» »

prihodnost interneta

prihodnost interneta

«
1
2

Yohan del Sud ::

Kako naj bi po vaše izgledala prihodnost interneta?

Bo propadel? Ga čez dvajset let ne bo več? Bo postal preveč zmeden, da bo še koristen? Ali pa bo postal kaj več? Bo dobil lastno zavest morda? 8-O

Thomas ::

Internet bo v bližnji prihodnosti z ogromnim bandwidthom povezal vse naše brate računalnike v ogromen multiprocesorski OneBigComputer.

Nadaljevanje zgodbe ... je v PROTOKOLU.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

Dej Thomas ne bluzi.
Yohan verjetno resno misli.

Dostop do neta bomo imeli kjerkoli na svetu.Lajko bomo npr. na vlaku spilali mrezni Quake. :D
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

miranpozar ::

ahac: Thomas ima popolnoma prav! Saj vidimo v katero smer gre... internet ne bo le v "klasičnih računalnikih" ampak tudi v ostalih napravah, predvsem prenosnih, omogočal bo visoke hitrosti za prenos česarkoli v zelo kratkem času.

Ne samo to... drugačne bodo tudi določene vrednote (primer Napster in kar bo iz tega sledilo)!

Po mojem premik v, za človeštvo, pozitivno smer vsekakor!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

zetko ::

Pomojem bi mogl Rogla uprašat :D

Nevem, let's just wait and see :D

Tomi ::

Internet nikakor ne bo propadel, ker ne samo, da bo uporaben v izobraževalne in podobne namene, postal bo nekaj tako samoumevnega kot so npr. avtomobili ali pa, boljši primer, mobiteli..
Sam si niti ne znam razlagati, kaj bi bilo, če ne bi mogel vsak dan do interneta ( kar se sicer zgodi vsako poletje )..
Naslednji korak so superhitre povezave zankrat digitalnih naprav, potem pa naprej.. Odvisno samo, kako in kdaj...
metrodusa.blogspot.com

Poletje res suxx. :'( Sicer mam laptopa in se lahko konektam sam k to stane ej. Sploh k sm 1.5 mesca na Hrvaškem. Šmrc. :'(

A na Hrvatskem nema interneta???

Sej se strinjam, da bo internet v vseh mogočih napravah, ampak to nima nobene veze z PROTOKOLOM.

Je internet ali skup :D

Rott-von-weiler ::

Skupo je tud pri nas če nisi na kablu:O

Jah sam če kličeš iz hrvaške na siol pa dobiš pojem skupo :D

Amis ima nekakšen internet roaming. V vsaki državi imaš lokalno številko.
Še link!

Aja. Interesting. To se bom pa prou pozanimu k mora bit sigurn bl ugodno k ta shit zdej >:D

Loki ::

Kaj pa recimo ultratanek prenosnik + mobilni telefon = ful hitr dostop na net?
I left my wallet in El Segundo

PaJo ::

Hehe... zame idelana resitev, sem kar za. Samo potel vse skup ne sme biti predrago, kar G3 omrezja zagotovo bodo;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Freak ::

prenos podatkov bo hitrejši!

whatson ::

huh.. jaz sem tudi mnenja,da se bodo vsi kompjuteri povezali v eno omrežje in si bodo lahko na račun mnogo večje hitrosti delili resouce... internet bo mogoče srečati kjerkoli... vsaka stvar bo imela neko vezo z i-netom

TV program bo prehajal na internet... TVji bodo priključeni na NET, tako da bo lahko gledalec aktiven tudi preko TVja.. ne bo več pasiven kot je bil do zdaj..

nevem no.. science fiction pač:D

Elementary my dear whatson da bo tako! OneBigComputer - multiprocesorski. Samo to ni SF več - to je še v tej dekadi.

rooster ::

Seveda, vse bo povezano na net. Samo takrat bo internet nekaj takega kot je danes za nas telefon ali elektrika; nezanimivo in za plačat konec meseca...

Elektrika da je nezanimiva?

Nehvaležnost ti črna! :D Pejt mal u ... p-p-p-p puščavo!

Seveda da bo net zanimiv - ultrazanimiv. Do Singularnosti bo trajal ...

Ampak tule je tema Internet. Največja sprememba bo zdej v neposredni prihodnosti z bandwidthom. Ta bo šu gor tako, da bo TV požrta. Do 2005.

do 2005 je malo preoptimstična napoved.. raje tam nekje 2020.. sicer se pa Thomas strinjam s tabo..

Avenger ::

Itak da, vprašanje je če bo do 2005 ADSL že prišel v vsako slovensko vas...:D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Thomas spet govoriš smeti. Če me nisi razumel, sm hotu povedat, da bo internet postal potreba ne pa luksuz kot je (vedno manj) danes. Zanimivo seveda bo sam ti se ne boš toliko ukvarjal z njim, zdaj ti je kot druga najbolj pogosta misel internet, pol pa ti pač ne bo. Tvoje napovedi pa so itak kot vedno pretirane.

rooster ni nujno da so napovedi pretirane... vsaj kar se glede te teme tiče niso.. edino glede letnice se je verjetno malo uštel... ali pa tudi ne...

ah pardon, mislil sem samo na letnico. S prehodom ostalih medijev na internet se pa strinjam.

