» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
3 / 141
»»

Pesimist ::

jap tu pa je. Mater ma dober performans. Užitek primerljiv kot da igro poganjas z min 60fps v vsakem trenutku!

Kaj ::

Je sedaj Windows 10 TP že vsaj toliko stabilen in varen, da se ga lahko mirne vesti uporablja na edinem kompu za vsakodnevne stvari? Sem že malo nestrpen...

Kot vidim na tej strani (http://windows.microsoft.com/en-us/wind..., se zdownloada verzija 10041. Naj ne bi bila zunaj že vsaj 10044?
Tale TP verjetno zahteva kompletno namestitev od začetka, ne samo upgrade?

krneki0001 ::

zunaj je že verzija 10049.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Lonsarg ::

@MihaMiha, en build je stabilen potem pa naslednji morda ni več, ni to RC verzija, kjer si imel eno leto isti build z updajti, tu dejansko dobivaš nove in nove builde, kjer na novo dodajajo funkcionalnosti, torej dodajajo buge. To ni stabilnost prejšnih Release Candidatov daleč od tega.

Jaz si sicer drzem uporabljat za vsakodnevno rabo na Slow ringu, torej da vsaj tahudih bugov ne dobim, sem pa moral že večkrat roll backat driver za grafiko ker mi hoče nekega nestabilnega podturit preko updajta. Tak da če ti ni problem kak workaround najti za kak bug ko se pojavi potem kar;)

sajmon ::

Sam imam vzporedno nameščen win10, stabilnost je povsem zadovoljiva, ni pa na ravni RTM verzije. Mogoče je problem s kakšnimi gonilniki (usb 3.0 ne deluje),
na prenosniku funkcijske tipke za mute / zvok +- ne delujejo, občasno ima težave in deluje tipkovnica po zbujanju iz spanja (od verzije 10041 tega nisem več opazil).
v verziji 10041 ne deluje oziroma se sesuje aplikacija Photos.

Pa dogaja se seveda, da v novejši verziji ne delajo stvari, ki so v prejšnji že delovale.

10041 je zadnji build, ki je tudi dosegljiv kot iso.
10049 je pa nagradnja, ki je prišla dan / dva nazaja, dosegljiva tistim, ki imajo označeno frekvenco posodobljanja na fast.

Isti vrstni red je bil pri buildu 10041. Najprej je na voljo kot update, čez kakšen teden pa tudi kot iso in takrat je na voljo tudi tistim s frekvenco slow.

CyberPunk ::

Kaj je izjavil:

Je sedaj Windows 10 TP že vsaj toliko stabilen in varen, da se ga lahko mirne vesti uporablja na edinem kompu za vsakodnevne stvari? Sem že malo nestrpen...

Technical preview =/= produkcija

Takole bom rekel: Ce bi se preselil v napol narejeno hiso sredi gradbisca in tvegal, da vsake toliko zmanjka elektrike ali vode, da streha tu pa tam pusca, vcasih kak del odpade itn. itn. in te vse to ne bi motilo (ampak glavno, da je sprednji del fasade "lep" in da se vrata sama odpirajo) ... potem je Win10 TP zate. Sicer pa ne. :)

LuGi ::

Dela k šus 8-)

Tarzan ::

Prejšnji build je bil zame katastrofa. Niti fotk se ni dalo s privzetimi aplikacijami gledat, thumbnaile je pokazalo pravilno za sekundo potem pa vse skup zatemnilo ali pa prek zarisalo sive črte. Sem jim javil problem in tudi namignil kje bi lahko bil problem, dan, dva kasneje pa me je pričakal že nov build, kjer so popolnoma vse moje bugreporte upoštevali, vključno tistega z grafično kartico, ki mi je veselo sesuval mašino. Včer se mi je spet enkrat sesul, ampak tu tiči verjetno razlog drugje - to bom moral pa še raziskat malo bolj.

