tem spletnem mestu (aka.ms/transfer). V tem primeru morata biti vsak prenos programske opreme tretji osebi in pravica za njeno uporabo skladna z upoštevno zakonodajo.

a. Programska oprema, ki je vnaprej nameščena v napravi. Če ste programsko opremo dobili vnaprej nameščeno v napravi (in tudi če ste nadgradili programsko opremo, ki je bila vnaprej nameščena v napravi), lahko licenco za njeno uporabo prenesete neposredno na drugega uporabnika, vendar samo z licencirano napravo. Prenos mora vključevati programsko opremo in originalno nalepko Windows, če ste jo dobili z napravo, vključno s ključem izdelka. Pred kakršnim koli dovoljenim prenosom se mora pridobitelj strinjati, da za prenos in uporabo programske opreme velja ta pogodba.

b. Samostojna programska oprema. Če ste programsko opremo dobili kot samostojno programsko opremo (in tudi, če ste nadgradili programsko opremo, ki ste jo dobili kot samostojno programsko opremo), jo lahko prenesete v drugo napravo, ki je vaša last. Programsko opremo lahko prenesete tudi v napravo, ki je last nekoga drugega, če (i) ste prvi licencirani uporabnik programske opreme in (ii) se novi uporabnik strinja s pogoji te pogodbe. Za prenos programske opreme lahko uporabite varnostno kopijo, ki jo lahko naredite z našim dovoljenjem, ali nosilec, na katerem ste dobili programsko opremo. Pri vsakem prenosu programske opreme v novo napravo morate programsko opremo odstraniti iz prejšnje. Programske opreme ne smete prenesti zato, da bi licenco uporabljali v več napravah.

Izgleda, kot da za Nemce veljajo drugi pogoji kot za ostale.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

slitkx ::

Ni vprašanje, ni težava, je pa nova funkcionalnost Windows Defenderja: http://www.thewindowsclub.com/windows-d...

Potential Unwanted Application (PUA) or PUPs is a threat classification based on reputation and research-driven identification. They are typically Crapware or Bundleware, and such software that you really do not want on your system, and which could potentially do more harm than good.

Bo res tako?
Ponavadi pod PUA/PUP štejejo uporabna orodja kot VNC, netcat in podobno.
Pravi crapware pa veselo gre mimo.
Motiti se je človeško.

Sprobaj, pa boš vedel. Saj znaš delati v virtualki.
Pri meni se je dobro obneslo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: slitkx ()

Če bo imel kdo težave s popravkom KB3122947 na W10 1511: http://www.howto-connect.com/kb3122947-...

Rast ::

Bluefish, hvala, je delovalo!

slitkx je izjavil:

Sprobaj, pa boš vedel. Saj znaš delati v virtualki.
Pri meni se je dobro obneslo.

Torej ne blokira VNC, netcat in podobna orodja, blokira pa razne spy in ad zadeve?
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Sprobal sem na DAEMON Tools. Namestitev je blokiralo, ker namestitveni program vsebuje crapware. Ko sem začasno izklopil sprotno zaščito, je šla namestitev skozi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: slitkx ()

Machete ::

Do sedaj sem preskakoval stalno siljenje k updejtu win10. Včeraj sem dovolil in sicer nekaj vmes prekinil.. Winsi so izgledali ok.
Mi pa v igrah obrne pogled, oziroma miš direktno navgor in mi miška ne deluje za obračanje v x y. V meniju igre dela ok in tipke tudi delajo, v winsih se miš tudi obnaša normalno.
Potem sem restartal in je inštaliralo pred ponovnim zagonom in pred logonom v winse updejte, potem sem igral bf4 kakih 15 minut normalno, ko mi je spet obrnilo pogled direkt navpično v nebo. Enkrat mi je celo na namizju sililo kurzor stiktno v zgornji levi kot. Sem mislil, da se tepe z dalinjsko mišjo in jo sklopil, pa ni bilo razlike. Pretikal sem miš in tudi ni bilo razlike. Je to komu znan problem?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

solatko ::

Imaš slučajno dva AV programa v delovanju?
Preglej za virusi.
Delo krepa človeka

Ne, je pa bil med updejti 'win mališs software removal tool'. Primarni AV je Panda AV Pro, plačana verzija.

krneki0001 ::

Zanimivo da na intelovem C206 čipsetu s popravkom 15.11.2015 dobiš nove driverje za USB, ki ne delajo dobro tako na osmici kot na desetki. Izklopi USB-je ko prideš v sistem.
Je treba potem povozit s starejšimi driverji za čipset, da zadeva začne delovati.

