» »

Primerjava vojaške tehnike

Primerjava vojaške tehnike

Temo vidijo: vsi
««
94 / 94
»
»»

Mr.B ::

Poldi112,
ne razumeš.
Američani NIMAJO dnarja. Če operacije izvajajo nad kamelojebci je to najcenejša izbira.

Še iz Afganistana so se umaknili.Zakaj, je lahko stvar debate. Toda če poslušaš poročila, nastavlkjena demokratična garnatura ne bo kaj dolgo obstala na oblasti. Strošek biti v Afgansitanu, ne samo za ostale NATO članice ni ravno poceni.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Chalky ::

Poldi112 je izjavil:

Chalky je izjavil:

Bojna letala obkrožena z desetimi Loyal Wingmani, vsak Loyal Wingman bo pa nosil po 100+ manjših dronov tako da bo vse skupaj nemogoče sklatiti iz neba.


To jih bo laser klatil kot komarje.

Ali jih pa radarsko motiš, da se začnejo zaletavati en v drugega. Oz. glede na ime "Loyal Wingman", vate.


To bo moral biti pa zares močan laser. Edino če bodo Kitajci (so edini ki bodo imeli to sposobnost) naložili laser na svoja bojna letala in satelite.

The Reaper has a range of 1,000 nmi (1,150 mi; 1,850 km)[dubious – discuss] and an operational altitude of 50,000 ft (15,000 m), which makes it especially useful for long-term loitering operations, both for surveillance and support of ground troops

Predvidevam da "Loyal Wingman" dron leti podobno visoko. Ni laserja ki bi lahko (iz tal) klatil drone na tej višini (morda v prihodnosti). Kakor sem zasledil je Ameriški laser ki so ga naložili na rušilca imel domet manjši od 1.6 Kmh.

The United States Navy has tested the very short range (1 mile), 30-kW Laser Weapon System or LaWS to be used against targets like small UAVs, rocket-propelled grenades, and visible motorboat or helicopter engines.

Se pa strinjam glede manjših dronov ki se bodo morali spustili precej nižje, tiste se bo pa lahko rušilo z laserji. Tista glede radarja pa tudi nisem prepričan, bi prej rekel da bo v igro vstopil kakšen MORFIUS program (another counter-drone interceptor that uses a high-power microwave directed energy weapon to defeat drone swarms.). Je precej bolj smiselno.

Je pa res da je tu govora predvsem o Kitajski in ZDA. Ostale države takšne tehnologije ne bodo imele in bodo pečene v primeru kakršenga koli konflikta z zgoraj omenjenima državama. Nekaj je proizvesti raketo medtem ko je nekaj pvosem drugega izpopolniti laser na katerega se lahko zanasaš v vseh pogojih. Zato pa tudi ogromne investicije v četrto industrijsko revolucijo. Tisti ki bo prvi bo imel na terenu ogromno prednost. Ko bodo pa enkrat stroji in mašine zamenjale vojake potem bo pa itak vse skupaj nesmiselno in bo država s tovrstno tehnologijo v nenormalni prednosti. Da o tem da bo vojskovanje bistveno cenejše sploh ne govorim. Gre za ogromen preskok v tehnologiji in načinu vojskovanja.

multivac ::

Chalky je izjavil:

Pac-Man je izjavil:

Slab mesec staro, prvo tankanje z MQ-25
Američani so na pol poti do avtonomne zračne dominacijeAmeričani že testirajo bojna letala šeste generacije in NGAD koncept ki bo spremenil zračno vojskovanje. Bojna letala obkrožena z desetimi Loyal Wingmani, vsak Loyal Wingman bo pa nosil po 100+ manjših dronov tako da bo vse skupaj nemogoče sklatiti iz neba. Da o sami ceni sploh ne izgubljam besed. Pravzaprav smo temu že precej blizu in dejansko vse skupaj postaja čez dalje bolj verjetno.


Vsekakor interesantno in ne presenetljivo.

Moram pa povedat, da crkavam od smeha, pri zadnjem videju. US vojska vsa z maskami, sovražniki pa brez.
Kot, da bi nam nekaj želeli sporočiti.

Aja, pa lazer ne bo nič več klatu te reči kot pilotirane reči.

Mr.B ::

Kolikor vem, so Iranci bistveno boljš dron sklatili...
Z laserji ne ciljaš 500km daleš, ker ne deluje, za krajše razdalje pač lahko toda govorimo tam 300kW+
Za tako oddaljene letala 1000km, pajhko streljaš s temi famoznimi railguni.

Terseveda če zadeva ni spsosban samostojnega dedlovanja, je pač vprašanje za resne vojaške potrebe.
AI bo še vedno imel vlogo procesiranja podatkov, še dolgo pa ne, avtonomne odločitve metanja bombe, čeprav je AI ozbnačil tarčo, na katero je potrebno odvršti bombo...

F35 je passe, sploh glede zaradi številk ki so jasne in tiste ki so bile napovedane pred cca 2+ leti.... Če F35 nebi bil passe, nebi delali na novem letalu za zamenjavo za obstoječega F18.
F22 se ukinja, ker je predrag za vzdrževanje, kot tudi vojna proti kitajski mora biti odločena v 24h, ker F22, lahko po bojni misiji in če hoče obdržati stelth karakteristike biti prizemljen 2dneva, zato da se nanos posuši...
Ogmno se zanaša na senzorej "v vesolju".
Relano iti vsako leto v 1 Trijon minusa zaradi boja proti Aziji, je vprašanje če bo vzdržno. Počakajmo konec leta 2021.

Da ameriški vojaški kompleks je bil zelo dober, dokler je bilo denarja že letos bodo verjetno 130% Debit/GDP...
Da ne bo pomote, US gospodarsvo se je ohlajalo še pred nastopom Covid-a Those deficits, which were already projected to be large by historical standards before the onset of the 2020-2021 coronavirus pandemic, have widened significantly as a result of the economic disruption caused by the pandemic and the enactment of legislation in response.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

7982884e ::

global hawk ni dron, namenjen prezivetju in loiteringu nad "bolj-sovraznim" prostorom.

temu bo (verjetno) namenjen RQ-180:

https://www.thedrive.com/the-war-zone/3...
««
94 / 94
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Američani testirali pomorski napadalni laser moči 150 kW (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
1088137 (3567) blay44
»

Poletel prvi brezpilotni soborec

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
386150 (4048) gus5
»

Hekerji vdrli v Lockheed Martin

Oddelek: Novice / Varnost
3810033 (7999) darkolord

Več podobnih tem