Forum » Pomoč in nasveti » Reševanje podatkov iz Linux (ext4) particije
Reševanje podatkov iz Linux (ext4) particije
Mitch ::
Trdi disk (WD100EARS), na katerem imam nameščen Ubuntu se noče več "bootati" zato sem ga priklopil v drugo mašino kot sekundarni disk, kjer imam nameščene Windowse. WD Lifeguard Diagnostics program je pokazal, da ima trdi disk veliko slabih sektorjev zato se je extended test med delovanjem prekinil. Disk normalno zazna BIOS in tudi v Windowsih ga vidim v programu Orodje za particioniranje in formatiranje.
Kar me zanima je s katerim programom lahko probam rešiti podatke (predvsem slike) iz ext4 particije? Recuva podpira samo ext2 in ext3. Torej prosim, če mi svetujete za program, ki dela v Windows okolju ali pa se zažene s CD/DVDja in rešuje ext4 particije...
Kar me zanima je s katerim programom lahko probam rešiti podatke (predvsem slike) iz ext4 particije? Recuva podpira samo ext2 in ext3. Torej prosim, če mi svetujete za program, ki dela v Windows okolju ali pa se zažene s CD/DVDja in rešuje ext4 particije...
Ales ::
Pravega si našel. Imam dobre izkušnje z TestDisk / PhotoRec v praksi, seveda pa je odvisno, v kakšnem stanju so podatki...
Aston_11 ::
Kaj pa če bi linux particijo reševal iz linuxa z live sistemom na usb, predenj kaj uničiš, kar ti bo kar uspelo glede na napisano!?
pegasus ::
Najprej z gnu ddrescue skloniraš kar je berljivo z diska, potem pa nad loop mountanim imageom poženeš fsck in pogledaš, kaj ti upoarbnega ostane.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do podatkov trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2694 (2180) | Zoromer |
» | neberljiva micro sd karticaOddelek: Pomoč in nasveti | 1778 (1552) | HighBane |
» | Reševanje podatkov; zunanji flash disk 500GBOddelek: Pomoč in nasveti | 1968 (1796) | Megane16 |
» | USB kljuc - Ni na voljo. Datoteka ali...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1499 (1253) | T-Mac |
» | Linux, pobrisane particije in recoveryOddelek: Operacijski sistemi | 2676 (2250) | 5er--> |