Je pa slabost ta, da če nimaš PS2 porta vsaj za miš (potem pa vklopiš on screen keyboard) ali pa dodatne kartice za usb3.0 s svojimi driverji, ne moreš nič narest, ker imaš USB-je izklopljene. Lahko pa greš z inštalacijskim medijem v safe mode in tam potem zamenjaš driverje za USB.

Zgodovina sprememb…

Se je očitno rešilo..
Me pa zanima nekaj drugega, a tudi vam update povozi praktično vse nastavitve windowsov? Od nastavitev zasebnosti, volume mixerja, privzetih programov itd..?
Idiotsko se mi zdi to prenastavljat vsakič.

broken/link ::

It's not a bug, it's a feature ;)

Meni ni nič spremenilo, še vedno je prevzeto FF, VLC, PS, nastavitve zasebnosti, M$ očitno to ne spreminja, poglej kaj se ti dogaja. Morda to naredi chrome ali kak drug pajac.
Delo krepa človeka

machete govori o "the update"-u, torej o posodobitvi na različico 1511, ko ti napacka windows.old in spremeni default nastavitve. in ta pajac je windows.

Da.
Kaj ti napacka?

Ja, enako, kar nekaj nastavitev je bilo prestavljenih na default. Čisti WTF.

He-Man ::

Ko se v podjetju za malico odjavim (da pridem na lock screen) se potem ko pridem nazaj in vpišem ne odprejo dokumenti in programi, ki sem jih pustil odprte pred odjavo.

Je to normalno obnšanje (prej namreč nisem nikoli prakticiral odjavljanja)? Kako bi omogočil, da dokumenti in programi ostanejo odprti?

no, sam temu ne bi rekel "update" ampak kar "upgrade". in če mislijo vsakih par mesecev dat vn tak upadte, ki je velik par GB, naredi .old folder in večino nastavitev nastavi na default si bom lepo poiskal alternativo, ker se ne mislim s tem ukvarjat s tem.

He-Man je izjavil:

Ko se v podjetju za malico odjavim (da pridem na lock screen) se potem ko pridem nazaj in vpišem ne odprejo dokumenti in programi, ki sem jih pustil odprte pred odjavo.

Je to normalno obnšanje (prej namreč nisem nikoli prakticiral odjavljanja)? Kako bi omogočil, da dokumenti in programi ostanejo odprti?

Zakleni namesto da se odjaviš.
(Lock -- Log off)

Najhitreje s tipko WINDOWS+L
Motiti se je človeško.

Machete je izjavil:

Se je očitno rešilo..
Me pa zanima nekaj drugega, a tudi vam update povozi praktično vse nastavitve windowsov? Od nastavitev zasebnosti, volume mixerja, privzetih programov itd..?
Idiotsko se mi zdi to prenastavljat vsakič.

Meni je vse ostalo. Imam pa ms account in sinhronizacijo nastavitev, tako da pobere nastavitve od tam.

Imam account, moram pa pogledat kaj imam naštimano za sinhroniziranje. Tnx.

Mobidick ::

A se komu sanja, zakaj sistem vsake toliko časa trzne za pol sekunde? Zvok, video, miška, ... vse zašteka za trenutek, potem pa gre naprej. Gonilniki so vsi nameščeni najnovejši. Z Win 8.1 teh težav ni bilo. Računalnik je dovolj zmogljiv.
The future is digital!