V zadnjih 4 letih, se je internet bandwith (v firmi, za katero delam), povečal za faktor 100 (sto). Če bi se, kar nikakor ni nemogoče - povečal za enak faktor v naslednjih 4 letih - do 2005 - potem bo to 40MB/sec. To je pa dovolj za 10 simultanih HDTV kanalov s 40fps. Doma nisem dost zadaj s tem napredkom.

A potem kdo misli, da bom gledal Discovery Channel kako drugače kot po netu?

Think about! 8-)

SasoS ::

V zadnjem letu se mi je bandwidth zmanjšal za faktor 10 (iz 120 KB/s na 12 KB/s)...Če bo šlo tko naprej bom čez pol leta spet na Dial-upu:|Sašo

Vprašanje je samo, če bomo glede tega imeli svoboden trg. Prav mogoče je, da ne - pa bomo vsi brez neta takorekoč -2005.

Samo to bo samo v Sloveniji.

Ampak najbrž tudi v Sloveniji ne.

Elemen_T ::

Internet pomoje se ne bo tako kmalu prisel na sceno kot je zdaj npr TV ali telefon...verjetno se bo do 2005 razvilo le e-bancinstvo in e-trgovina...zelo mozno je da bomo leta 2005 kupovali kruh na spletu in opravljali bancne storitve. zagotovo pa vsaj do 2020 ne boste vsega delali na netu...

Quickbeam ::

Hmm... pri nas se ni v petih letih kaj dosti spremenilo, namesto 14.4k mam 56k in ne zgleda nič svetlo za naprej.

Agent ti downloada muvije čez dan, po tvojih preferencah - potem pa gledaš to na TV prek kartice. Kaj (še) manjka?

Nekoliko večjega formata muviji na netu - drugo že mnogi imajo.

Zakaj čakat na oddajo ob tej in tej uri? Samo zato, ker druge možnosti do nedavna ni bilo. Zdej pa skoraj že je.

V naslednjih letih bo to vplivalo na TV postaje kot Napster na še nedavno nedotakljive glasbene založnike.

Ta (prvi) korak bo po moje narejen do 2005 zagotovo.

(Sem pa bral Dvoržaka pred 4 leti, da kabelskih modemov nikoli ne bo, ker da je menda preveč dela za to narest. Eh, ja.)

Quickbeam ::

Sej glede kabelskih modemov se tisti Dvoržak niti ni dost zmoto...

Binji ::

Kar je sigurno je, da ne bo vec za placat! Ze zdej bi to ziher nardili:D

Tomi ::

Pri meni pa se ni kaj dosti spremenilo, saj sem bil pred tremi ali štirimi leti na 33.600 in sem še sedaj, vsaj doma.. Drugje sem na dosti boljših povezavah.. In zakaj sem še vedno na 33.6? Ker imam tako dobro linijo, da se mi več niti ne izplača, vsaj glede na čas, ki ga doma preživim na internetu ( beri vsakih 114 dni po par dni pa 1-2 uri.. ) Čeprav bom recimo kmalu na ISDN-ju, pa me niti ne zanima preveč..
Prihodnost interneta je še malo negotova, in čeprav se mi zdi Thomasova 2005 možna, sem malo skeptičen, razen če bo država res dobro vlekla poteze.
Upam, da jih bo.
To, da bo pa internet kmalu prevzel "nadzor" nad svetom, je pa skoraj jasno.. IMHO
metrodusa.blogspot.com

no ... jaz sem glede letnice 2005 še vseeno precej skeptičen... vsaj kar globalnega pomena tiče...

McSpike ::

Je kdo pomislil na UNDERGROUND INTERNET?? Na Internet mimo določil in pravil ICANN!! Namreč niso dovolili da se vpelje .sex domena, ne? No ta domena pa že špila na underground netu brez problemov in there is nothing ICANN can do about it >:D:D. Ravno tako deluje tudi .xxx domena - Vem tudi kje jih rezervirat .:D... Lahko si omislite svoje vrhnje .nekaj domene itd... Kako je to mogoče? Sicer jaz nisem tule guru (Pajo bi vedu tole razložit) ampak gre za drugi DNS sistem in sicer ISP-ji naj bi refreširali tudi druge DNS sisteme (ki niso pod okriljem ICANNa) in stvar bi delovala kar s tekočimi nastavitvami - namreč s temi ki jih imate sedaj ne morete doseči tega underground neta... Če hočete doseč .sex in .xxx domene boste morali surfat preko drugih DNSov (številk žal ne vem na pamet iskat se mi jih pa tud ne da) in stvar se v 1 minuti popravi v DialupNetworking > Vaša_Povezava > Properties > Server Types > TCP/IP settings in namesto SIOLovih (ali katerekoli že uporabljate) DNS strežnikov vnesete IPje teh underground DNSov in voila že ste prežarčeni v drugo sfero ki jo uradni net ne pozna... kul ane?? In potem bi se paralelno lahko ustavarilo veliko takih svetov... pa naj reče ICANN kaj je omejeno - butci