Moje mnenje je, da kar lepo napredujejo in da je zadeva že uporabna za uporabo nekoga ki ni življensko odvisen od računalnika. Meni so všeč.

Kaj ::

Hvala za odgovor :)

Podatki se zbirajo že sedaj tako ali tako, vprašanje je le, koliko smo glede tega paranoični. (razen če me zaradi tega lahko kaj bolj skrbi, da mi bo na vrata potrkala policija zaradi kakšnega torrenta, ki ga morda potegnem sem ter tja)
Bolj me je zanimalo glede varnostnih ranljivosti (imam spletne certifikate ipd.) teh TP verzij sistema in problemov pri delovanju programov. (bolj konkretno trenutno rabim le internet, BS player, Far cry 4 in MS office).

CyberPunk ::

Tudi glede varnosti ti Win10 ni lih za produkcijo. Menda imajo kar obsirno spremljanje tvojih aktivnosti za namene piljenja zadeve, dokler je pac v tej fazi.

CyberPunk ::

A je mogoce ze znano, ce se bo dalo Windows 10 nadgraditi kot clean install (torej da bos lahko instaliral na prazen disk in enostavno prepisal product key z nalepke na ohisju)?

Lonsarg ::

Ne ne ve se še, ampak lih tako enostavno ne bo to mogoče (čez eno leto tak upgrade ne bo več zastonj, torej imaš problem z ISOji, ki dovolijo inštalirat z Windows 8 serijsko vendar to ne bi več smeli...)

Upgrade Windows 10 serijsko boš najverjetneje kljub brezplačnosti moral "kupiti", samo pač jo boš kupil za 0EUR. Po postopku nakupa boš imel na voljo bodisi upgrade metodo bodisi ISO clean install.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Pesimist ::

mater, kajkoli dans ali vceraj blo mi vse zjebalo od kurcevega AMDja. Ni ne zvoka ne control centra. Zdaj grem buuild na 61 updejtat.

krneki0001 ::

updejt AMD driverjev je bil.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Tarzan ::

Men je windows update kak teden vsak dan forcalo in sem moral regenerirat sistem vsakič iz snapshota. če nisem dvajsetkrat to delal, nisem nikoli. Ko mi je blo zadosti sem probal namestit beta driverje od AMDja, z upanjem da ne bo prepisoval novejših in moram potrkat da že kake 4 dni nimam težav. Se pa ogibam win updejtov kot hudič križa. Je že zunaj nov build? Mene je na 41 zabrisalo in sem tu obstal.

Pesimist ::

ok zvoka tudi v 61 ni blo za hdmi, sem pa te beta gta5 win8 cez fukno pa dela spet.

krneki0001 ::

Ali je še kdo opazil en hud bug?
Ko imaš recimo prenosnik priklopljen na elektriko, ti zunanji disk brez napajanja lepo zazna in lahko gor kopiraš stvari. Ko prenosnik odklopiš iz omrežja, pa računalnik zazna prenosni disk windows 10 pa ga ne morejo uporabljat in ga sploh ni pod napravami.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

CyberPunk ::

To je sigurno kaksen power-saving feature. Ce obstaja nastavitev zanj, pa ne vem.

Mare2 ::

Katera verzija Rebuild je sedaj?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

sajmon ::

Mare2 je izjavil:

Katera verzija Rebuild je sedaj?


Kot iso (slow ring) je še vedno dosegljiv Build 10041. Preko popravkov (fast ring) sta bila dva builda 49 in 61. Kot iso bodo 49 baje preskočil in bo na voljo build 61.

CyberPunk ::

A je ze dal kdo gor ta nov build? Se kaj hitreje instalira? Ker tisto prejsnji teden je trajalo par ur na VM in je cisto too much. :/

keitai ::

Upgrade na 10074 na ssdju je trajal nekaj minut.