Mobidick - To, da je sistem zmogljiv, ne pove nič. To, da trzne tudi ne kaj dosti.
Delo krepa človeka

Povej kaj več, kaj bi še bilo zanimivo.

Win 10 Pro (1511)

Evo, tole so komponente:
Intel Core i5 4570S 4x2.90GHz So1150 Box Haswell 65 Watt
Gigabyte GA-H87M-D3H H87 Sockel 1150 mATX DDR3
Crucial 16GB KIT PC3-12800 DDR3-1600 CL9 Ballistix Sport 2x8GB
Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s TLC Toggle
WD Caviar Green 2000GB SATA 6Gb/s Intellipower 64MB
The future is digital!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mobidick ()

BorutK-73 ::

Maš UPS?

Imam.
The future is digital!

Meni je tako "cukal" ko sem imel povezan ups z usb kablom za software. Brez kabla in programa dela normalno.

Probaj brez usb kabla.

Zgodovina sprememb…

Žal nimam povezanega z usb kablom.
The future is digital!

Si probal brez ups-a?

Nisem. Sicer mi ni logično, ampak ok. Bom probal in javim čez kak dan oz. prej, če bo isto.
The future is digital!

Se vam dogaja, da se pogosto ob kliku na ikono ti. Charms Bara takoj zapre? TTL ima zgleda izjemno kratek.

W10 ima Charms bar?

Središče za opravila, se pardoniram.

Mobidick je izjavil:

Nisem. Sicer mi ni logično, ampak ok. Bom probal in javim čez kak dan oz. prej, če bo isto.

Žal brez uspeha. Tudi brez UPS-a dela enako.
The future is digital!

CyberPunk ::

Zanima me, ce je ze kdo v Windows 10 Home dodal Group Policy glede na ta navodila:
http://www.itechtics.com/enable-gpedit-...
...in ali so kaksni problemi ali zadeva dela OK?

Jaz. Deluje brez problema. Ob zagonu gpedit.msc se odpre uokvirjena aplikacija, podobna izgledu tej v Professional. Nabor možnosti je enak.
(Trenutno ne morem pokazati, ker nisem na hibridu.)

CyberPunk ::

OK, saj izgled me ne briga. :) Glavno, da dela kot Pro in da se ne sesuva ali se kaj hujsega...

Ena zanimivost; Na serverju xeon 4 jedra, 8gb rama in z 8mb (osem megabajtov) rama na grafični kartici (matrox G200) windows 10 normalno delujejo. Poleg tega tudi vse driverje najde za raid kontroler, za kontrolne module in skratka vse deluje.

Mare2 ::

krneki0001 je izjavil:

Ena zanimivost; Na serverju xeon 4 jedra, 8gb rama in z 8mb (osem megabajtov) rama na grafični kartici (matrox G200) windows 10 normalno delujejo. Poleg tega tudi vse driverje najde za raid kontroler, za kontrolne module in skratka vse deluje.

To je pa lepo od Microsofta. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Anney ::

Za take mašine jih najde pa deluje meni pa na plati 1155, driverji za SATA/AHCI povzročajo kernel power problem (41). Ni variante, da rešim zadevo, ampak mi je čudno odkar sem menjal SSDja se tol dogaja (Samsung 850EVO ali ADATA 920SP) s Sasungom 830 in win 10 build 12040 teh težav ni bilo.

Zanimivo je to, da je windows 10 našel dellov kontrolni modul, dellov SAS raid kontroler in še par dellovih zadev v tej mašini, za katere bi rekel, da jih najde server verzija windowsov. Pa v device managerju ni nobene ikonce z opozorilom in nobene neznane naprave. Dobesedno je čisto vse v mašini našlo iz prve (brez dodatnega nalaganja driverjev) in vse deluje brezhibno.

anney - zamenjaš? :))

Anney ::

Tudi meni najde vse, brez klicajev, samo kaj ko so random reseti (ID 41), včasih dela cel dan ok, drugič pa dva do štiri random reseti zgoraj omenjene napake.
««
48 / 142
»»