Ja to bi bilo mozno, samo pac bi moral uporabljat druge DNS streznike, samo potem verjetno ostalega dela neta nebi mogel doseci, pac domnevam. Sicer pa za to prvic slisim, bi pa bilo popolnoma mozno, samo problem je ker se na tistem podrocju nahajajo samo dolcene domen in ne ostali del neta;(

Drugace pa kar cool ideja:D

Vcasih je imu en Turk skanalizirane vse klice s sumniki in takimi recmi na svoj home page. Zdej nima vec.

_fim_ ::

Po mojm bo zavldau virtualni net.. Na oči si boš dal neke špegle pa z mislimi upravljal svoje potovanje v internetni svet. Po mojm 2020 brez problemov(sm poglete kk razvoj raste, pa zmir bolj hitr tk da...).

2020 ... se boš lahko tud uploadal. Ampak tako se je enkrat tale konferenca že prelila v PROTOKOL.

Zadnja stopnja "navadnega" interneta, pa so hologrami okrog tebe ... 2015.

:)

Koci ::

podoben bo enemu velikemu vesoljnemu poku, vse pa bo povezano prkeo njega, avto, tv, pečica, luči, garaža skratka vse..

poweroff ::

Hehe... zadeve gredo hitro naprej - to je res, samo tako popularen kot TV internet se nekaj časa ne bo. Bo treba še kaj več, kaj jaz vem, kakšne storitve razviti ali kaj takega. Pa povečati dostopnost - to vlkjučuje tudi izobrazbo - če ne znaš uporabljat računalnika ti internet ni dostopen. Tako da bo treba na mlade generacije počakat...

Glede preslikave (uploada) na net pa tole... če se bo to zgodilo bo šlo za nek sistem Matrike... živeli bomo v nerealnem svetu v resnici bomo pa sužnji peščice programerjev ali oblastnikov. To bo samo nova oblika bega pred resničnostjo - kot je sedaj alkohol in droge... Timothy Leary je že pisal o tem...

he, he

I'M THE PROGRAMMER

Kneel before me, mortal!

Mathai .. mas sreco, da ne mislim PROTOKOLA sem prenasat ... tm reci kaj tacga, ce upas! :D

chuck ::

Jaz komaj čakam večje hitrosti, tako bomo lahko v prihodnostizbirali in dl filme kot sedaj glasbene komade. Pa tudi nanizanke, ki jih na naših kanalih ni, mi ne bo treba zamuditi, oziroma čakati nanje. Videospoti...
Vsekakor pa bi najraje videl razpon Virtual Reality preko neta. Si predstavljate igranje FRP iger ali 3D streljač v živo s skoraj resnično grafiko. Vendar bi za takšen luksuz potreboval nekaj GBit prenos do neta, kar ga pri nas še vsaj 10 let ne bomo videli, razen če bodo izumili kakšno hitro brezžično komunikacijo. Kabelc in ADSL nimata prihodnosti...

lordgreg ::

ne vem če je kdo govoril v tej temi o tem, ampak.. zakaj vsi govorite o Internetu? V Ameriki že kar nekaj časa tiščijo glave skupaj in pridno delajo na zadevi imenovani Internet 2. Seveda, da je finta v protokolih. torej, nič več Internet..

ne, ne, neeeeee... pusti mojo stran čuj.. joj kaka bemfa :D

Hehe... saj Intenet2 je isto internet, le da je fora v tem da je vsa stvar ze od vsega zacetka zasnovana na hitrih po veg GBit-nih opticnih povezavah in malo drugacnih protokolih, drugace pa ni to nix kaj extra stvar:D
Pac americani si lahko privoscijo, sicer pa podoben projekt poteka tudi med evropskimi instituciaji in si cer ga najdes tule:Geant, ker bo osnova 2Gbit povezave med drzavami:D

hja no.. saj o tem govorim. sicer pa ne vem, kdo si je to izmislil prvi.. in resda, je to stara zadeva.. vendar se preimka.. in to hitreje od interneta, tako da ne moreš rečt da je to enako kot internet, čeprav je razlika za katero veš samo hitrost.

jaz mam fičota ti pa bemfo, isti šmorn, pač tvoj je malo hitrejši, samo drgače pa ni razlike :D

ja ampak fičo bolj krešne, ane... >:D

ja, ampak ima pa enako kot bemfa 4 kolesa, špegle, mašino, auspuh...

:D
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IPv4/IPv6 - seminarska

Oddelek: Omrežja in internet
134156 (3311) JanZorz_go6
»