Je še komu na 10074 ponovno nehala delovati x-fi zvočna?

solatko ::

Na HP 4730s ne dela zvok spljoh. Spet so nekaj zahebal. Sem ga dal na stari desk i7 950 pa dela vse. Sem jim že poslal mail, bomo vidli, koliko časa bodo rabili, da popravijo podporo različnim zvočnim karticam!:(
Delo krepa človeka

Qushaak ::

Imam VHD virtualko Windows 10 (64-bit, build 10061) v VirtualBox-u pa bi rad nadgradil na 10074.
Že prem mi ni pustilo v native boot-u nadgraditi zaradi virtualnega diska. Ko sem pa pognal to virtualko v VB-ju je šla posodobitev na build 10061 skozi. Sedaj pa je že prišel build 10074 in mi fail-a tako nativno kot v VB-ju preko Update-a ter tudi tako, da sem poturil ISO image in iz tam hotel nadgraditi na 10074.
Nanovo res nebi postavljal. Je kaka možnost, da nadgradim to virtualko?

Tiger ::

Poskusi povečati velikost diska za virtualno, menda mora biti 30GB frej za uspešno posodobitev. Ker te "major" posodobitve so v bistvu samodejna ponovna inštalacija.

Pesimist ::

Mislim da je pametno komplet system restore naret kot na adroid telefonu po updejtah.

za virtualke najbolse to uporabljat.
https://www.modern.ie/en-us/virtualizat...

radmannsdorf ::

Tr0n ::

Why the fuck si moras rezervirat? :)

k4vz0024 ::

WTF???

In do kdaj je potem moj? 1 leto?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

mitkos ::

radmannsdorf je izjavil:



Kako za hudiča se znebim tega obvestila in ikone v opravilni vrstici?

Tarzan ::

Da stestirajo odziv in da dobijo še nekaj novih pre-release testerjev, ki so dovolj pogumni da si začnejo nameščat testno verzijo, ki bo počasi šla v finalno poliranje. No, jaz imam še vedno precej problemov, kot tudi večina ostalih lastnikov modernih AMD grafičnih kartic / APUjev, ker v driverje dodajajo funkcije, ki trenutno še niso popolnoma stabilne. No, s koncem maja naj bi take postale, ampak meni iz nekega razloga ne dovoli namestiti popravkov (nas ni tako malo, izgleda gre za hrošča, ki naj bi mu že bili za petami...).

oo7 ::

29 Julija bo izšel Windows 10

trnvpeti ::

zelo hitro bodo popeglali w10 v tem mesecu in se mal

Heavy ::

k4vz0024 je izjavil:

WTF???

In do kdaj je potem moj? 1 leto?



Podobno mene zanima. Če se ima licenco za W7 pro 64bit, in naredim nadgradnjo na W10, mi ta licenca v roku enega leta poteče za oba OSja?

mitja73 ::

Heavy je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

WTF???

In do kdaj je potem moj? 1 leto?



Podobno mene zanima. Če se ima licenco za W7 pro 64bit, in naredim nadgradnjo na W10, mi ta licenca v roku enega leta poteče za oba OSja?


Kje to piše da ti poteče ?

Lonsarg ::

Ljudje vi sploh ne preberete zadev, ter ne spremljate te teme. Vsakih 5 postov zadnjih 6 mesecev en to vpraša in vsakič se mu pove, da je časovno omejen samo čas, ki ga imaš da zaženeš(oziroma po novem tudi rezerviraš) upgrade. Sama licenca pa je normalna in NE trial, kar celo v zgonji sliki še dodatno ekstra piše za tiste, ki rabijo 5krat slišati.

Pa tudi od kje vam logika da bi Microsoft oglaševal Free Windows 10 in bi vsi te ljudje in podjetja ki to nadgradijo dobili 1-letni Trial, a vam ni jasno da nobena normalna firma ne bi kaj takega naredila svojim uporabnikom.


Jaz pa sicer še vedno čakam na informacije kako je z serijskimi. Se bo dalo direkt z Windows 7 in 8 serijskimi aktivirat ali boš dobil novo serijsko z upgradom. Ker če dobiš novo serijsko je treba pazit, da si jo nekam zapišeš. Predvsem pa upam da se bo dalo serijsko upgradat brez da greš dejansko upgradat zadevo. Torej da najprej serijsko dobiš izpisano pa šele nato klikneš bodisi upgrade bodisi greš fresh install delat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Mare2 ::

Lonsarg je izjavil:

Ljudje vi sploh ne preberete zadev, ter ne spremljate te teme. Vsakih 5 postov zadnjih 6 mesecev en to vpraša in vsakič se mu pove, da je časovno omejen samo čas, ki ga imaš da zaženeš(oziroma po novem tudi rezerviraš) upgrade. Sama licenca pa je normalna in NE trial, kar celo v zgonji sliki še dodatno ekstra piše za tiste, ki rabijo 5krat slišati.


To si lepo napisal. Pa ti garantiraš, da bo tako kot si napisal?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

gruntfürmich ::

se bo splačalo prešaltat iz 7-ke?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Heavy ::

mitja73 je izjavil:

Kje to piše da ti poteče ?



Ponekod pišejo "Upgrade is yours for one year". Pa sedaj razlagaj si vsak članek posebej.

Mare2 ::

Heavy je izjavil:

mitja73 je izjavil:

Kje to piše da ti poteče ?



Ponekod pišejo "Upgrade is yours for one year". Pa sedaj razlagaj si vsak članek posebej.


Je sedaj Azgard razložil. Bomo samo še počakali za njegovo potrditev garancije, če bo kako drugače, nam bo on poplačal vse izgubljene pravice, tudi nakup novih original W 10. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

m0LN4r ::

gruntfürmich je izjavil:

se bo splačalo prešaltat iz 7-ke?

Kje pa, razen huge performance boosta z dx12, novih startup funkcij, in razne optimizacije, 3d tisk support etc. dodelana 8ka, ni nič novega.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

trnvpeti ::

But back in reality

Before you look at the results from these tests and assume you're going to see a frickin' 10x free performance boost from DX12 games later this year, zing, zam, zow! You won't. So ease off the hype engine.

m0LN4r ::

Seveda bo boost, ampak ne za potrošnike.
Drugače pa poglej pcars win8 vs win10 za amd revčke.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

trnvpeti ::

But back in reality...
ko izidejo, ko ne bo MS PR, ko...

m0LN4r ::

Drugače pa poglej pcars win8 vs win10 za amd revčke.

Reality on DX11 game.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

oo7 ::

Zakaj pa zdaj kar zastonj talajo Windows 10 ?

hojnikb ::

oo7 je izjavil:

Zakaj pa zdaj kar zastonj talajo Windows 10 ?

Konkurenca pritiska. Pa ker so tako grdo "nategnal" folk z win8.1 :)

trnvpeti je izjavil:

But back in reality

Before you look at the results from these tests and assume you're going to see a frickin' 10x free performance boost from DX12 games later this year, zing, zam, zow! You won't. So ease off the hype engine.

Mogoče bo x10 boost na amd procesorjih :)

trnvpeti je izjavil:

zelo hitro bodo popeglali w10 v tem mesecu in se mal

heh, kdaj je bil še win bug free ob izidu :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Blazz ::

tudi sam sem dobil nadležno ikonco v opravilno vrstico: upgrade to win 10 - reserve it.

mihec87 ::

Saj a ne bo potem ko pride win10 ven zastonj nadgradnja iz win8.1/8/7 al je to treba že sedaj "rezervirat?"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

oo7 ::

Pa bo Julija Windows že delal tako kot mora ali bodo še kakšne začetne težave?
Starejše igre bodo vse delale na Windows 10?
««
3 / 141
»»